Maigā vara

Es Rīgā apmeklēju bezmaksas ārā treniņus projekta Sporto Rīga ietvaros. Viss jau skaisti, tikai ir viena nianse, ka gandrīz visi treneri tur ir krievvalodīgie. Un tagad ir jauna treniņu vieta Zolitūdē, bet tās reklāmas video tie treneri pat necenšas latviski ko teikt, bet visu runā krieviski. Turklāt tagad intensīvi tiek veidotas whatsapp grupas, kurās es nemaz nešaubos, ka saņemšu Saskaņas priekšvēlēšanu reklāmu, ja Facebook viņus vēl bloķē un kontrolē, tad whatsapp izmantot viņiem neviens nevarēs aizliegt. Lūk tā maigi un ar veselības sauklīšiem uz lūpām tiek maigi iereklamēta saskaņa. Neesiet muļķi un neuzķerieties uz tiem nopirkto latviešu vārdiem sarakstos, jo viņiem tāpat tajā partijā nav nekādas teikšanas un viņu loma ir tikai piesaistīt latviešu vēlētājus. Mums vnk uzspiež krievus un viņu valodu, maigi un ar smaidiņiem par mūsu pašu nodokļu naudiņu. Šķiet, ka projektu atbalsta arī Eiropas sociālais fonds, bet tas netiek reklamēts visur tikai Rīgas domē tiek izcelta un daži sponsori kā Baker, sportland un kas tur vēl.

studentka (2018-07-14 10:23)  1 1 ATceras arī Vāciju- vēl joprojām austrumvācija nav sasniegusi R-Vācijas labklājību, pat Berlīne naktī līdz pat šim laikam no augstuma izskatās sadalīta divās daļās- austrumi ar dzeltenām nakts gaismām un rietumu ar baltām. https://www.citymetric.com/horizons/you-can-see-berlin-s-east-west-divide-space-886

JurisK (2018-07-14 10:38)  3 16 leopardiines paceltaa probleema ir ljoti nopietna. Un it iipashi Riigaa. Kopsh tur jau kuro gadu valda Saskanja, nacionaali orienteeta krievu partija, krievi Riigaa ir palikushi bezkauniigi. Un jaa, taa ir taa maigaa vara, kura pamazaam ielien Latvijaa un paarnjem no saakuma sadziivi, peec tam jau var tikt arii augstaak. Vainiigi paareejo Latvijas partiju politikji. Shkjiet, ka ir pat kaut kaada nereklameeta vienoshanaas, ka Riiga Saskanjai, paareejaa Latvija t.s. latviskajaam partijaam. Savaadaak nevar izskaidrot to, kaapeec Riigas domes veeleeshanaas tik vaaji pretendenti no citaam partijaam. Par Marmorienes teikto, tipa krievi gadsimtiem Latvijaa dziivojushi - tas tikai daljeeja taisniiba. Apm. 1869. gadaa pa piecaam Krievijas rietumu gubernjaam kopaa dziivoja tikai 200tkst. krievu. Vismaz 80% tagad Latvijaa dziivojosho krievu ir ekonomiskie imigranti, kas Latvijaa nonaaca peec kara un vinju peectechi. Dalja tika iesuutiita piespiedu kaartaa.

eksim_braalis (2018-07-14 10:38)    9 Autore, par šo problēmu ir jāraksta Knābim. Tas, ka tu te izklaides portālā pašūmēsies, neko nemainīs. Ot uzraksti Knābim un tad mums te pastāsti par problēmas rizinājuma attīstību.

Torpedo (2018-07-14 10:39)  10 5 Nu, nez, man., p., ZSS varētu katru dienu no rīta līdz vakaram runāt medainās sirēnu balsīs un vatsapā savas reklāmas sūtīt, es tāpatās nekad par lielāko zagļu partiju Latvijā nekad nenobalsotu, bet nu tikai par Saskaņu tik un tā! Tāpēc jau mēs tik slikti dzīvojam, ka vēlētājs ir tik viegli ietekmējams no visādām reaklāmām, jo ir vnk mazizglītots.
Un uz tos, kas dzīvo Rīgā, kur, liekas, 2/3 ir krieviski runājošo un ņaud, ka viss krieviski, es tiešām nesaprotu - paši izvēlējāties tādā pilsētā dzīvot! Daugavpilī būtu vēl trakāk, bet Talsos varētu tikai latviski runāt

riebekle (2018-07-14 10:52)  13 6 Man šķiet, ka nevajag lieki problēmas saskatīt. Vai nav vienalga, kurš ko organizē? Ja patīk, tad priecājies un izmanto. Ir forši, ka kāds ko labu uztaisa sabiedrībai, vienalga, vai krievs, vai latvietis, vai čučmeks. Lai tos projektus izbīdītu un ES naudu piesaistītu, arī darbs un prāts jāiegulda. :)

ketija64 (2018-07-14 11:04)  11 6 Priecājies ,ka vari sarunāties kādā svešvalodā,tas tikai trenē smadzenes.Iegūsi no treniņiem divus labumus-uztrenēsi ķermeni un arī smadzenes padarbosies.
Ja nepatīk ,ka nodarbības notiek krieviski, ej uz domi un raksti sūdzību par valodas likuma neievērošanu.

Torpedo (2018-07-14 11:05)  11 6 Rīga nekad nav bijusi latviska - simtiem gadu vāciska, tad krieviska. Aiz to es arī brīnos, kāds kaifs nacionāli noskaņotiem cilvēkiem ir tajā dzīvot un bojāt katru dienu nervus? Frontes līnija ir jāiztaisno, kā 2. pasaules kara laikā darīja Vācija, un beigās atkāpās līdz Kurzemes cietoksnim
un diez kurš no mums, leopardīne, ir tajos dižā domātāja Kiviča piesauktajos 2% idiotu - vai es, kas domā pats ar savu galvu, vai tu, kas ļaujas masu psihozei, ko kurina konkurentu masu mēdiji. Es jau te rakstīju, ka, ja Saskaņai būtu kaut mazākais mellumiņš par nelojalitāti, tad ti jau sen būtu atraduši mūsu drošības iestādes kūrējoši rietumu sabiedrotie un Sakaņa būtu aizliegta kā poltiskā partija. Ja tas tā nav noticis, tad uztveru viņus vnk kā sociāldemokrātus balsoju par viņiem kā par tās idejas nesējiem

ketija64 (2018-07-14 11:13)  2 4 Ja kas SASKAŅA Facebook nav bloķēta:)

jadore (2018-07-14 11:24)  3 11 Jau kādu laiku vairs neesmu rīdziniece, tāpēc esmu no šī visa attālinājusies. Apsveicami, ka ir tādi cilvēki, kā autore, kuriem nav vienalga, kas notiek Rīgā. Jo latvieši ir ´´baigie demokrāti´´ pārsvarā, pielieksies un pielieksies, lai nekas nebūtu jādara un izliksies, ka neredz un nesaprot. Toties saskaņa mērķtiecīgi strādā, soli pa solim pārņem pamazām visu. Partijā parādās uzticamas sejas, un arī tas ietekmēs vēlēšanu rezultātu, labi vismaz, ka mācītājs Sproģis atteicās ar viņiem sadarboties.

merlina200 (2018-07-14 11:28)  3 13 Problēma Rīgā ir nopietna, jo viss krieviskais tiek atbalstīts un viss latviskais bremzēts, piemēram , latvieši spiesti sūtīt bērnus krievu bērnu darzos, jo nolikvidēti vairums latviešu bērnu dārzi. Normāli būtu bērnu dārzi tikai valsts valodā, ar izvēli apgūt arī citas svešvalodas. Krievu skolās bērniem vispār tā arī neiemāca valsts valodu, staigā ar Krievijas simboliku pie apģārba un nicina valsts valodu. Izņēmumi ir , ja bērns ir no jauktās ģimenes vai arī gudri vecāki meklē privātskolotājus valsts valodas apguvei.

piladzoga (2018-07-14 11:40)  18 9 Nav starpības kāda Saskaņai lapa,sekotāji ir un būs.:) Jāskatās uz paveiktajiem darbiem nevis jāklausās tukši solījumi.Nav būtiski ,kāda cilvēkam tautība,galvenais lai IR cilvēks. Ja katru gadu no valsts izbrauc 15 000 cilvēku uz neatgriešanos,tad nav nozīmes kada valoda notiek sporta nodarbības,nozīme būtu attīstīt valstī ekonomiku utt. Uz Saskaņu tāpēc ļoti daudz cilvēku cer un tā ir pēdējā cerība.Citas partijas 20 gadu laikā NAV domājušas par vienkāršo tautu ,bet vairojušas tikai savu kapitālu. Ak tā sporta nodarbību politika :)

Chris1986 (2018-07-14 11:48)  12 5 Nē, nu, lāb, vecās tantes atradušas arī sev kādā jomā pielietojumu. Vēl otra bija iet staidzināt suņus patversmēs un šķirot plastmasas pudeles - kādas nu kurš sev atrod tās laika nosišanas iespējas, gaidot nāvi :D
Ar latviešu skolām nevienu krievu par latvieti nepārtaisīsi un lojalitāti pret Latviju neiedzīsi, īpaši jau tāpēc, ka latviešiem pašiem tā nav un laižas prom no valsts.
Bet nu manā pilsētiņā arvien vairāk pa ielām sāk vazāties visādi dvieļgalvas. Tos arī pataisīs pa latviešiem ar integrāciju un latviešu bērnudārziem? Diezin vai ļausies

VILFORS (2018-07-14 11:55)  2 10 Varu tikai pateikt, ka uz Zemeslodes Vienalga uz kurieni dosies, visur būs jārunā kādā svešvalodā. Uz visas lielās Zemeslodes ir tikai pavisam mazs pleķītis, pavisam maza vietiņa, kas saucas Latvija. Tā ir vienīgā vieta, kur mēs varam runāt savā valodā. Es protams varu izvēlēties, uz kuriem treniņiem iet, vai neiet. Bet man ir tiesības jebkur, lai ar mani sarunātos manā dzimtajā valodā, lai ko es arī izvēlētos. Un man vienalga, vai tā ir Rīga vai Daugavpils.

LaskovijMerzavec (2018-07-14 11:59)  5 17 Un kādu ekonomiku tad Saskaņa ir uztaisījusi? AquaWater kurā nograbināja 300k, pa tukšo un tagad ūdens pacēla cenas par 25%, kādēļ - ir kkas būtiski mainījies? Rīgas satiksme, kuru dotē un atdots viss centrs priekš stāvietu maksām un tikko nodrabināja naudu ūdeņraža stacijai, kā arī ar nanoūdeni mazgā tramvajus? Kamēr Tallinā transports par brīvu un vēl palaiž autobusus bez šofera vispār?

Bērnudārzi, kur krievu plūsma ir pustukši, bet latviešu pārpildīti?
Barona iela vispār izsmiekls, ar neredzīgo gājēju joslām, kurās salikti reklāmas stabi, par kvalitati nerunājot...
Balsot par Rīgas domes struktūrvienībam, kuras eksistē uz papīra?
Balsot par Kapu tramvaja līniju?

P.S. Nesaku, ka pārējās partijas ir labākas.

piladzoga (2018-07-14 12:04)  14 8 Leopardīne mēs šeit par Putinu nerunājam:) Izsakām viedokļus par sporta nodarbībām :) ,kuras tā ietekmējušas cilvēku,ka krīt histērijā.
Jā ,ātrā medicīniskā palīdzība ir sazvanāma 113 :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu