Vai parakstīsieties par referendumu ģimenes jēdziena nostiprināšanai Satversmē?

Vīru biedrību ir panākusi, ka Centrālā Vēlēšanu Komisija ir sākusi vākt parakstus par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē. No piektdienas pussnakts ir latvija.lv portālā var parakstīties un šobrīd par referendumu ir savākti jau 7400 parakstu. Referenduma notikšanai jāsavāc 155.000 parakstu.

Protams, ka viss šis ir homofobijas izpausme. Ģimenēm nav viegli, bet ta ir modernās ekonomikas vaida, kas ir neskaidra, nedroša, kas paģēr, ka arī pēc darba mācies un strādā virsstundas, utt. Ģimenes dzīves atbalstam ir jāmeklē citi veidi. Tāpat kā cilvēku atbalstam, lai viņi varētu pielāgoties modernai ekonomikai.

Bet šeit viss tiek reducēts uz homofobiju, bez kompleksas pieejas. Faktiski. Paraksties, sajūties kā varonis un dzīvo tālāk. Bet reāli dzīve prasa gudrāku pieeju politikai.

Ko Jūs par to visu domājat. Paraksīsieties? Ieteiksiet saviem draugiem, radiem, paziņām? Vai centīsities atrunāt?

Internetā klīst bilde ar stabiņiem, cik liels % katrā no ES valstīm atbalsta viendzimumam laulības. Un korelācija ir izteikta. Turīgās, attīstītās valstīs atbalsts ir virs 50-60-70%. Nabadzīgās valstīs (Latvija, Bulgārija, Rumānija, Ungārija) atbalsts ir zem 40%.

Droši vien homofobija nerada labklājību. Bet laikam tas domāšanas veids, mindset, kas fokusējas uz labklājību un kas var to radīt, tāds domāšanas veids nevar sadzīvot ar homofobiju un naida turēšanu sirdī un citu vainošanu pie savām neveiksmēm.

Labrador      Tas ir pret Eiropas kopienas demokrātiskajām , humanajam vērtībām))) 2021-08-03 05:30

Avei  3 3 Tajā jaunajā formulējumā ir definēts, ka ģimene ir mate un tēvs ar bērniem, vai ne? Nu tā, saīsināti? Un viss.

Reāla sitācija. Man vīrs ir miris. Ir bērni. Puika (7 gadi) baidās, ka es arī varu nomirt, un kas tad būs ar viņu? Es viņam daudz ko skaidroju, bet manuprāt, viens no spēcīgākajiem argumentiem, kas uz viņu iedarbojas - pat, ja ar mani arī kaut kas slikts notiks, viņam ir spēcīga "ģimene" - vecmāmiņas, vectētiņi, tantes un onkuļi. Un viemēr būs kāds, kas par viņu parūpēsies.
Un tīri teorētiska situācija - bērns izlasa, ka ģimene ir tikai mamma un tēvs ar bērniem. Viņš man vairs neticēs. Un tiešām, kas ir vectētiņi un vecmāmiņas, tantes un onkuļi, brālēni un māsīcas, vīra māsas vīri un sievasmātes? Tā nav ģimene? Sašaurinot ģimenes jēdzienu līdz mātei un tēvam ar bērniem, man liekas, ģimenes tiek grautas, nevis stiprinātas. Atmetot visas pārējās radniecības sites, tās tiek nonicinātas, bet dažkārt patiešām šie attālie radinieki ir tie, kas palīdz grūtās situācijās. Vai arī tagad saeimā jāatrunā pilnīgi visas ģimenes saites - kas ir vecmāmiņa, kas brālēns, kas trešās pakāpes brālēns ?
It kā Latvijā problēmu nebūtu - muļķīgu nodokļu likumu, reālu no ārstejamām slimībām mirstošu cilvēku,, brūkošu tiltu, izdangātu ceļu...
2021-08-03 10:36

Reds  1 1 Avei - tieši tāpēc jaunais formulējums NAV SAĪSINĀTI.

Nu dažiem dikti patīk izlaist pāris teikumus likumā un tad taisīt traci ap savu muļķīgo izdomājumu.
Ja tur ir rakstīts ka asinsradinieki ir ģimene, tad asinsradinieki IR ģimene. Ja dikti gribās lai nav, tad ir jāiesniedz pašai sava saīsinātā versija, no kuras var pie reizes izsviest arī vientuļos vecākus - feministes un citi radikālie saskries kā mušas ap sūdu balsot.
2021-08-03 11:04

hjuumans  3 3 tu saproti, kas ir pirmās pakāpes radinieki, vai nē? un kas ir otrās? un trešās?
atkarībā no tā, kāds ir dzimšanu skaits starp radiniekiem, nosaka radniecības pakāpi.
uz tā pamata darbojas likumdošana. piemēram, mantošana.
tu domā, ja tavai ģimenei pieder māja, abi vecāki nomirst un tad māja tiks ne tikai bērniem, bet arī vecvecākiem, brālēniem, onkuļiem un vispār cik lielam lokam pienākas mantojums?

tā ir tikai tava vaina, ja tu samudžini bērna prātā savas ģimenes jēdzienu.
ģimene ir pirmās pakāpes radinieki. pārējie radinieki ir citas ģimenes. tie ir tuvāki, vai tālāki radinieki.
mana brālēna ģimene nav mana ģimene. tā ir mana brālēna ģimene.
manas pusmāsas ģimene nav mana ģimene. tā arī nav tava ģimene. lai arī es un tu un mana pusmāsa ir ļoti attāli radinieki.
tas ir kaut kā grūti saprotams?
2021-08-03 11:09

Lijons  2 3 Jau parakstījos!
Ģimene ir sievietes un vīrieša savieniba(protams var būt arī vientuļie vecāki)
Bet nekādā gadījumā nedrīkst būt divi viena dzimuma pārstāvji!!
2021-08-03 12:48

Marita  3 3 Ģimene ir cilvēki,kas dzīvo kopā, rūpējas viens par otru un/vai bērniem. Es nesaprotu, kas cilvēkiem spiež būt tik aprobežotiem. Drīz vēl sāksiet aprakstīt Satversmē, kas ir laime un mīlestība. Un noteiksiet, kam tā pienākas un kam nē. 2021-08-03 13:32

Lijons  1 4 Viendzimuma mīļotāji nav nekāda ģimene.
Tur bērniem jau no mazotnes būs izkropļota sapratne par ģimeni
2021-08-03 13:52

Marita  5 3 Nu jā, un tajās tradicionālās ģimenēs, kur ir vardarbība, vienaldzība noteikti bērni iegūst pareizu priekšstatu par ģimeni. Nevajag būt divkošiem. Uz pasaules nekas nav ideāls. 2021-08-03 14:21

fargo  5 4 runa ir par laulību!
bērni, kas ir auguši tradicionālā ģimenē, gan bērnības, gan pieugušo dzīves kvalitātes radītājos ir līderi pilnīgi visās grupās. BEZ izņēmumiem - garīgā un ķermeņa veselība, sekmes skolā, sociālās prasmes. vēlāk dzīve - noziedzības ceļa risks, sodāmība, izglītība, profesija, ienākumi, sociālas statuss, materiālais statuss, laulība, bērnu esamība, laulības šķiršanās un daudzās citās jomās.
bet VISĀS jomās, bērni, kas ir auguši t.s. nuclear family, ko mēs dēvējam par "ģimeni" ir statistiski vadošās pozīcijās.
un to agrāk nevajadzēja pētīt vai pierādīt. tā bija pašsaprotama patiesība.
tāpat ļoti svarīga ir mūsdienās tik bieži nonicināta dzimumu lomu ietekme. jo tieši šo lomu mācīšanās bērnībā, ļauj nākotnes līgavām un līgavaiņiem nodibināt ciešas ģimenes saiknes, kā arī pašiem būt vēlamiem kandidātiem laulībai.

kāpēc ir kļuvis par nepieciešamu sargāt šo cilvēces šūpuli un veselīgas sabiedrības stūrakmeni? jo ģimene ir zem nepārtraukta uzbrukuma! un latvijā šī sabiedrības pamatšūna ir sliktā stāvoklī un tas ir maigi sakot. bet kāda var būt nākotne, ja pats pamats erodē? nākotnes nav! nevis tā ir tāda vai citāda. nākotnes vienkārši nav. jo tautas, kuras kā šīs tēmas aizsācējs apbrīno, ir uz savas eksistences fināla robežas. no tā, lai tās pārtrauktu būt savas zemes iedzīvotāju lielākā grupa, lielu daļu no tām atdala viena vai divas paaudzes. pēc tam šīs tautas ir demogrāfiskā brīvā kritienā. kā piemērs, vācijā divdesmit gadu laikā, no desmit jauniešiem precību gados, tikai viens būs vācietis. un tas ir nevis optimistiskais scenārijs, bet pesimistiskais. tā ir demogrāiskā situācija, no kuras vairs nav izejas.

uz spēles ir pati eksistence. tas ir(!) tik nopietni.
ar izmaiņām satversmē, protams, ne tikai nepietiek. tas pat nav pussolis. jo lai mainītu virziena trajektoriju, kā minimums, ir jāsamazina ātrums ar kuru etnoss tuvojas bezdibenim. šādas izmaiņas ir tikai viena un maza, bet būtiska d
2021-08-03 15:16

fargo  3 5 uz spēles ir pati eksistence. tas ir(!) tik nopietni.
ar izmaiņām satversmē, protams, ne tikai nepietiek. tas pat nav pussolis. jo lai mainītu virziena trajektoriju, kā minimums, ir jāsamazina ātrums ar kuru etnoss tuvojas bezdibenim. šādas izmaiņas ir tikai viena un maza, bet būtiska daļa, lai nākotne vispār būtu. lai latvieši nekļūtu pēc neilga laika kā vepsi, ižori vai līvi.

jo lielākais darbs var būt tikai indiduāls. tā ir katra cilvēka ikdienas tiekšanās uz to, kas ir labs un kas ir pareiza rīcība - intīmajās attiecības, attieksmē pret saviem bērniem, savu darbu, veselību. tradicionālās ģimenes galvenais bastions un aizsargmūris ir pašas tautas tikumība. un ja cilvēki paši savā starpā to nekultīvē kā vēlamu sociālu izturēšanos, nekādi likumi nevar palīdzēt. bet nevar būt arī viens bez otra. jo situācijā, kad ir nu jau atklāts kara stāvoklis, neitralitāte vairs nestrādā. jo te nav starpstāvokļa.
2021-08-03 15:20

ube      Garo runu vietā labāk ielieciet linku uz kurieni jāiet parakstīties. :)) 2021-08-03 17:17

fargo_pa  5   17:31
tu spiedi, spiedi un tas ir viss, ko tu no sevis varēji izspiest? šitentano... purkšķi?
tak saņemies, sieva! tu vari vairāk!
2021-08-03 18:27

AivarsN  5 2 Tak ne jau cilvēki uzbrūk ģimenei, kas ir viņu dzīves pamats! Vismaz tā tas vienmēr ir bijis. Ģimenēm uzbrūk tā pati noziedznieku banda, kura sponsorēja un organizēja visus karus un revolūcijas, arī seksuālo. Tie paši radījumi tagad indē cilvēkus ar pārtiku, medikamentiem un nu jau mēģina masveidā nopotēt, lai nemaisās pa kājām, netērē planētas resursus un gaisu. Visas problēmas vienmēr ir radījuši tikai un vienīgi sociālie parazīti, jo nespēdami iekarot un pakļaut mūsu civilizāciju tiešā uzbrukumā, viņi jau daudzus gadsimtus sēj graujošu ideoloģiju, šķeļ un sanaido, lai cilvēki tā paši sevi iznīcinātu, kamēr īstie vainīgie paliek nesodīti un vēl bauda vislielāko labklājību, lai gan ne pirkstu nav pakustinājuši, šīs labklājības radīšanai. Bet nu viņu tumsas laiks ir beidzies. Neizbēgama utilizācija. Tāpēc pirms nāves vēl tik neganti spirinās. Cilvēkiem atliek tikai nepakļauties nevienam šo radījumu plānam un ar tiem mēsliem būs cauri uz visiem laikiem. Tikai tāds sīkums, būt par cilvēku, ar sirdsapziņu un visu cilvēkam raksturīgo. Tad nekādi deģenerāti vairs dzīvi sabojāt nespēs. 2021-08-03 18:49

Peleks      pilnīgi pie dirsas, ja debiliķi uzskata ka divi viena dzimuma cilvēki spēj veidotģimeni, tad tā ir viņu problēma! Mānā uzskatā tā nekad nav un nebūs ģimene, i galīgi neinteresē, kā papīrā rakstīts! 2021-08-03 20:01

Letija  2 3 17:31
Tas bija diezgan adekvāts uzbrauciens.
Nevaru iedomāties savu ģimeni tādā izpildījumā - vīrs ieracies socportālos (un vēl iepazīšanās!) un tik raksta, raksta, raksta.
Laikam gan šādu ģimenes modeli neakceptētu.
2021-08-03 20:05

runcs51  3   Vai topika autors gadījumā nav pedarasts?Es noteikti parakstīšos. 2021-08-03 22:04

Marita  1 2 Fargo
"bērni, kas ir auguši tradicionālā ģimenē, gan bērnības, gan pieugušo dzīves kvalitātes radītājos ir līderi pilnīgi visās grupās. "
Var palūgt šādas statistikas avotu
2021-08-04 07:20

AivarsN  6   Saulīte, ar tevi ir pavisam slikti! Vai tiešām pati to nejūti? Daudziem vakcīna negatīvi ietekmē smadzeņu darbību, pat jauniem cilvēkiem var iestāties kas līdzīgs vecuma demencei. Par halucinācijām gan nebija dzirdēts. Varbūt ne tās sēnītes salasīji? 2021-08-04 08:02

Vaukskis    4 Neko nesolu; ja izlasīšu, par ko tur rakstīts, tad padomāšu!

Geisha, Tev nu gan "vieds" pacients gadījies! Kad tas bija? Protams, lāt neesmu bijis, bet internetā ir melns uz man balta fona rakstīts, ka šogad maijā (!) vienā pašā atsevišķā Saūda Arābijā- valstī ar 34 000 000 iedzīvotājiem- turienes Veselības ministrija paziņojusi, ka ir izlietotas 12 000 000 vakcīnu pret Covid-19 devas. Hm! No svētdienas, 1. augusta, vakcinācija ir obligāta, lai varētu apmeklēt valdības un privātas iestādes, kā arī izmantot sabiedrisko transportu. Saūda Arābijas valdība maijā noteica, ka pilsoņi, kas ir potējušies pret koronavīrusu, drīkst pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma doties ārzemju braucienos. Visbeidzot, vēl aprīlī Saūda Arābija noteica, ka atļaus tikai pret ļauno slimību vakcinētajiem cilvēkiem veikt musulmaņu svētceļojumu "umrah" svētā gavēņa ramadāna laikā.

Nu, kurš izplata baumas, ja ne apzināti dezinformē ka "arābi vispār nešpricējas pret Covidu", pēc kuriem tiešām sākas Tavi prātuļojumi ?!
2021-08-04 13:03

AivarsN  3   Tāpēc jau pastāv reliģijas, lai varētu manipulēt ar neizglītoto pūli. Vajag tikai ķerties pie paša ,,svētākā" un ļautiņi būs gatavi doties pat nāvē. Kā musulmaņiem svētceļojums, tā Eiropas patērētāju kultam ceļošana un iepirkšanās. Tāpēc jau drīz vien veselajiem cilvēkiem aizliegs ne tikai strādāt, lai nopelnītu sev iztiku, bet arī apmeklēt lielveikalus, vismaz sākumā. Skarbi, bet sabiedrība tā attīrīsies no evolūcijas kļūdām, kuri nav gatavi evolūcijas nākamajam pakāpienam. Tieši tāpat kā žurkām, inde ar aizkavētu iedarbību, lai pārējās nepamana saistību. Izdzīvo tikai saprātīgākie un piesardzīgākie. Protestēt arī aizliegts, jo okupācijas varai paniskas bailes. Piketos atļauts piedalīties tikai 50 dalībniekiem, lai tautai nerastos pat mazākās aizdomas, ka lielākā daļa jau sen gribētu šos varas sagrābējus redzēt aiz restēm. Ja nebūtu šāda ierobežojuma, tad pat Latvijas mazākajās pilsētās, ielās izietu vairāki tūkstoši, bet Rīgu vispār pārpludinātu protestētāju straumes. Tikai loģiski, ka policija pievienotos tautai, jo nav jau no ārzemēm iesūtīti, kā valdība. 2021-08-04 17:00

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu