Vai valstī viss kārtībā?

Daudziem pastāvošā iekārta nešķiet pieņemama,lai gan šeit Oho situācija ir mazliet atšķirīga. Bet ja parādītos kāda līdzīgi domājošu ļaužu grupa,kura būtu gatava nopietni darboties, lai panāktu pozitīvas pārmaiņas valstī,vai daudz atrastos tādi,kuri būtu gatavi aktīvi līdzdarboties? Kopsapulces,diskusijas, aģitācijas,piketi utt. Man tādas aizdomas,ka latviešiem ir raksturīgi klusībā nolamāt valdību un turpināt ciest visas pārestības,kādas vien varas vīri un sievas spēj izdomāt. Es piedalītos,kaut vai man pašam tas nenestu būtiskus materiālos labumus.

LaskovijMerzavec  2 4 Atkal skaļi saukļi par nadzīgajiem birokrātiem un naudas ierausējiem - pret nostatīti, tiem, kas saņem maz.

Tai pašā laikā, tiešs piemērs no valsts pārvaldes, ka valsts pārvalde nevar noalgot profesionalus IT specialistus, jo maksimums, ko no algas var piedāvat ir 2x mazāk vismaz, no ta ko viņi saņem privātā sfēra. Tad arī veidojas tādi projekti, kā e-skola, e-veselība, kur pretī nav pietiekoši potencials un izpratne par IT.

Un kas notiks, ka valsts atļausies pacelt valsts IT darbiniekiem algas līdz tirgus līmenim.... atkal būs tādi Aivariņi, kas skaļi brēks, cik daudz saņem.

LaskovijMerzavec  2 1 Un ir pilnīgi absurda situācija, ka tieši pateicoties tādiem bļāvējiem, VK un citas tipa kontrolējošas iestādes, valsts darbinieki pat īsti elpot neuzdrīkstas, ja tas nav arī rīkojumu vai citu papīru atļauts! :)

Drole  2   "Igauņi savu valsti pamet sešas reizes mazāk" - teeminjas autors aizmirsa noraadiit, no kurienes vinjsh shaadus datus izvilcis.

https://www.stat.ee/34287
https://data1.csb.gov.lv/pxweb/lv/iedz/iedz__migr/IBG010.px/table/tableViewLayout1/

preilene  1 5 Drole, par igauņiem jau viss tā kā ir skaidrs - svarīgi, kā informāciju tulko.
Protams, kamēr igaunis domā, uz kurieni braukt ceļojumā, tikmēr fiksais latvietis jau paspējis sešas reizes aizbraukt un atbraukt. Te nu ir statistika - latvietis izceļo no valsts sešas reizes biežāk :D

burleska    1 Man milzīgs prieks, ka oho tik daudz gudru cilvēku, kas saprot, kas notiek Latvijā. Par mazajām algām valsts pārvaldē- nenoliedzams fakts, tāpat kā pārslodze un izdegšana zemākajos amatos, par gandrīz minimālo algu. Labākos speciālistus savāc privātās stuktūras, kas var atļauties maksāt vairāk. Valsts caur iepirkumiem un ārpakalpojumiem maksā viņiem, kad kaut ko nopietnāku vajag, jo paši noalgot attiecīgā līmeņa speciālistus nespēj. Labākie privātstruktūru juristi uzvar tiesas prāvās pret valsts struktūrām arī tad, kad, teiksim, tiek piesārņota daba vai notiek citi nopietni pārkāpumi... Un davai, turpinām vērsties pret "birokrātiem"... Nesaprotot, ka mūsu dzīves līmenis ir atkarīgs no tā, kādi speciālisti tur strādā. Tur vajag kādu, kam būtu plašāks skatījums uz lietām, nevis- davai samazinām, pamazinām...

afrodithe  3 1 Žēl, ka Aijo tik aizņemts Donbasu no fašistiem atbrīvojot. Viņš noteikti būtu lielisks sabiedrotais Aivaram.

Paula6  2 6 Lasīju jautājumu, tā pamatojumu, komentārus un nevarēju saprast - vai autors pats saprot ko uzrakstīja? bet atbildot tieši uz jautājumu - vai valstī viss kārtībā? nav un nekad nebūs, jo vienmēr ir ko uzlabot, mainīt, papildināt u.tt. Vairākos komentāros jau ir sniegtas atbildes, tāpēc neatkārtošos, man tikai nav saprotams, kāpēc autors piesauc tos "daudzos", runā un apgalvo citu vietā, arī manā, kas ir devis viņam tādas tiesības? Vai nebūtu labāk padomāt par "putru" savā galvā un kaut vai mēģināt ko saprast par valsts un valdības funkcionēšanu, nevis smelties savas zināšanas no apšaubāmiem avotiem. 1. "Mēs šobrīd dzīvojam visīstākajā okupācijas režīmā, kur pret tautu tiek vērsts kolonijai raksturīgs genocīds" - šis komentārs un izlasīju viņa komentārus citās tēmās, arī tos, kuros attaisno Staļina koncentrācijas nometnes, kur gāja bojā tūkstošiem cilvēku...tad gribējās lai pats autors un viņam līdzīgie izbauda tos "priekus" lēģerī kad par bērna salasīto saujiņu graudu, visu ģimeni pieliek pie sienas uz nošaušanu, tad par šo jautājumu nav jābrīnās.
2. Kādā okupācijas režīmā autors dzīvo? Kas tie okupanti ir? Viņš kaut kur uz citas pasaules dzīvo un kāds cits viņa vietā vēlēja pašvaldības? Šādā veidā un ar tādiem metodēm cer panākt "pozitīvas pārmaiņas valstī"? Pagājušās vēlēšanas jau parādīja tādu pārmaiņu iespējamību...vispirms jau tā kā būtu jāpanāk izmaiņas savā pašvaldībā, nevis uzreiz tēmēt uz valsts pārvaldi...vai vispār autors pats ir piedalījies vēlēšanās?
3. Jā, valstī ir problēmas un ne viena vien, bet lai parāda kurā valstī tādu nav? ja nav vienas, tad ir citas. Pats svarīgākais - ir jāmaina sava domāšana, jo sabiedrībā vēl ir ļoti spēcīga, īpaši autoram un viņam līdzīgiem, postpadomiskā domāšana un rīcība. Tikai domāšana mainās ne tik ātri, bet gan vairāku paaudžu laikā. 4. Lielai daļai cilvēku ļoti gribas visu saņemt gatavu..ātri, vieniem atņemt, citiem pielikt, cik tur darba..kā kādreiz solītajā komui

Paula6  2 6 ...komunismā...viss ir atkarīgs tikai no paša darba un prāta spējām, bet vispirms ir jābūt kārtībai savā galvā. 5.Tāda, kāda bija Latvijas valsts, vairs nebūs un ir jāiet uz priekšu, nevis jāskatās pagātnē, tikai jāmācās paņemt labāko.
Gan es, gan mana ģimene dzīvojam šobrīd tā, kā paši vēlamies un esam sasnieguši to ar lielu savu darbu un smadzenēm un nemaz nevēlos, lai mūs čakarētu tādi gudreļi, kā autors un viņam līdzīgie, kurš pat nezin elementāru pieklājību.
Bet pateikt, ka sabiedrība, lai arī oho, kur ir arī diezgan gudri cilvēki, ka "esat baigās auzās", ir diezgan pārdroši...diez kāpēc tāds "ģēnijs" vēl nav valdībā?

Pilskungs  2 3 Paula6 > - taisnība. Autors būtu jāliek kādā darba nometnē,
savu dīķi rokot, kādas iemaņas jau ieguvis.
Darba terapija esot garīgo slimību ārstēšanas pamatā.

rihtigais  3 4 Neiztirzāšu visas paustās gudrības, viedokļus, BET acīs iekrita, cik viegli nolinčot kādu, kas nav pa prātam. Konkrēti - AivaruN. Vai vairums nezina, vai izliekas neredzam kāda apmēra zagšana notiek valsts aparātā, visos līmeņos! Nav runa par oligarhiem- tā ir vēsture, bet vakar šodien un rīt, nepārtraukti mediji ziņo: atkal shēmots, atkal zagts un iespaidīgām summām. Par to ir stāsts, ko jau ir aprakstījis profesors Harijs Tumans un vēl daudzi citi augsti izglītoti Latvijas prāti. Bet izskatās, ka tiešām daudzi ir labi iekūņojušies -ja ņičevo ņeznaju , maja hata skraju. BET ar AivaruN izrīkojāties necienīgi!

rokons    1 Katram ir tiesības domāt kā vēlas. Bet oponēšana arī ir domāšana. Valsts, valdošie - nav tak no Marsa atlidojuši.
Neviens ārējs spēks nav valdību veidojis, pašu vēlēti deputāti. Arī ierēdniecībā nav marsiešu. Paliela atlase no tiem resursiem, kas gatavi būt izpildītāji Likumu un Noteikumu robežās.Es nevienu dienu negribētu strādāt Valsts vai Pašvaldības uzņēmumos.
Privātajiem arī kliņģeri no debesīm nebirst, bet rīcības brīvība daudz lielāka.
Kā Rīga nekad nebūs gatava, tā valstī nekad nebūs viss kārtībā

LaskovijMerzavec  2 2 Rihtīgais... neredzu nevienu argumentu, kā tad vajadzētu darīt, lai tā nenotiktu, bez saukļiem visus uz katorgu utt....

Lūdzu, piemērs, Projekts ar piecu miljonu finansējumu, no EU līdzekliem. tad saraksti, kam un par ko maksāsi, lai projekts netiku izsaimniekots!

Nu visi māk, paskatoties uz cauru riepu, pateikt - ziniet riepa ir caura. tikai retais māk, to riepu saremontēt!

LaskovijMerzavec  1 4 Kads socialisms bija?

Tauta stāvēja garās rindās pēc cīsiņiem. Un nebija teikts, ka pienākot Tavai rindai cīsiņi vēl būs. Par desu nemaz nerunājot. Savukārt partijas locekļi un viņiem pietuvinātas personas iepirkās - specializetajos veikalos par čekiem.Un nejau PSRs razoto preci tur pirka.
Iznīka šie paši uzņēmumi, kas ne spēja pietiekamā skaitā saražot produkciju, ne arī kvalitāti nodrošināt. Ļoti labi atceros tās rūpnīcas un kāda "kārtība" tur valdija. Un arī kvalitāti tiem izstrādājumiem.

Jā cēla mājas. Tik esi kādreiz tuvak papetijis PSRS laikos celtās mājas? Lietuviešu projektu, 602. sēriju? Pilnība nepārsteidz situacija, ka panelis ir šķibs vai vispār otradi ielikts.

Auto - nu iepirka licenci no Fiat un sāka ražot žiguļus. da vēl tagad neko labāku nespēj uzražot.

Vēlēšanas - vai vispār bija vēlēšanās? tik daudz, cik, ja nevēlēsi, tad būs izskaidrošanās ar kompotentam iestādēm.

Kāda izskatījās Rīga? Daudzi te aizmirsuši komunālos dzīvokļus, kur uz elektrības skaitītājiem tarakani dejoja. Un pusdienu kasot krāsu - beigas atrodi, ka tur apakšā dabīgs parkets.

Var jau visus apsaukāt par korumpētiem izzadzējiem, okupantiem utt.... tikai tā ir tukša apsaukāšanās, bez jebkāda reāla pieseguma.

Kīnā aŗī ir komunisms, tik korupcija (ar visu nošaušanu) plaukst un zeļ. Un naudu rauš, visi kam nav slinkums.

neko  2 7 Aivar, tev nekad nav ienācis prātā ja jaunatne varbūt patiesībā brauc prom tieši tāpēc ka ka ir pārāk daudz tādu kas domā tā kā tu?

saulite34  2 2 Ja jau sevi uzskati par tik gudru,tad kāpēc neesi valdībā un sevi ar darbiem nepierādi ?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu