Krievu valoda

Te ir cilvēki no visas lielās, plašās Latvijas. Izlasot, vienas madāmas DG ierakstu, radās jautājumi. Kuri ir tie daži Latvijas reģioni, kuros liela daļa latvieši ir pārkrievojušies? Atgādināšu, ka Latvijā ir pieci reģionu un daži ir vismaz divi. Kad Latvijā aizliedza krieviem savā starpā sarunāties krieviski? Krievijas televīziju neskatos, tādēļ neko nezinu, kas notiek Latvijā.

fargo  2 2 https://www.youtube.com/watch?v=RBKQzCYuDBc

nevis krieviem ir problēma ir ar latviesu valodu, bet cilvēkiem, kas baidas runāt. nevis braukt virsū, lamāties, bet izturēties ar godu.
runā, runā savā valodā! ja neviens cits nerunās, tad kurš vēl.
kā ir sacīts "neviena manā vietā nav." tu esi. neviena uz ko atsmērēties.
latviešu valoda ir pērle, ko nedrīkst pazaudēt, bet ja pašiem būs bailes, kas otra vietā runās?
runā savā valodā, bet bez naida. nevienam nekas nav japierāda. varbūt tikai sev.

LaskovijMerzavec  1 5 Protams, ka aizbraucot uz Krieviju, tur visi runā n svešvalodās un krievu valodu nemaz nelieto.... it īpaši valsts iestādēs.

Kā ieeju - tā uzreiz Salam aleikum, Putin kaput, good morning! :)

dabasmiilis    4 "daži ir vismaz divi"

-Cik man zināms, tad divi skaitās pāris reģioni. Daži, tas ir vairāk par diviem...

-----------------------
Latvieši ir līdzigi baltkrieviem - mierīga, līdzsvarota, miermīlīga tauta, es pat teiktu pārāk iecietīga un pasīva, tādēļ arī vairāk piekāpjas un aizmirst par savu personīgo es! Tādi savā sulā dzīvojoši.
Mēs esam lēnāki pat par igauņiem, tā kā anekdotes stāsta par nepareizo tautu! Kamēr mēs domājam un spriežam, tikmēr igauņi jau dara - tālu priekšā.

CoCoSan      "nevis krieviem ir problēma ir ar latviesu valodu, bet cilvēkiem, kas baidas runāt. nevis braukt virsū, lamāties, bet izturēties ar godu."
Pag, tas runa ir par ukraiņu bēgļiem vai krievu tūristiem? Ja par krieviem LV iedzīvotājiem, tad kādā tādā jautājumā man būtu jāizturās ar godu pret tiem, kas neciena mani un manu valsti. Visi tie pauninieki, kuri te sabraukuši pirms 70smit gadiem un vairākās paaudzēs jau atražojušies pa šo laiku nav spējuši apgūt latviešu valodu?! Da labi! Fargo, varbūt tu pārteicies vai neskaidri noformulēji savu domu?

Labrador  1 2 Par domāšanu un mentalitāti - lai kā būtu , loģiskā un kritiskā domāšana slāviem ir attīstītāka. RPasreuzejie retumeiropieši ir truli pavēļu pildītāji un spēj rīkoties tikai saskaņā ar instrukcijām , akli tic un atbalsta to , ko saka TV un augstāk stāvošie. Viņu likumpaklausiba darbojās pret viņiem pašiem , viņu dzīve kļūst aizvien īsāka , smagāka un tie dzīvo , lai nomaksātu augļotājam parādus , dzīvo bailēs zaudēt darbu. Cilvēciskais kapitālisms tur beidzās reizē ar PSRS sabrukumu. Tika neitralizētas arodbiedrības , cilvēki nereti , lai nomaksātu kredītus un rēķinus , strādā 12-18 stundas dienā , medicīnas pakalpojumi , īpaši zobārstniecība maksā kosmosu.

CoCoSan  1 4 No šīs vietas varētu lūdzu smalkāk?: raškas lielākā daļa iedzīvotāju negrimst augļotāju parādos, kurus bandītiski iet izdauzīt parādu piedzinēji? PSRS bija arodbiedrība, kura izņemot biedru naudas iekasēšanu un ceļazīmes izdalīšanu uz kislavidsku, nekādas citas funkcijas neveica? Raškā vaita vispār nav izplatīta cilvēktirdzniecība un verdzība, kur mūsu 12smit darba stundas nobālē? Par zobiem jārūpējas savlaicīgi un sistemātiski, tāpat kā par sexuālo dzīvi, tad nebūs jāpārmaksā.

Ljekainiitis  3 3 CoCo - nu tas zooodārzs ( runči un labradori) pilnībā stulbs un vēl stulbāks līniju ietur ... :)
Rietumi, kas auguši un individualitātes un personības vērtībām un austrumi, kur cilvēkam vispār nekad nav bijis nekādas vērtības ... Babi narožajut ...

Un par to, ka arodbiedrību organizētie streiki ik pa brīdim "noliek uz ausīm" kādu pakalpojumu - tad aviāciju, tad metro kādā pilsētā, tad kādu ostu apstādina - tā laikam būs pirmā dzirdēšana.

fargo      2022-08-14 19:11
man sanāk, sanāk man ne tā pateikt. es vienlaicīgi domaju četrās valodās. man ik pa laikam nesanāk.
ok, latvieši ir tik bieži baidījušies būt latvieši. ka pārkrievošana vispār ir iespējamība.
sevis deļ, runājat savā valodā. bez bailēm.
es atceros dzirdētu sarunu, ka viens latvietis runā ar krievu.
viņš saka, mēs neesam igauņi, mēs esam latvieši.
man kauns bija viņa vietā. viņš tā mēģināja ielīst otram dibenā, kā to bija smagi klausīties.
kas attiecas uz ukrainu. lai tikai nesalūzt.
katrus paaudzi te nak pāri karš. tik daudz ir cilvēku, kam it kā nav ģenētiskās atmiņas. tādi kā muļķi! putins tiks apstādināts. pašā krievijā.
cilvēki ir tik stipri, ka var izsisties cauri gandrīz visam. muļķībai nevar. tā ir kā purvs, kur kājas iestieg. bail ir tikai no tā.

FritaA      Autore,nevajag pat krievu kanālus.Vajag iziet no portāla un reizēm paceļot pa LV latgales virzienā...bet var arī tepat,līdz Jūrmalai aizbraukt.😁
Man drīzāk radās pretjautājums-varbūt vari nosaukt latviskāko LV pilsētu?😎
Tessa,jā,provokācija,bet arī vieglo žanru redzi,ka lasa un pat pauž nostāju🤣

Labrador  1 3 Latvietis vairumā gadījumu ir ar visu apmierināts , jebkurā momentā pakļauties un ciest gatavs mietpilsonis. Tādam var visu atņemt , pliku izdzīt mežā , salā , viņš ticēs , ka tie , kuri ar viņu tā izrīkojās , darīja pareizi. Galvenais , saņemt pēc iespējas vairāk potes.

Labrador  1 2 Slāvus uz gulagu var aizdzīt tikai ar varu , mūsdienu eiropietis ar apmierinātu smaidu pats aizies.

AivarsN  1 1 Nu ko darīt, ja praktiski visa vērtīgākā informācija, jebkurā jomā, ir pieejama tieši krievu valodā? Tieši no Krievijas sākās atmoda. Tikai krievu valodā katram vārdam var saprast visdziļāko jēgu un nozīmi. Vienu vārdu atšifrējot pa burtiem pēc Bukvicas, izveidojas vesels teikums, kurš ļoti precīzi izskaidro pat visgarāko un sarežģītāko vārdu nozīmi. Nevienā citā valodā nekā tāda nav. Visbiežāk pat nav saprotams, no kuras valodas tas vārds aizgūts.
Ja par komentāriem FB, tad kāpēc gan neatbildēt tajā pašā valodā, ja to prot? Kur teikts, ka komentētāji vispār ir no Latvijas? Dažas tēmas komentē cilvēki turpat vai no visas bijušās PSRS un vēl emigrējušie uz rietumiem. Visi viņi lieliski saprot krievu valodā, bet dažs varbūt pat nav dzirdējis par tādu Latviju, kur nu vēl kaut vārdu saprast mūsu valodā, kurai visā plašajā pasaulē pat nav nevienas kaut cik līdzīgas valodas, neskaitot to pašu krievu un varbūt vēl seno sanskritu. Un tad arī līdzība knapi 30%.
Un kas tad ļauns notiktu, ja pasaule pakāpeniski atgrieztos pie vienas valodas? Visi lieliski saprastos un nebūtu iemesla naidoties. Tikai tāpēc jau okupanti izdomāja valstis un jaunas valodas, jo savādāk vienoto civilizāciju nebūtu iespējams sanaidot, iekarot un pakļaut. Parazītu laiks beidzas un varam jau laikus sākt atgriezties pie senajām tradīcijām. Pagājušajā ziemā lokdauns jau bija tikai tāda viegla iesildīšanās. Jau no rudens parazīti plāno uzsākt īstu holokaustu visās valstīs. Tikai apvienojoties visām vienā teritorijā dzīvojošajām tautām, būs reāla iespēja efektīvi pretoties un gāzt parazītu okupācijas varu. Taču kamēr turpināsim ķildoties paši savā starpā dēļ valodām, tikmēr okupantus neuzveikt, jo viņi nopotēs un sadzīs nometnē visus, neatkarīgi no tā, kādā valodā runā. Un tad jau pretoties būs par vēlu.

CoCoSan  1 2 Aivariņ, tas tādēļ, ka vairs nezini nevienu citu valodu. Tas jau drīzāk liels kauns, nevis lepnums zināt tikai vienu svešvalodu-krievu.
Aivariņ, tu tiešām labi zini, ka neesi sagājis tūtiņā? Tu tak drosmīgi nostāvēji pret potēšanu, par ko tu cīnies? Sēdi savā sādžā un lasi tālāk laimīgs savu bukvicu.

AivarsN  1   Pagaidām nezinu nevienu iemeslu, kāpēc man mācīties vēl kādu valodu. Vai valodās, kurām tikai dažu gadsimtu, vai labākajā gadījumā tūkstoš gadu sena vēsture, es labāk sapratīšu galvenās patiesības? Diez vai, jo tajās pat nav saprotams no kurienes vārdi izrauti, atšķirībā no krievu valodas, kurā katra vārda pielietojumam ir skaidri saprotama nozīme. Vai es ko vairāk apgūšu profesionālajā jomā, mācoties no vācu, vai amerikāņu meistariem? Viņiem super puper tehnika un pat neparāda sarežģītākos momentus, jo žēl ar savu pieredzi dalīties. Tikmēr krievu meistari ar pašdarinātus tehniku dabū gatavu jebko un vēl speciāli izstāsta par problemātiskajiem momentiem un kā nepielaist kļūdas. Ja nebūtu Nikolajs Ļevašovs vairākus gadus dzīvojis ASV, Francijā, tad rietumnieki par tādu atmodu un parazītu okupāciju vēl varbūt nemaz nezinātu. Vēl jau potēšanai un īstajam holokaustam tikai labs iesākums, jo līdz plānotajam zelta miljardam vēl tāls, līķiem kaisīts ceļš ejams, ja vien cilvēki nepārstās pakļauties un kalpot saujiņai neliešu. Nu nestāstīs to neviens Panorāmā, ne Euronews un pat ne Nat Geo. Ja nav vienaldzīga paša, tuvinieku un visas cilvēces nākotne, tad nāksies vien papūlēties sameklēt informāciju, kuru cenzūra visur cenšas bloķēt, vai iepazīties ar cilvēkiem, kuri jau sen pamodušies un ir labi informēti gan par parazītu plāniem, gan kā visiem kopā tos izjaukt.

CoCoSan  1 3 Aivar, bet kādēļ tev ir parazītu ražots mopēds? Tāds melīgs un blēdīgs cilvēks tu. Runā vienu, bet dari pilnīgi pretējo. Telefons un dators tavs ar drošvien nav ražot krievijā. Kā baudīt parazītu pasaules labumus tā jā vnm lūdzu. Tas atpuveni tas pats kā gānīt pēdējiem vārdiem ēdienu, kuru vienlaicīgi, badīgi stumj abām rokām vaigos, kabatās un somās.
Pie dirsas tavas bukvicas, tu pats esi lielulis, afērists un parazīts. Tu neko neradot, parazitē uz citu radītiem labumiem. Nu briežuts tu klasiskā, sauksim lietas īstajos vārdos. Parazīts.

Labrador  1   Valsts galvenais politologs īpašās situācijās ir Perevozcikovs vai Nedovozchikovs. Pēc tautības krievs , taču latviešu publikai svētais moceklis.

av2  1 1 Nu taa , no malas ierodoties Latvijaa uz meenesi, daudziem vietejiem laikam pat nav nojausmas....cik lloti daudzaas vietaas tev mieriigi acis nepamirksskkinot , atbild krieviski ssodien Latvijaa. Veikalos, krodzinnos, restoraanos, hotellos, bendzintankos utt . Un uz celliem ir tiessaam lloti daudz masiinu ar krievijas nummuriem. Agraak taa nebija. Varbuut visi normaali domaajossie beeg no taas putlera krievijas ssodien, to es nezinu, bet taads man ir iespaids palicis no Latvijas , ssovasar.

AivarsN  1 1 Cocosan. Atceries to uz visiem laikiem, ka parazīti vispār neko neražo, bet tikai dzīvo uz citu rēķina. Kā piemēram, izdomājot OIK krāpšanas shēmu, vai piesavinoties valstī saražoto elektroenerģiju, kura faktiski ir tautas īpašums un pārdodot to tautai par biržas cenām. Kovidafēra jau vispār ir triljonus vērts bizness, balstīts uz cilvēku pakļaušanu, sakropļošanu un nogalināšanu. Tajā iesaistīti visu rangu sociālie parazīti.
Es vēl neko tāpat vien neesmu piesavinājies. Tieši otrādi, par katru preci, vai pakalpojumu, dēļ neskaitāmajām parazītu shēmām, man nākas vairākkārt pārmaksāt. Dzīvoju cik vien taupīgi spēju un vēl palīdzu citiem, kuri cietuši un vēl ne tā vien cietīs, no sociālo parazītu genocīda.

Ljekainiitis  1   Onkuliņ - "parazīti" ir tevis (ok tavu elku) izdomāts aizsegs ar ko savu pesonīgo un sabiedrības kopumā gļēvumu, neizdarību un mantrausību aizsegt.

Nu ko darīt, ja lielas daļa cilvēku būtība ir - kā app!st citus cilvēkus ...

lailux7      Daudz cilvēku ar sāpi, bet to izsaka ar rupjībām. Tā nav latviešu daba. Tā ir pārkrievotība. Valoda ir tikai redzamākais - kā kovida vīrusa izaugumi. Krieviskuma inde ir laistīta desmitiem gadu, un daudzus piebeidz... kā citādi lai izskaidro tos rusicismus izteikumos. Un anktās pausto gatavību sazināties krieviski ar meklējamo partneri. Nupat atrakstīja kārtējais, kurš pat neizlasa, kādās valodās sazinos. Kā tas izskaidrojams? Ar to, ka tūkstošiem latviešu izcelsmes sovjetu ar tādiem runā krieviski un viņi ir pie tā pieraduši. Pārkrievotība ir slimība, ko nejūt. Un valoda nav nevainīgs saziņas līdzeklis.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu