Vai valstī viss kārtībā?

Daudziem pastāvošā iekārta nešķiet pieņemama,lai gan šeit Oho situācija ir mazliet atšķirīga. Bet ja parādītos kāda līdzīgi domājošu ļaužu grupa,kura būtu gatava nopietni darboties, lai panāktu pozitīvas pārmaiņas valstī,vai daudz atrastos tādi,kuri būtu gatavi aktīvi līdzdarboties? Kopsapulces,diskusijas, aģitācijas,piketi utt. Man tādas aizdomas,ka latviešiem ir raksturīgi klusībā nolamāt valdību un turpināt ciest visas pārestības,kādas vien varas vīri un sievas spēj izdomāt. Es piedalītos,kaut vai man pašam tas nenestu būtiskus materiālos labumus.

rokons  1 6 Ja grib kaut ko mainīt, jāsaprot KO īsti, un vai tas pieņemams lielākajam vairumam iedzīvotāju.
Otrs solis - saprast KĀ to izdarīt, tai skaitā, vai ir vajadzīgais resurss tā izdarīšanai.
Reizēm gribēt grib, bet varēšanas nav :)

krumuzagis  1   viss ir kārtībā, tikai vai visiem ir tik liela gribēšana un varēšana, pašiem dzīvot savu izvēlēto ceļu, man ir bijuši dažādi posmi, paša izvēlēti, protams, ka bija pidriķis par to, ka nafig es te līdu, bet nu kautkāda pieredze un izpratne par pasauli ir

burleska  1 9 Nelaime jau ir tā, ka tiem, kam šķiet, ka viss ir slikti, zināšanu līmenis ir tik zems un izkropļots, ka viņiem ir samērā vienalga, vai 10x100 ir 1000 vai 10000. Un tad, kad tādi tiek pie varas, tad paliek tikai sliktāk. Galu galā visi, kliedzējiem ticot, jau KPV ievēlēja. Un? Tie paši vēlētāji kliedz tālāk?

Jason  2 2 Aivar, pirms katrām vēlēšanām mums parādās kādas "glābēju" partijas, kas sola visu darīt godīgi un pātraukt iepriekšējo partiju nelietības. Nu, kura no viņām ir kaut ko pārtraukusi? Parasti viss beidzas ar to, ka VAS valdēs tiek ielikti savējie "šoferu dēli". ;)
Pēdējās vēlēšanās. Cik skaļi par godīgumu un pārmaiņām bļāva KPV.lv un JKP... un kas ir mainījies? Reāli - nekas. Nu, nāks vēl kāda cita partija - un kāda jēga? Jāmainās ir nevis partijām, bet gan pašiem cilvēkiem mūsu zemē. Kāmēr tas nenotiks, nekādas godīgas politikas mūsu valstī nebūs.

krumuzagis  2 2 valstī nedrīkst būt viss nekārtībā, iedomājaties atbrauc cilvēki no citas valsts, skatās valstī viss ir nekārtīgs un pasaka, braucam prom no šis nekārtīgās valsts, nekur nav tik labi kā mājās

janisqwerty  5 3 Anarhija -matj porjadka !!

preilene  2 3 Autor, Tu tā arī neesi pateicis, kas tiks likts vietā tam sliktajam esošajam. Izklausās pēc vēlmes izveidot ļaužu grupu “NĒ pilnīgi visam”.

nazis  2 1 Lai tautu saliedētu, ir jābūt idejai ap ko vienoties, ir jābūt karogam, zem kura pulcēties. Un tie kopīgie mērķi? Katram mērķi ir savi, un savā starpā nesavietojami - tāda ir mūsu sabiedrība.
Un valstī nekad nebūs viss kārtībā, jo tad valsts vairs nebūtu vajadzīga, tāpat kā nekad nepietiks naudas (Dievs sargi no tā brīža, kad visam pietiks naudas!).

SpoguliitisTM  1   Domaa, ka vinji ar to savu desmaizi daliisies?
Savu pasauli veidoju.

Chris1986  6 1 Dievs ir radījis dažādas tautas - kungu (p. vācieši, anglieši, francieši) un kalpu tautas (p. latvieši, lietuvieši, igauņi). Un kalpu tautas dara, ko viņām liek kungu tautas. Grib kungu tautas, iedod kādā 1918. gadā visām uzreiz neatkarību, negrib -1940. gadā krievi atņem utt. Nu tas tā ..
Bet, nu Kaimiņa partija jau ir tieši tāda kopa, par kādu tēmā raksta cienījamais autors - sanākuši visdažādāko slāņu cilvēki bez vienota mērķa, bez programma, bez ideoloģijas (sis strādnieks, cic buržujs, citam 8 klases, cic profesors), bet katrs ar savām sīkajām intersēm un velk vezumu uz savu pusi. Tad vēl par vadoni uzmetas no skata viens ne īpaši adekvāts aktīvists un tad ir "laime pilnībā". Ar nākošo "tautas veidojumu" būs tieši tas pats - jo tieši tāda arī ir tauta kā tāda - nevajag idealizēt. Es labāk ceru uz kungu tautu gudrību un ka ES mums novadīs gan milzīgas Minimālās algas, gan milzīgas Minimālās penzijas utt. Vobšēm, es būtu par pilnīgu ES federalizāciju jau rīt uz brokastlaiku :)

una32  1 7 Grūtos brīžos, kad ir skaidri redzams mērķis mūsu tauta ir pat ļoti saliedēta, piemēram, Jaunlatviešu kustība un mūsdienās- Baltijas ceļš. Visa pasaule apbrīno baltiešus, ka ar gribasspēku un dziesmām, nevis ieročiem var mainīt iekārtu un izcīnīt neatkarību.
Ja būtu skaidrs mērķis, kuram būtu vērts noticēt, tad tauta arī saliedētos un rīkotos.

jotuns  2 3 Kas vainas valstij? Ir plusi, ir mīnusi, kā visās vietās. Lielākajā daļā ir sliktāk, tā ka revolūciju taisīt, lai kļūtu tikpat slikti kā citur, netaisos :)

Geisha  2 3 Tādā mazā valstiņā ir 18 vai 19 partijas. Vēl kaut ko dibināt? Jēga? Katrs rauš tik savā kabatā. Jēgas nekādas. Drīzāk vajag apvienoties.

neko  2 5 "Vai tiešām nevar saliedēt pašu tautu kopīgiem mērķiem?"

Un tas kopīgais mērķis būtu? Nu tā konkrēti un bez abstrakcijām "lai būtu kārtība". Ar "kartību" katrs saprot ko citu.

Chris1986  2 3 ""Vai tiešām nevar saliedēt pašu tautu kopīgiem mērķiem?""

Da kādu vēl citu kopīgu mērķi kapitālismā, kā naudu! Tas tak dievs un karogs pāri visam! Visi zem naudas atkarības karogiem! Nu, var jau arī kādu citu atkarību, ka šī neliekas pietiekoši pievilcīga - alkohola, spēļu zāļu, narkotiku! :D Vo, vienots mērķis! :D
Aivar, nav jēgas uzlabot kapitālismu ar tādu partiju vai šādu partiju, vai draugu kopu. Jānomaina uz saociālismu un jātur runas ar Kārļa Ulmaņa nacionālromantisko saturu - un nebūs vairs tautas eksistence tukša un bez jēgas! :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu