Kam tad īsti pieder šī valsts?

Tagad jau par ģeneratoriem visiem liek cepties.
Nu un kam tad viņa pieder?
Ja nemaldos, tad Latvijas tautai cik gudri prāti to sprieduši.
Valstī grib ko uzlabot, veikt pārmaiņas, blaukt uzreiz jau vācam parakstus, ka neko nevajag mainīt, labāk dzīvot jau kā ir un sūdzēties, ka mums jau nekā nav, neviens neko neiegulda.
Te pat vēja ģeneratoru nevar uzbūvēt, ka jau tiek vākti paraksti.
Tad lūdzu, ja jau tauta aizliedz būvēt, tad tauta negrib attīstīties un bez tautas nevar attīstīties pati valsts.

Tad jautājums ir pavisam vnk, VAI TU GRIBI LAI VALSTS ATTĪSTĀS????

DanaL (2018-09-21 10:18)  1 1 "... nedrīst šādas nejēdzības subsidēt uz visu iedzīvotāju ienākumu rēķina. gribas biznesu? labi. bet nekādu dotāciju..."

Nīderlandē 1 kg ābolu (vietējo) maksā aptuveni 2,5 €. Valsts subsidē ražotāju, un nelaiž iekšā tirgū ne poļu, ne citu līdzīgu lēto preci. Tas pats ar kartupeļiem u.c lauksaimniecības produkciju. Citiem (fargo) vārdiem sakot, lauksaimnieks ir parazīts, kurš dzīvo uz citu iedzīvotāju rēķina. Bet tas ir tuvredzīgs spriedums.
Ja skatamies plašāk, tad šī lauksaimnieka atrašanās konkrētā apvidū rosina arī visu pārējo saimniecisko darbību. Viņam ir ģimene, kurai uz vietas jāgāda arīl cita pārtika, viņa bērniem vajadzīga skola, skolotāji, medicīniskā aprūpe. Viņš pelna pietiekami, lai pāris reizes mēnesī paviesotos tuvējā akvaparkā vai pabrauktu mazliet tālāk. Viss notiek, visiem 16 miljoniem iedzīvotāju ir sava vieta un nodarbošanās valstī, kura platības ziņā ir mazāka par Latviju, fantastiski sakārtota infrastruktūra un iedzīvotāju vidējais dzīves līmenis, līdz kuram mums n-tie gaismas gadi.

Kas mums no tā visa? Gandrīz nekā. Toties ir zaļa skaudība uz tiem, kas kaut ko dara un gūst peļņu.

jurks (2018-09-21 11:28)    1 Diemžēl! Ja mēs šos ventilātorus paši ražotu, un nevajadzētu tērēt vēl papildus enerģiju, lai izskatās labi, ka viss notiek, visi griežas, un ekonomika stiprinās! Var jau būt, skats patīkams!

DanaL (2018-09-21 11:59)      Kaut kad starp citu bija runa par tio, ka Latvijā plānots ražot arī pašus ģeneratorus vai turbīnas. Nezinu, cik tālu tas viss tika.

AivarsN (2018-09-21 15:25)  2 1 Ja vecās ES dalībvalstis tik ļoti nesubsidētu savus lauksaimniekus,tad mūsējie viņus sen būtu izkonkurējuši. Savukārt ja Latvijā netiktu subsidēta tā saucamā modernā Eiropas lauksaimniecība,tad tā nespētu konkurēt ar veco alternatīvo un piemājas saimniecībām. Rezultātā mēs ēstu tīru,ekoloģisku pārtiku un daudziem tūkstošiem tautiešu nevajadzētu doties iztiku pelnīt uz ārzemēm. Visa subsidēšana tikai globalizācijas īstenošanai,darbavietu likvidēšanai un planētas iedzīvotāju skaita samazināšanai līdz 1 miljardam,vai pat 700000. Tāds ir oficiāli apstiprinātais pasaules valdības plāns.

fargo (2018-09-21 17:19)    2 "Nīderlandē 1 kg ābolu (vietējo) maksā aptuveni 2,5 €. Valsts subsidē ražotāju, un nelaiž iekšā tirgū ne poļu, ne citu līdzīgu lēto preci. Tas pats ar kartupeļiem u.c lauksaimniecības produkciju. Citiem (fargo) vārdiem sakot, lauksaimnieks ir parazīts, kurš dzīvo uz citu iedzīvotāju rēķina."

tad tu atbalsti vienu nejēdzību, argumentējot tai par labu ar citu nejēdzību? bravo!
protams! bet tas ir vēl sliktāk! jo ne tikai deformē pašas nīderlandes lauksaimniecības tirgu, padarot to staprtautiski nekonkurentspējīgu(ārpus EEZ), bet kaitē pat citām EEZ valstīm, tādām kā polija vai latvija. bet netaisnība, patiesībā ir vēl lielāka, jo latvijai nav tiesību dotēt lks produkciju tādā veidā, kā to ir tiesīga darīt holande vai francija, bet pat tas nav viss, subsīdijas ir tik izkropļotas, ka a-eiropas lks ražotājiem tās ir divreiz mazākas. un iznāk ČETRU pakāpju attīstību bremzējošā barjera.
cita lieta, ja holande un latvija neatrastos vienā ekonomiskā zonā un vēl zem briseles diktāta pat iekšējos ekonomiskos jautājumos, kuros latvijai vairs neeksistē brīvības rīkoties. tad, ja mēs būtu patiesi neatkarīgas valstis, holande ir brīva darīt, ko tās vēlētāji uzskata par vajadzīgu. bet tagad tā nav.

tu mēģini vienu kroplību attaisnot ar citu. tā tas nestrādā. arguments ir nekāds.

un atkal - latvijas elektroenerģijas sadārdzināšana nav nekads tur "bizness", bet visīstāka kaitniecība, kas padara VISUS latvijas iedzīvotājus mazāk konkurētspējīgus, jo sadārdzina pilnīgi visu. nevajadzīgi. nekam nevajadzīgi. krievijā vai igaunijā, vai lietuvā iepirktā elektroenerģijas ir letāka. tā atvieglo latvijas biznesam konkurenci ar šīm pašām valstīm, kurpretim elektrības sadārdzinašana musu ražotājeim, šo konkurenci padara grūtāku.
wtf??? ka var neapjēgt tik elementāras lietas, tas ir pāŗi manai saprašanai, god´ vārc...

fargo (2018-09-21 17:29)    3 un vai tiešām nav arī skaidrs, ka onkuļiem, kas ir pie lēmumu pieņēmšanas protams būs pozitīva attieksme atbalstīt tādu enerģijas politiku latvijā, kas paraksta valsti uz ek.stagnaciju? nē, latvija pat ja būtu plaukstoša, nevienam īsti netraucētu, bet ja idioti, bāleli paši savām rokām ar prieku slēdz veselas ekonomiskas nozares dēļ kaut kādām nožēlojamām pabirām, sagriež savus zvejas kuģus, spiesti slegt konservu rūpnīcas dēļ idiotiskiem eirobirokrātu uzstādījumiem par šprotu kaitīgumu(surprise, surprise!), vai likvidēt cukurbiešu audzēšanu un cukura ražošanu, tad tā nav nekāda attīstība.

un šīs tēmas ir no vienas saknes. un tādu latvijas valdības lēmumu ir bijis vesels birums. kā, kā tas ir vispar mūsu valsij izdevīgi, ka zvejniecības vairs nav? nu un tie cilvēki emigrē. brīnišķīgi! es šito dalbazvonismu saprast nevaru, ir zinams, kadi cilvēki valdībā, partijās šiem kaitnieciskajiem lēmumiem ne tikai nestājas pretim, bet tos veicināja. un tomēr, pīpli atkal balsos par tiem pašiem.

mans ir runajis, off, citādi dusmas krajas un man to nafig nevajag.

rokons (2018-09-21 18:13)    1 lai cik asi izteicos par te lasāmajiem tehnikas brīnumiem, blēņu stāsti nerimstas.
Ir tak viegli uzburt ainu par vareno ūdens plūsmu , izmantojot trieci, kas zinām jau vismaz gadsimtu, bet īsti neieviesās JO -. der tikai sūknējot plūstošu ūdeni, un kam ir kritums. Tātad, der pastrauju strautu apkārtnē. Par arteziskajiem urbumiem aizmirstiet!
Senais cukura stāsts - ja kāds ir redzējis jēlcukura ražošanas pilnu ciklu, sākot ar GPS vadāmiem pļaujamrīkiem, automātisko sliežu transportu uz pārstrādes rūpnīcu jūras krastā, redzējis.kā visa saražotā masa tiek izmantota pilnībā, un atlikums ir tikai tvaiks, atcerēsies cukurbiešu novākšanas talkas.
Darīsim to, ko varam izdarīt vislabāk, un mēģinšim pārdot to, ko spējam labi izdarīt, nebūs jābrēc, ka viss slēgts un izpostīts.
Tas attiecas arī uz vēja ģenerāoriem.patreiz Ķīna ir dominējoša līdz 16 kW ģenerātoru ražošanā! Kāds ir gatavs konkurēt? Paskatieties cenu lapas....

rihtigais (2018-09-21 20:09)    1 Kādēļ OHO moderatori dzēš ierakstus? Kas manā sacītajā bija pret likumu?

DanaL (2018-09-21 21:01)  1 1 "... tad tu atbalsti vienu nejēdzību, argumentējot tai par labu ar citu nejēdzību? bravo!... "

Nez kā tad izskaidrot paradoksu, ka nejēdzību, kroplību un parazītisma pārņemtajās valstīs ir tik augsts dzīves līmenis?
Vai arī uz to tev ir kāds īpašs pretarguments?

usinjsh (2018-09-22 10:13)    1 Es personiski neredzu te nekādu attīstību. Tā ir smalka naudas izkrāpšana. Ja tā elektrība tiktu saražota par tirgus cenu, tad ok, tik uz priekšu. Kāpēc man kā ražotājam būtu jāmaksā par citu biznesu. Pie tam vēl dzirdēts ka OIK ko visi maksājam, aizplūst visādos ofšoros. Kur vispār garantija ka šie VĢ ko saražo. Paņem elektro enerģiju no kaimiņu sētas, pacel par pāris voltiem un stum pa dārgo atpakaļ tīklā.
Uzliec uz mājas parastais mirstīgais jaudīgas saules baterijas un pamēģini to pārdot Latvenergo, redzēsi problēmas:)) Vienīgā iespēja nopirkt elektromobili un lādēt to pa dienu apejot valsts nodevas.

LaskovijMerzavec (2018-09-22 11:53)      Pirms te diskutējiet, tad palasiet vismaz kkādu informāciju, neviss atreferē preses "nekompotentās" ziņas.

Lauvas tiesu no OIK saņem Latvenergo ar saviem TEC1,TEC2, Rīgas siltums un citi pašvaldību uzņēmumi, kas kurina dabas gāzi.

Zaļie, kas izmanto atjaunojamos resursus - vējš, biomasa, šķelda... ir mazāk par 30% no visa tā.

fargo (2018-09-22 14:22)      "Lauvas tiesu no OIK saņem Latvenergo ar saviem TEC1,TEC2, Rīgas siltums un citi pašvaldību uzņēmumi, kas kurina dabas gāzi.

Zaļie, kas izmanto atjaunojamos resursus - vējš, biomasa, šķelda... ir mazāk par 30% no visa tā."

risinājums ir elementārs - likvidēt oik, t.i. "obligātās iepirkuma komponentes". un viss. un cilvēki var biznesot ar enerģiju pēc konkurence principa.

"Nez kā tad izskaidrot paradoksu, ka nejēdzību, kroplību un parazītisma pārņemtajās valstīs ir tik augsts dzīves līmenis?
Vai arī uz to tev ir kāds īpašs pretarguments?"
dzīves līmenis ir nācis no iepriekšējām paaudzēm, tas ir pārmantots. ir pārmantota infrastruktūra un koherenta sabiedrība. bet iepriekšējo paaudžu racionalie ekonomiskie un sociālie mehānismi nestradā nejēdzību pilnā, ar parazītismu un netaisnīgām dotacijām izkropļotā ekonomikā.

LaskovijMerzavec (2018-09-23 15:32)  1   Fargo... iekartas un to apkalpošana maksā daudz dargāk, nekā var nopelnit. Tadelj ari nepieciešams valsts atbalsts. Un tajā nav nrkas slikts.

fargo (2018-09-23 15:35)    1 "iekartas un to apkalpošana maksā daudz dargāk, nekā var nopelnit. Tadelj ari nepieciešams valsts atbalsts. Un tajā nav nrkas slikts."
tad kāpēc darīt kaut ko, kas nav izdevīgi, sabiedrībai nav vajadzīgs(sadārdzinata elektrība) un vēl likt šai pašai sabiedrībai to apmaksāt? tāpēc, nē - tas ir nevis vienkārši slikti, bet kaitnieciski.

LaskovijMerzavec (2018-09-23 15:54)      Tadelj, ka lai sarazhotu iekartas un tas uzlabotu ir nepieciešams apjoms. Kad sasniedz apjomu, tad razhoshanas cenas nokrit un talak jau razhozhana notiek normali.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu