Kapēc ukraiņi nebrauc glābt dzimteni?

Ukrainai problēmas, kapēc ukraiņi nebrauc dzimteni glābt ! Latvijā 52.000 ukraiņu. JA manai dzimtenei draudētu briesmas es gan pamestu Latviju

tiu    1 Stulbs jautājums! Tiec ar sevi galā un tad domā par ukraiņiem!
Ne Tu tiesātājs ne komandētājs! Jau pateici, ka pamestu Latviju, ja draudētu briesmas! Ar to pietiek!

dzzekiss      Skaties ka nesanāk otrādi, kara gadījumā te sabrauks visi radu radi.Un gde hahol pobival, tam daže jevreju delat nečevo.
Slaidā, kā reāli tas varētu notikt, cilvēki kuri tur pelna 1-2 K mēnesī,brauks atpakaļ, stāsies bezdarbniekos un noēdīs tur iekrāto.Vai rukās te par 300 €. Kaut kā neticas.

rudzupuke26      Autors laikam dzimis citā valstī.Ja uzskata Latviju par Dzimteni,tad ar ko atšķiras no tiem ukraiņiem ,kas Latviju uzskata par savu dzimteni?

artursA      tas džeks vienkārši saka ka ja draudētu latvijai briesmas viņš to pamestu....malacis....
es viņam pilnīgi pievienojos....lai karo freiberga un klerki....

planerdelta      Varbuut kaads man izskaidros (nesaprasham): kapec kaadam (man) butu jaabrauz uz Latviju to ekonomiski glaabt, jeb ciinities par kaut ko riskejot ar savu dziivibu vai veselibu? Ludzu, tadu pragmatisku un normalu atbildi, bez ´´patriotisms´´, utjp.

Digits      Neticu, ka tie latvieši . kas tagad ilgus gadus dzīvo un strādā ārzemēs, skrietu atdot savas dzīvības par Latviju, ja Krievija bruktu virsū

men      ...nav dota komanda-sist ienaidnieku-tipa kā pie ulmaņa valdības...

pupolins      Man Dg bija loti laba uz so visu,ko lasiju....izdzesa,nepatik.}

Polus      planerdelta,

ļoti vienkārša iemesla dēļ - lai tev un taviem bērniem būtu vieta, kuru saukt par "mājām" vai "dzimteni". Es saprotu, ka daudzi aizbrauc, kaut ko strādā, pietiekoši nopelna iztikai - viņi šajā brīdī jūtas ļoti komfortabli - ar to varu tikai apsveikt. Bet esmu par 100% pārliecināts, ka agrāk vai vēlāk pienāks brīdis, kad aktualizēsies jautājums par šo cilvēku identitāti, jo viņi nav un nebūs ´savējie´ (vārda labākajā izpratnē) par 100%, pat ne par 50% tajās zemēs, kur pašreiz mājo. Kāds noteikti šos jautājumus uzdos sev pats; savukārt lielākā daļa būs spiesta par to domāt, kad, piemēram, nomainīsies politika attiecībā uz imigrantiem, kas varētu notikt pat ne tik tālā nākotnē. Šādam pavērsienam vēsturē ir precedenti.

Īsāk sakot, valsts - tava dzimtene - lai kāda tā arī nebūtu, faktiski vienmēr būs tavas vienīgās mājas. Nekad un nevienā citā valstī nebūsi savējais, lai ko tur darītu vai cik pelnītu. Par šo iespēju - būt savējiem noteiktas teritorijas ietvaros - ir atdots ļoti daudz dzīvību. Tas netika darīts ar patosu par patriotismu per se; pamatu pamatos tā bija cīņa par to, lai tev šajā brīdī būtu iespēja vispār domāt par SAVU zemi, dzimteni. Cilvēki, kuri bija dzīvojuši bez tās, lieliski spēja novērtēt tās nozīmi. Žēl, protams, ka tavs jautājums ir tāds, bet pats fakts, ka vari to uzdot, ir ļoti nozīmīgs. Tautas ar lielāku nacionālo bagāžu labāk apzinās, ka var nopirkt auto, drēbes un īpašumus, bet nevar nopirkt piederību un ´mājas´ plašākā nozīmē. Mums līdz tam, šķiet, jāaug.

vilks28      Nu laikam Mavam taisnība,ka laikam stulbumā viens otru grib pārspēt!

miglainaa_plava      Polus (2014-04-13 22:14) viedoklis planerdelta,

Nu lūk, Polus, visu izsmeļoši pateica. Tie, kas te dzīvo vienkārši nenovērtē to. Piebildīšu. Dzimtenē ar tevi kāds rēķinās, ko tu gribi, kā tev labāk, iespēja lemt balsojot vai citādi. Es saprotu, ka šķiet, ka mēs neko nelemjam, bet tomēr tā nav. Valoda, kultūra, temperaments, identitāte, tradīcijas.... to visu mēs veidojam. Citās zemēs vispār tu esi tikai darbaspēks, nekas vairāk.

Lucy      ja draudēs lielas briesmas,tad nepaspēsi pat iepīkstēties,ka būsu beigts,vai lopu vagonā skatīsies pa lodziņu un māsi atvadas dzimtenei.Runā,ka plašā krievija atkal aizaugusi,vajadzīgs darba spēks.Nedomāju,ka parastam cilvēkam īpaši būtu jāsatraucās par bēgšanu,baidās un baidīsies tie kuriem pārāk netīra dvēsele.
Es nepamestu,kā būs ta būs.

wolands      +10000 Polus
Imigrantiem cerības kļūt par "vietējo" ir otrā paaudzē. Paātrināt šo procesu nav iespējams pat ļoti cenšoties. Ir forši braukt citur un iepazīt citas kultūras - ceļot, strādāt, dzīvot, bet nevajag cerēt, ka kaut kur jutīsies tik pat labi kā Dzimtenē ...

Torpedo      Visticamāk, ka tie 52 000 ukraiņi iekļaujas Latvijā kopējā masā, kura saucas "krievvalodīgie", skatās Kremļa kontrolētos kanālus, ir Puķina fani, bērni mācās krievu skolās un pie pirmās iespējas te Latvijā iekļautos Kremļa organizētajā 5. kolonnā, kas uzrīkotu tādu pašu apvērsumu, kā tagad krievi rīko Ukrainas austrumos. Nedomāju, ka daudzi no tiem 52 000 sevi asociē ar Ukrainu un par ukraiņiem, drīzāk ar Krieviju un krieviem

Lucy      (c)tāpēc,ka vini tāda suga kur dzīvo,tur arī viņu dzimtene!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu