Kādas Jums ir sajūtas attiecībā uz Trampa uzvaru?

Man bija gandrīz vienalga, kuru ievēlēs; tā vienkāršā iemesla dēļ, ka priekšvēlēšanu lozungi parasti (ja ne vienmēr) atšķiras no nākamās politikas. Pirms sarūgtināties vai sapriecāties, pagaidīšu, kas notiks tuvākā gada laikā.

Drole (2016-11-10 10:45)    5 R.Reiganam (kuram pateicoties, sabruka komunistu rezhiims) gan ir gluzhi cits reitings pasaules aciis - sestais visu labaakais Amerikas prezidents.

https://en.wikipedia.org/wiki/Historical_rankings_of_Presidents_of_the_United_States

https://youtu.be/CRZqz3e5Pr8?t=7444

laukroze (2016-11-10 10:47)    1 piekrītu viedoklim, ka sācies jauns laikmets jeb kā gudrie politkomentētāji izsakās - paradigma, koa jau iezīmēja Brexit, tagad Trampa uzvara. .. kā būs tālāk??? nezinu , dzīvosim redzēsim, vairāk katrai no valstīm jāpaļaujas uz sevi, ne tikai uz piešprices no ārpuses, tā apm.

bumpastiks (2016-11-10 11:02)  5 1 Esmu priecīgs,ka tomēr veselais saprāts dažkārt uzvar.Nu ko kam labu dod tā kašķēšanās ar Krieviju.Tikai vieni zaudējumi.Kaut vai tās pašas sankcijas visi izjuta uz savas ādas.

fargo (2016-11-10 11:16)  2 3 09:29 mani šokē, ka tu varētu uzskatīt, ka tādi politiķi kā klintone varētu būt man pieņemami kaut uz brīdi. mans skaidrojums ir tāds, ka dzīvojot latvijas informācijas vidē, kura rezonē cnn viedokli, tavs priekštats par trampu ir kā par monstru. tad jā.
izdari prāta experimentu - uz brīdi pieļauj, ka 95% priekštata par trampu ir balstīti uz meliem vai sagrozītu informāciju. uz brīdi to pašu pieļauj par klintoni.
un kā tagad?
te latvijā vispār ir izskanējis, ka klintones kampaņas viens no vadītājiem tieši sponsorēja nekārtības trampa sanāksmēs un uzstāja uz vardarbības nepieciešamību? viņi maksāja cilvēkiem, kuri barā uzbruka trampa atbalstītājiem. tas vispār te bija? maksāja viņiem naudu. tas ir fiksēts uz video. tas, kas pateicoties wikileaks ir atklājies par klintoni, parāda viņu kā viskorumpētāko, nekrietnāko politiķi asv vēsturē. neviens viņu un bilu nepārsit.
viņi ir izveidojuši valsts sekretāra amata pārdošanas shēmu globālā apmērā. ir ticis izveidots tāds politikas, biznesa un pelēkās darbības astoņkājis, kāds agrāk tika novērots tikai pie cosa nostra. bet te, te ir jau pilnīgi cits līmenis.

bet pat bez visa tā, tas kādu politiku un nākotni pārstāv klintone man nevar būt pieņemams ne ar kādiem argumentiem. atšķirībā no trampa.

uz spēles ir daudz, daudz vairāk kā daudzi cilvēki vispār apzinas. ne tikai asv. runa ir par fizisku rietumu civilizācijas izdzīvošanu. par tādu tautu kā amerikāņi, vācieši, zviedri, franči, angļi fizisku izdzīvošanu vistuvākajā nākotnē. runa ir vissvarīgākajām lietām. par visbūtiskāko. tautas mostas un ir pēdejais brīdis. ja ne tagad, vēlāk vairs nebūs kam.

ir jāsaprot, kas notiek. ir jāsaprot kas pāstāv ko, kas ir pret ko. kas par cilvēkiem kurā pusē ir. tas IR jāsaprot.

Tessa (2016-11-10 11:26)  3 4 tautas mostas un ir pēdejais brīdis. (c)
un? kas bus? tautas modas arii 1933.gada. cik atceros, arii 1917.ja. ljoti labi zinam, kadi #udi ir sanakushi. Sen nav bijushi visadi pakti un Jalta konference? bus. redzesi.
jacer, ka Kongress vinju tures grozhos.
un labi, ka mums prezidentu izvelas Saeima. citadi tauta arii noberztu acas un iestumtu pilii neteikshu ko.
nevajag tos palagus atbildet, nu nav visi tadi idioti, ka tu doma.

fargo (2016-11-10 11:29)  1 2 tad nejautā, tad nebrīnies, tad neprasi. man nav laika tam, kam to nevajag. ir, kam vajag.

etc (2016-11-10 11:47)  1 3 Neviļus prātā atausa filma "Karstgalvji" ("Hot Shots!") ar Čārliju Šīnu galvenajā lomā. Viens no personāžiem kaut kā pārsteidzoši līdzinās vēlēšanās pārsvaru ieguvušajam politiķim. Jācer, ka dzīvē šis cilvēks neizspēlēs tādus trikus kā augstāk minētajā filmā....

Polus (2016-11-10 12:27)  1 2 Gan šeit, gan sarunās ārpusē izkristalizējas tas, cik grūti ir kādam izstāstīt un parādīt to murgu, kas pēdējo gadu laikā ir vēlies pār vienkāršo amerikāni un kas ir mudinājis viņu balsot par Trampu. It kā internets, kur to visu var lasīt un redzēt, ir pieejams visiem, bet informācijas plaisa ir milzīga. Tā ir graujoša. Cilvēki nesaprot, ka tas nebija balsojums par Trampu kaut kādu viņa super-duper īpašību dēļ, bet gan balto balsojums par pašsaglabāšanos. Tāpēc smīkņāju par tiem, kuri ar putām uz lūpām stāsta par amerikāņu stulbumu.

Manas sajūtas - ļoti piesardzīgs optimisms. Nenoteiktības līmenis daudzās sfērās ir ļoti augsts, bet republikāņus vērtēju augstāk kā demokrātus, tāpēc cerības stars uz saprāta politiku ir dzīvs.

Paula6 (2016-11-10 12:41)  1 5 To, kas notiek pašā Amerikā īstenībā, zin tikai amerikāņi paši un ne CNN, ne kādi citi mediji vēl nav īsti sapratuši kas noticis un kāpēc...Pirms vēlēšanām valdīja neziņa un lielākā daļa cilvēku vēl nevarēja izšķirties par ko balsot..tas no sarunām ar viņiem pašiem pirms vēlēšanām. Un tagad, līdzīgi kā Brexit, šoks un arī tiem gavilējošiem pūļiem vēl nāksies saņemt auksta ūdens šalti...tika veikli nospēlēts uz zemākajiem cilvēka instinktiem...kad cilvēkam ir dusmas par kaut ko, tad koncentrējas tikai uz to vienu un nedomā par sekām. Amerikā, tāpat kā visā pasaulē, sabiedrība ir ļoti mainījusies un mēs nemaz nezinam, kas notiks šādos gadījumos ar mums pašiem. Bet nu katrs to visu saprot, kā tas ir izdevīgi pašam.
Bet rakstīt lielo palagu angļu valodā..mēs tomēr dzīvojam Latvijā...nav īpaši korekti.

neko (2016-11-10 12:56)  1 2 Labas sajūtas, lai ar Traps nav nekāds pozitīvā tēla iemiesojums vismaz dažos jautājumos ir cerības.

Chris1986 (2016-11-10 12:59)  4   Sajūtas ir ļoti labas. Kā fargo teica - baltie vīrieši ir visapsiestākā grupa no visām. Un tad nu viņi beidzot sacēlās un iedeva feministēm un pozitīvā tēlotājām tādu reālu un nepārprotamu spērienu pa tirsu - uz veselību! :D

PatiesibasKalns (2016-11-10 13:58)  2 2 Kreisie, komunisti, liberāļi, marksisti jūs esat knišļi, dēles. sabiedrības parazīti.
Un jūs pat to neapjēdzat.

Aizstāvēt nekrietnību ar putām uz lūpām. Ļoti, ļoti slikti cilvēki.

Mavs (2016-11-10 15:30)  3 1 Tāpēc, ka Latvijā ir pietiekami daudz cilvēku, kas domā kā Tessa 11:26, mēs arī esam tur, kur esam - t.b. - pakaļā ! :)

fargo (2016-11-10 15:48)  1 2 12:59 sacēlās strādājošie. tā nav vīriešu uzvara. cilvēkiem, kuri ir šķirti informatīvās vai valodu barjeras dēļ, ir greiz priekštats par to kustību, kas ir notikusi šo pēdejo pusgadu-gadu. un ne tikai asv.
tā ir apsmieto un pazemoto sacelšanās. tā ir stradājošās amerikas sacelšanās pret televīziju, holivudu, izlaidību, politkorektumu. konservatīvo nometnē ir TIK daudz spožu sieviešu, ka man ir labi ap sirdi, zinot kādas ´kvalitātes´ sievietes un vīrieši ir labajā notikumu un cilvēku pusē. es esmu lepns, ka tik daudz sieviešu nebalsoja ar savām vagīnām, bet apziņu. tas apstiprina un pierāda, ka viņas var būt atbildīgi vēlētāji un būs arī sieviete-asv prezidents, tikai ne klintone.
tā ir tik spektrāli visaptveroša publika, ka domāt, tā ir balto vīriešu kustība ir tik tālu no patiesības, cik nepatiesība atšķiras no patiesības. valodas barjera tā traucē saprast, kas tur notiek.
ši bija reize, kad es sekoju tam, kas notiek, noskatījos kādas 20-25 kampaņas sanāksmes, katra pāri stundai. un... es neredzējus monstrus, fašisus, rasistus, naidu un visas tās apsūdzības. es redzēju ko citu, vienkāršos cilvēkus, kurus apvieno cerība uz nākotni. vēlmi pēc darba, pēc likumības, taisnīguma un alkas pēc vārda un apziņas brīvības atjaunošanas. vēlmes nomest elites uzspiestos politkorektuma ierobežojumus. būt atkal brīviem, runāt to ko domā, domāt to, ko uzskata par pareizu paši, nevis to, ko atļauj valdība vai tvdiktori. tas ir milzīgs pacēlums, galvenais dzinējspēks ir atkal izjustā brīvība. pašcieņas atgūšana.

https://www.youtube.com/watch?v=sqNhDVcvrsg
https://www.youtube.com/watch?v=OWR5rxpA2Uc

neko (2016-11-10 17:15)    1 "cilvēkiem, kuri ir šķirti informatīvās vai valodu barjeras dēļ"; pēdējos gados vairāk pabraukājot pa pasauli nākas secināt ka LV mediji (īpaši interneta) ir nejēgā tendenciozi un palielam vismaz ASV gadījumā tik vien kā CNN oficiālo viedokli atgremot spējīgi. Piedevām pat to dara caur pakaļu un ilustrējot ar kāda dibena attēlu vārda vistiešākajā nozīmē.

fargo (2016-11-10 17:42)      un kas ir tv ziņās/politiskajos komentāros/pārraidēs? tas pats? neesmu tās redzējis kādus piecus gadus, ja ne vairāk. jādomā, tur tas pats. bet tu jau arī neesi tv fans.

Tessa (2016-11-10 18:07)  1 8 ja, Mavopiit, ja daudzi domatu ta ka tu, mes jau sen butu krievu gubernja, tikai tagad nav tie cara zelta rublji, ko kadreiz ieguldiija attiistiiba, tagad tu figu dabutu, aga.

limonija (2016-11-10 18:15)  1 3 Fargo - vēlme pēc darba jau nav slikta...Bet "dievišķais Donalds" it kā nemīlot imigrantus...Toties savos būvobjektos pieņem darbā nelegāļus, lai lētāk tiktu cauri...Nu kāpēc viņš nedod darbu īsteniem ASV pilsoņiem? Neglīta pretruna...Nedošu saiti uz šo info - slinkums meklēt, bet pati jau es to neizdomāju. Uzskatu, ka naudasmaisiem vispār nav vietas aktīvajā politikā - pietiek jau ar viņu rosību aizkadrā. Latvijas "Tramps"(Šķēle) arī ar solījumiem strādāt tautas labā neskopojās - čiks vien sanāca(nu labi - pašam jau miljoni, mums - čiks:D). Šodien ASV lieli protesti pret Trampu - paseko ziņām. Arī tie paši vidējie/vienkāršie amerikāņi, kas iziet ielās...Pārsvars patiesībā Trampam neliels, lai varētu gavilēt, ka amerikāņu sabiedrība zina, ko izvēlēties. Nepievienošos fanu klubam, lai ko arī te daži nečivinātu. Protams - ja lietas ies uz labo pusi - tas nebūs Trampa nopelns vien. Pasaulei piegriezusies vardarbība un alkatība - jāskatās pēc jauniem ideāliem. Bet šādas lietas nevajag sasteigt - kā franču revolūcijā -ieņēma Bastīliju, un sākās nenormāls bardaks...:D Ne jau pūlis spēj vadīt vēstures procesus. Gaiši prāti jālaiž pie teikšanas. Šaubos, vai Trampam tāds ir...

Edg (2016-11-10 18:27)  1 1 A man kas no tā?

Chris1986 (2016-11-10 18:34)  1   Jūs jau esiet redzējuši jauno versiju senajai Credo dziesmai: "Ekrāns balts un neparasts, Atnāk mikimausis, Atnāk Donalds Tramps.. "? :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu