Kaut ko mainīt uz labo pusi Latvijā

Visu laiku urda doma, KĀ var kaut ko mainīt uz labo pusi Latvijā? Noskatījos šovakar TV Panorāmā, ka pensionāriem pēc apkures rēķina nomaksāšanas paliek pāri Ls 70. Tuvojas pašvaldību vēlēšanas. Varbūt, vērts iestāties kādā kreisā partijā, kam interesētu ne tikai savu sponsoru-buržuju labklājības pieaugums, kā ir ar tagad pie varas esošajām valdību veidojošajām partijām, bet arī pārējās tautas dzīve? Pēc Rīgas pozitīvā piemēra ar SC un Nilu Ušakovu skatos SC virzienā. Vai latvietim būtu pieņemams atrasties krieviskā SC partijā vai tomēr tautieši to uzskatītu par kaut kāda veida nodevību? Tipa, ar caurām pastalām 20 gadus, bet za to no kaut kā brīvi?

vilks28 (2013-01-22 00:39)      Tas,jau ir labs piemērs par mums leiņiem ,paši sakārtot valsti nemākam un ,tad sāk visādas gudras domas galvā līst . Varbūt kāds to izdarīs mūsu vietā piemēram krievi. Manas domas ir tādas ,ja paši nespējam ,tad labāk lai ir eiropa nevis krievija. Vienīgi vēl ceru uz jauno paaudzi,kad komunisti būs apsprāguši.

fargo_pa (2013-01-22 02:01)      vilks. tādas personas kā torpēda ir principiāli niecības. viņš vienmēr un visur izvēlas vieglo variantu, vai tā būtu valoda, vai sistēma, lietas ar sievietēm vai darbs. tā ir niecība. var šļupstēt? var. tad šāda tipa personas šļupst. tu nekad neatradīsi viņos drosmi iestāties par savu sievieti, tautu vai vēl trakāk valsti.
ir jāmāk atšķirt lietas. šī tipa tirlas nekad neinteresē pati lieta, bet tas, kā tanī brīdī tā ietekmē šo staigājošo kuņģi.
nav ne principu, ne pārliecību ne nostāju. kuņģa persona - torpedo, šajā gadījumā, pielāgoties mēģinās jebkam un pie jebkā. radi iespēju. tur nav pārliecības, nav nodomu.

bet kādam tiešām liekas, ka tādām personām krata, kas notiek. nu, mazliet.:) kā vardei dīķis.

Postremo (2013-01-22 07:41)      :((((

jozolsen (2013-01-22 08:21)      Jāizvēlas balsot par mažako ļaunumu.Padomājot ilgtermiņā .nekad nebalsošu pa SC.Par divvalodību,par Latgales autonomiju (Abhāzijas virziena scenārijs).Nils nav SC,Nils ir tikai Sc darbonis.Reklāmā jau arī izteikti piesavinās citu darīto.Jau nepatīk.

av2 (2013-01-22 08:51)      ssitaa, ja turpinaas, buus REAALS bankrots LV :(

svdiena (2013-01-22 09:31)      Balsošu par SC, nekaunos šīs izvēles!!!!

limonija (2013-01-22 09:45)      Pilnīgi piekrītu Deisai, ka valdībai valsts jāvada kā pelnīt spējīgs uzņēmums, nevis jāuzvedas kā laupītājiem, kas atņem pēdējo vistrūcīgākajiem un tikai pirms vēlēšanām sola labumus(Repšes slavenais - kā var nesolīt?:D) Par attieksmi pret SC - taisnība Wolandam - OMG!:) Pat ārpus LV visi zina, kas baro šo partiju un ko tā patiesībā šeit vēlas panākt...:D Bet demokrātija atļauj apjūsmot gan Austrumus, gan Rietumus, tas tiesa. Tikai par sekām neviens nevēlas atbildēt:(

skarbaiskungs (2013-01-22 09:46)      Vai tad uz gaidàmajàm vèlèshanàm nav tas jaunais duets - SC ar Gods kalpot Rìgai? Pavisam ideàls PR gàjiens. Ja negribi bùt nodevèjs un balsot par Nilu, tiek dota iespèja balsot par Andri. Un visi paliek apmierinàti. :D

Lucy (2013-01-22 09:48)      nekad nav balsojusi par krievu partijam!!
par parējo,godīgi saku pa barabanu citu problēmas,man savu pietiek un manējās neviens nerisina,pati tieku galā!!

edmunds (2013-01-22 10:11)      usakovs ir putina rokaspuisis, un saimnieciskaa jomaa ir tik pat zagliigs kaa visi paareejie. ja par kadu balsotu tad tas ir repse einars. lai arii ne paaraak diplomaatisks bet vismaz godigs. diemzeel daudzi vina leemumi, piemeeram pvn un pelnjas prieksnodoklis, ir manuprat negodiigi un ekonomikai kaitiigi.

skarbaiskungs (2013-01-22 10:17)      Lùk, pats viedais fargo ir piemèrs letinju divkosìbai! Demonstrè nu baigi nocietinàtu nostàju visàs jomàs. Pat ar babuljiem pokemoniem nekomunicè.. Bet kad kàda uzkàp uz varzhacs, tad nàk un draud publiskot privàto saraksti.. Tà arì politikà notiek. Kamèr visiem labi, tikmèr visi dzìvo àrèjà saskanjà, bet tiklìdz kàds tiek apdalìts, tà uzpeld kompromats. :D

laukroze (2013-01-22 10:42)      diemžēl mums nav kreisas partijas, ja kādc iedomājas. ka SC ir kreiss, tad lai pavēro notikumus, bet soc.dem ar Bojāru pr-galā savulaik nobankrotēja..
domāju, kamēr LV uz vēlēšanām ātri vien var izveidoties partija un par to noabalso daudzi pilsoņi, kā tas bija RP gadījienā, nekas nemainīsies...tomēr ceru, ka pilsoņi paliks ar katru reizi gudrāki un izvēlies no visiem ļaunumiem mazāko.. un vēl jau jātceras, ka ar vēlēšanām nekas nebeidzas, tikai sākas, es par to, lai ļauži vairāk paši domā un neļaujas nozombēties.

fargo (2013-01-22 11:03)      " Bet kad kàda uzkàp uz varzhacs, tad nàk un draud publiskot privàto saraksti.."
ko tu tur murgo?
ko tu tur runā? man ir jānokrīt no tilkta taisni uz pieres, lai es te publicētu vietejo dāmu tekstus! kādas dzelzceļa skrūves tu tur esi sarijies?

man ļoti gribētos, lai Sudrabai kkas sanāk, bet nesanāks. tas ir kā ziemeļos mēģināt mandarīnus audzēt. tā partiju un partiju kašu(kāšu):) zistēma strādā un ir izveidota jau padsmit gadus. kā to pārlauzt savā būtībā? veidojot vēl vienu? nē, nu varbūt. varbūt viņai ir nervs, lai tas izdotos.

MaryClaire (2013-01-22 11:21)      partiju veido cilvēki, nevis partija veido cilvēkus. nez kāpēc vienmēr tas tiek aizmirsts. un līdzībās runājot - pasaki, kas ir tavi draugi, es pateikšu, kas esi tu pats. iz tā nav grūti secināt, kas par cilvēku esi tu, ja aizstāvi vienas vai otras partijas intereses

daisy777 (2013-01-22 11:33)      Būtl, bet vai Tu atceries, kas bija Sudraba, pirms kļuva par kontrolieri? :))) Un kāpēc pēc pārkāpumu atklāšanas (Jūrmalā, piem.) nesekoja nekādi sodi?

Rīga grimst - paši rīdzinieki vainīgi, ka tic populistiskiem saukļiem - par savu lētticību ir jāmaksā! Vismaz ūdensgalvas efekts vairs nav jūtams, sakoptāki kļūst reģioni un mazpilsētas. Kad pēdējais strādājošais pārcelsies uz pierīgu, jo Rīgā dzīvot ir nerentabli, tad varēs kasīt galvas.

Par valsti kā uzņēmumu - valsts tomēr nav uzņēmums, kur nespējīgos darbiniekus vienkārši atlaiž (ķipa atšauj pensionārus un invalīdus, ja?), tai ir jāpalīdz dzīves pabērniem un jānodrošina infrastruktūra, kur pārējiem pašiem jākārpās pēc savām spējām un iespējām. Mikroekonomika un makroekonomika tomēr nav gluži viens un tas pats :)))

fargo (2013-01-22 11:43)      "Būtl, bet vai Tu atceries, kas bija Sudraba, pirms kļuva par kontrolieri? :)))"
un? es vēl tikai dekādi atpakaļ biji apdzeries sociopāts, kas bez iemesla dauza cilvēkus. un? lietas mainas. un vai tad tu nezini, ka sistēmu jebkad ja kāds arī ir mainījis, tad tikai tie cilvēki, kas ir no tās nākuši, kas ir bijuši tās sastāvdaļa? vai man minēt piemerus? :)

daisy777 (2013-01-22 11:52)      Jā, bet, man domāt, tikai sievietes bija tās, kurām var braukt pa ausīm, un viņas visam tic :))))

Es savukārt domāju, ka kaut ko mainīs tikai jaunie, kas nav ievazājuši padomju "ētiku" šajā sistēmā un prasmīgi apguvuši padomju ideoloģisko instrumentu pielietošanu. Alkatība un varaskāre nekur nepazudīs gan. Čīkstētājiem iesaku aizbraukt uz kādu savu kādu "sapņu zemi" un pabaudīt turienes "medus maizi" realitātē.

Polus (2013-01-22 12:16)      Es arī Sudrabai neticu.
Viņas gadījums līdzīgs Rimšēvičam, kurš jau 2005. un 2006. gadā kladzināja, ka būs krīze, būs krīze, bet neviens viņu neņēma vērā. Ja cilvēks ir Valsts kontrolieris vai Latvijas Bankas Prezidents, tad tas, ka viņa viedoklis/slēdziens tiek ignorēts, daudz ko liecina par viņu pašu. Vai tāds cilvēks mainīs sistēmu? Nē! Absolūti nē! Viņš runās, domās pareizi, bet pie lielākas pretestības/ignorances apvainojies apsēdīsies stūrī un teiks, ka viņam, lūk, neļauj neko darīt.

Arī šobrīd Sudraba demonstrē fantastisku neizlēmību. Vai tautai jābūt tai, kas līderim saka, kas būtu jādara? Vai tomēr līderim ir jābūt vīzijai par to, kas un kā darāms? Vēl viens apvainojies cilvēks ar simpatizējošiem uzskatiem diemžēl nav vajadzīgs.

limonija (2013-01-22 12:31)      Nebūs Sudraba nekāda panaceja, piekrītu. Ja nu mācīties kaut ko no ārvalstu pieredzēm, tad kāpēc ne no skandināviem? Viņiem vislielākā teikšana ir sociāldemokrātiem(tiesa, tas vēsturiski tā izveidojies), un ar saviem ne īpaši izcilajiem resursiem(izņemot, protams, norvēģu naftu) viņi prot dzīvot ļoti pārticīgi. Viduslaikos Krievija pat aizņēmās valdnieku dinastiju no vikingiem, jo saprata, ka paši galā netiks:D Arī bāleliņi igauņi mums šur tur ir priekšā - jāmācās!;) Bet cerēt, ka Krievija te kaut ko sakārtos darbaļaužu interesēs...:D:D:D Lai labāk papriekšu paši savā zemē sakārto;)
Par valsti kā uzņēmumu - nu jābūt tam uzņēmumam bagātam un pelnošam, tad arī par trūcīgajiem varēs parūpēties. Ja ir tā kā tagad, kad trūcīgajiem jānoņem pa piecītim no pabalsta, lai saeimai(speciāli ar mazo burtu) varētu algas pacelt...Daļše ņekuda.

hazy_daisy (2013-01-22 12:50)      Old news, Limonij, kopš sociālisti pirms 10 gadiem zaudēja varu, tur viss ir noprivatizēts tā, ka vidusmēra zviedrs gaismu baidās ieslēgt šausmās no rēķiniem, bet puisis Stokholmas vidū nomirst ar klausuli rokās, pēc 24 zvaniem tā arī nesagaidījis ātro palīdzību...

Sēžot uz naftas, nav liela māka būt bagātiem - pirms tam Norje bija nabadzīgākā Eiropas valsts, kamēr neatvēra dzelzs priekškaru.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu