Kāpēc būtu (ja būtu) jāsaglabā latvietība, ja nedzīvo Latvijā?

Praktisks jautājums. Kāpēc? Ko man tas dos? Ieguvumi, ja saglabashu? Zaudējumi, ja nesaglabashu? Kā vispār to var saglabāt dzīvojot tālu un praktiski nebraucot uz Latviju biežāk kā 1 reizi 5 gados? Shis jautājums tomēr vairāk tiem, kuri jau pasen kā dzīvo (patstāvīgi) ārzemēs un ir aizdomājušies par šo jautājumu. manuprāt, šovakar ļoti piemērots brīdis šādai apcerei, kad Latvija svin Vasaras Saulgriežus.

no_matter  1 4 Pirmkārt, ja pats nezini atbildi uz šādu jautājumu, tad neviens Tev nevarēs palīdzēt...

Otrkārt, mūsu mentalitāti ir veidojusi mūsu vēsture un ir atstājusi šādas tādas negatīvas sekas, bet tie kas to apzinās, tie spēj mainīties. Un pateicoties šādiem cilvēkiem mūsu vidū ir ļoti daudz atsaucīgi, izpalīdzīgi, laipni, draudzīgi, smaidīgi un visādi citādi pozitīvi noskaņotie :)))

Es LEPOJOS ar mūsu tautas vēsturi un tradīcijām!!!

walmets    1 Ja kaut kā latviska pietrūktu, tad ilgi tur neuzkavētos. Atbilde skaidra.

Andzus9      Viss atkarīgs no motivācijas. Latviešiem, kuri aizbēga no komunistiem 1944. g. motivācija bija ļoooti augsta. Tik daudzi no viņiem saviem jau tur dzimušajiem bērniem latviešu valodu iedzina pamatīgi, kaut gan līdz kādiem 70-tajiem gadiem (tas ir apm. 40 gadus) uz Latviju taču pat ciemos nevarēja atbraukt!!!
VVF dēls (dzimis Kanādā) pa TV stāstīja, ka spurojies Vairai pretim, ka nebūs tur nekāds latvietis..., bet kad radās iespēja atbraukt uz Latviju, tad redzot kā tolaik krievu valoda nospiež latviešu valodu, domas ir kardināli mainījis.

Lucy  1 5 Cik saprotu tev Latvija nav ne vecāku,ne brāļu ne citu radu,tik skumjas pēc savas izbijušās sievs:))
Nē nesaglabā,kam tev tas:))
Bāgatam turīgam Latvietim pasaulē nah vajadzība pilsonība,latvietība,pietiks ar to,ka ienāksi te oho un izstāstīsi cik esi turīgs,pašpietiekams un,ka tev ir kārna jaunā sieva un ar to visu leposies un arī ar to,ka tu par visām varēm gribi savai meitiņai iestāstīt,ka mammma tagad viņai būs šitā,nevis tā kura dzīvo LV.Skumji,ka ir tādi švabraki kuriem nav ne Dzimtenes,ne cieņas pret to!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu