Ar kādām tiesībām? !!!

Saeimā pieņemts lēmums par obligāto iesaukšanu armijā vīriešiem! Kādas ir jūsu domas par to? Es esmu pilnīgi kategoriski pret to, jo demokrātiskā valstī pastāv izvēles tiesības, ne kaut kas piespiedu kārtā, NOST ROKAS no mūsu dēliem, mēs negribam karot un zaudēt karā savus bērnus un vīrus, karavīrs tas ir aicinājums, ne tā ko valdība lems, tā mēs kā auni visam tam sekosim!

Aina_Ko      Mums tik daudz zemessargu, ka obligāto dienestu nevajadzētu.

Ljekainiitis  3 3 Mīlīt - sevi par CILVĒKU var saukt tas, kurš ir dzirdējis ne tikai par tiesībām, bet zina, kas ir PIENĀKUMS.

Ljekainiitis  2 5 Kurš Ukrainā slepkavo un kurš aizstāv savas mājas un sev tuvos ? Un ja kas līdzīgs (tfu, tfu, tfu) notiktu te ? KURŠ aizstāvēs tādas histēriķes ?

kosrem  1 3 Armija rūdījums ir vajadzīgs jebkuram vīrietim. Cita lieta ir iesaukšana kara darbībai. Bet katram savas valsts patriotam būs jāiesaistās karadarbībā. Man nav paveicies pabūt armija, un tagad X stundā redzu savus trūkumus. Nepārzinu ieročus. Bet nekas žmiegšu ar plikām rokām.

Felde  2 8 Esmu par obligato dienestu!
Bet-dienests lai tikai LV!!!!
Un,ne divi gadi,ka bija padomju laikos,bet,iespējams,gadu....
Tas iemācītu jaunajiem vīriešiem disciplīnu,tīrību,mobilizāciju,atbildību...un daudzko citu!!!! Tad,varbūt mammītes pārstātu tos dārzenīšus audzēt...kuri neprot sev puņķi noslaucīt,un zeķes uzmazgāt!
Lai būtu skaidrs,esmu dēlu mamma!!! ...manējie to visu prot,un esmu droša,viņiem tas nenāktu par sliktu,iemācīties armijas lietas! Nu tas laiks ir garām,taču jauniešiem ļooooti noderētu civilizēta armijas pieredze-disciplīna!

dabasmiilis  1 2 Uz papīra jau viss skan labi...
-Varbūt kāds var pastāstīt cik šobrīd nedēļā skolniekiem ir sporta nodarbības?
Manā laikā bija 2 + 1 peldēšana, un tad man likās daudz par maz...
Kaut kādu laiku atpakaļ dzirdēju, ka kaut kur varot individuāli no sporta stundām pat atteikties, varbūt tā bija vidusskola vai augstskola, neatceros tik precīzi...

Tagad jaunieši jau no bērna kājas tup gadžetu un ērtību ielenkumā, un jūs vēl ceriet, ka tādi armijā pēkšņi kļūs par vīriem, tur lazaretes pacienti jau ar ntajām ielaistajām kaitēm.
Tādi mūk no sporta nodarbībām, arī kara laukā būs gatavi sev kājā šaut, lai tikai nebūtu jākaro...

Veselībai ir jāsākas no bērna kājas, un arī vecākiem jāiesaistās bērnu audzināšanā, nevis nogrūst visu atbildību uz skolu un armijas pleciem.
Piekrītu Feldes sacītajam - neatkarīgi no dzimuma, visiem ir jāprot pašas elementārākās lietas - i pamperu nomainīt, i ēst pagatavot, i satīrīt pēc sevis utt...

Pamatiem ir jābūt ieliktiem jau ģimenē, bērniem jāmāca patriotisms, nevis pie pirmajām problēmām pamest valsti un meklēt vieglāko ceļu...

dabasmiilis  1 3 Ļekainīt, ja domā, ka pienākums ir nolaist bikses ikreiz, kad kāds pajautā, tad lūdzu - tā ir tava izvēle.

"KURŠ aizstāvēs tādas histēriķes ?"
-Pieņemu, ka Ļekainītis ar lāpstu rokā.
Tikai jānoprecizē, par kurām histēriķēm iet runa, vai par politiskajām?

Man atliek tikai ieraudzīt Rinkēviču vai Stoltenbergu, kā man visa vēlēšanās karot pāriet... iedomājoties, ka arī karavadonis varētu tāds izskatīties. Tādu histēriķu pavēles pavisam noteikti atsakos pildīt - tie nav vadītāji, bet gan pašnāvnieku pulciņa vadītāji. Neesmu gatavs mirt par varavīksni un zilās savienības ideoloģiju. Ir jāseko īstiem vīriem, nevis iebīdītiem ielikteņiem.

Pilskungs  2 2 Nu ko tu te izplati pilnīgas viltus ziņas ??? Saeima neko tamlīdzīgu nav pieņēmusi un arī netaisās to darīt ! Atdziesti !

Ljekainiitis  2 3 Mīlītim Rinkevičs neiedeva? Kāda nozīme, kas ir kurš ministrs ? Ukrainā necīnās par Zeļenski. Cīnās par savām mājām, par saviem tuvajiem.

MrJones  3 3 Laikam, daļa šeit nesaprot, runa nav par kaut kādu treniņa nometni, lai iegūtu tipa vīrišķīgāku statusu vai kaut ko tādu...,bet šinī situācijā tā būtu sava bērna, kuru tu esi uzaudzinājusi, ziedošana kaut kādu vanckaru jobanajās spēlēs,...labprātīgi..ar prieku un naivumu, kā tagad Ukraina vs. Krievija, kaut kādu basketbola spēli komentēt, dažam labam.
Kur ir stulbuma ROBEŽA, kad ieslēgsies realitāte,...ka šie apstākļi ir SPECIĀLI-pakārtoti, lai notiktu tas par ko sazvērestību "teori" te klārēja jau sen??!
Gatavi zaudēt savu cilvēcibu (..ja tādas ir, protams....) .....DĒĻ KĀ...,dēļ slepenās pasaules pārdales, kur tev ne mazākās pat nojausmas NAV, kur, ko, kas, iegūs, zaudēs, nolems, sadalīs, izpostīs....????!

kuks10  2 2 Vienmēr būs kāds, kuram liekas, ka viss ir negodīgi, bet valstij ir jādot kaut kāda artava, vai nodokļos vai arī kā karavīra pienākumhs veicot.. Nebūs, ka štrauss iebāzīs galvu smiltīs un būs labi, vai lai kaimiņš cīnās, bet es pasēdēšu uz siltas krāsniņas..))) Varu iedomāties, kāds viņai dēliņš.. Kārtējais memļaks, kas skolā sūdzējas par učukiem, jo tie esot negodīgi pret viņu.. Īpaši jau fizkultūras skolotājs, jo lika daudz skriet..)))

Ljekainiitis  2   Kāds spēj tikai orku cara, kurš tiešām karā (faktiski - nāvē) sūta obligātā dienesta karavīrus, līmenī domāt.
Nevar, negrib ? Drīzāk jau otrais.

Marita      Es esmu par brīvprātības principu. Nu nav visi piemēroti bezierunu pavēļu pildīšanai. Labāk tad jau skolas vecuma jauniešus iesaistīt jaunsardzē. Mēs taču redzam, ka tagad daudzi iestājas zemessardzē pilnīgi brīvprātīgi. Kapēc būtu visi jāskata pēc viena ģīmja un līdzības?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu