Ko sakāt par Lembergu kā premjera kandidātu?

laukroze      arī nesaprotu tos, cik cilvēki tuvredzīgi...harizma ir galvenais nevis GODAPRĀTS, ja tā domāsim, tad atkal būsim "auzās"...:)

Lucy      Rīgai viņš nespīd,savā Venspilī viņš var turpināt celt,zagt un uzdzīvot.Vienreiz jau cierēja uz Rīgu,kur nonāca,cietumā,nekad Rīgas haizivis viņu pie šprices nelaidīs:)
Nekādas pretenzijas pret to čangali nebūtu,ja arī Rīgā pašiverētu,te tomēr lielākas naudas apgrozās.

Polus  1   1) Silta rekomendācija visiem "es par!" - aiziejiet uz saiti, kuru iekopēšu zemāk, sameklējiet grāmatu "Rokasgrāmata: kā nozagt miljardu", atveriet vai lejupielādējiet un palasiet. Pirms gulētiešanas gan neiesaku, jo ar sajūtu, ka esi apzagts TĀDĀ mērā, pagulēt nebūs viegli.
http://grabeklis.lv/lejuplades

2) "Ventspils tam ir pierādījums" - kas tieši tam ir pierādījums? Pilsētas vadītājam daļēji piederējuša uzņēmuma saražotais bruģis? 90-to gadu sākumā Ventspils bija Baltijas ostu flagmanis - Krievijas naftas vārti uz Eiropu. Nafta un naftas produkti tika transportēti pa naftas vadiem un pārkrauti Ventspilī, tāpat darbojās milzīgais kālija sāls pārkraušanas terminālis, amonjaka pārkraušanas terminālis utt. Tolaik uz Ventspils fona Tallinas un Rīgas ostas bija "nekas". Kā ir šodien? Gadu gadiem piekoptās politikas (tas ir, "grābjam, ko varam") dēļ Ventspili ir apsteigusi ne tikai Tallina un Rīga, bet arī Klaipēda. Kālija sāls terminālis vietējo "uzņēmēju" pārdales karos stāv pustukšs (baltkrieviem apnika šis idiotisms, kravas novirzīja uz Klaipēdu), bet amonjaka pustukšajā terminālī tik tikko 55% nopirka krievu Uralchem (vietējie "uzņēmēji" 45%-os tomēr iekampās). Ostā tika uztaisīts superīgais konteineru terminālis- NoordNatie -, kurā līdz šim pārkrāva kokus, jo konteineru tur nekad nav bijis. Sulu terminālis - pat nesāka strādāt, jo kariņu rezultātā to nogremdēja ar piestātnes tarifu politiku. DendroLight - sensacionālais jaunais būvmateriālu ražotājs arī tik tikko aizgāja uz maksātnespēju. Tā ir prasmīga vadība?! Kāpēc tas aizgāja tādā virzienā? Tāpēc ka mazais "ģēnijs" savulaik stipri pārrēķinājās, neticot, ka krievi spēs uzbūvēt Primorsku. Tāpēc arī žmiedza no krieviem, cik spēja (protams, visur izmantojot ofšorus-starpniekus), bet ilgtermiņā uz to smagi iekrita. Labi, viņam jau nekas, jo naudas pietiks vēl pārsimts gadu, bet visu šo procesu rezultātā uz viņa sirdsapziņas ir daudzas dzīves un likteņi. Tas tā,

Polus  1   Tas tā, atkāpei.

Paskatoties uz Ventspils ostas uzņēmumiem, kopš padomju laikiem nav radīts neviens, uzsveru, NEVIENS jauns biznesa virziens, kurā būtu radīts jauns, konkurētspējīgs, spēcīgs spēlētājs. Tas, ko šodien redzam, ir tikai un vienīgi no padomju laikiem pārņemtās un pārdalītās iestrādes/aktīvi (turklāt pārņemts un pārdalīts iepriekš aprakstītajā veidā). Radīts no jauna nav nekas. Ventspils veiksme ir tāda, ka tā ir pietiekami maziņa, lai to varētu uzspodrināt no tām drupačām, kas atlikušas. Tikai un vienīgi. /rakstot šo rindkopu, mazliet riskēju, paļaujoties tikai uz atmiņu; ja kļūdos, labprāt uzklausītu labojumu/

3) ZZS pie varas ir bijuši praktiski VISUS šos gadus. Ilgu laiku viņi vadīja izglītības sektoru, zemkopību, labklājību - kur tad ir kāds reāls, taustāms rezultāts? Kur ir mazā "premjera kandidāta" viedais devums šo sektoru sakārtošanā? Viņa kritika it kā "no malas" ir izcils demagoģijas un tautas īsās atmiņas pārbaudes paraugs. Lai nu kurš, bet viņš it visur ir bijis iesaistīts jau no pašiem pirmsākumiem. Pozicionēt viņu kā nule uzradušos "stingro roku" vai "prasmīgo saimnieku" ir vienkārši truli.

mojito  1   Tas buutu katastrofaali, ja ban...ts tiktu pie varas. Taa buutu amzaakaa beeda, ja tikai za..tu, bet vinja politiskie uzskati nav savienojami ar maniem, vinhs ir eirofobs, pret NATO, biezhi domaa, ka Putins visu dara pareizi...skaidrs , kas par putnu :)

p_p      Tikai to, ka mums par prezidentiem tiek virzīti što-papalo.
Lembergs ir galvenais iemesls, kādēļ nebalsot par ZZS.

iga      Oi, šitie mazie, lecīgie vīriņi, nedod Dievs!

Vucis      P_p, piebildīšu, ka ne tikai Lembergs. Atcerēsimies, kā un ar kā gādību mēs tikām pie prezidenta Koka un pie Eiroparlamentārietes Grigules, kura solīja rūpēties par zemniekiem, pieniem un sazin, ko vēl, bet tikusi Briselē uzņēma stingru kursu pretēji valsts ieturētajai politikai. Bez paskaidrojumiem. Un neticu, ka viņa pati izdomāja, ka "tā vajag".

fargo      es šeit gribētu iebilst polus...
ir gan kaut kas lemberga radīts un tā ir latvijas politiskā sistēma. pilnīgi korumpēts valsts aparāts, kurā praktiski neviens lēmums netiek pieņemts bez "ienešanas", "pārdales", "otkata". tas turpinās pat tagad ar "vienotību". igaunijā nekā tāda nav. tur nebija tāda ģēnija, kurš igauņiem šo prieku būtu radījis. un šī politiskā sistēma ir daudz būtiskāks lemberga mantojums par visu viņa miljardu. būtu savācis, aizrijies un pazudis. bet tāda nav kampēja daba. kā te kāds komentē, ka sazaga un tagad radīs... tā nav. mantākrība neapstajas pati no sevis. viņi jau nekapmj dēļ bada vai mantiskās vajadzības, bet dēļ mantkarības. būs rebes iespēja, būs rīcība. tāda pati, kādas jau bija.
kas balsotu? es domāju, ka balsotu jo daudzi un noziedzniekam ir visas iespējas uzvarēt. varētu viņa elektorātu kaut kā nosaukt, bet būtu jāizmanto slikti vārdi, lai nu paliek...

amoralus      Njāā... Tagad man skaidrs, kas par viņu balso :D

bru_nette      es par Laventu vai Karginu, smuki, harizmātiski, gudri.

wolands      OMG
Trukst vārdu. Polus un Vucis jau visu pateica.
Prezidents Koks, tas ir labs ... :D

marselis      izskan -zaglis!
,un par kuru var ar parliecibu teikt,ka nezog?

jautribu rada,ka depi viens otram aizdod,
visu vesture figure summas (aiznemum-aizdevumi)
kuras tiek legalizetas ar vardu aizdevums
par "veja kersanas paskalpojumu"!

ecodzeks      Man patīk kā cilvēki iekrīt uz veco joku ko ZZS izspēlē pirms vēlēšanām. Nez, cik reizes ir jāuzkāpj uz tā paša grābekļa lai ar kātu iesistu rievas smadzenēs...???
Nav noslēpums Lamberga simpātijas pret Krieviju un tukša nepamatota bļaustīšanās par amerkāņiem un Sorosu. Kaut kā neesmu dzirdējis nevienu nopietnu argumentu.
Bet par Krievijas valsti mums gan ir sūra briesmīga vēsturiska pieredze, gadsimtiem ilga. Neredzu kas tur būtu uz šo brīdi savādāks, ja nu vienīgi attiecīgi modernāki ieroči............

Lucy      Ar Laventu esmu kopā strādājusi,ir gudrs un devīgs saviem strādniekiem,ja darbu dari no sirds un sievieņa arī jauka viņam,labi sapratamies.
Par ZZ esmu gandrīz vienmēr balsojusi un ja būs iespēja balsot par mazo atarktīvo Venspils vīriņu balsošu!

Torpedo      Man patiktos, ja viņu ieceltu kādā augstā amatā, teiksim, par prezidentu vai premjēru, tad vismaz būtu jautrība, jo viņš jau tāls latviešu žirinovskis. Var arī kādas citas valsts prezim pa aci iekrāmet sagaidot lidostā :D

selnija_      Es kategoriski pret un kāpēc, te jau iepriekš komentos pietiekami izsmeļoši ir pateikts.

VECA_PIEPE      ... Tas, ka nostrādā viņa pīāristu radītais mīts par sakopto Ventspili, jau vairs nepārsteidz. (c)

Kāpēc gan: mīts?
Nekā mistiska es šeit nesaskatu, jo Ventspils no tiesas ir sakoptākā un darbīgākā pilsēta Latvijā,...kas tiešām vairs nav nekāds pārsteigums, bet fakts!

Šinī sakarībā gan varu pastāstīt, ka daudzi ventspilnieki paši zirgojas - gaidām rītdienu(jo pilsēta esot "ar rītdienu"), pilsēta sakopta, bet atgādina kapsētu pirms kapusvētkiem, jo iedzīvotāji aizceļo - tāpat kā visur Latvijā:D (c)

Neesmu gan dzirdējusi zirgojošos Venspilniekus,...pilnīgi iespējams, ka man ir bijusi darīšana tikai ar nezirgojošajiem, kuri uzskata, ka viņu pilsēta patiesi ir ar skatījumu rītdienā,...viņi ir ieinteresēti būt darbībā, kā būtu vēlams justies jebkuram latvietim,... dzīvojošam un strādājošam savā valstī.

Bet, ja runājam par kapiem,...tad sakopti kapi noteikti ir estētiski baudāmāki kā nesakoptie.

Par to, ka arī ventiņi aizceļo, piekrītu,...bet šo procesu Latvijā nav iespējams apturēt, es domā, ka to neapturēt savu 10gadi uz priekšu.
Vienīgais par ko esmu pārliecināta, ka Ventspilnieki salīdzinājumā ar Daugavpiliešiem,...aizceļo no dzimtās puses, nesalīdzināmi mazākumā.
Varbūt, ka tomēr ir vērts piedomāt un arī saprātībā uzjautāt, lai sev arī saprātībā atbildētu:...kāpēc tad tas ir tā? Kāds ta aizceļošanai ir iemesls?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu