Vai valstī viss kārtībā?

Daudziem pastāvošā iekārta nešķiet pieņemama,lai gan šeit Oho situācija ir mazliet atšķirīga. Bet ja parādītos kāda līdzīgi domājošu ļaužu grupa,kura būtu gatava nopietni darboties, lai panāktu pozitīvas pārmaiņas valstī,vai daudz atrastos tādi,kuri būtu gatavi aktīvi līdzdarboties? Kopsapulces,diskusijas, aģitācijas,piketi utt. Man tādas aizdomas,ka latviešiem ir raksturīgi klusībā nolamāt valdību un turpināt ciest visas pārestības,kādas vien varas vīri un sievas spēj izdomāt. Es piedalītos,kaut vai man pašam tas nenestu būtiskus materiālos labumus.

LaskovijMerzavec  2 7 Visas problēmas ar to arī sākas, kad daži ar skaļiem saukļiem sakūda visus, bet reāli neko citu piedāvāt nevar.

Tipiski-
revolūcija, bardaks,PSRS, kari, pēc tam arī sabruka.
Brexit - sakūdija, nobalsoja, kūdītāji pagāja malā, pārējie tagad mēģina izstreb, bet nesanāk...

rihtigais  2 3 Cīnītāju tautā ir bijis ļoti maz, runājot par pēdējām politiskajām pārnaiņām PSRS sabrukumu. Baltijas ceļš un citas manifestācijas bija ar iestāžu autobusiem savestas ļaužu masas, bet VAKā, kas bija pirmais masveida protesta spēks, uz cīņu droširdībā fascinēja Ulme, kas izrādās to bija darījis VDK uzdevumā :)

Drole    1 Par Ulmi staasts ir drusku savaadaaks - uz cheku vinju saaka vazaat, kad viens no vinja pazinjaam savaariija kriminaalas ziepes ar politisku nokraasu. Beigaas Ulmi piekaara pie lielaa zvana, bet choms izgroziijaas, it kaa nekas nebuutu bijis.

preilene  2 4 Tikko noklausījos šo: https://jauns.lv/raksts/zinas/341196-paradu-piedzineja-demonstre-perfektu-savaldibu-puloties-no-godz
emes-koninienes-atgut-6750-eiro

Aivar? Šī arī no Tavas komandas? Cīnās pret biorobotiem un terorismu :/

fargo  4 9 nē, valstī viss NAV kārtībā. un nebūs pilnīgā kārtībā nekad. un nekad nebūs pilnīgā kārtībā arī visā pasaulē.
bet ir viena parādība, kas stāvokli VIENMĒR padara sliktāku - ģimenē, ciltī, valstī, pasaulē. tie ir cilvēki, kuri nav spējīgi sakārtot savas dzīves. un tomēr, atrod sevī neizsmeļamu entuziasmu un apskaužamu uzdrīkstēšanos mainīt visu citu cilvēku dzīves.
tā parādība ir tik izplatīta, ka ir kļuvusi par aksiomu.
cilvēki, kuri rīko revolūcijas un dumjus, tie ir cilvēki ar salauztām, patoloģisku problēmu apsēstām dzīvēm. lai kādas sugas un krāsas kreisie tie būtu - marksisti, fašisti, nacisti, islāmisti. visi kreisie ir ar sajātām pakaļā dzīvēm. un tomēr, neremdināmu vēlmi uzlabot pasauli.
tas ir kaut kāds trakums!
sevi sakārtotu, savu apkārti sakārtotu. tikai tas vien dotu visam esošajam brīnišķīgu un pozitīvu lādiņu. cilvēki uz tādiem skatītos un pie sevis domātu - tā vajag! tā, es gribu tā, kā ir te - labs, sakārtots, derīgs, kārtībā. nevis dumji, apgāztas un degošas mašīnas, izsistas vitrīnas, degmaisījumi un saukļi par labāku pasauli.

Jurijs55    2 acimredzami 1 jaunai izaugušai pēc padumju laika paaudzei vēl pa maz lai dzīvei valstī nokārtoties, daudzviet pie varas turas bijušie komunisti, īlgie "socialisma" gadi iznicināja cilvēkos iniciatīvu un drosmi - represiju laikos iniciātivākie bija 1-kārši iznicināti;
ar laiku viss nokārtosies

Chris1986  2 3 Jurijs, kura oficioza ievadrakstu tu tagad pārstāsti? :D Iniciatīvas kas raz latviešiem pietiek - visi jaunieši no valsts aizlaidušies un tagad tik var likt derības, kurā gadā beigsies latviešu tauta kā tāda

neko  3 6 Aivars: Nevis katrs par sevi, bet kas ar savu ģimeni un dzimtu. Par sevi ir tikai tie, kam tā visa nav.

runcizs  2 2 Gribēju rakstīt garu penteri, par sabiedrības uzbūvi, socioloģiju, stratēģiskajām interesēm, utt. Beigās palika divi teikumi: visiem potenciālajiem pasaules glābējiem ir jāizlasa "Dzīvnieku ferma". Vairākas reizes - tas stāsts ir daudzslāņains... Un tad jāpadomā - ko, kā un no kā jūs gribat glābt?

rokons  3 5 Ir elementāra lieta - budžets. Gan ģimenē, gan valstī. To veido iemaksas. Valsts un pašvaldību gadījumā - nodokļi.
Kas tiek tērēts un cik lielā apmērā, var viegli netā atrast. Tur var skaidri saprast, cik liela daļa no budžeta kādiem virzieniem tiek tērēta.
Šo ābeces patiesību jāatceras,kad vēlies ko savādā valstī veidot.
Latvijas stulbums ir tas, ka visi vēlas lielu sociālo aizsardzību un vienlaikus zemus nodokļus. tas ir tāpat kā vienlaikus vēlēties braukt uz ziemeļiem un dienvidiem.
Kamēr to lielākā daļa iedzīvotāju nesapratīs - kaut kāda konsolidēšanās nav iespējama.

runcizs  1 2 Diemžēl jāapbēdina, ka cilvēks savu taktisko mērķu realizācijā nekur tālāk par žurku nav ticis - ja esi lasījis, eklsperiments N25 to pierāda. Bet tagad tuvāk tēmai:
Ikvienam organismam, vai tas būtu vienšūnis, vai Cilvēce, ir divi pamatinstinkti: izdzīvošanas instinkts un pašsaglabāšanās instinkts. Tas nav nekas slikts vai labs, tas ir BIOSā iešūts.
Instinktu realizācijai ir taktiskās un stratēģiskās intereses. Taktika paredz momentālu pēc iepējas vairāk resursu sagrābšanu sev, stratēģija vērsta uz ilgtermiņa patēriņa (un tā bāzes veidošanu). Stratēģijas dēļ organismi atsakās no visa labuma sagrābšanas sev, veidojot kontaktus un kopējo labumu, tādējādi nodrošinot stabilu resursu patēriņu ilgākā laika posmā.
Lai organismu no taktikas pievērstu stratēģijai, ir vajadzīgas ideoloģija, t.b., kopējs mērķis, kura dēļ upurēt savas šībrīža intereses. Piemērs mums bija komunisma gaišā nākotne (mērķis pats par sevi labs, protams). Taču izrādās, ir īpatņi, kuri uz kopējo stratēģiju realizē sdavu taktiku (citiem stāsta par gaišo nākotni, kamēr paši dzīvo spožajā tagadnē).
Šobrīd tautai (kas tā tāda?) vispār nav stratēģisko mērķu, uz kuru pamata varētu kaut ko apvienot, vienīgi, atņemsim visu oligarhiem, taisnīgi sadalīsim un dzīvosim laimīgi (ārējais ienaidnieks). Mežonīgajā kapitālismā ir tikai un vienīgi taktika (aprij konkurentu un paņem viņa biznesu).
Kopēja mērķa un ideoloģijas nav un nebūs. Bez šiem pamatiem jebkura tautas glābšanas kampaņa ir gaisa tricināšana. Ja gribi parunāt, raksti privāti. Ja nē, turpini glābt pasauli - kaut gan iznākums ir iepriekš paredzams, ne jau tāpēc, ka oho sēž oligarhi un viņu bļodlaižas :D

LaskovijMerzavec  2 3 Ja tā padomā, labs prieklikums. Man viena maja, sievai otra, vel berniem pa mājai. Visas pieticigi Jūrmalas pirmajā linijā un bez nodoklja - Lieliski!!!!

rinkulis    5 a) Nekustamā īpašuma nodoklis vienīgajam īpašumam vai jebkuram īpašumam - tas ir vienīgais drošais veids, kā pašvaldībai iekasēt naudiņu, jo daudzi gudrīši ir sadeklarējušies Rīgā, dēļ atbilstošiem viltības pasākumiem. Daudzas pašvaldības nāk pretī - un ja no tevis nāk iedzīvotāja ienākumu nodoklis, tad viņi ir gatavi palaist vaļīgāk NIN, ir arī speciālās iedzīvotāju grupas, kas no tā ir atbrīvotas, bet atkal viss atdurās tajā, ka "Tauta" gaida visu uz paplātes, nevis aiziet uz pašvaldību un nokārto visus statusus un atlaides.
b) Cilvēku paliek mazāk, bet naudiņu jāiekasē tikpat - loģiski ka ceļas nodokļu slogs. Kāda tev starpība, ka populisti sasola OIK atcelšanu, 500 eiro minimālo, NIN atcelšanu vienīgajam īpašumam, tajā pat laikā palielinot citas nodokļu likmes? Ja tu būtu gudrāks - tad cīnītos nevis par atcelšanu, bet gan par to, lai valstī būtu uzņēmējdarbību stimulējoša vide, lai vairāk veidos jaunuzņēmumi (eksportēt spējīgi - jā arī intelektuālo īpašumu var eksportēt), tādejādi IENESOT naudiņu šeit un radot pamatu palaist vaļīgāk kādas citas nodokļu likmes. Ko es dzirdu no "Tautas"? Oi mums nekā nav - nekā nav, rūpnīcu nav, neko neražojam utt. Tajā pat laikā nesaprotot, ka PSRS stila neefektīvās rūpnīcas mūsdienās nav konkurētspējīgas ar Ķīnas ražošanas potenciālu, līdz ar to tādas nav vērts šeit turēt, jo tas ir taisns ceļš uz komerciālu neveiksmi. Bet ak tu bēda - mazos un inovatīvos uzņēmumi jau nav tik redzami, kā kūpoši skursteņi.

rinkulis    4 c) Apvienot "Tautu"? Saproti tak - šeit ir postpadomju telpa, kur vieni (vecāka gadagājuma cilvēki) raud pēc PSRS, jo tad bija viss labi - viss uz paplātītes, no otras puses ir kruķītāji, no trešās jaunatne, bet pa vidam tie kas saprot, ka viss atkarīgs no paša. Un zin ko - tie kas ir sapratuši, ka viss atkarīgs no paša - tie dzīvo šobrīd vislabāk - pat tie kas izkāpa no PSRS un spēja pārorientēt savu domāšanu (es nerunāju par AAA stila darboņiem, bet "parastiem" cilvēkiem). Kas nespēja (daļēji tās ir psrs izvērstās ideoloģijas sekas un varbūt nav pilnīgi godīgi vainot pašus cilvēkus) - tiem tagad grūtāk.
Neaizmirsti vēl par krievvalodīgo kopienu - U&A ir Briselē neskatoties ne uz ko, bet Rīgā ielu seguma stāvoklis ir tik sūdīgs, kā es neatceros kad, pat ar visiem itkā nemitīgajiem remontiem. Po - za naših...pat ja pašiem kakā uz galvas.

Nu un tagad pasaki - kā tu šajā raibumā vari izdalīt "kopīgo mērķi" ?


Tajā pat laikā atceries kādas itkā augstas morāles personas pieslējās vēlēšanu kampaņā partijām.. Un beigās izrādījās, ka viņi nemaz nav partijas biedri... Man šķiet, ka tās morāles normas mums nemaz nav tik augstas, kā tu gribētu. Ja "inteliģence" ir pērkama, tad kas ir ar t.s. "kotlešniekiem"?

Drole  2 2 ",, Dzīvnieku fermu" ar aizrautību izlasīju jau sociālisma laikā. Toreiz es to slēpto jēgu nekādi nevarēju saprast,jo nebiju iepazinis kapitālisma smalkumus." (C)
Taatad jau sociaalisma laikaa teeminjas autors bija tikpat tups, kaa vecumdienaas. Animal Farm ir aprakstiiti sociaalisma labumi.
"Оруэлл писал для русских, и ни один западный человек не постигнет суть «1984» так глубоко, как человек родом из Союза" https://ru.wikipedia.org/wiki/Джордж_Оруэ
;лл

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu