Maigā vara

Es Rīgā apmeklēju bezmaksas ārā treniņus projekta Sporto Rīga ietvaros. Viss jau skaisti, tikai ir viena nianse, ka gandrīz visi treneri tur ir krievvalodīgie. Un tagad ir jauna treniņu vieta Zolitūdē, bet tās reklāmas video tie treneri pat necenšas latviski ko teikt, bet visu runā krieviski. Turklāt tagad intensīvi tiek veidotas whatsapp grupas, kurās es nemaz nešaubos, ka saņemšu Saskaņas priekšvēlēšanu reklāmu, ja Facebook viņus vēl bloķē un kontrolē, tad whatsapp izmantot viņiem neviens nevarēs aizliegt. Lūk tā maigi un ar veselības sauklīšiem uz lūpām tiek maigi iereklamēta saskaņa. Neesiet muļķi un neuzķerieties uz tiem nopirkto latviešu vārdiem sarakstos, jo viņiem tāpat tajā partijā nav nekādas teikšanas un viņu loma ir tikai piesaistīt latviešu vēlētājus. Mums vnk uzspiež krievus un viņu valodu, maigi un ar smaidiņiem par mūsu pašu nodokļu naudiņu. Šķiet, ka projektu atbalsta arī Eiropas sociālais fonds, bet tas netiek reklamēts visur tikai Rīgas domē tiek izcelta un daži sponsori kā Baker, sportland un kas tur vēl.

fargo (2018-07-14 12:33)  6 14 ļoti daudzi latvieši, diemžēl, ir dzimuši un uzauguši par dibelaižām. tas un nekas cits ir iemesls, kāpēc igauņu krievi runā igauniski, bet vietējie būs piektā kolonnā un eksplodēs to pašu brīdi, ja krievijai izdosies sarīkot te kaut ko līdzīgu donbasam.

ieskau ieklausīties markusa tullio cicero vārdos:

´A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.´

bagi (2018-07-14 12:44)  16 9 Dzīvoju vislatviskākajā pilsētā,bet balsošu par saskaņu. Man nevajag krievu propaganda, ar krieviem netiekos,bet redzu,kas man apkārt notiek. Un pie vainas ir tie,kas 25 gadu laikā nespēja sakārtot valsti. Man vienalga,kas notiek Rīgā, redzu,kas notiek manā pilsēta un laukos tai apkārt. Esmu vīlies,pamatīgi vīlies, un ne 5 centu monētu vairs nedošu par pie varas esošām partijām. Viss!

Lenita (2018-07-14 12:45)  6 15 Paldies autorei par tēmu un apsveicamo nostāju šajā jautājumā!
Ja sakņupušo un mūždien laipojošo latviešu daļa iztaisnotu savas muguras, tad tas vien jau būtu plats solis attīstības virzienā.

Edgars37 (2018-07-14 12:58)  10 9 12:18

Un ko ta tu te naudi? Nem savas krosenes zobos, klusti par treneri un vadi treninus latviski, kas trauce;D? Sita gaudosana, vainigo un kartejo draudu mekelsana, darbu vieta, man jau ir lidz kniedei un tape ari par Saskanu balsosu. Palasijos te, laikam jau esam kadi tris, ieskaitot mani, nu, ja Torpedis piesliesies, busim jau cetri;D!

riebekle (2018-07-14 13:23)  8 7 Lenita, kas te apsveicams? Aizmugurēja d__šana? Ja paši darīt un skaļi runāt nejaudā, tad nevajag citus nolikt. Nepatīk kā cits savu varu taisa? Ej un dari, un taisi savu! Tak ciet neviens netur.
P.S. Vai neviens te "gudrais"nav aizdomājies, ka kādam ir ļoti izdevīgi kurināt naidu starp tautām? Tam, kas to dara, lieliski sanāk, maigāk nemaz nevar. ..:)

neratni_stasti (2018-07-14 13:55)  5 9 Pēdējā laikā kā vēlēšanas, tā viens un tas pats. Nils stāsta, kādus grand darbus paveicis, savukārt visi pārējie bļaun tikai, ka Nils jāgāž, paši nespējot pateikt neviena vārda, ko tad viņi ir darījuši labāk par Nilu. Un brīnās, ka tauta arvien vairāk par to Nilu balso. Man arī katru reizi arvien grūtāk atrast pašai sev argumentus, kāpēc nē! Mani laikam glābj tikai tas, ka spēju nošķirt profesionāli veidotu komunikācijas kampaņu no praktiskās demokrātijas izpausmēm Rīgas domē :)

Spešali tu fargo. Latiski to onku sauc par Ciceronu, romiešu filozofu, tāpēc prātīgāk to būtu citēt pa taisno latīņu valodā, nevis kaut kādā starpniekvalodā.

draboss (2018-07-14 13:55)  7 15 Jā, fargo ir taisnība. Tieši dumjo latviešu līdēju kontingents, ir tas kas nodrošina vataiņu uzvaru Rīgā. Cik aklam jābūt, lai neredzētu ka šie saimnieko vēl sliktāk? Rīgas ielas ir nolaistas, kā nekad. Brīžam šausmas uznāk, redzot kāds akls stulbums dzīvo man blakus.

fargo_pa (2018-07-14 14:17)  1 2 neratni_stasti, būtu tu vismaz nelietojusi "spešelī", ha ha.
nē, viņš ir kikero. latīniski. nevis cicerons, kas ir ļoti sakropļots latīņu transkripcijas mēģinājums. es to nelietoju agrāk, nelietošu tagad un nekad vēlāk. un otrs, nē - latīņu valodu te varbūt zina 10 cilvēku. angļu zina vairums(es ceru). tāpēc viss, ko es rakstīju bija pareizi, bet visi tavi pārmetumi ir nepareizi. :)

Edgars37 (2018-07-14 14:19)  13 7 13:59

Protams;D, vairak jau neko, ka uzskricelet kartejo klauzu, te izmantosu Drabosa vardus, kas sadu kategoriju loti labi raksturo - dumjo latviešu līdēju kontingents(c), nevar izdarit, nevar klut par tadu profesionali, lai tevi vnk nevaretu nenemt tos treninus vadit, bet ir japasudzas kaut kur;). Protams, ka valdis un valdis vel ilgi, ja viniem preti liks tadus atklatus aunapieres, ka sajas velesanas, ko Nils nevis uzvareja, bet latviesi pasi pakasa;), domaju, ja vinu vieta Nila pretinieks butu suns vai zurka, Nils tas velesanas zaudetu, ka nograb;). No kurienes tu esi izpipejusi, ka Saskana ir socialdemokrati??? Vini visu laiku ir bijusi vistirakie oligarhi un tadi ari paliks, vieniga atskiriba, un, kapec es par viniem ari balsosu, ka viniem ir stingra struktura, kas var noturet grozos to drazu, kas ir savairojusies valsts aparata jau vnk nenormalos apjomos.

Lenita (2018-07-14 14:29)  5 12 Riebekle, kāda naida kurināšana? Manuprāt, tā attieksme (nesauksim uzreiz par naidu) ir diezgan konstants lielums domājošu cilvēku vidū.
Abstrahējoties te no vēlēšanām, saskaņām, edgariem, torpedo un dažiem citiem personāžiņiem, ja pabraukā pa pasauli, pat ne tikai vienā kontinentā dzīvojoties, vēl neesmu dzirdējusi, ka būtu cilvēki, kuri kaut ko, vienalga ko, bet teiktu atzinīgi par mūsu plašās kaimiņzemes tautu.
Jo viņi paši par sevi ir radījuši šo priekšstatu.
Ir reizēm kauns par latviešu (protams, daļas, ne visas tautas...Paldies Dievam!) visur izdabājošo un lienošo pozīciju.

Un piebildīšu, ka ļoti spēju novērtēt gan filmas, gan literatūru, gan arī humora izjūtu, ar kuru ir bagāta kulturālā krievu tautas daļa.

neratni_stasti (2018-07-14 15:18)    3 Fargo, nāksies precizēt. Markuss - nevienā vīzē nebūs īstais Cicerona pirmais vārds, ne klasiskajā latīņu valodas izrunā, ne tradicionālajā. Nevaru arī saprast Tavu vīzedegunību pret tradicionālo latīņu valodas izrunu un tikai klasiskās atzīšanu par īsto un vienīgo. Pēc Romas sagrāves 4 gs.m.ē., Eiropa vēl padsmit gadsimtus izmantoja latīņu valodu savā saziņā, taču - tradicionālajā izrunā, tradicionālajā :) Savukārt es lietoju "Cicerons" skaidrā latviešu valodā. Marks Tullijs Cicerons. Ja jau grasies balsot par nacionāļiem, varbūt godā savu tēvu/ mātes valodu, a?
P.S. "spešalī tu" bija ironija. Paskaidroju, ja nesaprati. :)

fargo_pa (2018-07-14 16:29)    1 nerātni_stāsti. nāksies precizēt, markus - visās vīzēs un čībās būs īstais kikero pirmais vārds. :)

tātad:
a. markus tiek izrunāts kā mār´ku´s gan vulgātā, gan klasiskajā.
b. ja es izmantošu manu tēvu valodu, man būs jāizmanto kirilica, tas iekš oho.lv, kaut kāda iemesla pēc, nav atstrādāts.
c. umm... tibi non credo. :)

Geisha (2018-07-14 16:41)    6 1. Nevis krievi, bet krieviski runājošie.
2. Tagad Rīgā būvē Akropoli. Būšot tur 200 veikali + ledus halle. Kas tur strādās? Kādā valodā runās?
3. Krievvalodīgie nekaunīgi tiešām paliek gan pasākumos, gan veikalos. Nez kur skatās Valsts valodas inspekcija?
4. Diemžēl mums latviešiem nav tāda vadoņa kā krieviem Nils. Krievi stāv un krīt par Nilu.
5. Es izvēlos labu treneri un man ir vienalga kāda etniskā izcelsme viņam ir.
6. Pirms velēšanām vēl daudz būs samazgu.

Nenotveramais (2018-07-14 16:49)  8   13:59
Oooo... -Kāda Tev īstā seja...!

Nji Batjkin Dom, Nasral i von...! Tādam ķēmam tik pa muti...

valmierietis333 (2018-07-14 18:54)  3 3 Autore , sāksim ar to ,ka Latvijā ir ne viens vien krievs - tas tā , apgaismībai ...(lai nebūtu pārsteigumā jāiepleš acis) ...

Problēma ir letiņu mīkstumā(paklausīgā kalpu garā) , kuriem pietrūkst sava stingrā ´´es´´ ,
mācas skolās visādas nevajadzīgas valodas ar vācu ,angļu priekšgalā un pēc tam brīnās ,kādēļ jaunatnei masveidā jāmūk no valsts un jākalpo rietumu vergturiem , jo vietējā darba tirgū izmantotās valodas nepārzin ...

Problēma ir attieksmē , krievs zin kas viņš ir , bet latvietis vēl meklējas - vieglāk jau ņaudēt , ka ar tevi runā krieviski , bet kas pie tā vainīgs - nu ne jau krievs , ka latvietis sarunā ar šo automātiski pāriet uz krievu valodu ... (nepāriesi - ar tevi agrāk vai vēlāk sāks latviski runāt!)

Es ar nevienu krievu nekad neesmu krieviski runājis , pieņemu situāciju , ka katrs var runāt savā valodā un viens otru saprot , bet ja mani nesaprot - tad pats vainīgs , atturos no komunikācijas! Ir bijuši daži tādi cilvēki ,kas galīgi latviski nesaprot vai negrib saprast un izbrīnīti rausta plecus ,kad šiem ko saku ...
Bet es nebūšu tas ,kas metīsies kāda priekšā ceļos , lai atvieglotu viņam komunikāciju , bet par nelaimi daudz ir tādu ,kas automātiski aizmirst savu valodu un metas pie kājām izdabājot!

Cepuri nost to krievu priekšā ,kas latviski mēģina runāt - ne visiem padodas svešvalodas ,bet mēģina cilvēks un par to vien ir jānovērtē !

Tā kā es te problēmu nesaredzu - tik vien kā pašu aklums un vājums !

- Vai tad Rīgā nav brīvu vietu ,kur vari savus bezmaksas āra treniņus veikt , kādā mežā ,parkā !?
Cilvēks pats ielien kur nevajag un pēc tam sūdzas !

valmierietis333 (2018-07-14 19:11)    1 18:56,
Un kam tev to vajag , ielien kaut kādā krievu pasākumā un brīnās kādēļ šie runā krieviski !?

Dibini savu klubu , savu kustību , kur visi tikai latviski runās !


Un ko man teikt , kad jānoskatās ,kā manas tautas jaunatne degradējas internetā , kur plaši tiek izmantota angļu netīrā mēle - nemaz nerunājot par to visu viņu propagandu !?
- Kādēļ par to neviens necepjās !?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu