Kāpēc LV ir aizliegts pīpēt zāli?

Marihuānas lietošana ir dekriminalizēta daudzās valstīs, piemēram, Igaunijā, Spānijā, Portugālē, Itālijā, Čehijā, Austrijā, Horvātijā, Beļģijā, Dānijā – trešajā daļā ES valstu. Tikmēr Latvijā par marihuānas lietošanu paredzēts bargs sods – par to draud kriminālatbildība.
Marihuānas lietošanai ir daudz priekšrocību salīdzinot ar alko-Nav paģiru, nav aknu cirozes, nav dzēruma agresijā pastrādātu noziegumu. Alkohola reibumā daudzi kļūst agresīvi, taču zālītes ietekmē cilvēki ir mierīgi un labdabīgiUn galu galā kā var aizliegt lietot to tikai savām vajadzībām-ne tirzniecībai?Kāda onkuļiem no augšas gar to ir daļa?

Drole  1   "Netherlands ..has become an operations center for the drug barons."
https://www.dw.com/en/netherlands-the-possible-consequences-of-liberal-drugs-policies/a-51474578

Mela      av2, kas tā par valsti un kāda darba kolēģis?

dabasmiilis  1 6 To sūdu (tieši tā pat kā n-tos dzimumus , izlutinātos bābiešus- feministus un Stambulas konvenciju) bīda ar mērķi ,lai sabiedrība degradējas - aizmirst par pēdējām morāles normām ,paši sevi iznīcina.
Tam visam ir viens mērķis - dzimstības ierobežošana , populācijas skaita samazināšana , pagaidām ar to īsti nesokas - centros kā Eiropā[rietumos] ar to izdodas nopietni samazināt , bet Āzija un Āfrika uzliek mīksto vergturu plāniem, tādēļ kopējais skaits strauji aug...

-Gribētu redzēt šos atbalstītājus iekāpam automašīnā vai lidmašīnā ,kur vadītājs būs zālīti paņēmis aiz vaiga.

-Runājot par ārstniecību ,tad jau alkohols arī ārstē , tikai kā kuru un kādu konkrētu kaiti - vienu no vientulības ,citu no garlaicības , citu no realitātes, citam stulbenim liek justies ne tik stulbam , ne tik pelēkam - kāds patiesībā viņš ir...

To būvējamo cietumu vietā vajadzētu masveidīgi psihenes būvēt , lai to pacientiem šādas stulbas domas aiz gara laika nenāktu prātā!

Vaukskis  2 6 Esmu pateicīgs partijām un valdībai par to, ka murgi par marihuānas legalizāciju neatspoguļojas Latvijas likumdošanā ! Atkarības tirgoņi meklē jaunas tirgus nišas un "bīda" visādus argumentus. Cilvēki, kas pamēģina atkarību ļoti izraisošo marihuānu, agri vai vēlu kļūst par citu atkarību pacientiem. Nosaukt marihuānu par zālēm ir lielākais absurds. Marihuānas sastāvdaļas-alkaloīdi-gan ir vairākuma medikamentu sastāvdaļa, bet zālēs ir tikai 1 no simta marihuānas alkaloīdiem. No augiem iegūtie alkaloīdi ir ļoti selektīvi, to iedarbība ir pārbaudīta un kontrolēta.
Imūnsistēma narkotiku iespaidā sabrūk. Tādi slimnieki, kas nevēršas pie ārstiem ar vēzi, glaukomu, C hepatītu u.c. smagām kaitēm, jo paļaujas uz apgalvojumiem, ka , smēķējot marihuānu, tās var izārstēt, bieži nonāk pie pataloganatoma.
Rezumējot, ja ārstniecībā izmantojamais jau tiek izmantots, bet pārējais ir kaitīgs vai nevēlams, nav vajadzības atļaut vadoties pēc principa "drošs paliek drošs". Tā kā atšķirībā no citiem neesmu narkomāns, kā arī man patīkamai laika pavadīšanai nav vajadzīgas apribinošas vielas, šāds jautājums pat prātā nenāk, tas interesē acīmredzot lietotājus, narkodīlerus un ziņkārīgos.. .

Hilda    1 Tāpēc, ka kriminālās augšas neņem vērā kriminālo apakšu čiepstus, Kāpēcīt! Nebrīnos, ka lētie bezprincipu čaļi gribētu uz to nopelnīt BET.
/beļeviča matracis gan mēģināja kaitēt tautas veselībai arī šajā aspektā, bet acīmredzot neguva vajadzīgo atbalstu DDD

Aina_Ko      Aizliegts, jo par aizlieguma neievērošanu var bargi sodīt. No kā Valsts iegūst naudu? No nodokļiem un soda naudām.

AivarsN  8 2 Pirmkārt, nav neviena nopietna zinātniska pierādījuma marihuānas kaitīgumam. Par alkoholu un nikotīnu pierādījumi ir biezā slānī. Pat atkarība no marihuānas izveidojas tikai ap 16% to regulāri lietojot un atbrīvoties ir daudz vieglāk, kā no alkoholisma, vai nikotīna. Un te jau arī slēpjas galvenais iemesls. Alkohols patiešām apdolbī, stimulē agresiju, izraisa satiksmes negadījumus. Marihuāna tieši pretēji, stimulē smadzeņu darbību, nomierina, saasina uztveres spējas, sevišķi kad tās notrulinājis alkohols. Ir veikti eksperimenti, kuri pierāda, ka marihuānas ietekmē, cilvēki retāk izraisa avārijas, kā bez tās. Kuri sistēmas propogandas iespaidā noticējuši, ka marihuāna ir narkotika, vienreiz uzpīpējiet to un sapratīsiet, ka sistēma jūs kārtējo reizi muļķo. Ne jau dēļ kaitīguma to aizliedz, bet tieši dēļ pozitīvās iedarbības, kuras iespaidā cilvēki varētu labāk izprast šīs sistēmas darbības principus, uztvert pasauli tādu, kāda tā patiesībā ir, nevis kādu to pasniedz sistēma, savas varas nostiprināšanai. Ne jau visi to marihuānu smēķēs un ne jau visiem to vajag. Ja prāts funkcionē normāli, cilvēks dzīvo ar sapratni un harmonijā ar apkārtējo pasauli, tad marihuāna viņam nav vajadzīga un neko nedos. Taču daudziem tā varētu ļoti palīdzēt, gan pret slimībām, gan galvas sakārtošanā bez medikamentu kalniem. Sintētika nekad neaizstās dabīgo, jo arī mūsu ķermenis ir dabīga, ārkārtīgi sarežģīta sistēma, kuru pilnībā diez vai medicīna kādreiz sapratīs. Jeb kurā ārstniecības augā, aktīvās vielas ir ideāli sabalansētas, lai sekmīgi dziedinātu, neradot kaitīgas blaknes. To nekādi nevar attiecināt uz farmācijas ražotajiem preparātiem, kuri ārstējot vienu orgānu, noteikti nodarīs ļaunumu citam, kuru atkal vajadzēs ārstēt jau ar citām tabletēm.

Mela  6 3 Jūs te mani sakārdinājāt uz vienu kāsi :D
Vispār, canabis perfekti noņem stresu

AivarsN  6 1 Un daudz labāk par madikamentiem.

LaskovijMerzavec  3 9 Tad kad sāk stastīt ka marihuana nedolbī, stimulē smadzenju darbību , tad ljoti labi atceros, ka uzpipejot, cilveks ir citā realitātē uz stundu vismaz.

Nu sorry, nevajag tada stavokli braukt ar mashinu, kaa piedzeries, tabletojies vai saostijies.

Cigaretes vismaz smadzenes nenodolbī...

anis    2 Arī šajā jomā nemaz tik nevainīga tabaka nav-nervu un asinsvadu darbība tiek cikliski iepaidota!
Varbūt netik jūtami,bet fakts. Ne jau velti,pirmos dūmus uzvelkot ir reiboņi un slikta dūša...Varbūt vienīgi organisms ātrāk spēj rehabilitēties. Un par atkarības smagumu nerunāsim...
Vienubrīd bija runa par smēķēšanas aizliegumu braucot-loģisks secinājums...

AivarsN  8 1 Un kā tad izpaužas tā cita realitāte marihuānas ietekmē? Paplašinās redzes leņķis, ko pirms tam bija aizvēris alkohols? Saskati lietas un radības, kuras pirms tam nepamanīji? Krāsas luksoforā košākas kā parasti? Tieši tāda jau izskatās reālā pasaule, kad atslēgti blokatori un ieraugi mošķus, kuri visu laiku barojušies no tavas enerģijas. Pats neko tādu neparastu neesmu redzējis, pat uzpīpējot vairāk. Neesot arī zināmi pārdozēšanas gadījumi. Taču atseķi cilvēki, kuri dzīvojuši kā transā, pēkšņi ieraugot reālo pasauli, bijuši ļoti pārsteigti. Ļoti daudzi, paši to nezinot, nēsā līdzi un baro visdažādāko līmeņu astrālos parazītus. Tieši tāpēc ekstrasensi izvairās no ļaužu pārpildītām vietām, bet kuri to spēj, atslēdz savu smalko redzi, jo tie skati var būt ļoti nepatīkami, bet mošķi var izrādīt agresivitāti, ja tiem kāds iztraucē mielastu.

saulite34  2 5 Pats neko tādu neparastu neesmu redzējis, pat uzpīpējot vairāk. [c]

Te visos tavos murgainajos romānos var izlasīt,kādi tevi briesmoņi apmeklē no zāles pīpēšanas un veselības arī nav,jo nopīpēta.

AivarsN  6   Briesmoņi mani vajā tikai pie parastās apziņas un tad arī tikai internetā. Kad uzpīpē zāli, briesmoņu darbība tiek bloķēta un līdz ar to viņu esamība kļūst stipri vienaldzīga.😃

saulite34  1 4 Tad ,kad vienus briesmoņus nobloķē,tad nākošie briesmoņi uzrodas un tā cilvēciņš pīpēdams zālīti pavada savu dzīvīti briesmoņu pasaulē šeit murgainus romānus rakstīdams un svešu naudu skaitīdams.

Elektrods  1 5 Mjā... šķiet tiešām izkristalizējas, kuri oho dalībnieki regulāri smēķē marihuānu. Līdz šim nevarēju saprast, kā gan vīri nopietnos gados var rakstīt visvisādas šizofrēniķu cienīgas glupības. Tagad viss kļuva skaidrs...

anis    2 Ja runā par ārstniecības augiem-visi ir ārstnieciski! Visefektīgākie ir indīgie... Viss ir inde un viss ir
zāles- atkarīgs no devas un lietošanas procesa! Ar āmuru var trāpīt vienam pirkstam-mēģinot ar dažādām vielām iedarboties uz organismu,iesaistīti tiek visi orgāni. Kā kurš reaģē-vai ir apjomīgi izpētīts? Redz jau tikai virspusi...

AivarsN  3 2 Jā, šeit lieliski izkristalizējas, kuri godīgi dzīvo savā aplociņā un klausa uz vārda visam ko saka lielie gani un viņu rupori, pat nepapūloties ieslēgt smadzenes un vismaz pārbaudīt oficiālās informācijas patiesumu. Man, tāpat kā daudziem pazīstamiem cilvēkiem, marihuāna nav vajadzīga, jo nav tādu problēmu, ko tā varētu atrisināt. Taču man nav vienaldzīgs citu cilvēku liktenis, kuriem marihuāna un tās preparāti būtu vienīgais glābiņš. Vai tiešām spējat noticēt, ka masveidīgos mītiņus par marihuānas legalizēšanu rīko tikai narkomāni? Pamatā tie ir cilvēki, kuri paši, vai viņu tuvinieki izglābuši dzīvību un atguvuši veselību tieši pateicoties šai brīnumzālei, kuru visas civilizācijas ir turējušas cieņā, vismaz līdz tam laikam, kamēr pasaules galvenie parazīti izdomāja, ka medicīna var kļūt ne tikai par ienesīgu biznesu, bet arī par efektīvu līdzekli visas civilizācijas kontrolei un ietekmēšanai. Kaut vai tas pats kovidšovs ar uzpurņu nēsāšanu un mērķi visus vakcinēt pat piespiedu kārtā, lai kāstu miljardus un visus turētu paklausībā. Putnu gripa, cūku gripa un šogad sola vēl kādu īpašu gripu noorganizēt, lai tikai vientiesīgie ļautiņi špricējās. Farmācijas mafijai ienākumi krītas, jo arvien vairāk cilvēku visā pasaulē sāk atteikties no tās pakalpojumiem. Tieši tāpēc visi pasaules mēdiji iesaistīti cilvēku biedēšanā un vakcīnu reklamēšanā. Jeb kurš efektīvs dziedniecības līdzeklis un ārsts, kurš to atklājis un cenšas ieviest, tiek diskreditēts un vajāts, līdz pat nogalināšanai, tāpat kā neskaitāmi izgudrojumi tehnikā, enerģētikā, kuri varētu pārtraukt atkarību no naftas, iegūt brīvu enerģiju un citus uzlabojumus visai cilvēcei. Taču ieviest atļauts tikai viss mazefektīvais, dārgais un kaitīgais. Protams, par to nerunā nevienas valsts televīzijā, jo neatkarīgu mēdiju praktiski nav. Taču gandrīz visiem ir pieejams internets un vismaz pagaidām vēl Google pat sameklē arī brīvos viedokļus un sistēmu atmaskojošos materiālus.

vaitiesam  1 5 Agrāk cilvēki, loti daudz bērnu, mira tūkstošiem no dažādām slimībām, bet viszinis aivars sauc farmaceitus par mafiju.
Šitie lielie atmaskotaji, dirseji pie veselības problēmām teciņiem vien aizskrien uz poliklīniku un aptieku, piemirstot par civilizācijas kontroli.

dabasmiilis    1 Par streikiem runājot ,ir valstis ,kur ļautiņi izvēlas iet streikos ,lai tikai nebūtu jāiet uz skolu[kā zviedru Žanna DArka] vai darbu ,tā teikt izklaidējas gājienos ,aizbildinoties ar demokrātiju...[tā pati amerika ,Francija , Vācija.]
Un katru reizi atrod savu iemeslu par ko pastreikot, lai tikai nebūtu jāpilda savi pienākumi. Attaisnoto streiku ir ļoti maz.

Zālītes mītiņos piedalās tie paši pilsētas atsaldeņi , dīkdieņi ,kuri aiz gara laika nezinot, kur likt savu enerģiju, dupsē viens otru ,apreibinās utt... Kuriem visu laiku vajag jaunus iespaidus , jaunus partnerus , jaunas izklaides ,jaunas emocijas, adrenalīnu - piedāvās tādam izlēkt no lidmašīnas bez izpletņa vai galvu ievietot krokodilam mutē - viņš bez domāšanas to izdarīs. Un tādu ir nospiedošs vairākums un kļūst vēl vairāk , tādiem neviena zālīte nepalīdzēs!

Aivar ,šī ir retā tēma ,kur mums nesaskan.
"..atkarība no marihuānas izveidojas tikai ap 16% to regulāri lietojot un atbrīvoties ir daudz vieglāk..."
-Tas ir no tās pašas sērijas ,kad noliksi alkoholiķim priekšā pudeli un piekodināsi ,ka viņš drīkst izdzert tikai pusi , vai arī mazam bērnam saldumus un teikt ,ka nedrīkst ēst ,ka tos ēdīsim citu dienu...
16 - tas nozīmē ,ka katrs sestais ir tik garlaicīgs cilvēks ,ka viņu glābj tikai apreibināšanās! Ja cilvēks ir muļķis ,tad viņu neviena zālīte neglābs ,pēkšņi par profesoru vai ģēniju nekļūs...
Un kurš to statistiku ievācis par tiem 16%? [reālā aina ir krietni bēdīgāka , un par to skaļi nerunā - to starp par blaknēm nerunā un par sekām uz organismu ilgtermiņā , tieši tāpat kā noklusē arābu tūristu "bēgļu" izdarības Eiropā.]

Neaizmirsīsim vēl vienu lietu - mums te liela daļa alkohola atkarīgo ,kas katru brīvu brīdi ķer pēc glāzītes, un ceri sagaidīt no viņiem ,ka viņi kontrolēs zāles lietošanu? Būs vēl trakāk , lietos kopā ar alkoholu un tādu cilvēku labāk uz ielas nesatikt... Mani arī uztrauc līdzcilvēku drošība un veselība , negribētos

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu