Kāpēc tas ir pret kristīgo reliģiju?

Kāpēc tas, ka Jēzum bijusi sieva, var sagraut kristīgo reliģiju? Vai tad tas, ka viņš krustā sists par mūsu grēkiem, miris un trešā dienā augšāmcēlies nav galvenais ticības pamats? Piedodiet, par sex tik pat kā nekā:)

una32 (2014-04-12 13:07)      Tāpēc, ka tad zūd jēga būt par mūku vai mūķeni...tad izrādās, viņi bezjēdzīgi, ne jau lai pilnveidotu sevi un šķīstītos atteikušies no laicīgās dzīves.Tad tas nozīmē, ka mūkiem ir bezvērtīga dzīve.

IngaGuna (2014-04-12 13:12)      atb. Juri_K man nav Tev ko iebilst, katram savas zināšanas par vēsturi un kristietību un katram savs viedoklis. Publicitāte jau n tos gadus meklē ažiotāžu par Dieva dēlu un viņa dzīvi. Man viņš būtu tuvāks, ja viņam būtu mīļotā sieviete. Bet, kas nu tagad zin kā tur bija patiesībā. Katrs tik un tā paliks pie savas sapratnes. Galvenais jau ir mācībā, kuru viņš atstājis.

jurijs43 (2014-04-12 13:13)      ja tic ,tad jau vienalga

kvarts (2014-04-12 13:36)      man kaut kā galīgi pie kājas, ko tas pasaku tēls darīja, gulēja ar sievu ieleni vai kulakā rāva.

limonija (2014-04-12 15:35)      celiniece (2014-04-12 11:50) viedoklis
Biezpiens7 -izņēma man vārdus no mutes :) ticība tāpēc jau tika radīta, lai kontrolētu un pakļautu!(c)
Nevis ticība tāpēc tika radīta, bet gan Baznīca un visvisādas tai pakļautas varaskāras un alkatīgas institūcijas - bīskapijas, klosteri utt. Nevajadzētu putrot. Par Mārtiņu Luteru un Reformāciju ir kas dzirdēts? Ne visi kristieši ir bijuši zobenbrāļi un raganu dedzinātāji...Vai Kristus Kalna sprediķī ir atstājis mācību kādu barbariski pakļaut? Viņš ir teicis - "Daudzi nāks un manā vārdā darīs briesmu lietas"...Tiem jau ir sava alga - arī teikts Svētajos rakstos. Mūžīga laikam ir vien cilvēku vēlme par visu un visiem spriedelēt pēc savas samaitātības pakāpes...:D
Par Jura konkrēto jautājumu - Bībele māca, ka precēties var šajā pasaulē, bet debesu valstībā nepastāv šāda kategorija - būt precētam/ai(slinkums meklēt precīzo Rakstu vietu). Ja Dieva dēls ir pasulē, tad viņš tikpat labi var būt precēts kā neprecēts - kas tur sevišķs? Dievmāte arī bija precēta.

breakdown (2014-04-12 15:54)      Tik daudz "shuma" deelj mulkjiibaam kas tika saraxtiitas 2000 gadus atpakalj, interpretaeetas 1000 veidos, un taapat miljards tam visam tic.

Gekis (2014-04-12 16:12)      Ta ko reliģija- visa cilvēces vēsture ir sagrozīta un daudz ko no pagātnes vienkārši slēpj vai noliedz. Te viens tāds neliels piemēriņš.
http://www.youtube.com/watch?v=9EP-MF3L7wY

fargo (2014-04-12 16:30)      ko zinātnieki esot apstiprinājuši, tas ir TINTES autentiskumu. vairs neko. viss.
tevis minētā raksta virsraksts ir vienkārši meli. kāpēc virsraksts ir jārada apzinati nepatiess?
labs jautājums. bet tad tu(kāds cits) pieņem šo melīgo apgalvojumu par patiesību un sāc apstrīdēt kaut ko.

kāpēc tam, caur ko ir radīti ādams, tu, esi, sie komentētāji, zeme, kosmoss... kāpēc Kristum nebija sievas? un kāpēc vispār cilvēkam ir sieva? lai veidotu ģimeni, dzīvotu dzīvi un audzinatu bērnus.(bet cilvēki ir tik tālu sagājuši sviestā, ka tas pat nebūt vairs nav acīmredzami viņiem)
Vārdam, kad tas atnāca uz zemi bija jau kopš sākuma nolikta misija - cilvēces pestīšana.

Iesākumā bija Vārds, un Vārds bija pie Dieva, un Vārds bija Dievs. Tas bija iesākumā pie Dieva. Caur Viņu viss ir radies, un bez Viņa nekas nav radies, kas ir.
Viņā bija dzīvība, un dzīvība bija cilvēku gaisma. Gaisma spīd tumsībā, bet tumsība to neuzņēma. Nāca cilvēks, Dieva sūtīts, vārdā Jānis. Viņš nāca liecības dēļ, lai liecinātu par gaismu, lai visi nāktu pie ticības caur viņu. Viņš pats nebija gaisma, bet nāca, lai liecinātu par gaismu.
Tas bija patiesais gaišums, kas nāca pasaulē, kas apgaismo ikvienu cilvēku. Viņš bija pasaulē, un pasaule caur Viņu radusies, bet pasaule Viņu nepazina. Viņš nāca pie savējiem, bet tie Viņu neuzņēma. Bet, cik Viņu uzņēma, tiem Viņš deva varu kļūt par Dieva bērniem, tiem, kas tic Viņa Vārdam, kas nav dzimuši ne no asinīm, ne no miesas iegribas, ne no vīra gribas, bet no Dieva.
Un Vārds tapa miesa un mājoja mūsu vidū, un mēs skatījām Viņa godību, tādu godību kā Tēva vienpiedzimušā Dēla, pilnu žēlastības un patiesības.

daimond (2014-04-12 16:38)      :)-Dievmāte arī bija precēta.- ČETRAS KĻŪDAS ČETROS VĀRDOS-1.JA DIEVS IR MŪŽĪGS, TAD NEVIENA VIŅU NAV DZEMDĒJUSI UN NEVIENS VIŅU NAV ARĪ TAISĪJIS 2. JA VIŅŠ NAV DZEMDĒTS, TAD VIŅAM NAV MĀTE, PAR TĒVU UN VECMĀTI NEMAZ NERUNĀJOT 3. JA JĒZUS IR DIEVA DĒLS NO JĀZEPA LĪGAVAS&SIEVAS, TAD DIEVS IR JĀKLIS&LAULĪBAS PĀRKĀPĒJS, NEVIS SVĒTS 4.JA CILVĒKS NESAPROT, KA SASVEICINOTIES AR ALLAHU, JAHVI VAI KRISTU, UN NESAŅEMOT ATBILDI, VIŅŠ IR SASVEICINĀJIES MINIMUMS AR NEDZIRDOŠU, ATBILDĒT NEGRIBOŠU VAI NEVAROŠU-NEPIEKLĀJĪGU- ALLAHU, JAHVI VAI KRISTU, BET MAKSIMUMS (TICAMĀKAIS) - AR TUKŠU GAISU, TAD VIŅAM JĀLŪDZ GUDRĪBA DIEVAM, JO OBLIGĀTĀ PAMATSKOLA NAV IEMĀCĪJUSI LOĢISKI SPRIEST UN DOMĀT- JA RADĪTĀJS IR IDEALS, TAD ARĪ RADĪTAJAM JĀBŪT IDEĀLAM, JA TĀ NAV- TAD NAV IDEĀLS, JA LABA UN ĻAUNA ATZIŅU DIEVS NEVIS IEBARO AR VARU, BET NEĻAUJ ĒST, TAD VIŅŠ IR TUPS KĀ ZĀBAKS, BET JA VIŅŠ GRIB PACELT VISUS MIROŅUS AUGŠĀ UN TAD LIELĀKO SADEDZINĀT, TAD TAS IR DRĪZĀK SĀTANS, NEVIS DIEVS. Es ceru, ka, ja ir dievs, kurš reāli eksistē, tad viņs ir vismaz normāls, ja ne ideāls, uz kāda statusu pretendē bībeles galvenais mudaks...;)

riks086 (2014-04-12 18:23)      -> jozolsen 2014-04-12 11:08 - pēc būtības pareizi. Tāpēc arī dažādi nekanoniskie evaņģēliji joprojām ir tikai šaura biblistikas speciālistu pētījuma objekts. Ja šo tekstus un to analīzi sāktu publicēt, sabruktu ideoloģiskais satvars, uz kura uzbūvēta liela (un ekonomiski visstiprākā) civilizācijas daļa...

jozolsen (2014-04-12 18:45)      Ļoti agresīva idealoģija ,iznīcināti miljonu miljoni..tautas,citas kultūras..Tāda laupītāju idealoģija,mantkārībā...Tādēļ ar izplatījās savā vienkāršibā ar barbariem, no 400 gada uz Romas Impērijas- kultūras bāzes iznīčināšanu aplaupīšanu.Pārējai ir meļigie mīti...Neklausies manos vārdos,skatīt darbus.Vēsture.Arī šodienas rietumum kultūrā kristietisma idealoģijā visa pasaule spiesta strādāt turpinātājiem..Kolonijas,finanšu grupas un utt.Mācība avīm,lai piesegtu patiesību.

Biezpiens7 (2014-04-12 19:30)      Pēc bībeles jūs visi esat ritīgas niecības,pīšļi un putekļi priekš dieva vaiga,tā ka nav ko te ļerināt par tik auKstām lietām.

Digits (2014-04-12 19:44)      No šī mums būtu mācīties, ka sievas un precēšanās ir liels grēks, kas spēj pat reliģijas pamatus sagraut! Un, ja kas, tad kristīgā mācība ir komunisma idejas pamatā

limonija (2014-04-12 22:41)      Biezpiens7 (2014-04-12 19:30) viedoklis
Pēc bībeles jūs visi esat ritīgas niecības,pīšļi un putekļi priekš dieva vaiga,tā ka nav ko te ļerināt par tik auKstām lietām.(c)
Toties bez Bībeles visi ir mērkaķu radinieki - vēl mazāk iemeslu ļerināt tādiem par auKstām lietām:D(nekā personīga:)

Biezpiens7 (2014-04-13 00:40)      limonija,gauži aplami,mērkaķis nav nekāds pīslis,,mērkaķi visu ko var dabūt gatavu,cilvēks var tikai pabrīnīties :D Kā tai gandrīz patiesajā stāstā,kur Fedja,atšķirībā no mērkaķa, nespēja saprast,kā izmantot kaktā pieslieto kārti banāna dabūšanai lejā no lustras,bet teica -što tut dumatj,prigaķ nado!

jozolsen (2014-04-13 11:39)      Izprotot idealoģijas piramidālās uzbūves pamatprincipus,var diezgan viegli izprast patieso nodomu.Faktoloģija,vēsture-darbi to atklāj patiesā gaismā.Pārējais ir liekulība,meli..

fargo (2014-04-13 14:18)      (2014-04-13 07:09) jautājuma autora komentārs
nē, tas ir par tinti. līdzīga esot izmantota citos to gadsimtu (4-7 man liekas) papirusos. valoda un rakstības veids arī atbilst to gadsimtu koptu valodai.
kādā veidā tas pierāda, jeb apliecinā kaut ko no šai tēmā apspriestā? neredzu kādā.
tāpat kā mūsdienās pastāv konfesijas, kādreiz pastāvēja konfesijas. mūsdienās tu vari lasīt mormoņu grāmatu. nosacīti mūsdienās sarakstītu, no sākta gala pretrunā esošu ar bībeli.
un tagad, iedomājies, pēc tūkstoš piecsimt gadiem cilvēki atklāj, ka bija tāda mormoņu grāmata.
apstiprina, ka tā tiešām varētu būt autentiska.
un tāds nākotnes juris spriestu - ahā! beidzot es tiku pie patiesības. kāpēc? uz kā balstas spriedums?
tātad, viens papirusa gabaliņš, rakstīts septītajā gadsimtā("A second analysis was performed by Harvard University and the Woods Hole Oceanographic Institution found a mean date of 741 CE"), tev liekas uzticamāks par piecpadsmit tūkstošiem citu autentisku manuskriptu. ko lai saka... mazāk vajazdēja denu braunu lasīt vai skatīties.

miglainaa_plava (2014-04-14 01:08)      Katoļiem sabruks visa hierarhija. Citiem jau nē, luterāņi dzīvos kā dzīvojuši, un pārējie arī. daudziem jau liekas dīvaina tā katoļu ņemšanās ar mācītāju celibātu. Kāda tam jēga, tikai psihiskas un seksuālas novirzes veicina. Nu, grūti un pat neiespējami ir cīnīties pret māti-dabu. Un galvenais - kam tas ir vajadzīgs? Man kā parastam kristietim labāk ir apmierināts laimīgs mācītājs, nevis moceklis, kas lūr zem svārciņiem ar tekošu siekalu,un murgo par šķīstību. Tāpat jau viņiem ir grūti pie vienas sievas turēties, citreiz tā gribas to sānsolīti....

Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu