Saeimas nomaiņa

Internetā lasīju, ka 01.11. CVK tiks iesniegts priekšlikums par 14.Saeimas atlaišanu.
Personīgi es grasos grasos to atbalstīt!

DanaL  1 2 Fredi, ja visu akurāti bāzīsim zeķē, tad brauksim pa zemes ceļiem, paši sevi ārstēsim un operēsim, paši mācīsim saviem bērniem reizrēķinu, bet kad vairs nevarēsim strādāt un bāzt zeķē, tad paši sev raksim kapu, un akurāti ielīdīsim tajā, jo mūsu bērniem nebūs, ko maksāt tev pensiju, jo pašiem būs viss akurāti jābāž zekē. 2023-09-25 18:13

Raitis  1 2 Freddy- a kāds Tavs piedāvājums- naturālā saimniecība? Nekādas specializācijas? Škjiet gan, ka pats ar baudu izmanto baisās ekspluatācijas radītos augłus vai esi piekjēdēts pie kompīša/telefona? 2023-09-25 18:24

Ljekainiitis  2 2 Fredij - lūk te Tu arī ABSOLŪTI kļūdies. Spējīgu "buržuju un kapitālistu" trūkst nežēlīgi. Tie viņam pelnītāji kaut ko darīt var tikai tad, kad kāds ir radījis to darba vietu.
Skaidrs, ka ideālais variants ir sabalansētas gan tā buržuja, gan tā darītāja vajadzības. Bet - arvien vairāk arī te tās tādas kļūst. Jau arvien vairāk labs darba darītājs var izvēlēties , kam tad tās savas prasmes labāk pārdot.
Tikai - ja tas darītājs tikai bļauj, ka buržujs sūc viņa asinis, bet pats savas spējas un prasmes neatttīsta ? Tad ko Tavuprāt tāds ir pelnījis ?
2023-09-25 18:35

Raitis      Łekainīti- vienā punktā iebildīśu. Mūsu darītāji łoti labi tiek galā ar saviem pienākumiem un prasmju attīstīšanu pie ārzemju buržujiem. Varbūt ne tikai atalgojums pie vainas, bet viss kopumā- attieksme, darba apstākłi, utt. Kaut gan situācija lēnām uzlabojas, tāpat ir pilns ar vietām, kur joprojām ir 90-tie… 2023-09-25 18:44

janisb  1 1 Pamuļķu PR akcija, tādas bijušas ne viena vien, un visas pa skuju taku aizgājušas, te var aplūrēt iniciatīvas, arī vēsturiskās...
https://www.cvk.lv/lv/iniciativu-katalogs
2023-09-25 19:14

CoCoSan    1 Redz kāds konkrētu līderi pie apvāršņa, lai vēlēšanām un valsts interesēm būtu rezultatīvs iznākums? 2023-09-25 19:18

CoCoSan      Beztam, lai kas mainītos, jāsaprot, ko iesākt ar veco: nodarboties ar ilgstošu asenizāciju vai būvēt jaunā vietā. Nekas no šī pūlim diezko populārs neliktos. 2023-09-25 19:23

Freddy Krueger  3 1 Ljekainīti - tas tikai apstiprina manis teikto... Nefilmē? Redzi, incanti sanāk - te visi kliedz, ka mūsdējiem neesot produktivitātes. A aizbrauc tie paši mūsējie pāri robežai, un - voila, IR! No kurienes? No normālas darba organizācijas, aprīkojumā, nevis kārtējā BMW X5 ieguldīta piķa, kas šeit faktiski ir lielākā probza. Tieši tāpēc f-n 800k ļaužu darba spējīgajā vecumā, un iespējamie nodokļu maksātāji, ir pametuši šo valsti nafig. Pat krievi, i tie mūk.
Dana, pie esošajiem nodokļu tērētājiem, kuru ir ~ 25%, vai, pret maksātājiem, normālo 6 - 8% vietā, ceļi arī tā ir kirdik, un skolās mācīt bērnus drīz nebūs kam, vēl paris gadi, un pensijā aizies ļoti liela mūsu paaudzes daļa, ar ārstiem jau tagad ir totālā pakaļā... Esi dzirdējusi, ka uz analīzēm tagad sūta TIKAI akūtos, visi paŗējie var stāvēt pie ratiem?
A pensiju es sen pats esmu nopelnījis, ņenado ļa-ļa... Ko uzskatāmi apliecina sociķu izraksts...
2023-09-25 20:03

Ljekainiitis  2 1 Fredij - nu ta kas tad Tev liedz pašam kļūt par to "ideālo" darbdevēju ? Gaudot, ka kāds grib jaunu X5 ir vieglāk ?

P.S. Tos, kas pamet valsti meklējot "garo eiro" es saprotu vēl mazāk.
2023-09-25 20:30

Plekste  2   jūs labi zinat, ka pēc atlaišanas atkal atpakaļ nebūs vācu ielikteņi ?😆 2023-09-25 20:49

Chris1986  3 1 Jā, lasu te, ka buržuju troļļi tik turpina troļļot un iestāstīt cilvēkiem, ka melns ir balts un otrādi. Ka "visiem strādāt priekš dažiem" ir taisnīgāk kā "visiem strādāt priekš visiem". Cilvēki ir aitu bars. Viņiem viegli viskaut ko iestāstīt, kas valdošajiem ir izdevīgi, tik vajag pietiekoši neatlaidīgi un masīvi to darīt. Tā tas bija Hiltera Vācijā, tā tas ir tagad Puķina Krievijā ar visādiem Solovjiem, tas pats tepat pie mums ar buržujiem apmaksātiem troļļiem :( Beigās cilvēks patiešām notic, ka melns ir balts 2023-09-25 20:54

Dingo  1 1 skaidrs, ka pēc saiemas atlaišanas vietā kā šaha figūriņas var sabirt vācu (eu=de) ielikteņi , kuri mainās tik bieži , kā psrs laiku senīlie ģenseki.
Tagad ljekainītis drīkst apakšā pierakstīt , ka esmu resna. Tas tāds tikpat kā direktora zīmogs grāmatvedības ziņojumam ziniet.
2023-09-25 21:22

Freddy Krueger  3 3 Pats tu, ljekainiit, gaudu bērns... Uz citu rēķina krutos mētāt - zinam tādus "kapitālistus"... Darbiniekiem algas nemaksāt, nodokļus tur aizmirst ieskaitīt, bet tačku katru gadu jaunu...
Diez, cik tad pats nodarbini? Sociālo samaksāji? Jeb minimālo konvertītē izvēlies?
2023-09-25 23:13

Arvardu  1 1 Chris1986 --> Pēc buržujiem visvairāk izskatās ierēdņi, lai nebūtu jāsaka nepieklājīgi. 2023-09-25 23:26

Vaukskis    2 Es arī esmu pret Saeimas atlaišanu, jo no tās iegūtu tādas partijas kā, piemēram, “Latvijā pirmajā vietā” un vai tas pie kaut kā baigi labāka novedīs?! Turklāt vēlēšanu ārpuskārtas rīkošana ir papildu tēriņi un arī tas, ka vienas Saeimas sasaukums ne tik sen priekšlaicīgi jau tika aizsūtīts pastāvīgā atpūtā, taču vai to, pašlaik atskatoties uz desmitajiem gadiem, ilgtermiņā darīt ir bijis vērts?! Redzams, ka pēc padsmit gadiem tās oligarhu partijas, kuras tolaik V. Zatlers centās ierobežot ar savu slaveno vasaras lēmumu, atkal ir ne tikai parlamentā, bet viena jau atkal atpakaļ valdības koalīcijā! Manuprāt, līdz ar to ir pierādīts, ka nekas īpašs no Saeimas atlaišanas nemainīnīsies, jo neba citplanētieši atsūtīs pavisam citus cilvēkus, tie paši vietējie jau būs atkal jāizvēl, tikai varētu mainīties politisko spēku pārstāvniecības proporcijas.

Latvijas vēlētājiem pašlaik nav alternatīvas. Lai sabiedrība atsauktos uz aicinājumu pārvēlēt parlamentu, ir jābūt jaunām idejām, radikāli atšķirīgiem politiskajiem spēkiem vai kustībām, kas pārņemtu varu. Mums pagaidām tādu spēku nav, ja tādi nodibinātos, ir nepieciešams laiks, lai “ieskrietos”, kura ir par maz vai nav, savukārt par “vecajām” partijām cilvēki ārkārtas vēlēšanās nebalsos, jo pat regulārajās vēlēšanās sabiedrība sūkstās, ka nav par ko balsot.
2023-09-26 06:45

LaskovijMerzavec  2   Nu taisiet taču savas kompanijas un maksājiet, kā uzskatat par pareizu!

Pie mums sociālisms nozīmē - visiem plikas pakaljas, lai visi būtu vienlidzigi!
2023-09-26 07:01

homo_ursus      Vajadzētu pieņemt budžetu un pēcāk skatīt jautājumu par Saeimas nomaiņu.
Pašreiz tie saukļa izteicēji grib vēl dziļākā vietā iegrūst valsti, tur, kur gaisma iespīd tikai pie proktologa.
Valstij nav liekas naudas, lai izsviestu tagad vēlēšanām; mērķtiecīgi plāno vispirms atbalstīt ieroču ražotājus uz kārtējiem 5 + miljardiem un citi projekti kara eskalācijai.
2023-09-26 07:47

Freddy Krueger    2 Laskovij, ljekainiiti - katrs VAR un dara to, ko uzskata par pareizu un sev tīkamu. Kurš taisa uzņēmumu, a kurš - piekrīt, vai nepiekrīt viņā strādāt, un tā IR katra indivīda brīva izvēle - nīkuļot par kapeikām kāda labklājības labā, vai strādāt normālos apstākļos un dzīvot normālu dzīvi. Un palasi ka vēsturi, pamācies tur politekonomiku, vai - daudzi sociālismā bija līdzīgāki par pārējiem, vismaz daļa no tiem "līdzīgākajiem" nu pat atkal tikuši pie siles... 2023-09-26 08:17

Ljekainiitis    1 Nu ja katrs dara kā grib, tad par ko kašķis ?
Acīmredzot - pietiekami daudz nedara kā gribētu.

Lai vai kā - ABSOLŪTĀ vienlīdzība nav iespējama principā. Jo katrs esam citādi. Pēc spējām, prasmēm u.t.t. Un kā padumjajos laikos, tā tagad - katrs savas spējas realizē kā prot.
Un te arī rodas tas nepatīkamais fakts - tie, kas savas spējas realizēja padumjajos laikos, gana bieži tiem izdodas būt veiksmīgiem arī tagad.
2023-09-26 11:19

Bazhix    2 Oktobra Klubā, btw, ir divi lieliski raksti, kur viens ir to, par ko runā Fredijs (valsts aparāts ir pārāk liels un neefektīvs, bet ierēdņi baidās ieviest uzlabojumus, jo tas var ietekmēt viņu pašu darbu) un otrs ir par darba ņēmēja "pārākumu" pār darba devēju, jo, lai arī faktiski mums skaitās bezdarbs, noteikumus diktē darbinieki :) Ja gribas palasīt, bet negribas maksāt par to naudu (sveiks, Fredij ;)), var pastāvēt 10 minūtes rindā pie Rimi kases un izlasīt :)
Un, iebilstot "Mūsu darītāji łoti labi tiek galā ar saviem pienākumiem un prasmju attīstīšanu pie ārzemju buržujiem" - tā noteikti nav taisnība. Mūsu darītāji tiek labāk galā ar pienākumu izpildi par "aborigēniem", bet tā, ka ļoti labi - tā noteikti nav. Kaut vai tik primitīvos darbos kā ogu lasīšana - ukraiņi, poļi, vjetnamieši u.c. ir par kārtu labāki, nemaz nerunājot par kaut ko sarežģītāku. Ir izņēmumi, bet kopumā mēs ne tuvu neesam starp labākajiem - ne darba ētikas, ne smadzeņu potenciāla ziņā. Vnk tas, ka ārpus Latvijas mēs cenšamies vairāk, ir izdzīvošanas jautājums, nevis kaut kādi īpaši nopelni uzņēmējiem :)
2023-09-26 12:16

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu