Saeimas nomaiņa

Internetā lasīju, ka 01.11. CVK tiks iesniegts priekšlikums par 14.Saeimas atlaišanu.
Personīgi es grasos grasos to atbalstīt!

LaskovijMerzavec    1 (valsts aparāts ir pārāk liels un neefektīvs, bet ierēdņi baidās ieviest uzlabojumus, jo tas var ietekmēt viņu pašu darbu) - šo var sarakstīt cilvēks, kurš valsts aparatu pārzin naivi teorētiskā līmenī!

Un sociālisma politekonomiju esmu redzejis realitātē, kas 100% atškīrās no teorijas!
2023-09-26 13:25

Freddy Krueger    2 Taisnība, veči, viena alga ir kaut kur tur - ārā... Bet fakts, ka mums to ierēdneļu visa veida ir par daudz, un krietni - tas nu reiz nav noliedzams...
Darbaspēks - esat kāds redzējuši, kā, piemēram, strādā indieši? Mēs mūžā tā nespēsim... Bet tik pat taisnīgi ir jāatzīmē, ka mūsu esošā izglītības sistēma ir pamatīgi sapujusi... Pazīstu skolotājas, un reizēm gadās aprunāties. Tās, kuras ir redzējušas, kā notiek "tur, aiz dīķa", manis teikto apstiprinās nedomājot... Un tas pa tiešo atsaucas darbaspēka kvalifikācijā...
2023-09-26 13:35

Bazhix      Kaut nu Tev, Laskovij, būtu taisnība. Man gadījās redzēt dokumentu, kuru bija parakstījuši 11 (!!!!) cilvēki. Dokumenta mērķis bija aprakstīt procedūru viena konkrēta uzdevuma veikšanai. Šo uzdevumu veic viens(!!!) cilvēks. Un, kas ir pats jautrākais - šis cilvēks pie šī dokumenta izveidošanas nebija pat tuvumā. Ne apspriešana, ne kā būtu ērāk, ne ko - vnk 11 cilvēki izdomāja kā tam vienam būtu jāstrādā :)
P.S. Es nežēlojos, ka Latvija ir slikta vai neizdevusies. Mums ir viena no top pasaules valstīm, bet mums ir sfēras, kuras mēs varam ļooti uzlabot. Un nākamajās saeimas vēlēšanās es balsošu par tiem, kas šo solīs izdarīt. Galu galā - katrai no partijām būs ministrija, kura varēs reformēt savas ministrijas, aģentūras u.c. iestādes un nevarēs attaisnoties, ka mēs jau būtu izdarījuši, bet koalīcija "norairēja". :)
2023-09-26 13:53

LaskovijMerzavec      11 paraksti ir sīkums:) esmu diezgan parliecināts, ka šie 11 nemaz nedomāja, bet parakstija, ko bija uzrakstījuši konsultanti (ar tarifu 100eur/h) un arī tad 11 - jo bija visdrizāk skarti vairāki departamenti/nodaljas/iestades!

Un ja vēl būtu pašvaldības, tad vēl 139 (tagad mazāk) parakstu klāt, kā piemērs
2023-09-26 14:28

Ljekainiitis    1 Kas cits rada tos liekos ierēdņus, ja ne paši ar savām darbībām ? :)
Jo tikko tiek ieviets kaut kādi noteikumi, kas regulē kādu procesu , tā hitro$opie vietēji momentā domā, kā tos apiet.
2023-09-26 15:32

Arvardu      Varbūt pietiks ieviest ierobežojumus un noteikumus, zb jau konkrēti, pie reizes ar ierēdņus varēs atlaist, kādus tūkstošus, pārkvalificēt par zivju vērējiem ar minimālo algu, ja neko sakarīgu nemācēs. 2023-09-26 21:59

Ljekainiitis  1   Tajās sabiedrībās, ko sauc par attīstītām un pilsoniskām Likumu/citu normatīvu nepieciešamību neapspriež.

Taā ir viena no nobriedušas sabiedrības pazīmēm.
2023-09-27 10:51

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu