Ko jūs domajat par cilvēka radītu globalo sasilšanu?

Mani tas interesē, jo turpmāko gadu laikā būs jātērē milzu līdzekļi, lai samazinātu katra cilvēka atstāto CO2 pēdu. Un ja nu tas viss a velti? Lai gan dažiem tas kolosāls ieākums. Es neesmu pret zaļu dzīvesveidu, tieši otrādi.

Skarlete  6 1 Ko, konkrēti TU, JurisK, Drole, Leonija, Felde, Epifanija, sandra111, PaisumsBegums, neko, Chris1986, trusisR, AivarsN, Mavs, Reds, fargo, Magda555, anis, Geisha...dariet, lai mazinātu CO2 izmešu slāni, kas rada siltumnīcas efektu???????

Man SĀP globālā sasilšana!!!
2020-01-26 14:19

andrisz  4   Man ir vienalga, vai šī ir dabiska vai nedabiska (cilvēku radīta) sasilšana, būtiskais jautājums ir - vai mēs esam apmierināti ar šo klimatu? Ja neesam apmierināt, tad cilvēka spēkos ir ar klimata inženierijas vai ģeoinženierijas metodēm mainīt globālo klimatu. Protams, vēl daudz zinātnes ir jāizdara, lai to iedzīvinātu, bet tas ir iespējams.

Līdz ar to - šis ir atkal kārtejais politiskais lēmums, kas atkarīgs no ta, kā vienkāršais cilvēks organizēs savu domāšanu, savu intelektu, savu politisko aktīvismu un kā vienkāršais cilvēks balsos vēlēsanās. Viss ir pašu rokās.
2020-01-26 14:33

coldlands  1 2 Man sāp, piedirstie mazie un lielie ūdeni, kad atrodies okeāna krastā, kur izskaloti maisiņi, tupeles....
Man sāp dzīvnieku izskaušana, mūžamežu izciršana, vaļu nogalināšana.
Ja cilvēku ietekme ir tik minimāla, ka te pāris idini komentē, tad kāpēc dzīvnieki nāk no mežiem āra un strilji pārtiku, ka gan aizdegas Austrālijas meži.......?!
2020-01-26 14:33

Geisha  1 2 Skārlet, pastāsti mums neizglītotajiem ko mums darīt, lai nebūtu to izmešu? Konkrēti ko un kā?
Nedomāju ka patreiz Āfrikas ziloņi raizētos par siltumnīcas efektu.
2020-01-26 14:38

neko  1 7 Skarlete: varu atbildēt tikai par sevi - nedaru neko, jo tādas tādas idejas kā "cīnīsimies pret sasilšanu", "cīnīsimies pret pavasara vasara vai rudens iestāšanos" manā skatījumā ir absurdas. Patiesībā tā ir bezatbildīga demagoģija līdzīgi kā tā vietā lai gatavotos ziemai (šinī gadījumā vasarai) tiek radīta ilūzija ka vajag tikai pieregulēt CO2 izmešus un nekas jādara nebūs.
Bet pēc ziemas seko vasara un pēc vasaras ziema un šis cikls ir neizbēgams sāp tas kādam vai nē.
Un nekas briesmīgs nenotiks, mūsu senči šādas klimata svārstības jau ir pārdzīvojuši neskaitāmas reizes.
2020-01-26 14:48

Skarlete  4   Vaicāt netā "Zaļā pēda" !! :)) 2020-01-26 14:55

anis  1 7 CO2 ietekme ir tikai viena no izmaiņu ierosinātāj sastāvdaļām-pie tam visai diskutējama. Es personīgi vismaz šķiroju atkritumus,nododu bīstamās sastāvdaļas specializētajiem savācējiem,nenokurinu plastmasu. Kā ozona slāni noārdošo vielu sertificēts lietotājs ,neatļaujos paviršības/vieglprātības dēļ palaist gaisā izmantojamās vielas. Lietas un apģērbu nomainu pēc nolietošanās,ne modes. Bez kravas pārvietojos ar kājām,divriteni.
Jā,un zālēdāju-vegānu perdeļu sastāvā esošais metāns nav mazāk kaitējošs kā izelpotais CO2
Tā kā esmu visēdājs,tad vismaz metāna frakcija izpaliek...
2020-01-26 14:59

neko    2 Nu ja mēs runājam par adekvātām idejām kā "nebiedir** savu apkārti", šķirot atkritum utt es esmu tikai par un to arī daru. 2020-01-26 15:02

Lobo1  2 2 Nu ja, paskat kā kaut kādi GS apoloģēti nekautrējas izmantot garīgi neveselo Gretu. Tātad viņiem nav nekādu tabu. Bīdīs vislielākās nelietības savu mērķu sasniegšanai. Ļaunums uzvar vienmēr, jo nekavējas izmantot tādus līdzekļus, kādus normāls cilvēks nekad neizmantotu. Pasaulei jābūt visai nosegtai ar tādām valstīm kā Ķīna, tad cilvēks kaut cik klimatu ietekmēs. Un vācieši ir veikuši aprēķinus, kas pierāda, ka elektroauto pilnā ciklā ir netīrāks par benzīnauto, pie tam, ņemot vērā to augsto cenu, cilvēkam tā iegādei no dabas jāpaņem vēl vairāk. Par apkures rēķiniem... Laiks ir mitrs, tāpēc būvkonstrukcijas un siltumizolācijas iesūc sevī daudz mitruma, kas rada siltumzudumus. Varu pateikt, ka tagad man aiziet tik pat daudz malkas, kā ja laukā būtu -5 grādi. Ja uzsals, kādu laiku patēriņš pieaugs, kamēr mitrums no būvkonstrukcijām izsals. P.S. https://www.youtube.com/watch?v=3HxdJzJLqj8 Ļoti iesaku noziedot stundiņu sava laika. Latinina ir viena no retajiem, kam var uzticēties. 2020-01-26 15:02

AivarsN  2 2 Galvenā problēma nav CO2, bet dabas piesārņojums ar indīgām vielām, ar kuru neviens pat netaisās cīnīties. Kā jau te minēja, plastmasas atkritumi okeānā jau veido mākslīgās salas, nemaz nerunājot par izgāztuvēm. Talantīgu inženieri, kurš izgudroja peldošu platformu, ar kuru no ūdens virsmas varētu savākt lielus daudzumus atkritumu, neviens pat neuzklausa. Jau sen ir izstrādāta vienkārša tehnoloģija, kā visus plastmasas atkritumus pārstrādāt par dažāda veida, ļoti lētu degvielu. Taču atkritumi, kaut kāda idiotu bara izpratnē, ir bagātība, kuru jāaprok zemē, lai to pakāpeniski piesārņotu un nekādā gadījumā tos nedrīkst pārstrādāt. Šķirošana un otrreizējā izmantošana, tos atgriež atpakaļ apritē, vēl prasot daudz līdzekļu un enerģijas.
Mīts par globālo sasilšanu, ļauj jeņķiem eksperimentēt ar ķīmiskajām trasēm. Lai gan alumīnija oksīds nodara kaitējumu dabai, tie ir tikai ziediņi tām draņķībām, kuras vēl papildus izsmidzina gaisā. Pastāv iespēja, ka tās izsmidzinātās nanodaļiņas, vēlāk nonākušas cilvēku organismā, reaģēs uz 5G starojumu, nodarot nopietnu kaitējumu, pat bez čipu implantēšanas.
2020-01-26 15:29

qwertyjs  2 3 Globālās sasilšanas sekas/ ja tādas tiešām ir???/ turīgākie slāņi noveļ uz mazāk turīgo pleciem,lai ar soda sankcijām varētu izžmiegt piķi. Piemēram, sīkas saimniecības īpašniekam Latvijā , kura īpašumā ir vairāk kā 10 lopu vienības /un mazāk arī; jāatskaitās par , atvainojos, mēsliem, ko šie lopi saražojuši un kādā mērā tas ietekme vidi. Neatbilstību gadījumā draud mazākais-naudassods, lielākais -saimnieciskās darbības apturēšana, kura turpinājums ir bankrots. Tai pat laikā dažādās vietās pasaulē notiek kari un diversijas, kur milzīgos kvantumos tiek dedzināta nafta, spridzinātas raķetes un kasešu bumbas; tehnogēnās katastrofas-sprādzieni ķīmiskajās rūpnīcās un pirotehnikas noliktavās; postošie mežu ugunsgrēki; zemestrīces un vulkānu izvirdumi ar pelnu mākoņiem..... nomests plastmasas maisiņš uz šī fona ir vienkārši smieklīgs. Protams, tā ir vairāk audzināšana un attieksme , taču globālajai sasilšanai tas ir piliens jūrā. Izskatās pēc afēras, kad viens gudrītis par sevis nodarīto postu dabai liek kādam citam maksāt. 2020-01-26 15:52

Amadejs    2 Man svarīgāka šķiet katra cilvēka iespējas ekonomēt energoresursus.Par to gan labam saimniekam vajadzētu padomāt ,jo tie kļūst tikai dārgāki. 2020-01-26 16:01

fargo  1 6 austrālijas šāgada ugunsgrēki ir iepriekšējo AU valdību - sociālistu un zaļo, rezultāts. 100+ austrālijas meži tika tīrīti. bet "zaļie" to darīt aizliedza. aizliegums turpinājās ap 10 gadiem. tas bija tik drakonisks, ka fermeriem, kas tomēr riskēja un mežus un savvanas kopa, tika piestādīti sodi desmitiem līdz simt tūkstošiem AU$ apmērā. un vienalga, daudzi fermeri labāk riskēja ar sodiem, nevis ar to, ka viņu fermas ies bojā ugunsgrēkos.
bet vairums mežu netika tīrīti ap desmit gadiem. un vadzis šogad plīsa. un kāpēc tas notika? apzināta dedzināšana. austrālijas policija ziņo par vēl nebijušu skaitu ļaunprātīgo dedzinātāju šogad, kas arī bija par iemeslu tik neparasti lielam ugunsgrēku "ligzdu" skaitam. un apzinātu ugunsgrēku izraisīšanu sasummējot ar dekādi netīrītiem mežiem, rezultāts "uz sejas".

nekad, nekad, ne ar kādiem argumentiem nedrīkst laikst pie varas ne zaļos, ne sociālistus. tas ir uzprasīties uz postu.
2020-01-26 16:53

coldlands  3 4 Izlasi un aizdomājies, vai tiešām ļaudis ir tik tupi?!
Ar atkritumiem piemēslo nabadzīgas valstis, bet mēs ne, tāpēc viss kārtība, problemas nav.
Mežus aizdedzina jo zaļie neļāva tīrīt, tāpēc viss kārtība, mēs taču to nedaram😂
Savvaļas dzīvnieku teritorijas paliek aizvien mazākas, bet tā taču nav piplu vaina, vai ne🤔
2020-01-26 17:39

Reds    2 Skarlete - bet man SĀP tavs aklums - tāpat kā visa pārējā cilvēce pēdejos 5000 gadus neko speciāli nedaru, lai cīnītos ar dabiskiem globāliem procesiem, kurus galvenokārt ietekmē saules aktivitāte. Domāju ka daudz reālistiskāk ir domāt kā pielāgoties tam kas notiek, nevis taisīt globālu siltumnīcu ar klimatu, kādu izdomās maza cilvēku saujiņa, lai varētu nosmelt lielākus nodokļus.

Tiem kam nav bail no realitātes un skaitļiem(aritmētiku) un ir 15min laiks - te zinātnieks, pēc klimata aktīvistu stenda apmeklēšanas zinātnes konferencē, komentē "klimata zinātnieku" zināšanu līmeni par klimatu un uzmet kā tas pasākums skaitliski izskatās:
https://www.youtube.com/watch?v=b6tbyM8H60w
2020-01-26 19:03

Forsaakais  2 5 Tas ir modes un, galvenokārt, ticības jautājums. Ja nav faktu, tad ir jātic, ja gribi skaitīties moderns cilvēks. Cilvēce šajā ziņā tālu no viduslaikiem īpaši nav tikusi. Ja pastudē vēsturi, tad siltas ziemas ir bijušas arī pirms industriālā perioda un pat pirms cilvēkiem. Viduslaikos cilvēki ticēja raganām, plakanai zemei un citām lietām. Starp citu, ticība raganām un viņu medīšana bija visai izdevīgs bizness - tam, kurš atklāja raganu pienācās daļa no īpašumiem. Ja kāds vēl atceras 80tajos gados bija bubulis ar ozona slāņa caurumiem, ko izraisot freons utt., es vēl biju bērns, bet histērija bija ne pa jokam. Tagad tas ir noiets etaps, vairs nekādu bažu, lai gan "fakti" uz kuriem bija balstīta apokalipses teorija joprojām ir tādi paši. Tagad tas pats - ir bubulis un masu histērija medijos. Kāds pelna lielas naudas. Tagad ir pienākums ticēt šai apokalipses teorijai un kaisīt pelnus sev uz galvas. Būt vainīgiem pie tā, ka elpo un daļēji segt savu vainu cik vien spēka kliedzot par pasaules galu klimata pārmaiņu dēļ un valdību bezdarbību šajā sakarā. No 1000 zinātniekiem, kuri parakstīja slaveno ziņojumu, 99,9% strādāja ar klimatu nekādi nesaistītās nozarēs - filologi, literatūrzinātnieki, mūziķi, botāniķi, juristi, sociologi. Viņi, lūk, tie kompetentie. Visiem tagad ir jātic šiem "zinātniekiem" pa tēmu. Stulbums ir bezgalīgs, bet zāļu pret to nav. Tāpēc ir kā ir. 2020-01-26 19:05

Drole    1 Totalitaarie rezhiimi, kas izniicina miljonus, plaukst un zelj, pateicoties mankurteetiem bastotaajiem un liberaali pusmaaciitaam kjeekshaam, kas iedomaajas sevi nesam apgaismiibu cilveecei, atgremojot veiklu zeljlju sacereetus meliigus propagandas shtampus, kameer marioneshu meistari sev peerk kaarteejos miljoniem veertos iipashumus, jahtas un lidinaas privaataas ljotenees.

CO2 nav vis kaut kaads "izmeshu slaanis", kundziit, bet esence dziiviibai uz zemeslodes.

http://www.biocab.org/Carbon_Dioxide_CO2.html
https://youtu.be/q-fK7lEZmwk


Bet ja Jums dziiviiba tik ljoti riebjas - paartrauciet elpot !
https://youtu.be/1FdItN4mr7Q?list=WL&t=1345

AUS pashlaik klimats ir ljoti meerens, ja nepaslinko un sameklee veesturiskos datus. Arsonistiem gan zelta laiki, jo klimata histeerikji tos kuuda un atbalsta.
https://www.smh.com.au/national/arson-mischief-and-recklessness-87-per-cent-of-fires-are-man-made-20
191117-p53bcl.html

AUS, taapat kaa Kalifornija deg zalji-sarkano idiotu vainas deelj.
https://volunteerfirefighters.org.au/green-ideology-not-climate-change-makes-bushfires-worse
https://harbingersdaily.com/environmentalists-made-australias-bush-fires-worse/


https://youtu.be/Y-mRJmfFjFE
2020-01-26 19:08

Peleks      sākiet paši ar sevi, nevis gaidat ko no valdībām, valdība būtība tikai apmierina mūsu pašu vēlmes. 2020-01-26 19:19

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu