Uzvaras pieminekli - nojaukt vai nē?

nojaukt, nenojaukt? jā, nē? kāpēc?

Mava_feikais_profils    1 Lasu komentārus un brīnos - nu kur var būt tik daudz ļaunuma ??
Izskatās, ka lielai daļai šejienes komentētāju tik vajadzētu iedot karogu vienā rokā un ložmetēju otrā un vēl vajadzīgs "fīrers", kas parāda pareizo virzienu :)
Tādi tukšpauri ir gatavi cīnīties pret vienalga ko - pret komunistiem, pret fašistiem, pret nūdistiem un pret veģetāriešiem :D
Jūs tiešām dzīvojiet uz sava, Latvijas globusa, un jums liekās, ka esiet pasaules naba ?? Nu nav tā :)
Pirmkārt - ekonomiskās realitātes. Ja Krievija vienā brīdī paziņos, ka vairs neko no Latvijas nepirks, ka piegriezīs savu "trubu", ka nebrauks uz Jūrmalu atpūsties - jūs domājiet, ka Latvija ilgi izdzīvos ? Nu maksimums - nedēļu :)
Ak, jā - Eiropa palīdzēs ?? Xxx jums Eiropa palīdzēs ! Viņiem jūs esiet vajadzīgi vēl mazāk, kā Krievijai ! Ja nu vienīgi kā bauri redīsu dobju ravēšanai kaut kur Īstvudas grāfistē :)
Otrkārt - šeit dzīvo vismaz 30 % iedzīvotāju, kam šis piemineklis ir svēts. Jūs gribiet šeit Sīriju, Somāliju, Čečeniju vai ko tamlīdzīgu ? Jums to tiešām vajag ? Nav labi, kā ir tagad ? Aizbrauciet, padzīvojiet kādā no tām valstīm - tad jūs redzēsiet, ko nozīmē pilsoņu karš !
Treškārt - Latvieši ir tie "baltie un pūkainie" ? Vēsturi vismaz kāds no jums ir mācījies ? Kas Krievijā revolūciju "uztaisīja" ? Kas Ļeņinu sargāja, caru nošāva, kas sastādīja čekas kodolu ?
Varbūt labāk par to visu padomājiet un paklusējiet kādu brītiņu ? Karotāji atradušies !

Marseliina      Turiet mani-nebrauks uz Jūrmalu atpūsties...:D A ko tajā Jūrmalā atpūsties-te ir silts ūdens vai kā?:D Piemineklis svēts? Varbūt vairāk jādomā par savas tautas, nevis visu pārējo svētumiem, ne? Nu, nepirks kādu brīdi-varētu domāt, ka kaut ko baigi pērk...Tu domā,ka Lietuvai tagad mūža aizliegums Krievijas tirgū?

violinn      marselina. Paskaidro man lūdzu, kā notiks domāšana par savu tautu, ja aizvāks pieminekli. Kas mainīsies?

Tuuurists      Uzspridzināt !!! un tikai....sāksies karš, man nav ko zaudēt,...kāut kādu nabagmājas algu, 400-500Ls varu zaudēt, nu i xui snim, man pohuij, ... baidās un mīž jau tie treknie, biezie, kas ir sazagušies !

Ronija      Violinn! Domāšanai par savu tautu ar pieminekļa aizvākšanu nav tiešas sakarības. Tas ir principa jautājums.:)

tiu      Situāciju varbūt neatrisinās, bet līko muguru nedaudz iztaisnos un stājas problēmas atrisinās!
Mavam- tas ka krieviem krievijā tas ir svēts ir pat ļoti saprotami. Bet te nav krievija un te pašiem savā nodabā ir tas jāsvin, bez valstiska akcepta! Un vēl - Tu esi no tiem, kas glābdams savu ādu Tēvzemi pārdos! Padomājies - nenopirks no Tevis un uz jūrmalu nebrauks!
Izlasi vēlreiz savu uzsaukumu - cik zemu vēl piedāvāsi locīt muguru?
Zeltīt, tas ka tu ienīsti visus nerīdziniekus ij ezītim skaidrs! Bet kur tu nēmi, ka nerīdzinieki ienīstu Rīgu? Varbūt kritizē dažas parādības, tieši tāpat kā visā valstī vai savā pagastā!
Bet ne jau ienīst! Tev ir tieksme visus pēc sevis mērīt - tu ienīsti, tātad citi arī tādi!

violinn      es uzskatu, ka var sirdī nīst to visu padarīšanu līdz nelabumam. bet ir jāapzinās, ka esi mazs salīdzinoši ar lielvaru, lai arī sēdi savā valstī. Maziņais, kurš nostāsies kā auns, fiksi dabūs pa pieri, izslēgs, atslēgs, novāks un miers. bet, var būt gudrs, izveicīgs, viltīgs, jā, melīgs, ja vajag, bet dabūt visu tā kā viņam vajag. tad kas ir labāk, ka noslauka no zemesvirsas vai tomēr, ja var sev izsist reālu labumu. Par labumu te nedomāju naudas slaukšanu no uzturēšanās atļaujām vai Jūrmalas disenēm.
manuprāt, dotajā brīdī šī tēma ir pilnīgi absurda. valsts ir pilnīgā paka.ā, bet muld par vienu betona gabalu. Šitā enerģija, kas tiek uz to tērēta...cilvēku emocijas, savstarpējais naids, nu vienas šausmas.

jollyroger     
Ja sunimnav ko darīt, viņš laiza bumbuļus. Maz citu problēmu, kuras jārisina?

marmorakaraliene      Nebūtu latviešu pakalpiņu, nebūtu tā sūda revolūcija Krievijā noturējusi varu Es ierosinu pie tā pieminekļa piespraust plakātu - latvieši bija pirmie, kas palīdzēja savārīt ziepes Krievijā, bija latvieši, kas naski cīnījās sarkanarmijas pusē (un ne jau tikai kā ierindas zaldātiņi!) Lai paliek tas piemineklis, lai atgādina par latviešiem-jūdasiem tanīs gados.
Un par to kulturālo/nekulturālo svinēšanu - neaizmirstiet visLatvijas dzeršanas svētkus Jāņus, cik daudz kultūras parādās tad!
A par valstiskumu jau var sākt aizmirst - sakiet paldies Jevrosojuzam! Jau tagad man darbā gandrīz piespiedu kārtā jārunā angliski - sorrī, bet ar ko tas atšķiras no runāšanas krieviski? Ne ar ko - sveša mēle manā valstī!

noticis      Viena lieta sadzīvot un pieciest apkaunojuma sajūtu par to,ar ko esam spiesti samierināties savas vienīgās valsts galvaspilsētas centrā,bet dubultkauns,ka to visu redz iebraukušie ārvalstu ciemiņi un tūristi,redz 9.maija pļaskas un cik patiesībā "eiropeiska" ir mūsu zemīte...

Tuuurists      ...ja man vairākus ļimonus (latos) avansā samaksātu, varētu piedzīt tur klāt smago piekrautu ar spridzekļiem ....

jozolsen      Laiks, laiks,visu ārstē.Pēc 10 gadiem ´varēs jaukt droši nost..Jāsagaida ,lai aziet tie kuri dzīvojuši ar to sirdī.Visu cieņu,viņu dzīvēm.Nav jau nozīmes ,kurā pusē biji.

Alison      fargo, nu Tu lej beztēmā šoreiz.
Baigie pieminekļu nojaucēji atradušies. SMIEKLĪGI tas ir. Tas, kas to pieminekli nojauks - redzēsiet paši - būs visde...ākais idi.ts pēdējais. Dzīve to pierādīs. Jo tikai kre..ns nesapratīs, kā vārdā šis piemineklis tika uzbūvēts. Tas tika uzbūvēts tiem cilvēkiem, kas atbrīvoja Rīgu no fašistiem. Tālākās vēstures peripetijas, lai būtu kādas bijušas, uz cilvēkiem, kas gāja bojā tajā karā neattiecas.
Tas, ka to šobrīd izmanto neadekvāti - ir sekas situācijai, ka cilvēki savā starpā tiek apzināti naidoti un šķelti. Pārāk viegli mēs pakļaujamies provokācijai. Pārāk viegli esam gatavi uzbrukt atkal jau citiem nevainīgiem līdzcilvēkiem. Nu kur te veselais saprāts, aļļo!!!! Tā vietā, lai sadarbotos un cienītu viens otru, mēs viegli esam gatavi (tagad - miera laikā) kārtējo rīkli pārraut pušu.
Jeah. Bāleliņi.
Domāju, ka man principā viss vienalga - par to pieminekli. Bet, cienot otra cilvēka jūtas, es neatļautos darīt tam pāri. Tas ir vnk zemiski.
Runājot par manām latvietes jūtām - es sevi pārāk cienu, lai atļautos pat iedomāties, ka šis piemineklis kaut kāda veidā MAN ir bīstams. Tas nav.

Alison      http://www.youtube.com/watch?v=JvUMV1N7eGM

GreyAlien      >Alison
Tie kas lietas dara nepareizā brīdī viennozīmīgi ir kre*īni :)

Un es NA politiķus viennozīmīgi pielīdzinu putinistiem un pārējiem "Rīgas atbrīvotājiem".

Bet kā vārdā tas monuments tika uzsliets mēs bez Tavas teikšanas zinam - PSKP vārdā.

Un tie kas tur, pie tā pieminekļa svin Staļina uzvaru (vismaz 95% no viņiem tai karā nepiedalījās) svin uzvaru pār fašistiem un vispār latviešiem, un Latvijas pastāvēšanu uztver kā vēstures kļūdu, kas iespējami drīz jālabo.

Un kādu cieņu mēs varam prasīt no krieviem pret sevi (un krievi ir liela nācija, kas uzskata ka tautas kas nepelna cieņu nav tiesīgas pastāvēt), ja mēs necienam paši sevi. Vai Krievijā ir kaut viens piemineklis latviešu, vācu vai citiem karavīriem, kas atdeva dzīvības mēģinot Krieviju atbrīvot no 20.g.s. asiņainākā Eiropas diktatora?

kalatura      ne jau nojaukšana kaut ko atrisinās,tiem,kam tas svēts,atradīs citu vietu kur pulcēties.

tiu      "Atbrīvoja Rīgu no fašistiem" alison, šī ir pērle!
Tev vispār kaut grams nojēgas par vēsturi ir? Jeb tikai padomju propogandas meli tavu galviņu aizņēmuši! Tad neblamējies te, ja tavas vēstures zināšanas apstājušās padomju skolas 6.klases līmenī.
Par pieminekli neko vairs neteikšu, ja vajag, lai stāv, bet nu nelej te tuftu, ka lasīt neērti!

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu