krievu iztekumi par laviešiem...

izteiciens "как у латыша - х@й да душа" bija dzirdēts , bet te krogā vakariņojot gadījās "paklausīties" fonā esošo Tv.. kaut kāds krievu seriāls (vai filma?) uzmanību piesaistīja frāze:
"у тебя как у латыша - в каждом городе по бабе"... lūk ar radās jautājums - no kuries vēl tāds salīdzinājums/viedoklis [ja jau to pat scenārists filmas sižetā izmato].

Vucis      Jozolsens teiktu, kas tas ir pat ļoti normāli. Tīri teorētiski, protams :P

gravieris      mazāk krievu tv skaties! Jebkuram krievam - latvietis pirmkārt ir fašists./infa nav no tv,bet gan no pieredzes padomju armijā/

JurisK    1 Cik nu sapratu no diskusijas - tad Latvijā vienīgie latvieši - vīrieši!:)) Savā mūžā esmu diezgan maisījies starp krieviem, arī Krievijā gadījies ar īstiem krieviem būt, gan vairāk ziemeļniekiem. Man šķiet - nav viņiem to teicienu par latviešiem. Gan tiek uzskatīti par pavisam savādākiem, vairāk kā ārzemnieki tiek uztverti. Krievietēm tiešām kaut kādu iemeslu dēļ šķiet pievilcīgi latviešu vīrieši, iespējams tiešām no tiem laikiem, kad Katrīna tos izmantoja savas miesas labā, arī kā sargus. Latviešu sievietes tiek uzskatītas par diezgan viegli iegūstamām, tai pat laikā ne palaistuvēm. Tādi mani iespaidi par to, ko krievi domā par latviešiem. Tas pantiņš - u ņego, kak latiša - huj boļšoj no ņe groša - radies Latvijā, pat aptuveni zinu autori:)

Jon_Snow      Lūk, šādi vajag celt patriotismu :D

raima      :) :) :) Scenārija rakstītājam tāds vārdu sakopojums ienāca prātā, realizēja filmā, varbūt pats grib, lai katrā miestā viņam pa zaķim. Paskaties vai palasi satura atstāstu mūsu pašu "Ugunsgrēkam"- vot, scenāristes sastrādā... Kaut kas jau tais scenārijos jāraksta... Ā, par jūrniekiem kādreiz bija teiciens- katrā ostā pa sievai ( laikam līdzīgi par aktieriem, mūziķiem utt.) . Feini, ka latvju kungi tik komunikabli, ka patīk daudzām :)

_Krasula_      Hmm, ko tādu tiešām pirmoreizi dzirdu. No Latvijā dzīvojoša krieva esmu dzirdējusi, ka viņam patīk latviešu humora izjūta; kāds cits sapņaini izteicās-ja saliktu kopā krieva temperamentu un pašpārliecību ar latvieša čaklumu un kārtības mīlestību, tad sanāktu viens normāls cilvēks.
Tēmas kontekstā man acu priekšā uzpeldēja 2 Latvijā dzīvojoši krievi, kuri būdami apgredzenoti putni, savulaik centās mani novirzīt no takas... Var jau būt, ka ārpus Latvijas dzīvojošie krievi ir par galvastiesu tikumīgāki jeb tur dzīvojošās sievietes neļauj ar sevi spēlēties un vainīgie saņem pēc taisnības un nopelniem.

Mel_lene_back      ... mani ar kautkā tā frāze filmā aizķēra... Secināju, ka nepazīstu nevienu atbilstošu personāžu.

Lucy      Pilnīgas muļķības jo prostam baleliņam pat auto nav,ja ir tad tad ir noplīsis,kur viņam katrā pilsētā vēl apmierināt veceni,nuuu ja nu viņa no oho un atmaksā autobusa ceļa naudu,tad cita lieta:)))

panaceja      da nu, hui da duša jestj u každogo patsana, a v každom seļe žduščaja žgučaja putana - eto mokrije sni dračuna.:)

kreisais12      domāju šāds teiciens saglabājies no latviešu sarkano strēlnieku laikiem. Un iespējams abi vienlīdz veci

skarbaiskungs      Kur tada tieksme no musham pust zilonjus? Jebkura vieta, kur vairakas diasporas, ir teicieni vienam par otru.. To drizak var folklorai pielidzinat, ne viedoklim..

piparbecinja      domāju, ka ne visu var ņemt par pilnu, ko dzird. Scenārists ne to vien sadzejos, lai nopelnītu. Nav, protams, izslēgts, ka viņš pazīst vairākus latviešu maukurus.

vineta30      nu,ja no krievu seriāliem ņem ārā tekstus-tad jau viskautko var par latviešiem uzzināt...dažreiz nenosmieties...kas tiem režisoriem galvās-laikam bezdelīgas vidžina...ja Tu tam tici-vesels ēdis
atcerieties bija laiks,kad visus latviešu aktierus aicināja filmās par karu vāciešus spēlēt-nu-un...kas ta mēs fašisti...seriāls vai filma-tik un tā režisora iecere-un,kas mums gar to...
....kā tad NAŠA RAŠA un BORATS....i nekas nav jāsaka-viss tāpat skaidrs...

Aigars53      Iz manas pieredzes: Ja tut 35 ljet zhivu i slova nje znaju na tvojom sobachjem jazike! Slimniicä istabas biedrs. Nasha Riga krasivij gorod, toljko slishkom mnogo latishej. 2014-05-10

MadaraZuze      kas gan sunim asti cels, ja ne pats... Neticu, ka tai serialaa tads teiciens bija... Pieraadi! 2014-05-11

kandza000      folklorā ir ļoti daudz apdziedāšanas dziesmu- tātad!!!!!!!!! mēs tādi jau no seņču seņciem-!!!! 2014-06-04

menessLillija      Mazliet humoristisku piesitienu. Kādreiz politiķi gribēja celt demogrātiju ar to, ka palaidīs pīli ka katram cienošam vīrietim jābūt sieva ar bērniem un mīļākā. Un politiķi sēdēja un cerēja ka mīļākajai radīsies bērni. Bet gala rezultātā, viens vīrietis, divas sievietes un viens bērns. Tagad politiķi cer ka atkal palaidīs to pašu pīli - tagad cieņā sekss ar jebkuro un krāpt vīrus. Cerībā, ka sievietes tagad būs tās kas kļūdīties.
Spriediet paši. Būs demogrāfija vai nebūs. Modelis kā nekā cits.
2023-04-20 19:03

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu