Ar kādām tiesībām? !!!

Saeimā pieņemts lēmums par obligāto iesaukšanu armijā vīriešiem! Kādas ir jūsu domas par to? Es esmu pilnīgi kategoriski pret to, jo demokrātiskā valstī pastāv izvēles tiesības, ne kaut kas piespiedu kārtā, NOST ROKAS no mūsu dēliem, mēs negribam karot un zaudēt karā savus bērnus un vīrus, karavīrs tas ir aicinājums, ne tā ko valdība lems, tā mēs kā auni visam tam sekosim!

straume22  1 3 PROTAMS, ka jāatjauno Vispārējās karaklausības ieviešana jauniešiem. Tā teikt,
obligātā iesaukšana.
UN ARĪ vajadzētu papildināt : kā arī jaunietes: "ar izvēles tiesībām"
Viss būs Latvijas teritorijā. Nekur nesūtīs pie čukčiem ēst briežādu.
Brīvdienās laidīs pie mīļotajām rozā apenēm un tikai diU reizes piediUstajām šļūcenēm.
Vismaz, kad satiks sen sev nolūkotajā sēņu lauciņā LĀCI, tad zinās, kur GAILIS stobram. Nevis nēsāsies tā meklējumos, redz:" kad pirku pistoli, no pakaļsPuses vienC bračka nokliedzās:" Kad šausi, gaili n o s p i e d!!!"

Chris1986  1 3 Es nesaprotu, aiz ko pēkšņi armijas lietās būtu jādiskinimē sievietes? Arī viņām jāiet obligātajā karadienestā, tāpatās, kā tas notiek Izraēlā

Tessa  2 4 čota es palaidu garam ar visiem darbiem. saite ir?
es uzskatu, ka tas ir pareizi. musdienu jaunatne, ja vien nav jaunsargos, ir želuma gala galā. Neprot pat solot un piepumpeties, kur nu vel ieroci izjaukt/salikt. Labi vel ka liekos nagus un skropstas neliek. ta ka es tikai par.

a ko tu dariitu, ja dels pats gribetu saistiit dziivi ar armiju?

Frita      Nevēlētos piedzīvot situāciju,kurā būtu jāanalizē izvēle-pagrabā zem gruvešiem vai virszemē ar saspridzinātām kājām.Bet tāda ir realitāte UA-sievietes pagrabos,vīrieši cīņas laukā.
Kuriem izturības kapacitāte ir lielāka?

Aivariga  2 4 Tikai profesionāla armija. Nu nevajag jebkuru apģērbt raibā jakā un dzīt zem raķetēm ar degmaisījuma butelēm 21.gadsimtā. Valsts jāvada tālredzīgi, lai līdz tam nenonāktu!

AivarsN  8 2 Brīvā valstī, katrs jaunietis būtu lepns savu tēvzemi aizstāvēt. Bet ko aizstāvēt okupētā teritorijā? To ielikteņu valdību, kura speciāli naidojas ar kaimiņu valstīm, šķeļ sabiedrību un veic genocīdu pret tautu? Vai varbūt oligarhus, kuri visu sagrābuši ko vien varēja? Normāli domājošs cilvēks tak neies savu galvu nolikt dēļ starptautiskās mafijas spēlītēm. Tad jau drīzāk piesliesies jebkurai ārzemju armijai, kura gatava Latviju atbrīvot no okupantiem, vienalga kādā valodā tā runātu. Taču šobrīd vēl visa pasaule ir okupēta un nāksies vien pašiem cīnīties par neatkarības atgūšanu. Diez vai viesstrādnieku valdība riskēs pilnīgi visiem dot rokās ieročus, jo nevar jau zināt, uz kuru pusi tie tiks pavērsti x stundā.

Dardedze  2 3 kad man bija 6 gadi, ar sajūsmu šāvu salūtu, kad 12 ar interesi mērķī, tagad man 50 un par šito arhaismu nāk smie-kli!
Šitāda tipa kari kodolieroču laikmetā ir čista genocīds un selektīva, šajā gadījumā, ziemeļslāvu depopulācija.

Dardedze  3 2 un armijā nekad neietu, nepatīk agri celties. Ja man uzbrūk, iemetu ar tabureti

kvarts  1 6 Obligātais militārais dienests ir nepieciešamība. Ja vīrietis nav gatavs aizstāvēt savu zemi,savu tautu ,savu valsti, tad kādas var būt viņa tiesības būt šīs valsts pilsonim, tikai zemākās kategorijas darba lops.

Daina  1 1 hah, tas princips, kā 90-jos tika pie mantas, izslēdza vēlmi aizstāvēt šādu "valsti"

aija_69    5 Mūsdienu pasaule ir sasniegusi tādu globalizācijas līmeni, ka militārā joma ir profesionāls bizness. Arī tehnoloģiski tā ir joma, kur darbojas attiecīgi izglītoti profesionāļi. Vai militārajam biznesam visa sabiedrība būtu jāieģērbj raibās jakās un maskējoties ar cēliem saukļiem jāpieradina pie domas par lielgabalu gaļu? Nē!

Daina    2 Tieši tā. Gan militārija ir bizness, gan resursi ir privātīpašnieku rokās. Ko, tos citiem piederošos resursus aizstāvēt, vai? Rādiet to aizlaiku Dvēseļu puteni pie kura gala gribat, pasaule ir mainījusies, ideālisti izmiruši.

antikrize  1 5 Tie kas tik ļoti grib iet armijā, lai atceras, ka ir vienlīdzība. Tad arī savas meitas variet sagatavot armijai. Brīnos, ka ir cilvēki, kuri pat 21.gs. domā, ka tikai armijā viņi tipa klūstot par dzīves sapratējiem. Skumji, ka saprašana tikai caur spēku pienāk.

Dardedze    1 Padomā par alternatīvām, Epifānij😆
"Visi" dabūs ēst tārpus, tos pašus no plastmasas, tāpēc daži ir tik atbildīgi, ka atsijā nedomājošos

rokons  1 4 Paskatījos Saeimas sēžu protokolos. Neko par augstāk minēto neizlasīju. Vai varētu kāds minēt Saeimas Lēmuma numuru?

dabasmiilis  2 3 Par armiju piekrītu, bet tikai par brīvo armiju. Mana tauta nav lielgabalu gaļa, peškas, kuras sūtīt svešos karos pirmajās rindās ar dakšām un durkļiem apbruņotus, klausot okupācijas spēku ielikteņu pavēlēm!

Šo tēmu lasot, sapratu kā palielināt dzimstību - visas meitenes, kuras nelaiž 3-4 bērnus pasaulē, tām obligātais dienests! ;D
-Varēsim nošaut vairākus zaķus ar vienu šāvienu - i demogrāfiju uzlabosim, i aizlāpīsim robus, ja zēniem karā būs jānoliek galva, tad būs kas vietā aug!!
-Obligāti jāiesauc arī zvērinātās vecmeitas, lai savu uzkrāto agresiju lietderīgi izmanto...

Valsti, kas piederētu Latvijas tautai - es būtu viens no kvēlākajiem patriotiem, pirmais skrietu nedomājot pēc ieročiem...

-Bet tagad ,piedodiet, slimu sabiedrību un ielikteņu intereses neiešu aizstāvēt!
Un ar varu mani piespiest nevar, var tikai sev bīstamu ienaidnieku iegūt! Visam ir pretreakcija.

Kovidafēra parādīja kas ir kas, un uz ko mēs virzāmies... man atvērās acis uz daudzām lietām... Pašnāvnieku glābšana nav mana prioritāte. Varat turpināt sēdēt caurā laivā un mirkšķināt acis!
-Sajutos kā mūsu nepilsonis, kad svešas valsts dubultpilsoņi-ielikteņi paziņoja, ka man vairs nav nekādu tiesību pat pār savu ķermeni, nemaz nerunājot par manu dzīvi! Ja sektai uzticību nezvēru, tad neesmu tiesīgs būt par pilsoni vai cilvēku. Tā jau Makrons par saviem pavalstniekiem izteicās, ka tie ir nepilsoņi, kas atteiksies injekciju testos piedalīties - pavasarī pats saņems veselīgu karmas pērienu.
Tas tā, līdzībās runājot, kvarts 20:35 komentārs iedvesmoja! ;)
Ir sajūtas, ka katrs par savu valsti runājam - es runāju par tagadējo, bet viņš par kaut kādiem neeksistējošiem ideāliem...
Vispirms ir jābūt brīvai valstij, par kuru būtu vērts zaudēt dzīvību!

Es esmu latvietis un vienmēr ar to lepojos - tas ir manās asinīs, nevis uz plastikāta lapeles uzdrukāts, un to man neviens nevar atņemt. Pilsonis vai nepilsonis - tukša skaņa, neesmu lops, l

dabasmiilis  4 3 Pilsonis vai nepilsonis - tukša skaņa, neesmu lops, lai iekļautos kaut kādos dalījumos. Es esmu cilvēks - ar to viss pateikts!

Turpiniet ticēt visām pasakām un ziedot dzīvības visādos karos un injekciju testos - jums tak viss labāk zināms - jūs ziniet lielās politikas aizkulises! Man gan vēl nekas nav skaidrs, bet iekšējās maņas brīdina par briesmām, ka atkal viss nav tā, kā tas tiek pasniegts, tādēļ jāturpina rakt.
Jau pieriebusies visa tā histērija, tagad krievi tiks vainoti it visā, pat tajā ekonomiskajā bedrē, ko globālisti mākslīgi sarīkoja ar naudas drukāšanu un parādu taisīšanu dēļ iesnām, tagad viņu nedarbus var novelt uz karu... Bet histēriķi tādām lietām uzmanību nepievērš!

Sapriecājos, ka vismaz korovas histērija piebremzējusies medijos, bet tagad jauna histērija, pēkšņi valodnieki pamodās un sāk ukraiņus latviskot, man tikai jautājums, vai vajadzēs vēl 30 gadus gaidīt, kad Igauņiju sāksim saukt par Ēsti vai Ēstiju. Ja reiz visu, tad visu latviskojam. Pilnīgi acis dur no tiem latviskojumiem, pat rakstus pārstāju lasīt.

"Ar kādām tiesībām? !!!"
-Vai tad piemirsi, ka cilvēktiesības ielikteņi atcēla, bez tām cilvēks ir tikai lops, kuram bez ierunām jāklausa diktatūras režīmam, jātestē inde un jāsalutē vadonim miera stājā.
Diktatūra tikai pieņemas spēkā - režīms mācās, lai nepieļautu to pašu kļūdu, ko izdarīja ar kovidafēru, tagad laicīgi komentāru sadaļas nobloķēja, lai neuzpeld interesantas lietas.

Ja cilvēki studētu vēsturi, mūsu laiks liktos ļoti interesants, tas kopē vēstures gaitu, mēs esam liecinieki totalitāru režīmu tapšanā! Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais!


Uzrakstītu vēl kaut ko, bet laiks spiež - jāpieslēdzas vispasaules raganu saietam, svarīga sapulce!

Frita    2 Par obligāto dienestu..vai tas nav stāsts par to,ka viena roka nezina,ko otra dara jeb plāno darīt.
Jo,no 2024. gada skolās ieviesīšot Valsts aizsardzības mācību kā obligāto priekšmetu(ar 3 apguves stundām nedēļā),kuru pasniegs apmācīti speciālisti.Manuprāt,ļoti laba iezīme,kas dod jaunietim apjēgu par sargāšanas,aizstāvības un aizsardzības funkcijām.Tālāk..pabeidzot vsk.,jaunietis pats izlemtu,vai tas ir viņa aicinājums vai nepieciešamība.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu