Diženākais latvietis

Kurš pēc jūsu domām ir visu laiku Diženākais latvietis - Rainis, Pauls, vēl kāds cits?

p_p  1 3 Nu, nevar vienu vienīgu visdiženāko izvēlēties, jo viņi katra pa savam diženi - i jau pieminētie, i nepieminētie, i mirušie, i dzīvie. Valdemārs, Ulmanis, Vasks, Brauns, Stradiņš, Siliņš, Garanča, u.c.

slieks  1 2 Ir bijis daudz diženu cilvēku... Diemžēl viņu dzīvības izdzisušas izsūtījumos un karos. Ja kādu jāsauc vārdā, tad vairāk pie sirds tie, kas pratuši noskaņu radīt - Emīls Dārziņš, Kārlis Padegs...

Dolaars220  2   Te vesels lērums *dižlatviešu*!
http://tautastribunals.eu/?p=2465

fargo    3 nu, redzi. tā ir tava uztvere, kurā rainis vai pauls varētu dalīt pirmo vietu.
bet manā un citu uztverē var būt savādāk.
rainis bija sociālists, prekš manis tas arī ir viss - failed.
pauls ir ģeniāls mūziķis, par to nav pat šaubu, vismaz man. bet šlāgeru daudzums ir par lielu. atkal - failed.

taizelis22  1 2 Jābūt izcili dumam,lai zociķu ruporu-sūdu spaini,nosauktu par diženu!Viņš nav cienīgs kurpju šņores siet ne Veidenbaumam,koboļševiki mēģināja krāsot sarkanu,labi zinot,ka viņš tāds nebija!Ne kādam citam dzejniekam.

LaskovijMerzavec    3 Ja jau piedāvā divus, tad sāc ar pamatojumu, kādēļ viņi būtu saucami par diženiem un ko tad viņi tādu "dižu" ir paveikuši?

Manuprāt, viens ir dzejnieks (kura dzeja mani nekad nav saistījusi, izņemot "Uguns un nakts"un vēl "Spēlēju,dancoju" Iļģu izpildijumā) otrs populāru dziesmu autors, tai pašā laikā man Imanta Kalniņa kompozīcijas krietni labāk patīk.

fargo_pa  1 4 jā un nē. cilvēka pārliecība ir ļoti svarīga, man liekas.
piemēram žans pols sartrs. ģeniāls? nu, jā. ir tāda lieta. un tomēr bija staļinisma fans. kad no padomju krievijas daži izbēgušie sāka atklāt to, kas patiesībā darījās rietumu intelektuāļu apbrīnotajā komunisma paradīzē, kad pirmo reizi rietumos uzzināja par nometnēm, gulagu, sartrs bija tas, kas aicināja šos bēgļus likt šoreiz jau francijas cietumos un pat organizejas prāvas pret viņiem, lai to panāktu.
bet nekas nesanāca. liecības izrādījās patiesas. vai tas mazināja sartra mīlestību pret staļina krieviju?
tāpēc, es arī saku, ka priekš manis ar literaro mantojumu ir par maz.
vēl vairāk, raiņa personiskā darbība politikā parādīja, ka viņš patiesībā nebija liels cilvēks, bet diezgan mazisks.
tu par šo darbību vari uzzinat, ja vēlies. un izspriest pats. internerts un tā...
tāpēc es nekad neliktu raini uz latviešu diženo cilvēku pjedestāla. cilvēki ir nepilnīgi. visi. bet pat ar visu to, viņš nevelk uz nr1.

paleja    6 Torpedo,redzot tavas aktivitātes PA,iesaku apmeklēt psihotertapeitu,varbūt vēl var līdzēt........

Syringa    3 Autor, kamdēļ tāds šovinisms, ka jāizvēlas starp diženākajiem latvieŠIEM, kādēļ nevar starp latvieTĒM? ;)

Samila  1 3 Šveices kalnos ir aprakts, ka diženākais latvietis - Jānis Čakste.

Tessa    3 mans vectēvs-Aleksandrs Laime.

JurisK  2 1 Rainis = Pauls. Katrs savā laikā. Abi kā politiķi - nekādi, bet kā tautas mīlētas un cienītas personības - pirmajā desmitniekā noteikti, ja ne pirmie. Atceros, vecmamma stāstija par Raiņa ierašanos Valmierā kaut kad ap 20-to gadu - tautas sajūsma bijusi neaprakstāma, kaut ar Rainis slikts orators. Par Paulu - nebūtu viņa kopdarbs ar dziesmu tekstu autoriem - diez vai būtu kāds, kas sāktu atmodu perestroikas laikā. Pirms Paula latviešiem pat vairs savu dziesmu nebija. Intelektuāļi, protams, ir ar savu viedokli, bet tas ir viņu, ne tautas.

DanaL  2 2 Rainim būtu vieta pirmajā trijniekā, blakus Jānim Stradiņam un Krišjānim Valdemāram. Paulam - varbūt 10.-12. vieta, pateicoties simfoniskajai mūzikai. Personīgi mani viņa estrādes mūzika neuzrunā, par daudz Pugačovas un alus smārda piejaukuma.
Ja būtu jāizvēlas no mūsdienu diženajiem, es laikam raudzītos sportistu un citu mūziķu virzienā - pirmajā desmitniekā iekļautu Jāni Lūsi, Māri Štrombergu, Mārtiņu Braunu, Inesi Galanti, Elīnu Garanču.

Closing_Time  5   Raimonds Pauls.

limonija    5 Es blakus Rainim noteikti liktu arī Aspaziju tai pirmajā trijniekā;) Un Zentu Mauriņu nevajadzētu aizmirst. Kas attiecas uz politiķiem - Zigfrīda Meierovica loma arī nebija nekāda mazā, kad viņš 1918.gadā izbraukāja Eiropas dižvalstis, tika pieņemts kā mūsu pārstāvis un prata pārliecināt smalkos kungus, kas knapi apjauta, kur tāda jaunizcepta valstiņa atrodas, to atzīt de jure un de facto..."Prezentācijai" viņam bija līdzi tikai pāris foto albumiņi un perfektas vairāku Eiropas valodu zināšanas:) Šodien jau daudziem liekas, ka Latvijas valsts ir uzradusies pati no sevis un pastāvēs mūžīgi:D

Tessa    3 skatoties, par kadiem jaunieshiem ir runa. ja tev apkart ir tadi, kas fano par Gačo, tad ja. un diezgan logjiski ir tas, ka tev apkart ir tieshi shadi jaunieshi.

Vaukskis    2 Es domaaju, ka Jaanis Rainis !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu