Vai parakstīsieties par referendumu ģimenes jēdziena nostiprināšanai Satversmē?

Vīru biedrību ir panākusi, ka Centrālā Vēlēšanu Komisija ir sākusi vākt parakstus par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē. No piektdienas pussnakts ir latvija.lv portālā var parakstīties un šobrīd par referendumu ir savākti jau 7400 parakstu. Referenduma notikšanai jāsavāc 155.000 parakstu.

Protams, ka viss šis ir homofobijas izpausme. Ģimenēm nav viegli, bet ta ir modernās ekonomikas vaida, kas ir neskaidra, nedroša, kas paģēr, ka arī pēc darba mācies un strādā virsstundas, utt. Ģimenes dzīves atbalstam ir jāmeklē citi veidi. Tāpat kā cilvēku atbalstam, lai viņi varētu pielāgoties modernai ekonomikai.

Bet šeit viss tiek reducēts uz homofobiju, bez kompleksas pieejas. Faktiski. Paraksties, sajūties kā varonis un dzīvo tālāk. Bet reāli dzīve prasa gudrāku pieeju politikai.

Ko Jūs par to visu domājat. Paraksīsieties? Ieteiksiet saviem draugiem, radiem, paziņām? Vai centīsities atrunāt?

Internetā klīst bilde ar stabiņiem, cik liels % katrā no ES valstīm atbalsta viendzimumam laulības. Un korelācija ir izteikta. Turīgās, attīstītās valstīs atbalsts ir virs 50-60-70%. Nabadzīgās valstīs (Latvija, Bulgārija, Rumānija, Ungārija) atbalsts ir zem 40%.

Droši vien homofobija nerada labklājību. Bet laikam tas domāšanas veids, mindset, kas fokusējas uz labklājību un kas var to radīt, tāds domāšanas veids nevar sadzīvot ar homofobiju un naida turēšanu sirdī un citu vainošanu pie savām neveiksmēm.

LaskovijMerzavec  1 2 …. uztaisam dzimuma mainju. Tad oficiāli aprecamies un urāāā, esam Satversmē definēta gimene!!!! Un adoptejam! 2021-08-01 23:16

incis1    2 Es parakstīšos,esmu par tradicionālu ģimeni. Viendzimumu laulības manā izpratnē nav ģimene. 2021-08-01 23:37

Epifanija      Kāds varbūt apskaidros, kas par traci vistu kūtī!? 2021-08-02 01:37

Spriditis1975      Kūtī notiek tas, nezin par ko paši čiepst, jo neiedziļinās Dzīvnieku fermas kūts sienas rakstītajos noteikumos un ka tos grib izmainīt par labu mazākumam t.i. gailis tagad dupsēs gaili un skaitīsies kā ģimene. Ģimene ar visām adoptēšanas iespējām un audzināt nākamos sūds stūmējus un rozā dildas urķētājas.
Es pat ar 9 klasēm saprotu, ka Satversmes izmaiņu virzīšana referendumam ir tautas stulbuma pakāpes kārtējā pārbaude.
Gala rezultāts ticamāk būs tāds, ka Vašingtonas un Briseles ieteikums paliks par direktīvu un katrs genders tad jutīsies par pretējo dzimumu un varēs ieņirgt Olimpiskajās spēlēs kā tas amerikāņu matainā niecība svarcelšanā sieviešu disciplīnā, kurš pēkšņi sajutās par sievieti un beidzot piepildīja savu slapjo sapni.
2021-08-02 07:43

RSQuattro      Jau parakstījos. 2021-08-02 08:57

RSQuattro  1 2 janisb - ar tādu domāšanu, protams, ka nesavākt parakstuts.
Naudas tērēšana? Kur ir naudas tērēšana? Parakstījos un nemanīju, ka ka būtu kaut ko iztērējis.
Uz saeimas vēlēšanām knapi 55% atnāk? Varbūt jo tur ir jānāk? Un balsot tā pat nav par ko?
Šeit tiek balsots par konkrētu lietu.
2021-08-02 09:04

capitaine_tromperie      Tagad tos likumus nomaina kā zeķes, ka nav vērts ko parakstīt. 2021-08-02 10:18

anis      No viena spuses tas tā ir,bet no otras -uz likuma pamata tev pamanās sprandu apgriezt... 2021-08-02 10:38

Epifanija      Likumus maina tikai par labu valdībai, ne kāda labuma no tā nav tautai, valdība un tauta ir divas dažādas nesavienojamas lietas, izskatās, kā valdībā ir savairojušies ar ne tām orientācijām, nu pa lielam mēs arī to visi zinām, katru dienu par to viņiem atgādinot, lūk, rezultāts - nauda var visu! 2021-08-02 10:53

Reds  1 2 Protams - es jau parakstījos un katram sevi cienošam cilvēkam to vajadzētu darīt.

Ar homofobiju tur nav nekāda sakara - tie ir kārtējie liberāļu apmelojumi.

Varētu jau ignorēt un neitrāli uz to skatīties. BET tad, kad palasi visādu galējo liberāļu, dzīvesbiedru atbalstītāju, feministu, LGBT un citu tamlīdzīgo kroplo izpratni par ģimeni, ir pilnīgi skaidrs ka ir jāstiprina ģimenes jēdziens un izpratne par to ne tikai Satversmē, bet bērnudārzos un skolās arī.

Nu reāla situācija - 5 cilvēki diskutē, 4 atbalsta ģimenes vertības un ar tām saprot visu to pozitīvāko, kas viņiem dzīvē ir(izteikti konservatīvie protams). Viens liberālis, kā piemin ģimeni, tā tik mauc par alkoholismu, narkotikām, vardarbību - viņam ne ar ko citu ģimene nesaistās. Protams, uz jautajumu vai LGBT un dzīvesbiedri par tādu alkašu, varmāku un narkomānu ģimeni cīnās un uz to tiecās, viņš pēkšņi sakautrējās atbildēt.
Protams ka ar savu naidu pret ģimeni, viņš izraisa tikai naidīgu pretreakciju un, tad var tik sākt muldēt kaut ko par homofobiju ignorējot, ka pats pārstāv ekstrēmi naidīgas ideoloģijas.
2021-08-02 13:55

Epifanija      Ej ka palasiet lapsācija doma graudu dg par šo tēmu, ļoti izsmeļoši... Tagad te ir satrakojušies vīriņi, kuri ne tikai pie sieviešu dzimuma ir cietuši fiasko, bet arī zilie kompānija nepieņem, tiešām visam ir sākums jau 90jos, nožēlojami! 2021-08-02 14:21

Marita  3 2 Ģimene ir tur, kur cilvēki dzīvo kopā, rūpējas viens par otru. Esmu pati caur un caur tradicionāla, taču nenāk ne prātā uzspiest citiem savu dzīves modeli, savus uzskatus. Tracina to cilvēku aprobežotība un augstprātība, kuri domā, ka viņiem pieder monopols uz ğimenes jēdzienu. 2021-08-02 14:31

fargo_pa      Marita - vai tu varētu, lūdzu, atbildēt, kas ir sieviete un kas ir vīrietis. kas ir tēvs un kas ir māte? jautājumu uzdodu pilnīgi nopietni. lūdzu, pasaki atbildes kaut uz vienu no četriem jautājumiem. 2021-08-02 14:41

capitaine_tromperie    1 Fargo, vai tu vari atbildēt, kas ir māte, kas tēvs? 2021-08-02 15:38

Geisha  2 3 Es jau parakstijos.
Šodien vienam pacientam kuram ir radi Izraēlā jautaju:"Izraēla nošpricējušie ir 90% iedzīvotāju, bet KĀPĒC tad atkal esot saslimšanas? " Uz ko viņš man apgaismoja pratu, ka arābi vispār nešpricējas pret Covidu. Tad nu saku prātuļot, ka tie arābi ir gudrāki nekā mēs:
- ģimene viņiem ir svēta lieta. Viņiem nav pamestu bērnu, nav sievietes prostitūtas, nav geju un nav lezbiešu. Protams, ka gan jau kaut kur ir arī kāds izņēmums, bet kopumā ir stipras ģimenes un dzimst daudz bērnu.
- diez vai viņi ir parādā ASV, un tēvocim Bilam. Tātad viņiem ir šķaudīt uz visām Pasaules bankas prasībām.

Tā kā mēs esam jau sen nopirkti tad mūsu peļu pīkstienus zilonis sen jau nedzird. Ja nu tikai ja tauta modīsies, sadūšosies un ar mēslu dakšām izmēzīs tos parazītus no Vecrīgas. Maz ticams, ka tā notiks, bet cerēt jau nav aizliegts.
2021-08-02 15:46

Marita  1 2 Fargo
Sieviete ir cilvēka sievišķais dzimums.  Socioloģijā un psiholoģijā šis termins tiek attiecināts arī uz personas dzimtes indentitāti. Sieviete pēc dzimumpiederības tiek atšķirta no vīrieša.
Vīrietis ir cilvēku vīrišķais dzimums.
Vai domā, ja bērnu audzina 3 paaudžu sievietes, tad to nedrīkst saukt par ģimeni. Šim bērnam būtu jāsaka, ka viņam nav ģimenes?
2021-08-02 15:54

capitaine_tromperie    2 15:46 ja nav parādā, nav prostitūtu….., tad ko viņi lien uz Eiropu, kur tik daudz izvirtību?
Varbūt tev bij labāk braukt pie arābiem, bet ne Vāciju?!
2021-08-02 16:28

hjuumans  2 2 15:54

labi, tu nocitēji lv wiki un pie tā paliksim. tātad, tu nocitēji sievietes un vīrieša jēdzienus. tomēr, tev "riebjas un tracina", ja citi izmanto jēdzienus.
ģimene, tēvs, māte, vīrietis, bērns... šie visi vārdi ir jēdzieni. jēdzieni tiek izmantoti, lai reprezentētu tajos ietverto... jēgu. lai jēdzieniem būtu jēga, cilvēkiem ir jābūt kopīgai izpratnei par jēdzienos ietverto jēgu.
tā ir?
kā tev liekas, kāpēc no noteiktu spēku puses ir tik ļoti izteikta vēlme manipulēt ar jēdzienu jēgu?

saitē>
https://www.opindia.com/2021/07/washington-dc-transgender-couple-father-mother-ahanu-and-petrona-xem
inesiwayul/

iepazīsties ar ahanu un petrona.
ahanu ir sieviete, tā ar bārdu.
petrona ir vīrietis, tas ar krūtīm.
tur ir piedzimis bērns.
dzemdēja viņu sieviete, kura ir par "tēvu".
bet zīdīt ar feiko krūti viņu grib vīrietis, kurš tur ir par "māti".

pilnīgi viss tur ir sagriezsts kājam gaisā. nevienam no tevs aprakstītajiem jēdzieniem šajā aizspogulijā vairs nav jēgas.

jautājums. kāpēc tu gribi, lai šis ārprāts izplatas arī te?
cits jautājums. tev tiešām liekas, ka tas ir bērna vitālās interesēs, eksistēt šādā vājprātīgā vidē? ja jā, tad kāpēc?
ja nē, tad kādu principu vadīta tu negribi parakstīties par referendumu, lai no šī vājprāta pēc iespējas pasargātu savus mazbērnus un viņu bērnus?
2021-08-02 17:13

saulite34    12 tie pārgudrie profesori , kuriem ir tik daudz brīva laika, lai te rakstītu tos garos romānus,būtu labāk vairāk reālajā dzīvē savai ģimenei laiku un uzmanību veltījuši. 2021-08-02 17:49

LaskovijMerzavec    6 Starpcitu, kuru no Satversmēm Jūs taisaties grozīt?
To kuru nevar atrast? Vai to kura itkā zaudējusi spēku, kurā tur gadā?? Vai to kura nelikumīgi atjaunota 1991 gadā??? Vai to kuru sarakstījuši parazīti?
2021-08-02 22:47

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu