Aizliegums fotografēt publisko izvadīšanu, Jūsu domas...

Mulsina jaunā tradīcija - aizliegums fotografēt, kura sākās ar cimperlīgās hokejista sievas izlēcieniem. Izvadīšana valstiski - publiskajā daļā, atvērtai sabiedrībai nekā slēpjama nevajadzētu būt! Cik daudz cilvēki laukos vēlētos neklātienē pabūt izvadīšanas procesijā, bet kārtējais aizliegums fotoreportieriem?! Nav runa par ģimenisko atvadīšanos kapsētās, tā tiešām ir jāatstāj tuvinieku ziņā. Vēsturi noslēpt? Cik vēsturisku fotogrāfiju nebūtu, ja šādi būtu rīkojušies agrākajos laikos.

Saldaa_Brunete      Ja runājam par hokejista bērēm, tad neiepīsim tur citus notikumus, vai ne? Nelaiķes tiesības uz privātumu ir "cimperlīgās hokejista sievas izlēcieni"? Man nekad nav paticis skatīties bēru bildes - tās ir ļoti nomācošas. Par to, ko un kā vajadzētu dokumentēt, pilnīgi piekrītu kokote viedoklim (2013-11-28 11:49).

rudmate7      Es nesaprotu ko tu tur gribi ieraudzīt. Vnk tev ir slimīgas tieksmes.

p_p      Mandomāt, elementāra cieņa ir ievērot tuvinieku lūgumu. Sēras ir ļoti intīms pasākums un ar plašu publisku izvadīšanu tuviniekiem jau šī intimitāte tiek ierobežota.
Mums viņi ir varoņi, bet viņiem viņi ir dēli, brāļi, tēvi, vīri, un tas pēc manām domām ir prioritāte.
Neuzskatu, ka vēturi veido bēru bildes. Vēsturi veido personības un notikumi.

p_p      Ko nozīmē "PIEPRASĪJA izvadīt no Doma"? Mandomāt, viņi NEIEBILDA, ka izvada no Doma, vot i viss.
Varētu padomāt, ka tuvinieki bērēs paģēr "publisku vērienu" un organizē publicitāti (!!!), tieši otrādi - tuvinieki to PIECIEŠ. Izskatās, ka tu nekad nevienu tuvinieku neesi zaudējis (tas labi!) un īsti nesaproti, ko nozīmē patiesas sēras.

skarbaiskungs      riktīgais, iztēlojies zituāciju: auto avārija, cietis taus bērns un ministra auto. tu izvelc savu bērnu ar atrautu roku,a es filmēju to jūtūbam.

Deisa      Vai nepietiek ar materiāliem, kas sabildēti un safilmēti, mirušos apklātus iznesot no drupām? Baigi vajag izvadīšanu? Priekš kam? Kas tā par vēstures liecību, kas piespiež cietušos (upuru tuviniekus) iemūžināt publiskai apskatei???
Pēc tēva bērēm uz brīdi parādīju bildes albumā un ātri izņēmu. Kas nevarēja būt klāt, bet zināja, varēja apskatīt, taču ar publiskoto informāciju tuvinieki nevar apieties kā ar personīgo, tāpēc manuprāt viss ir normāli. Ja kāds lauku tantuks grib, lai meklē traukos bojāgājušo uzvārdu līdziniekus un tajā, ja jau tik izmisīga vēlme, gan jau kāds tuvinieks padalīsies no personīgā arhīva.

violinn      Kāpēc mulsina? manuprāt, ļoti normāla vēlēšanās.es tur neko neredzu ne informatīvi nozīmīgu, ja nobildē zārku un sērojošus cilvēkus.
Kā tu biji iedomājies to bildēšanu? Cilvēki atvadās un fotogrāfu pūlis, kas zibeņo zibspuldzēm? Godīgi sakot, es nebrīnītos, ka tā arī būtu, ja tas tiktu atļauts.

vilks28      Nez vai ir daudz bilžu no dzemdībām, kur bērns jau pa pusei ir ārā no mātes miesām ,tad jau tās ir arī jājiek publiskai apskatei un bildēt gribētājus jālaiž bildēt. Tas av2 fotogrāfē kur gribi ,tavu brīvību neviens neierobežo,BET ja tu ar savu brīvību traucēsi manai brīvībai ,tad es tev gāžīšu pa muti. ( Tas tā improvizēti) nekā personīga. Es arī uzskatu ,ka bēres un dzemdibas naff jābildē,ja naff kādas ipašas tuvenieku vēlmes.

skarbaiskungs      (ne)rihtìgais, pats bàzi, pats arì veuc àrà.. Ar izpratni viss ok, es arì filmètu prieksh vèstures. Pats bljauj par rìcìbas brìvìbu, pèkshnji pàrslèdzies uz izpratni. Bet jèga jau ir cienja pret otru.

Adamsone      Cilvēki var negribēt, kaut kādi neviena nesaukti loši bāzīsies virsū ar saviem aparātiem un pēc tam internetu piesārņos, tas ir netaktiski un pazemojoši.
Bet vispār -negatīvā attieksme pret bēru bildēm ir patērētājsabiedrības vēlēšanās noslēpt nāvi, lai netraucē personiskajam komfortam. Bēres ir fotogrāfētas kopš foto ir izdomāts, kad nebija izdomāts, tad zīmēja vai gleznoja, kkā atcerējos Amsterdamas valsts muzejā tādu glezniņu ar mirušu zīdaini no 17.gs....

atenii      Vispār nepatīk fotografēšana bērēs un nepatīk arī skatīties tādas bildes. Esmu ievērojusi, ka dažiem tas ir kā hobijs - fotografēt mirušos. Kāpēc?? Kaut kāda īpaša nosliece? Var taču atcerēties cilvēku, kāds viņš bija dzīvs, skatīties tādas bildes. Pilnībā atbalstu tuviniekus, kas izsaka vēlmi nefotografēt.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu