Komunistu radars Saeimā?

Vai jau noskatījāties video par Saeimu un tajā strādājošajiem, kuru uzfilmēja Kaimiņš no KPV LV?
Ja nepaspēji vēl, apskaties youtubē..
Pilnīgi vnk pieejot klāt un uzprasot viņš jau saņēma atbildi - jā es biju komunists..

Tas ir tā, ka visi tagad ir nobijušies no Čekas maisu publiskošanas, jeb no vēlēšanām ,ka visi tik runīgi palikuši?

Geisha (2018-09-26 12:23)  1 16 Kurš 50 gadnieks nav bijis oktobrēns, pionieris vai komjaunietis? 95% bija. Baiga jau nu mīlestība bija pret to plikpauri... ha, ha. Vienkārši, lai varētu mierīgi dzīvot iestājās tajās organizācijās un Ziemassvētkos uz baznīcu aizstaigāja. Ja gribēji būt vadošā amatā vai iet jūrā bija jāstājas kompartijā. Kā sarkanā vara krita tā visi partijas biļeteni ielidoja ugunī. Un par to čeku. Tur ir daudzi kultūras darbinieki, cilvēki kuri gribēja aizceļot kaut vai uz Čehiju, kuriem radi bija ASV, Kanādā, uc. valstīs, tulki, mediķi, sētnieki, apkopējas, šoferi. Ne jau tikai nagu maucēji vai stukači. Ja kuram interesē to maisu saturs viss ir pieejams. Neslinko, aizej un izlasi savas dzimtas vēsturi.
Kādā valstī jūs dzimāt? Kosmosā? Visumā? Varbūt nekurienē?
Besī cilvēku liekulība kura mijas ar stulbumu.

Chris1986 (2018-09-26 12:24)  9 6 Jā, es arī gribēju būt komunists, bet nepaspēju. Nu, nekas - ceru, ka drīzumā Latvijā būs atkal atļauta Komunistiskā partija, kā visur Eiropā, un es varēšu tajā iestāties. Ja kas, tad Komunistiskai partijai gandrīz vai vienīgai ir kādi mērķi un ideoloģija, atšķirībai no visām pārējām, kurām mērķis ir viens - "Sev un savai kabatai"

Adelante (2018-09-26 13:34)    3 Chris 1986 12:24

:))))) Var jau būt, ka kāds tur bija ideālists, bet vadošie, tāpat kā mūsdienu partiju līderi, par savu labklājību labi parūpējās.

Tu tā prātīgi ar to iestāšanos- komunistu partijas laikos man zināma skolotāja teica, ka stāsies tikai zaļajā partijā. Pienāca neatkarība ar daudzpartiju sistēmu un iestājās ar ZP. Sākumā bija sajūsmā, tagad klusē...

laukroze (2018-09-26 14:08)  1 5 Chris, tu vēsturi neesi mācījies, zini, kāds boļševiku partijas lozungs - laupi salaupīto!!, kā zināms no boļševikiem radās tevis cildinātie komunisti, kuri runā vienu, dara ko pavisam pretēju, ja runājam par bijušo PSRS komunisti labi piekopa propagandu , ko veiksmīgi mantoja Krievija, tas tā.. i beidzot, ne visi padomiskā Latvijā iestājās komjaunatnē, un kur nu vēl partijā, bija arī principu cilvēki...
un beidzot, lai nāk jaunie pie varas, apriebušies tie ex-komunisti ar Brigmani pr-galā, pārmaiņām jābūt un paaudzēm jānomainās.

Ellocka (2018-09-26 14:20)  1 5 Kasa pakausi, ar ko gan mežonīgais kapitālisms labāks... Pēc pieredzes netic, ka nāks jaunie, kas būs tīrie un būs labāki par visiem iepriekšējiem un mūs atbrīvos - no ka vairāk kā no naudas... Vismaz paklausoties politiskās diskusijas, šāda pārliecība nerodas. Turklāt, orientējoties uz jauniešu auditoriju, ļoti bieži tiek pārkāptas manas intereses.

laukroze (2018-09-26 14:34)    2 pēc būtības sanāk, ka kapitālismā izdzīvo stiprākais vai manīgākais, un kāds tad LV ir bijis sociālisms??? ( valsts ar sociālistisku ievirzi, pēc manām domām ir Zviedrija) tāds nav bijis, ir bijusi okupācija ar visu no tā izrietošam sekām... un "sajātu" cilvēku domāšanu, atvainojos par izteicienu, arī tagad, lai vai kādi spēki uzvarēs, uzreiz nākamā dienā nekas nemainīsies un nebūs panaceja, bet palieku pie sava- jaunajiem jāienāk, tie, kas uz katrām vēšanām izmanīgi maina partijas nav manā gaumē...tā kā tā.

rokons (2018-09-26 15:08)  1 3 Vajadzētu atcerēties, pirmes 1990. gada jau mazu laiciņu bija iesauka - redīss. Tas attiecās uz patijniekiem, kas iekšēji bija pret PSRS izveidotās kompartijas visvarenību un vienlaikus - idiotisko darbību.
Tos arī par karjeras komunistiem dēvēja, kas tolaik skatījas nososdāma darbība, kaut lielākā daļa partijnieku bija tieši tādi.
Bet tā ir pagātne........
Kaimiņš kā parādība Saeimā labi ar Hamleta vārdiem raksturojama - āksts ķēniņtronī.....

Geisha (2018-09-26 15:18)  8 4 Napoleons bija traks, Hitlers traks, Staļins užas, Musolīni, Čingizhans, Pēteris, Katrīna, Ivans Bargais, utt. Visi bija maigi sakot neordināri. Secinājums - trakajiem pieder pasaule. Kaimiņš arī ir savādāks. Galu galā tie vecie perdeļi jālaiž penzijā, lai atpūšas. Vienreiz pārmaiņām jābūt. Cik var sapelējušus miltus malt un pārmalt? Dažs labs sēžot Saimā jau ar ķērpi ir apaudzis.

Ellocka (2018-09-26 15:50)  2 1 Kur paliek mūsu nacionālisms? Ja PSRS nebūtu šo latviešu-partijnieku-vadītāju, viņu vietas būtu aizņēmuši cittautieši. Tiešām 700 gadu verdzības un okupacija vainīga - ka latvietis nedrīkst būt valdnieks un saimnieks savā zemē? Ja mēģina būt, viņam piemīt nepareiza domāšana. Jābūt īpašai sakritībai - varai jābūt īpaši taisnīgai, kaut kur sterilā vidē mūsu mūsu okupācijas samaitātaja sabiedrībā radīsies taisnīgie. Nekas, ka drusku vai krietni traki, pat ar likumsargāšanas un medicīnas iestāžu atzinumiem. Starp citu, boļševiki arī mēģinaja noslaucīt visu veco, un redz kas viņiem sanāca ;)

Chris1986 (2018-09-26 16:06)  2 1 Nu, re, būtu mūsējiem tik pat aktīvi stājušies partijā kā leiši, būtu mums arī tikai 4% krievu un nekādu piektās kolonas un 2valodības problēmu. Igauņiem arī kkas līdzīgs. Okupantiem jāmāk piemēroties. Kāpēc tad mūsu senči 13. gs.., kad te iebruka vācieši, stājās viņu kristībā un nodeva savus dievus? Katrā laikā jāmēģina izdzīvot gudri
Bet to, ka nāks jaunie un godīgie (???!). Kur viņi tādi radīsies šajā vidē, kur vienīgais dievs ir nauda? Tādas cerības man atgādina tanšu cerības mūža garumā un Lielisko vīrieti, kādas viņas ir izdomājušas un kādi dabā nemaz nav

fargo (2018-09-26 17:28)  1 2 ak tā, lai varētu būt karjeristi, vajadzēja kļūt par kgb stukaču. un kādā veidā tas ir jebkāds attaisnojums? atbilde, tas nav nekāds attaisnojums vispār. cilvēks izdarīja izvēli. neviens viņu par to uz karātavām nevelk, bet valsts pārvaldē un ar drošību saistītos amatos tādam darīt nav ko.

čekas maisus vajadzēja publicēt uzreiz. tikai fsb ir zinams, cik latvijas pilsoņi bija šantažēti ar "atklāsmēm" un tad kļuva savukārt KF specdienestu spiegi. es domāju desmitiem. ja būtu maisi atvērti uzreiz, tas nebūtu iespējams.

bet labāk vēlāk, nekā nekad.

neko (2018-09-26 19:15)  1 3 Es ne tik daudz par vecajiem komunistiem, kas vairumā gadījuma ar vienu kāju jau uz "skuju takas" stāv, kā par jaunajiem sociālistiem, sociāldemokrātiem un tamlīdzīgajiem. Kā nacionāli tā internacionāli orientētajiem. Tie paši vēži tik mazliet citas krāsa maisā vien ir.

shining (2018-09-26 22:47)  3 6 Tieši vairums ex- un komunistu bija tie, kas veidoja politisko eliti, kura nodrošināja, ka notiek Republikas neatkarības atjaunošana 1991. gadā - bez viņiem tas nebūtu iespējams. Visi ex-komunisti nav vienā maisā bāžami, turklāt ne visiem ir bijusi padziļināta darīšana ar čeku. Nesteidzieties izteikt prastus spriedumus par sarežģītām tēmām - iebrauksiet auzās! Čeka ir jau savlaicīgi parūpējusies, lai būtiskākie maisi paliktu viņu kontrolē, un, to informāciju mēs, visdrīzāk, neuzzināsim nekad.

taizelis22 (2018-09-27 09:27)  1 1 Jā,komunisti nodrošināja,lai atdalītos no kremļa!Sazagts bija,bet nebija iespēju to izmantot.Jādzer ,jāpisās bija pa kolhozu somu pirtīm,piederēt nekas nedrīkstēja!Tagad brikmaņi,bezgodman/žīdmaņi rullē,čurājot uz naivo tautu!

Ellocka (2018-09-27 10:00)      Gribēt (tikt Saeimā un ne tikai) vien ir par maz, vajag arī varēt - prast un spēt vadīt (un ne tikai) ;). Kasa pakausi, vai tad tagad nav stukaču, cenzūras utt.? Ja globāli, vai brīvā Latvija ir 1. valsts vēsturē, kas iztiek bez visa tā? Uzskatu čekas maisu problēmu par kārtējo uzmanības novēršanu (kaut vai no tā, kā un kāpēc budzets sadalās tā, kā ir, kapēc mums tieši šāda nodokļu struktūra, privarizacija utt.) un cepiena rosināšanu pirms vēlēšanām kur var izpausties neko reāli nedarot un neuzlabojot.

Luusila (2018-09-27 15:20)    2 versus, divi jautājumi.
1. Kādas pārmaiņas tu sagaidi? Kaimiņš jau šobrīd sēž Saeimā, bet nez kāpēc parastai tautai no tā debesmanna nelīst mutē. Tev vispār ir apmēram sajēga par to, kā veidojas valdība, un cik liela ietekme tur kādam ir iespējama?
2.No kurienes tev ir pārliecība, ka katrs komunists bijis stukačs? Ir tomēr jāsaprot, par ko cepiens- par to, vai cilvēks bijis komunistu partijā, vai cilvēks bijis čekas ziņotājs. Tas nav viens un tas pats.

Hiranja (2018-09-27 16:59)  2 1 Pašlaik politiķu paaudzes nomainās. Diemžēl tie jaunie, kas savas jaunības dēļ nekādi nevar būt komunisti vai čekisti ir melīgi un pērkami - gatavi pārdoties tiem pašiem vecajiem cekistiem. No jaunajiem politiķiem kaut cik jēdzīga ir Ieva Brante, bet kāda vina būs, ja tiks varā, to vēl nevar paredzēt. Bet par KPV ir skaidrs, ka viņi ir vienkārši jauni melīgi kretīni, kas labi prot norādīt uz veco kretīnu meliem, bet paši varbūt ir pat sliktāki, tikai nav bijuši varā. Pazīmes ir, ka KPV saslēgsies ar Saskaņu, kas Rīgas Domē ir zagšanas čempioni. Laikam tikuši pie Saskanas sponsoriem no krievijas.

etc (2018-09-27 20:09)  1 2 1. Kaimiņš lien no ādas ārā, lai tiktu ievēlēts nākamajā Saeimā. Mani absolūti neinteresē, ko filmē un izplata izbijuši TV komedianti - cirks aizbrauca, šis klauns netika paņemts līdzi.
2. Nenoliedzami, jauni politiķi - tās ir jaunas cerības. Mūsējās. Un tagad katrs sev uzdodiet jautājumu - vai politiķi domā par tautu? Vai arī tauta viņu acīs ir mūsu samaksātie nodokļi, no kuriem politiķi sev dabū trekno kumosu?
3. Ludviķis XIV, Saules karalis kādreiz teica: "Valsts - tas esmu es." Un tagad iedomāsimies 100 tādus Ludviķus XIV. Kopā vienā valstī. Vienā parlamentā. Nu, ko tas Jums atgādina? Varbūt pienācis laiks 100 karaļus noīsināt uz 50? Valsts no tā necietīs. 1,5 miljoniem pavalstnieku likumus un lēmumus var pieņemt arī 50 gudras (?) galvas. Tēriņi 50 karaļu uzturēšanai noteikti būs uz pusi mazāki nekā 100 karaļiem.
4. Kad mūsu mazā zemīte bija t.s. okupācijā, tad t.s. okupanti šeit būvēja rūpnīcas, dzīvokļus, attīstīja infrastruktūru, kuras lielu daļu mēs izmantojam vēl šodien. (Līdz 1967. gadam Latvijas PSR tika uzceltas 288 jaunas skolas ar 132 000 skolēnu vietām. Avots - Wikipēdija). Un pilnīgi vienalga, vai tie bija komunisti vai bezpartejiskie, kuru rokām tapa Rīgas HES, Pļaviņu HES, kā arī Rīgā - elektromašīnbūves, dīzeļu, elektroaparātu, mikroautobusu, mopēdu, elektrospuldžu, sērkociņu u.c. rūpnīcas. Kura tagad no šīm rūpnīcām vēl darbojas? Un cik rūpnīcu un kur šeit ir uzbūvējuši mūsu aizokeāna draugi, kuru priekšā mēs tagad līdz zemei klanāmies? Vienu, divas vai nevienas? Mēs tagad gan esam tik brīvi, tik brīvi... galvenokārt no darba un naudas. Kas pēc 10 - 20 gadiem strādās Latvijas laukos? Ukraiņi, moldāvi vai citi ekonomiskie bēgļi?
Padomāsim pirms vēlēšanām par to, pirms gāzt samazgu spaiņus uz līdzcilvēku galvām par to, ka tajā laikā viņi bija lojāli režīmam, lai varētu dzīvot un izdzīvot. Ar varu kompartijā nevienu nerāva stāties. Bet tas bija tas pats, ko tagad dara deputātu kandidāti, lai tikt

Labrador (2018-09-27 21:22)      Te minēja Latvijas jūrniecību. Tā joprojām ir morāli stagnējošaka un prokremliskaka nozare. Vairums tur krievvalodīgo , kuriem šāda gaisotne pa prātam. Pirms kāda laika biju darba intervijā LJK. Mani pieņēma tāds nepatīkams cilvēks , latvietis , taču principa pēc runāja krieviski. Viņu sauca Jan Karlovich. Kabinetā pie sienas Dzeržinska bilde. Tur arī novāc atbilstošu kontinentu - kapteiņus , kuri zog komandas uzturam paredzētos līdzekļus , par pozitīvu raksturojumu prasa samaksu un komandas tur viņu kabatas kvekski . Tāda ideāla attīstīta sociālisma modelis miniatūrā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu