Vienota Eiropas minimālā alga

Šovakar ievēlētā sociāldemokrātiski orientētā vāciete fon der Leiena savā programmā runā par nepieciešamību tuvākā laikā ieviest vienotu Eiropas minimālā alga. Skaidrs, ka tādā gadījumā mēs, darba ņēmēji, Latvijā būsim megaieguvēji, jo pie mums 90% strādājošo saņem tieši minimālo algu (pirms nodokļu nomaksas 430 EUR :D). Igaunijā tā ir 540 EIR, Lietuvā, laikam 555 EUR, Īrijām Vācijā, Holandē, Beļģijā, Anglijā - visās ap 1500 EUR.
Kāda tad varētu būt vienotā ES Minimālā alga? Tie 1500 EUR? Nedomāju, ka uzskaitītās valstis ar šādu algu būs uz mieru pazemināt savās valstīs to 1500 uz zemāku ciparu ..

AivarsN  4 2 Vai kāds ir aizdomāties, kāpēc vispār lauksaimniecība tiek subsidēta? Lai būtu lētāka pārtika? Nopietni? Vecajās ES valstīs lauksaimnieki saņem pat vairākas reizes lielāku subsidējumu,pat pilnīgi apmaksātus eksporta izdevumus, lai bez problēmām varētu izspiest no tirgus jauno dalībvalstu lauksaimniekus. Bet jauno dalībvalstu lauksaimniekus atbalsta tikai tik daudz, lai viņi sekmīgi varētu konkurēt ar dabīgo lauksaimniecību un piemājas saimniecībām. Latvijā neražo ne tehniku,ne izejvielas,pat sēklas drīkst ņemt tikai no rietumiem,kuras pat nav piemērotas mūsu klimatam. Latvijas stratēģiski svarīgākie uzņēmumi vai nu tika izputināti,vai pārgāja globālās biznesa mafijas kontrolē,tāpat kā citās bijušajās PSRS republikās un arī Krievijā. Latvija nekontrolē savu valūtu un bankas. Mums pat nav savas valūtas.Tāpēc Latvija faktiski ir kļuvusi par rietumvalstu un ASV koloniju.Mums nekad nebūs tāda pati ekonomiskā attīstība un algas,kā parazitējošajās valstīs. Kapitālismā ne tikai cilvēki parazitē pār citiem,bet arī valstis un to grupējumi pār citām pasaules valstīm. Kāpēc visā pasaulē kā vienīgo starptautisko norēķinu valūtu izmanto dolāru,ja tam pat nav seguma? Tāpēc,ka to nodrošina ASV armija un īpaši jau flote,kura kā žandarms uzturās nepaklausīgo koloniju tuvumā un gatava to noslaucīt no zemes virsas,dumpošanās gadījumā.

Snowagain    2 Pilnīga UTOPIJA. Ja noteiks, tad noteikti ne FRA vai GER algu līmeni, kas protams neaizliegs tur maksāt esošās algas. Visticamākais, ka būs ap 450 Eur līmeni. Kārtējā darbības imitācija.
Ja uzliks FRA vai GER līmeni, tad LV ekonomikai būs finišs. Viens sētnieks izmaksās, pie esošām nodokļu likmēm, ap 2100 Eur.
Tad patiešām no šejienes uz neatgriešanos aizbrauks viss privātais sektors, kam nav saistība ar valsts pasūtījumiem. Pēc gada arī šie būs spiesti evakuēties, jo nebūs, kas samet naudu budžetā. Eksporta, salīdzinoši ar GER, FRA, mums nav. Mums eksporta/importa bilance negatīva.
P.S.Cik atceros, tad GER no minimālajām algām ir minimāla nodokļa likme, Ja mani dati, aprēķini kļūdaini, palabojiet.

Luusila    3 krisīt, un kur tad tu strādāsi pa tiešo savai valstij? Cik mums ir valsts uzņēmumu? Kā biezs, ja?
(neslēpti ņirdz)

AivarsN  2 2 Ja kapitālisms sevi neattaisno un lielākā tautas daļa ir neapmierināta,tad jāapsver doma par pašas sistēmas nomaiņu pret perspektīvāku. Tikai tāpēc jau mums te dežurē NATO algotie slepkavas. Ne jau pret kādu iebrukumu viņi mūs sargā,bet gan ielikteņu valdību no tautas dusmām.

Drole    1 https://youtu.be/-pfyzzvb7hg

sociālisms, kāds ir Norvēģijā. Apdeitojies, Chris!

Vilksatkal  2 1 18:14 Aivars N ……..… pilnībā piekrītu , ka tā pidaru - pasaules okupantu armija ir te lai momentāli apslāpētu tautas sacelšanos !

AivarsN    1 Savā ziņā varam priecāties,ka muums ir tik zems atalgojums. Muslimi ar tādu savas ģimenes uzturēt nespēj. Tāpēc bēgļu invāzija mums nedraud. Vai tikai tā ideja par algu novienādošanu nav plāns, kā novirzīt bēgļu plūsmu arī uz mūsu pusi?

Snowagain    1 "lai tik brauc uz neatgriešanos - tie nu toč nav tie labākie cilvēki, neviens pakaļ viņiem neraudās!"
Izbrauks ne tikai "buržuji", bet arī visi pārējie, kas pie viņiem strādā. Visi uzņēmumi, kas vēl pašlaik, kaut ko eksportē, piem. Mikrotik, SAFtehnika, momentā beigs savu darbību šeit. Dod tādiem uzņēmumiem veiksmi, spēka un līdzekļu pārcelties. Lielie globālie konglomerāti to tik vien gaida, lai dabūtu pa sviestmaizi šādu uzņēmumu tehnoloģijas un izstrādes. Pēc šāda pasākuma ieviešanas šeit iestāsies kolapss, dzīves dārdzība Londonā un Parīzē liksies lētums. Inflācija būs fantastiska.
"Vai tikai tā ideja par algu novienādošanu nav plāns, kā novirzīt bēgļu plūsmu arī uz mūsu pusi?"
Arī viens no iespējamiem scenārija papildinājumiem.

Spicis    2 Beigsim sevi aplūkot caur binokli palielinājumā, bet citus no otras puses - samazinājumā. Cik tad Latvijā ir strādājošo, pensionāru un jaunās paaudzes pārstāvju? Ķīnā 3 milj. ir mazpilsēta, bet te - dižvalsts 1.8 milj. Muita, armija, štābi, ģenerāļi (komandē bataljonu), valdība, aģentūras, valdes, apvienības, orķestri, NVO, baznīcas, prezidents, utt.

Snowagain      Rietumeiropas lielvalstis nav filantropi, māk skaitīt naudu, un viņām ir ABSOLŪTS PO, kas notiek kolonijvalstiņās ar mazu iedzīvotāju blīvumu. Kā jau pats teici, tikai 1.8 milj. iedz. - neviens pat nejutīs un nemanīs, ka viņi pazudīs.
Skatīsimies patiesībai acīs, nu neesam mēs Rietumeiropai vajadzīgi, teritorija gan varētu būt interesanta. Ja mēs būtu vajadzīgi, tad sen jau Eiropa to visu būtu atrisinājusi, gan algu, gan pensiju, gan lauksaimniecības subsīdiju līmeni u.t.t.. Es pietiekami daudz esmu nodzīvojis un nostrādājis dažādās Rietumeiropas valstīs, tāpēc zinu ko runāju.

LaskovijMerzavec  1 1 Tur nu gan taisnība, ka Torpedo savā jaunība iztika bez buržujiem, jo strādāja priekš partijas locekļiem un tiem pietuvinātam personām. Nu tā kā patreiz Krievijā, piemēram.

Snowagain      Chris, tik labi nebūs...
Lai kādam būtu peļņa, kādam ir jācieš zaudējumi. Mēs neesam paredzēti tajā skaitā, kam būs peļņa. Mums šudru līmenis paredzēts.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu