Diženākais latvietis

Kurš pēc jūsu domām ir visu laiku Diženākais latvietis - Rainis, Pauls, vēl kāds cits?

kurkulis  1   Dižākais ir Mairis Briedis.

kurkulis  1   Mairis Briedis

Paula6    2 Nezinu kādēļ ir šāds jautājums uzrakstīts, jo arī vēsture nepateiks kurš ir bijis diženākais latvietis. Katram laikam ir savi diženie latvieši un ne viens vien...kas tās bija par personībām, kāds bijis viņu ieguldījums tautas vēsturē un visus mēs arī nezinām. Man diženi ir tie latvieši, kuri grūtā brīdī savas dzimtas un tautas liktenī palika uzticīgi savam godam, savai tautai, Latvijai, kaut arī tika liegti, lauzti, bet nesaliekti un gāja bojā lēģeros un karos.
J. Rainis un R. Pauls...katram ir sava nozīme savā laikā un savā jomā un nav jāķidā neviens par sīkumiem..ko darījis un kāds kurā brīdī bijis..cilvēki vien esam un ideālu nav.

SoulOil    2 Jukums Vācietis - ne tikai par to ka ir parasts mirstiigais ar savaam pozitīvajām u negatīvajām īpašībā, bet pateicoties savai pārliecībai un harizmai vēstures līkločos un izšķirošajos pagrieziena punktos vienmēr bijis klāt un ar savu izvēli aktīvi ietekmējis valstu likteņus ... Ja viņš būtu rīkojies un lēmis savādak tad iespējams PSRS būtu krietni savādāka un arī LAtvijia liktenis un ceļš būtu daudz ko citu lēmis - manuprāt šie punkti arī ir tie kas izsaka patiesu diženumu ! It kā kāds otrā plāna spēlmanis uz vēstures šaha galdiņa, bet tikai patiesie šahisti redzēs un novērtēs ka īstenībā ēnā slēpjas bez maz vai pati galvenā figūra :)

Labrador  1   Porzingjis!!!!

allldis    1 13 2 LaskovijMerzavec, nu ja, 700 gadus vergojuši vācu baronu muižas par dzimtcilvēkiem un ar savām miesām mēslojuši šo zemi, tā padarīdami to auglīgāku, kas tagad nevienam vairs nav vajadzīga, jo drīz nodosim to musulmaņiem. Gribētos tomēr par dižām personībām ..

Nav bijusi nekāda 700 gadus verdzība, trula, primitīva krievu propaganda, kas malta cara laikā un intensīvi pārmalta kremļa krievu periodā līdz šodienas okupantu troļlu darbdienu dunai!
Mērķis tikpat primitīvs - mazināt rietumnieciskās, vāciskās pasaules milzīgo devumu garīgajā un materiālajā ziņā okupēto prātos, cerot tā padarīt mazāku savu okupantu barbariskās varas izcilo stulbumu, nettaisnojamo vardarbību, cūciskumu un maveida neizglītotību! Kā arī slēpt savējās primātu ordas pretīgo šovinismu, kas rodas slimīgi apskaužot visas citas pasules tautas par to spēju atīstīties līdzi laika garam un to sasniegumiem materiālajā sfērā, kultūras jomā utt, utjp!
Diženas un pasaules mērogā mums bijušas daudzas personības, vēl vairāk mazzināmas tieši okupantu radītā dzelzs priekšskara, arū tīšas noklusēšanas dēļ.Viena no izcilākajām personām ir bijusi un IR no latviešu tautas nākusī Māte, bez kuras mūlestības, pašaizliedzības un vieduma mums nebūtu apspriežamo izcilību saraksts!
2021-11-16

Pereira      Ja iet runa par latvieti,tur vēl saknes jāpapēta!!Tīrasiņu latviešu tak sen jau vairs nav!! 2021-12-11

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu