Uzvaras pieminekli - nojaukt vai nē?

nojaukt, nenojaukt? jā, nē? kāpēc?

Polus      Manuprāt, daudz vērtīgāk būtu nepieļaut to, ka krievu jaunā paaudze skolās mācās no Krievijas vēstniecības piegādātas literatūras. Tā ir kā garants Krievijas vēstniecībai un vietējiem politikāņiem, ka arī pēc 5 un 10 gadiem šo sabiedrības šķelšanas kārti varēs ļoti veiksmīgi izspēlēt.

Kāpēc Krievija tik saasināti reaģē uz visu, kas saistās ar 2. pasaules kara iznākumu vai tā gaitu (skat. reakciju uz E.Šņores filmu Soviet Story)? Tāpēc, ka tas ir mērķtiecīgi glorificēts fakts, bez kura dižajai krievu nācijai 20. gadsimtā nekā cita nav. Pilnīgi nekā, kaut vai salīdzinot ar "uzvarēto" Vāciju. Arī tās kultūras/literatūras sasniegumi ir kā nožēlojami blāva atblāzma no tā, ko krievu inteliģence radīja pirms 20. gadsimta. Traģiskākais, ka tās ir sekas pašas Krievijas (Staļina & Co) darbībām, tāpēc arī tai ir tik svarīgi visos laikos uzturēt kādu ārējā ienaidnieka tēlu. Lai būtu ko vainot.

silverija      Piekrītu domai, ka ja nenojauca reizē ar ļeņinekli, tad tagad nevajag. Kāpēc nenojauca - laikam dēļ tēlniekiem. Ļevs Bukovskis savu pirmo pieminekli atklāja 1949, 11 valmieras komjauniešiem. Ļoti šaubos vai viņš ir bijis leģionārs. Ja tomēr ir bijis, tad ļoti ticams ir bijis vēl kas...Viņš bija viens no produktīvākajiem oficiozo pieminekļu veidotājiem. Visādas dīvainības gan mēdz būt...
Tos, kas tur tagad priecājas, savā vairumā vajadzēja padarīt par lojāliem pilsoņiem, kas bija jāprot tiem, kas uzņēmās vadīt valsti un sabiedrību. Zināms nelojālo daudzums laikam gan ir vienmēr. Mani patiesi apbēdina, ka nacionāļi ir tik dumji...
Ja mums neinteresē, kas ir svēts krieviem, tad nevaram prasīt, la viņi interesētos par mūsu lietām. Titulnācijai ir savi pienākumi.

Bazhix      Nojaukt nevajag - vajag pārcelt uz Salaspils memoriālu.. Lai apbižotās tautas var "priecāties" kopā :)

selnija_      Varētu novietot citur, bet lielo parku izmantot lietderīgāk. Svarīgi ir, lai parks vienmēr paliek caurstaigājams. Piekrītu domai, ka tas tomēr ir okupantu piemineklis. Kritušos var kapos pieminēt. Un cik tad vairs ir palikuši dzīvi tie cīņu biedri? Nesaprotu, ko tajā ikgadējā saietā meklē pārējie cilvēki. Visi pavada pie rokas izdīvojušos kara dalībniekus? Nē taču.

non_grata      pārvietoit uz klusāku vietiņu kaut kur d.pilī

birmanats      nojaukt nevaig, vaig atstāt

daimond      :)vajadzētu uzspridzināt to okupantu drazu, bet maximāli efektīvi--- 09.05. ap vieniem dienā...;)

vilks28      Vienīgais viņa pielietojums varētu būt ,kā tornis priekš mobīlo sakaru operātoriem,tādas smukas antēnas varētu salikt! Bet labāk Nojaukt! Redz Igauņi bija gudrāki ,jo uzbūvēja mazāku s..u,vieglāk bija pārvietot.

Fraansa      Protams, ka jānojauc. Kāpēc Latvijā jāuztur vieta (turklāt piemineklim nav gandrīz nekādas mākslinieciskas vērtības), kur pulcējas Latvijai naidīgi spēki... Vajadzētu salikt vagonos un transportēt uz to zemi, kuras valodā viņi runā. Turklāt šie 9. maija pasākumi ir tik zemas kultūras, ka šajā dienā man vispār ir kauns, ka ar šiem ļautiņiem dzīvoju vienā valstī.

daimond      :)eh Fraansa- tas tak ir labākais, kas var būt, ka visi tarakāni-ienaidnieki- vienā vietā, tas ir tāpat kā visi nekrofīli un pedofīli vienviet- viens bāāāc un tik tīrs vienā mirklī!

limonija      Polus (2013-10-24 12:09) viedoklis - pilnībā piekrītu. Un latviešiem vajadzētu vienreiz izmantot iespēju kaut ko pamācīties no igauņiem - pateikt skaļi, ka okupācija ir mūsu tautas lielā sāpe. Un mēs negribam nekādus publiskus atgādinājumus par to. Kur nu vēl sāpe par latviešiem abās frontes pusēs, jo mums toreiz to neprasīja - aizdzina karā gan vieni, gan otri, ja negāji - pašam beigas un ģimenei. Tiem, kas neko tādu nav piedzīvojuši, viegli padodas tolerances tēlošana. Piekrītu fargo, ka ļeņinekļi arī bija vēsture, bet nevienam kaut kā to žēl nebija...Jānovāc, bet vēlams bez liekas histērijas. Par to gan Krievija parūpēsies, lai tās netrūktu...

etc      Vai kādam vēl nav skaidrs, ka mūsu valstī ir divkopienu sabiedrība ar divām dazādām ideoloģijām? Un kā Jūs rīkotos, ja kāds no krieviski runājošas diasporas paziņotu, ka gatavojas nojaukt Brīvības pieminekli? Tie, kam nepatīk 9. maijs un saistītie pasākumi, var palikt mājās un skatīties UgunsGrēku vai citu seriālu. Tāpat krievvalodīgie sēž malā 18. novembrī. Nav un nevar būt viena patiesība un viena ideoloģija. Šie cilvēki ir 100% pārliecināti, ka karā uzvarēja PSRS un 20 vai vairāk milj. par to nolika savas galvas. Mēs nevaram citus pārliecināt. Bet mēs varam iemācīties ar to sadzīvot un nekašķēties par lietām, kas notikušas turpat 60 gadus atpakaļ.

av2      jaaieliek eBay.com

Marseliina      Nojaukt! Mūžīgā pakalpiņu tauta-ka tikai kādam nerodas pretreakcija, ne? Krievi ciena tikai spēku un stingru nostāju.Okupācija bija?Bija.Nav te nevienam jāatskaitās-ko gribam, to jaucam!Un tas, ka 16. martā pie Brīvības pieminekļa policija pieļāva tādu žīdu bļaustīšanos-tas vispār ir nonsenss...:(

liidziiga      To etc! Tavs teksts robežojas ar klaju necieņu pret valsti, kurā dzīvo!
Protams, psrs karā uzvarēja, bet ne Latvija! Un naidīgā diaspora ir šī kara sekas!
Šai diasporai vajadzētu apzināties, ka tā dzīvo šeit un nevis psrs vai Krievijā un būt lojālai valstij, kurā dzīvo! Kādā sakarā kāda diaspora varētu lemt par pieminekļu likteni? Ar kādām tiesībām?
Piemineklis uzbūvēts ar iekarotāju tiesībām. Atgūstot neatkarību valsts var pati pieņemt lēmumus, bet ne diasporas.
Bija taču ļeninekļi katrā mazpilsētā. Kā dzeguzes olas svešā ligzdā.

itata      http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/483773-berzins_sasutis_par_ideju_nojaukt_uzvaras_pieminekli/video


Ja Karlīna V nesakarīgi runā, tā nav tik liela bēda...

mazaiss15      ...parvietot talak no centra,tad lai abizotie tur tuse,dzer,m..,gul....un nevajadzetu policijas apsardzi....

_CatNap      piemineklis jau nav vainigs - proti, ja ir, lai stav ( biede mani ta vestures parrakstisana ik pa laikam.. ar ko tad mes atskirtos no sovjetiem?)
ja novaktu, bet vietu atstatu, kaut sakoptu, bet klaju-ka parku - domajat, sie neturpinatu tur nakt bariem? un vai labak butu tur kadu gaismas pilij lidzigu monstru uzsliet?
lai stav. 1xgada shie sapulcejas, palembasto, bet pareja laika var skriet, slepot, etc.
un jaa- patik mums vai ne- te ir divas kopienas. sadzivot jamacas, nevis demolet.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu