Aizliegums fotografēt publisko izvadīšanu, Jūsu domas...

Mulsina jaunā tradīcija - aizliegums fotografēt, kura sākās ar cimperlīgās hokejista sievas izlēcieniem. Izvadīšana valstiski - publiskajā daļā, atvērtai sabiedrībai nekā slēpjama nevajadzētu būt! Cik daudz cilvēki laukos vēlētos neklātienē pabūt izvadīšanas procesijā, bet kārtējais aizliegums fotoreportieriem?! Nav runa par ģimenisko atvadīšanos kapsētās, tā tiešām ir jāatstāj tuvinieku ziņā. Vēsturi noslēpt? Cik vēsturisku fotogrāfiju nebūtu, ja šādi būtu rīkojušies agrākajos laikos.

LEIKONS      Tadas lietas nav japublice !!!ir jaciena un jaajuut lidzi !!!

Delfija      Mani šāds aizliegums netraucē. Esmu gan gājusi uz publiskām izvadīšanām, izrādot cieņu aizgājējam, gan aprobežojusies ar mediju ziņām.
Pilnīgi piekrītu Leikonam. "Mums-pārējiem" nepieder ne aizgājēji, ne tuvinieku sēras! Cienīt tuvinieku lūgumu ir elementārs cieņas un līdzjūtības žests.

Nevi      tad nu gan problēmas.... dikti lieks zaudējus, ja līķu bildes netiks drukātas pffft...

un paldies Dievam, mazāk negatīvas informācijas, labāka dzīve!

Rudensroze18      Pilnīgi piekrītu, ka bēres nav pasākums, kur vajadzētu vispār kaut ko bildēt. Nesaprotu, kā tādas bildes var vispār skatīties.

NARINJA      ..klau Muteriit, vacu izklaidetaaja un sava puisha siteeja, kad dzer alu, redz jeegu...
...bet par teemu, palasi likumu..kadu, gan jau uzzinaasi...un veel, ja iesaistiitie cilvji neveelas medijus, foto, u.tt....tad noteiceji ir vinji,WOTT!!

Mava_feikais_profils      Mani pāris reizes ir lūguši fotogrāfēt bērēs. Vienmēr esmu uzņēmies to ļoti negribīgi.
Šajā gadījumā - dziļš respekts pret tuvinieku vēlmēm !

tiu      Nu nē, kaut bēres ir publiskas, tomēr pilnīgi normāli, ka fotografēt nevajag!
Un kur nu vēl vairāk, te cepties par to!
Vēsturei pietiks ar to, kas bija fakts! Bēru bildes nevajag.

Alkaps      Rihtigais, pirmkaart par Skrastina gjimeni izveelies vaardus. Otkaart, fotografi kas bija akrediteeti savas bildes sanjeema. Zem liiguma, ka vinjas netiks izplatiitas publiski, bez atieciigu cilveeku piekrishanas.

Bikini      Tiem kas zaudēja tuviniekus, sāp katrs solis pavadot viņus, fotografē nelaimes notikuma vietu , vai nepietiek to šausmu bilžu jau no turienes? ???????????????

av2      Sabiedriskaa telpaa fotograafeeju ko gribu. Tas pat nav apspriezzams. Ir bijusi meegginaajumi ko ierobezzot no policistu puses - nekas nesanaaca.
Beeres fotograafeet var norobezzot to telpu ( ir veidi , ka to izdariit likumiigaa veidaa), un kontroleet. Ja nav nekas norobezzots, tad tas ir redzams visiem, arii fotograafejams visiem.

real_blonde      ...fotogrāfiju jau tā ir vairāk kā pietiekoši...

Maybex      Un ko tad tajās bildēs gribat redzēt? Citu cilvēku sāpes?
Analoģiski kā tie, kas centās nofotografēt vai uzfilmēt cietušos katastrofā.
Nekādas morāles vai ētikas pazīmju šādā uzvedībā. Visu pārmāc ziņkāre.
Tas, kurš tiešām grib atvadīties, tas aiziet un atvadās. Bet tie , kam pakomentēt, kā nu kurš izskatījies un cik asaru lējis - tie lai paliek bešā.

Lucy      nepatīk bēru bildes

skarbaiskungs      /sàkàs ar cimperlìgas hokejista sievas izlècieniem/ /c/ Par shito tevi pat es, pacifists, atspàrdìtu lìdz nemanjai. Kkàdai cilvèciskàs cienjas kripatai tak tomèr jàbùt.

spriganaa      Kādās bērēs laukos izvadītājs teica ļoti viedus vārdus - "Mēs neesam šiet ieradušies lai žēlotu sevi, mēs esam ieradušies lai godinātu un izrādītu cieņu aizgājējam". Fotogrāfijas bērēs - kam tās ir vajadzīgas? Mirušajiem? Tuviniekiem? Diez vai. Kārtējā reize "sabiedrības augstajiem slāņiem" paspīdēt ar "Es arī tur biju, es arī tur piedalījos, re, man bilde". Pilnībā atbalstu tuvinieku lūgumu bērēs nefotografēt. Pēc manām domām, publiskās bēres nenozīmē automātisku atļauju visiem fotografēt gribētājiem ķert kadrus ar "kuram saraudātākas acis" vai "kas mugurā kundzei X", drīzāk tā ir iespēja ikvienam, kas vēlas, izrādīt godu aizgājējiem izvadīšanas ceremonijā.

sttihija      Ja tu pats būtu beigts vai tu gribētu lai tevi un tavus asarainos tuviniekus knipsē un ķengā un raudošam bērnam vēl bāž sejā kameru?

kokote    1 Tā kā īsā laikā ir bijušas vairākas sabiedrībā zināmu cilvēku bēres, tad man vienmēr ir raisījušās pārdomas, kaut par Spanovska, Brīzes u.c. bēru atainojumu portālos. Nav žurnālistiem nekā svēta. Jā, lai dokumentē svinīgo godasardzi, bēru noformējumu, ziedu, vainagu klēpjus, varbūt vēl kādus kopskatus (pavadītāju rindu kaut kādā skatā no malas vai augšas), bet nu nav nekādos rāmjos liekamas bildes- tuvplāni, vienalga vai tie ir anonīmi vai sabiedrībā zināmi cilvēki, bet tas ir viņu intīmais brīdis, viņi atnākuši izrādit pēdējo godu sev tuvam, nozīmīgam cilvēkam. Tāpat nekad nevarus aprast, kāpēc, kad filmē dievklapojumu, jārāda draudzes cilvēki lūgšanu brīdī vai dievkalpojuma laikā (arī tas ir tik intīmi), varbūt nākamais solis būtu kameras WC un tā

ramazoti      No 54 Rīgā nespeciāli noslepkavoto, kādiem 40 uzvārdi korekti rakstāmi tikai kiriļicā... Tik tālu apmēram esam- jevropā līdz ausīm...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu