Dienas humors jeb OHO PA misija

Mani nobloķēja PA sadaļā "Viss pārējais", tajā skaitā "nepiedienīga" arī likusies konkrēta atbilde uz konkrētu jautājumu. Nekā aizskaroša, viss ar humoru. Uz savu jautājumu, kāpēc tā, no OHO sekojoša atbilde:
" Tā kā pēdējā laikā PA moderācija ir notikusi aktīvāk un dažiem lietotājiem rodas jautājumi par tās principiem, PA noteikumiem pievienots precizējošs teksts:PA pamatmērķis ir veidot noderīgas informācijas krātuvi plašam interesentu lokam, nevis būt savstarpējai diskusiju platformai dažiem lietotājiem (tieši šī iemesla dēļ ir komentāru skaita ierobežojumi, notiek moderācija un tml.) Lietotājiem, kuri vēlas vienkārši komunicēt savā starpā ("pakasīties", mēroties asprātībā un tml.), aicinām izmantot sadaļu "Interešu grupas" un izveidot tur savu grupu vai pievienoties kādai no tur jau eksistējošajām"

Un tagad vēlos jautāt - cik "noderīga informācijas krātuve" jums šķiet OHo PA sadaļa? :D :D :D

oHo  4 4 Tāpat paskaidrošu, ka lai arī dalībniekiem liekas, ka t.s. "liberālajās sadaļās" (Attiecības, psiholoģija un Sekss) "kūsā vienīgā portāla jēga un dzīvība", no biznesa viedokļa to pienesums ir diezgan apšaubāms, it īpaši ja ņem vērā resursus, kas jāiegulda to moderācijā un problēmu risināšanā. Līdz ar to diezgan loģiska izvēle scenārijā, kad tajās sākas "totāls bezsakars" un sadaļas sāk kalpot desmit vai daždesmit lietotāju savstarpējo ambīciju apmierināšanai, šādas sadaļas vienkārši tiek likvidētas (piemēri jau ir, ja kāds atceras sadaļu "Sarakste" vai "Čats").

av2    4 man jau sskkiet, ka taa blokkeessan sseit ir tiiraa lotereja. Nu traapies zem nazza, un viss. Mani reizeem noblokkee, nu absaluuti bez iemsla.
Par konkreeto jautaajumu, cik oHo ir/nav noderiga? Nav noderiiga , kaa informaacijas avots ( kaa google), bet idejas var te izlasiit dazzreiz labas. Un var uzzinaat, kas kaadam konkreetam cilveekam "beeninos daraas".

Bazhix    7 Moderatori darbojas savu iespēju robežās
-------------------
Cien., oHo. Pieliec pie noteikumiem, ka moderatori darbojas iespēju un saprāta robežās. Reizēm tiek dzēsti komentāri, kas ir par tēmu, taču, iespējams, tie nav tik acīmredzami, kā rezultātā moderators šos nav sapratis, ir pārpratis vai nolēmis, ka ir tikai joks, lai arī komentārs BIJA pat ļoti noderīgs :)

oHo  5 2 Līdz ar to, būtībā tā ir lietotāju izvēle - vai turpināt izmantot šo platformu "as it is" ar tās noteikumiem un uzstādījumiem vai to nedarīt. No administrēšanas un biznesa viedokļa ērtāka ir PA, kur tiek ievietots kaut vai tikai viens/daži jautājumi nedēļā, piemēram, "Kvēpu filtra izgriešana Toyota Avensis" vai "OSB vai Finieris - kurš no šiem celtniecības materiāliem iztvaiko mazāk indīgu vielu?" uz kuru attiecīgi tiek sniegtas dažas atbildes no lietotājiem, kas attiecīgajā jomā orientējas vairāk par jautājuma uzdevēju.

Skarlete  1 1 Attiecības, psiholoģija un sekss ir tik ļoti katra dziļi individuāla lieta, ka "noderīga informācija plašam interesentu lokam", šeit nemaz nevar/NEDRĪKST būt!!!

coldlands  1 2 Oho, Oho piedalās diskusija!

Kurts69    4 varbūt visi diskutētāji var pārcelties uz sadaļu "Spams". tas manuprāt būtu zināms kompromiss

oHo  4 2 Par screenshotiem - par cik no šiem gadījumiem Jūs ziņojāt moderatoriem izmantojot PA noteikumos aprakstīto mehānismu?

Bazhix    5 No administrēšanas un biznesa viedokļa ērtāka ir PA, kur tiek ievietots kaut vai tikai viens/daži jautājumi nedēļā
---------------------
Nu jau runā pilnīgas glupības :)
No bizesa viedokļa visjēdzīgākās ir 3 seksa un attiecību tēmas katru dienu ar 99 komentāriem, kuras lasa visi online esošie 1000 lietotāji un redz googles pielāgotās reklāmas, nekā 1x nedēļā iemaldījušos celtnieks, kuram ir svarīgi finiera izgarojumi un kuru vairāk neviens nelasa :)
No administrēšanas viedokļa - otrādi.

P.S. Es esmu par tīrāku PA, kur ir viedokļi par tēmu, kura nav uzģenerēta tāpat vien - jo ir garlaicīgi. Piekrītu, ka atšķirt, kura tēma ir reāli vajadzīga, bet kura - jo garlaicīgi, ir praktiski nereāli :)

oHo  1   Sadaļa "Spams" tieši tika veidota ar šādu mērķi, taču diskutētāju mazākumam bija akūta vēlme, lai viņu diskusijas ir spiests lasīt vairākums ("Spams" neparādās pirmajā lapā, pēc zināma laika tiek dzēsts un tml), tāpēc šī sadaļa "neiedzīvojās"

oHo  1 1 No bizesa viedokļa visjēdzīgākās ir 3 seksa un attiecību tēmas katru dienu ar 99 komentāriem, kuras lasa visi online esošie 1000 lietotāji:
---------------------------------------------------------------------------------
Diemžēl vairums tās nelasa, vienreiz izlasa, nokomentē [administrācijai] "kas tas par sviestu un uzbraucieniem" un atzīst šo sadaļu par "slēgtu klubiņu" kurā lai iesaistītos vajag vidējam lietotājam pārāk biezu ādu un grafomānijas noslieces.

edding    2 Cerēsim, ka pēc nesen notikušās oblavas, kad gandrīz visi aktīvākie niki ir bloķēti, komentēt gribētāji aizies uz sadaļu SPAms.
Baz, es gan domāju, ka viegli atšķirt " kura tēma ir reāli vajadzīga, bet kura - jo garlaicīgi,". Piemēram pēdējās Melas tēmas. Tur skaidri redzams, ka dots uzdevums uzturēt pie dzīvības PA, jo 50% nobloķēti, pārējie baidās komentēt, ka netiek zem āmura.

marmorakaraliene    4 IG ir praktiski mirušas. Tur "dzívs" ir tikai pabc un pa retam IG Dejošana. Viss. Ierosinu PA Pārdēvēt par diskusiju klubiņu (vai citādāk), bet pieredzei/padomiem veidot jaunu sadaļu Derīgi padomi vai Palīdzi atrisināt. I vilks paēdis, i kaza dzīva.
Pievienojos riebeklei, ka IG vismaz jāizrevidē un tukšās grupas jādzēš.

solvitas  1 7 Es jau neko, bet laikos, kad oho online lietotāju skaits sasniedz labi ja 600 un vietnē reāli izmirst, vēl ieviest sankcijas pret tērzētājiem..... Nu nav loģiski. Paskatieties cik lasa tvnetu, kur atļauts komentēt tikai reģistrētiem lietotājiem. Tak nelasa to tvnetu, iet uz Delfiem un kasjauns.lv. Oho konkurentu lapa otrapuse.lv oho veterānam Mavam pat bezmaksas abonementu piešķir lai tik viņš tur tupēt, muldēt bez sakarā un rīkotu rautus tērzētājiem. Ir jāsaprot, ka cilvēks iepazīšanās portālā meklē izklaidi, un tikai mazliet kaut ko par celtniecību, mašīnām un dārzu, tas tā starp citu. Galvenā aktualitāte ir attiecības un to apspriešana. Ja oho administrācijai ir grūti administrēt pašiem, tad uzticiet kaut vai riebekle šo pienākumu, lai viņa sabiedriskā kārtā ziņo par nekārtībām, bet vnk bloķējot un izmetot jūs te panāksiet tādu pašu izmirumu kā interešu grupās.

nazis    9 Man iekrita acīs šis: Lietotājiem, kuri vēlas vienkārši komunicēt savā starpā ("pakasīties", mēroties asprātībā un tml.), aicinām izmantot sadaļu "Interešu grupas" un izveidot tur savu grupu vai pievienoties kādai no tur jau eksistējošajām"
Cilvēki nekad neies tur, kur viņi nevēlas iet, varat aicināt, cik gribat, un ies tur, kur paraduši. Ja slāj pāri zālājam, tad tur labāk ierīkot celiņu, nevis celt priekšā žogu. Nekādi aizliegumi vai ierobežojumi nedarbojas pret cilvēku paradumiem. Piemērojieties tiem, un dzīvojiet laimīgi līdz mūža galam, vai arī gatavojieties uz bezgalīgu cīņu, bez cerībām uz uzvaru.

oHo      Risinājums jau laika gaitā ir izveidots - "Spama" sadaļa kā vieta diskusijām bez satura ierobežojumiem (protams, oHo.lv lietošanas noteikumi arī tur jāievēro), kā arī "Attiecībās" un "Seksā" uz satura vadlīnijām moderatori ikdienā skatās daudz liberālāk, tas gan nenozīmē, ka PA noteikumi uz šīm sadaļām neattiecas. Un, protams, aicinām ziņot par noteikumu neievērošanu, nevis uz to atbildēt ar noteikumiem neatbilstošiem komentāriem, jo ja nonāk līdz dzēšanai, dzēsts tiek viss "pavediens", nevis vētīts kurš sāka, kurš turpināja. Lai būtu saimniecisks pamatojums piesaistīt tādu cilvēku resursu, lai varētu padziļināti analizēt katru komentāru, diskusiju pavedienu un vērtēt kontekstu - jāievieš maksa par tēmas uzsākšanu un komentāra pievienošanu :D

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu