Vēlēšanas - KĀ jūs izvēlaties partiju/kandidātus?

KĀPĒC šādi kritēriji? (jebkurās vēlēšanās)

neko (2014-09-21 23:34)      Patiesību sakot izvēle nav liela un viegla, ja izsvītro visus, kuru programmās minēts kaut kas par "sociāldemokrātisku pieeju" (atņemt tiem, kas strādā un izdalīt tiem kas loderē) un progresīvajiem nodokļiem.

Ton_Etoile: varēji jau arī ar savu viedokli padalīties....:)

Torpedo (2014-09-21 23:39)      Man savukārt tieši otrādi nekā neko - mani varētu šaut nost, nekad nebalsotu par nevienu nesociāldemokrātiskas ievirzes partijas, kas nesola jau pirmā dienā bagātniekiem progresīvo nodokli un nodokli par luksusspreču iegādi. Nav ko pārlieku iedzīvoties uz mūsu, darba cilvēku sviedriem un asinīm!

neko (2014-09-22 01:19)      Protams, vislabāk skatīties uz jau paveikto, bet vairāk sanāk skatīties uz paveiktajiem "nedarbiem" un izvēlēties mazāko ļaunumu.
---
tā nu tas ir: nedarbi ir visiem, aiz kam tas nevar būt kritērijs; atliek skatīties kam jēdzīgi darbi arī bijuši.

aroganis (2014-09-22 09:19)      Palasi uzsaukumus- Jenoti Latvijai aprej Jenotību, Zilie zvejnieki - saka būsim slimnieki Latvijā, Nils noslēdzis līgumu ar Ķīnas vadošo (komunistisko) pārtiju, kur regulāri nogalina studentus un zvirbuļus. Ingūna ģībst un ir atmiņas zudumi, ar švaku veselību tur nav ko darīt

Pa manam- tad par mazāko ļaunumu un pēc iespējas mazākiem tauku mūļiem- šobrīd izskatās par Zīļuku un Ko:)

gribi zināt ko vairāk- prasi privāti:)

Samila (2014-09-22 09:40)      Šogad metīšu kapeiku - ir divi kandidāti.

Pāgājušās vēlēšanās aprunājos ar visgudrāko kolēģi, sekoju viņa ieteikumiem. Viedoklis gan bija pašai par ko noteikti nebalsot. Kopumā mums nebija domstarpību...

Vēl iepriekš - skaidri zināju pati, tādēļ konsultācijas nebija nepieciešamas.

Polus (2014-09-22 10:13)      1) Manā skatījumā visas frāzes par nodokļu samazināšanu, sociālo pabalstu palielināšanu, algu celšanu utt. ir pilnīgs bleķis, ja tam pretī partija neiesniedz arī budžeta projektu, kurā parādīts, no kurienes tad ņemt naudu visiem šiem labumiem.

2) Progresīvā nodokļa faniem vismaz šajā brīdī derētu atslābt, jo valstī, kur 1/3 daļa ir ēnu ekonomika, ieviest progresīvo nodokli ir pilnīgs neprāts. Kāpēc? Jo tas nozīmētu vēl vairāk slānīt to mazo saujiņu pamuļķīšu, kuri nodokļus maksā jau tagad, un iedot papildus stimulu nodokļu nemaksātājiem tā arī nekad tos nesākt maksāt. Tad, kad visi sēdēs vienā laivā, par to var domāt, bet ne jau šobrīd. Papildus, ar aldziņu vien Latvijā kļūt bagātam ir pagrūti, tāpēc, ja ir vēlme aizķert tiešām bagātos, tad jādomā par cita veida nodokļiem (ne algas).

Par tēmu - no lielā saraksta tādas partijas, par kurām varētu nobalsot, ir tikai pāris (1-3). Papildus ikdienas informācijai, no kā ir būvēts kopējais iespaids, es CVK lapā paskatos, kas tad īsti ir tie cilvēki, kuri šajā sarakstā kandidē (izglītība, nodarbošanās utt.). Tas palīdz izveidot priekšstatu par to, kas tad īsti tur ir savākušies. Netrūkst arī jautru momentu, jo cilvēku ambīcijām un nekritiskai sevis novērtēšanai nav robežu.

JurisK (2014-09-22 11:02)      Izveelos intuitiivi, ja iepatiikaas kaads cilveeks. Savaa laikaa man patika piem. Shlesers, iespeejams, ka arii tagad balsotu par vinju, iipashi, ja tur veel Godmanis klaat, ljoti gudrs un praatiigs cilveeks, pie tam mans vienaudzis. Nekad nebalsoshu par aakstiem un populistiem kaa tas Artus kaiminjsh un Ushakovs. Artus Kaiminjsh kompromitee principaa interesantu partiju - laikam zaslannij kazachok! Ja kas, shogad atkal uz veeleeshanaam netikshu:)

Torpedo (2014-09-22 11:22)      Te nav vērts pat muti dzesēt, par ko balsot vai nebalsot. Tāpatās cilvēki aizies uz nobalsos par "mazāko ļaunumu" kā visus šos 20 vai 25 "netakarības" gadus un ievēlēs atkal tos pašus. Tā kā šīs velēšanas mierīgi varēja arī nerīkot un ietaupīt vnk valsts naudu, jo nekas nemainīses. Tiks iekšā un koalīciju veidos visi tie paši, kas iepriekšējā Saeimā. Nu, Zatlera kabatas partiju nomainīs Sudrabas kabatas partija, bet pārējais viss paliksies kā ir. Mūsu vēlētājs vnk ir politiski neizglītots un kreisie viņam asociējas ar krieviem nevis darba ņēmēju partījām un labējie ar latviešiem, nevis darba devēju jeb buržuju partijām. Un kamēr avis (darba ņēmēji) basos par vilkiem (darba devējiem), un cerēs, ka šie vilki kļūs par veģetāriešiem un rūpēsies par avīm , tikmēr vnk latvietis dabūs tieši tādu valdību un dzīves līmeni, kādu ir pelnījis ar nespēju apgūt elemetāras lietas :D Prasīt, lai labējās partijas, ko izveidojuši darba devēji (buržuji) savu interešu aizstāvībai rūpējas par darba ņēmējiem, t. i., iešauj sev paši kājā .. pzd vnk! :D :D :D

Vera (2014-09-22 11:29)      Balsošu par sarakstu nr.9 Jaunā Konservatīvā partija, jo dibinātājos ir Jānis Bordāns un viņš tiešām ir labs cilvēks, pazīstu personiski.

Deisa (2014-09-22 12:53)      Manuprāt pa lielam cilvēki izvēlas konkrētus politiķus, kad balso, ne skatās pēc partijas kā tādas. Nū, ir tur partijā Šlesers, piemēram, tātad par to balsošu vai tātad par to nebalsošu. Cik ir daudz to, kuru interesē partijas programma kā tāda? Lielākoties paši nesaprotot politiku, tik klausās,ko runā tie, kas arī daudz vairāk nezin, bet izklausās pārliecinoši, un tā nu rodas tas neizglītoto elektorāts, kas arī ir naskākie balsotāji un izvēlas valdību. Tāpēc arī valdība ir tāda, kā ir. Tā kā man ticības nav, ka tautas lielākā daļa nāks pie saprāta un sāks nopietnāk izvērtēt, kāpēc un par ko balso, pati nebalsošu, nav jēgas. Iepriekšējās reizes pētīju partiju sarakstus, skatījos, ko par paveikto var atrast. Laikietilpīgs process. Tad nobalsoju, a jēgas nekādas. Da nu...

JurisK (2014-09-22 13:05)      Jaa, ja nopietni, tad es, protams, balsotu par Vienotiibu. Stabila, ilgspeleejosha valdiiba, kas paarvareeja kriizi, nebaidoties no nepopulaaru leemumu pienjemshanas. Par tiem kreisajiem-labajiem - Latvijaa nav kreiso partiju, tas ir taadu, kas aizstaav darbaljauzhu intereses. Jo, principaa, nav darbaljauzhu. Tie kas ir, lielaakoties lumpeni, nedo dievs par socikjiem iemineeties, tie tak komunistu vanckari un pukjkina fani. Priekshveeleeshanu jampadracis, visas taas partiju programmas, konkurentu nomelnoshanas ir tikai teaatris un normaali cilveeki to nenjem pieree.

Polus (2014-09-22 14:04)      Torpedo,

"kreisie viņam asociējas ar krieviem nevis darba ņēmēju partījām" - varbūt vari apgaismot, kādas tieši darba ņēmēju intereses SC aizstāvēja, organizējot un pašiem aktīvi piedaloties referendumā par krievu valodu kā otru oficiālo valodu?

Bet, protams, protams, tas referendums tik tāds "sīkums", jo patiesībā tak SC asociēšana ar krieviem ir latviešu politiskās neizglītotības sekas, vai ne? Gluži kā ķirsītis kūkai, Urbanoviča 80 tūkstošu vērtais "attāla radinieka aizdotais" Range Rover un Niliņa pilnīgi jaunais, baltais Jeep Grand Cherokee (>60 tūkstoši) ir īsti sociāldemokrātisko vērtību simboli SC gaumē. Ar tādiem izprast un pārstāvēt strādnieku intereses un aizstūrēt uz vienlīdzību ir krietni vieglāk, vai ne?

Torpedo (2014-09-22 14:31)      Ton_Etoile , to, kas ir kreisie un kas labējie un kuras intereses kurš pārsatāv tak 11 gadus skolā mācīja - vēsturē vai sabiedrības macībā neatceros. Un ja cilvēki nav vīžojuši skolā mācīties, tad es te nevienam vairs neko neiemācīšu. Īpaši jau tāpēc, ka viņi tic televizoram, Panorāmai un reklāmām un nesaprot, ka tas ir vnk instruments bagātnieku rokās, kā noturēties pie varas mūžīgi un likt darba ņēmējiet balsot labprātīgi pašiem pret savām interesēm :D Un tas, ka mums nav nevienas lielas sociķu partijas arī buržuju kontrolēto masu mēdiju nopelns baidot cilvēkus ar komunistiem. Neticu, ka kādreiz latvietis sāks domāt pats ar savu galvu. Vieglāk tak norīt par patiesību ko no televizora vinam pastāsta un tās tad arī -paliek par viņa domām un pārliecību. Kļūdainu un angažētu, bet tas jau nekas :D

lazdarr (2014-09-22 15:23)      ...mana balss vēl nepiesaistīta. Partija pratīsies taču?- atdošu, kura dāsnāka...Viena balss var izšķirt visu!

non_grata (2014-09-22 20:56)      skaidrs ka ikviena daudzmaz domājoša cilvēka balss piederēs vienotībai! domājošām cilvēkam nav jāgaida pēdējais brīdis lai izlemtu, viņu nevar ietekmēt ne reklāmas ne koncerti, ne banāni.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu