Ko jūs atcerieties par barikāžu laiku Rīgā pirms 20 gadiem?

Tā īsi, vēlams neizplūst aprakstos par savu varonību valsts labā:) Ljoti interesētu jaunāku, un krietni jaunāku par 40 gadiem, atmiņas vai nojausmas:))

wonderful_world (2011-01-13 11:01)      Man tolaik bija 19 gadi ... sakarā ar toreizējo situāciju, darbs beidzās stundu agrāk ... tad nu arī pēc darba fiksi uz mājām, patiešām bija tāda bailīga sajūta. Vēl atceros, ka naktī pamodos no dīvaina trokšņa - pa Bauskas šodeju uz Rīgu brauca gara rinda ar smago tehniku ... vēl atceros, ka tētis ik vakaru brauca uz Zaķusalu, no rīta atgriezās un gāja uz darbu.

Lucy (2011-01-13 11:09)      Ak jē cik naivs viens otrs te ir.:))))
Man ir pazīstams tuvs cilvēks augsti stavoša persona,kura vēl tagad ieņēm augstu amatu un mani šai jautājienā izskoloja,kaut man tas galīgi neinteresē!!

ponytail (2011-01-13 11:26)      Pilnīgi un galīgi ārpus "lielās" un ne tik lielās politikas, ļoti privātas atmiņas par šo laiku. 17 gadi, prāta necik, toties dūšas - ak, vai! Dzīvojos dienām un naktīm pa Zaķusalu, kaut kad pa vidam arī aizejot uz skolu. Absolūta tīniska romantisma eiforija, kas, vēlāk paanalizējot, tobrīd bija raksturīga arī nopietnākiem un gudrākiem cilvēkiem. Toreiz milzīgu iespaidu atstāja tehnikas daudzums, ar ko bija bloķēts Salu tilts. Un bija ticība un pārliecība, ka var un vajag ar kailām rokā pret tankiem (kuru gan manā redzamības lokā nebija), tāpat kā pārliecība, ka var un vajag kaut pastalās, bet brīviem.
Tagad gan mammas žēl, iedomājos, cik sirmu matu viņa tolaik manis dēļ dabūja, it sevišķi tajā šaudīšanās vakarā. Toreiz ap 20.00 jau biju vilcienā ceļā uz mājām, par ko pašai sirds sāpēja vēl ilgi, jo NEBIJU TUR KLĀT. :)
Nu, jā - un vēl secinājums. Mums katram ir tādas atmiņas, kādas esam penījuši. Tieši tādās krāsās, kā vispār uz dzīvi skatāmies. Pilnīgi piekrītu lapsācija kegebistam vienā jautājumā - verga domāšana ir nedziedējama slimība, to mēs esam pierādījuši un pierādām katru dienu. Par janvāri man nav ne kauns, ne žēl, vienīgi mazliet skumji, jo tā bija tāda bērna ticība, kurai bija lemts aiziet bojā, o dzīvē, redz, viss ir savādāk. Un rāpot dzimušajiem tikai uz brīdi var rasties ilūzija, ka viņi varētu lidot.

cilvex (2011-01-13 11:56)      "augsti stavoša persona"
Ka tik nesanāk kā ar krievu emigrantiem Francijā pēc revolūcijas, kur katrs oficiants ar krievu akcentu bija sakās esam feldaršals cariskajā Krievijā, bet katra otrā traukumazgātāja bija patiesībā lielkņaziene Anna Fjodorovna. Nu, nu...
Varbūt ir vērts palasīt pavēļu devēju un izpildītāju atmiņas un pardomas, kuri atradās mazliet tuvak kremlim, nekā zilupe? :)

Vucis (2011-01-13 12:14)      Arī pa visam citas atmiņas. Nebūtu iespundēta vienā blakšu pārņemtā, smirdīgā iestādījumā Rīgas centrā, kur pa dienu virs galvas ducināja vertoļoti un pa naktīm aiz loga dārdināja smagā tehnika no laukiem, pat nezinātu, ka kaut kur Vecrīgā ir kādas barikādes, ugunskuri, armija uz robežas... Dziļi personiska traģēdija, medikamentu, dezinfekcijas līdzekļu smaka, vienaldzība, asinis, sāpes un tēlota līdzjūtība apkārt, tas ir tas, kas nāk prātā, dzirdot vārdu "barikādes".

utji_butji (2011-01-13 14:39)      Pārdzīvoju ļoti smagi šo laiku, jo mans dēls cīnījās strap dzīvību un nāvi. Sēdēju pie viņa, bet bija divtik smagi, jo "tur ārā" notika kaut kāds ārprāts.

enderlin (2011-01-13 14:58)      Sēdējām ar muteri pie teļļuka

Keeta (2011-01-13 15:10)      Nācās braukt pāri tiltam ,kad bija uz tā smagā tehnika,tilts vienkārši,tā īpatnēji skanēja un šoferīts teica,ka tik neiebrūk!brrr.

gravieris (2011-01-13 15:25)      tas bij brīdis ar cerībām,ka būs pašiem reiz sava valsts.Nekad vairs, pa Vecrīgu staigājot, neesmu juties tik labi un droši kā toreiz.

Torpedo (2011-01-13 17:28)      Tagad reaali videejais latvietis dziivo n-reizes sliktaak kaa PSRS gados, taapeec nedomaaju, ka buutu vairs daudz ausekliisu, kas ietu sargaat biezo naudasmakus, kas vinus vusus sos gadus ir draazusi. Tur jau nu tocno jaabuut galiigam ausekliitim. Izskataas, ka taa briiviibas un neatkariibas ideja bija vajadziiga vnk kaa iegansts pasiem bleediigaakajiem Latvijas iedziivotaajiem, lai finaalaa iedziivotos uz citu latviesu rekina ..

Torpedo (2011-01-13 17:30)      Tagad drizaak barikaades buus pret pasu valdiibu, kaa jau 13. janvaarii pirms 2 gadiem bija

garaamejoshais (2011-01-13 18:04)      ragavinjas uz kuraam seedeeju, kautkaadas paarraides..armijas brunganzaljus UAZ, kautkaadu smagaaku tehniku, tumsu kuraa daudz cilveeku un ugunskurus, dzirksteles un duumus, kaa vecmutere kautkaadas maizes smeereeja maajaa un teeju termosa prieksh tiem kuri staav, gaziku "avareinaja sluzhba" kuram uz kabiines jumta dzirksteles krita, atceros, ka pasaakuma jeegu iisti neizpratu, kaa arii to kas vispaar iisti notiek, tagad man zheel, ka nebiju sapraatiigaaks uz to laiku.. te tagad no savas atminjas tik uzrakstiju atseviskjus, spilgtaakos kas naak praataa....:))

Mia_ (2011-01-13 19:21)      veselu nedēļu biju Vecrīgā, uz turieni jau pirmajā dienā devās mans tēvs, un es pateicu, ka iešu viņam līdzi un punkts. dežūrēju Doma baznīcas medpunktā, Ģildē smērēju sviestmaizes , bet, kad sākās šaušana,mums, vairākām meitenēm un sievietēm, lika iet pagrabā, drošibā tjip. tupējām tur aiz superbiezām durvīm un nezinājām , kas ārā notiek. bija bail,par to kas un kā, jo ārā bija mans tēvs, krusttēvs, māsasvīrs un...nākamais vīrs.

riks (2011-01-13 21:04)      15 gadus jaunākiem par 40 tā būs, kā būs ar tām atmiņām.
vizuāli jau +/-
http://www.fotoblog.lv/rep/19337/?cid=52922

nakc (2011-01-13 21:45)      Sargāju Ulbrokas tiltu

piteks (2012-03-08 12:26)      Bija fantastiska tautas vienotības sajūta. Tēloju varoni Dzirnavu ielā pie Sakaru centra, visapkārt bija visādas iestādes, kurās strādājošie ieradās, lai mums būtu kur pasildīties.

Bija arī kuriozi. Kādu rītu atgriezos mājās un biju liecinieks, kā kāda sieviete bāra jauniešus "jautrā prātā", kuri bija sarunā izmantojuši "matj-matj",: "Kā jūs vispār uzdrošināties lamāties!!! Vai tad jūs nezinat, kas notiek?!!!". Šie tik stāv kā skolnieki.

Gan_Jau (2012-12-10 11:38)      Tiko biju atgriezies no armijas.Bij iespeejama tuuliiteeja mobilizaacija.Bij priekss sevis jaaizdara izveele.Barikaades? Bij viiri un sievas,kuru sejaas bij lasaams,"Pietiek!Ja vajadzees,noliksim galvas"Tie paarsvaraa bij llaudis gados. Vienotiiba.Bijaam kaa mazs puisselis,kas nostaajies pret paaraaku,vecaaku un pieredzeejussaaku pretinieku. Pilnaa paarlieciibaa,kad dabuus pa muti,bet nellaus vairs nnirgaaties par sevi.Es domaaju,ka tas arii nostraadaaja.

edmunds1969 (2012-12-30 17:29)      Cik paskaties, visapkārt baigais kodiens nedēļas garumā

kalatura (2013-01-01 20:44)      Priecājos,ka nenotika vēstures stundas..kaut gan problēmas šis māc.priekšmets nekad nesagādāja...
Un trīcēju par saviem tuviniekiem,kas tur dežūrēja.

Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu