Kam ir vajadzīga arodbiedrība, kas nerīko streikus?

Arodbiedrības aparāta algotajiem darbiniekiem? Kā, teikim, zviedru strādnieki tika pie savām lielajām algām un sociālās aizsardzības? Tāpēc, ka zviedru uzņēmējiem bija tika labas sirdis, ka viņi nolēma padalīties vai tāpēc, ka streikoja onlainā par katru jautājumu?

fargo (2017-03-01 13:40)      "Zviedru uznemeji no arobiedribas baidas, ui ka baidas. Redzeju cik zibenigi atrisinas stradnieka problema, kad sis pateica ka zvanis arodbiedribai. Boss ievilka plausas gaisu, izputa, un piekrita par labu stradniekam pie tam ar papildus bonusiem."

un kas te ir labs!?! ļauno uzņēmēju iespieda? idotu prieks, nekas vairāk.

otrais, lai ņemtu zviedriju par piemēru kā šodien dzīvot ir tiešām jābūt reāli galvā taranētam. šī kastrētā nācija kļūs par minoritāti aptuveni piecpadsmit(15!) gadu laikā, maksimums vienas paaudzes laikā.

kas attiecas uz ekonomisko sistēmu. kapitālisms ir vienīgā cilvēcei zināmā sistēma, kurā tautu labklājība sasniedza tādu līmeni, kāds ir tagad. ir divu veidu sistēmas mūsdienās - radošā un parazitējošā.
radošā strauji izzūd, jo tās priekšnoteikums ir ekonomiskā brīvība. bet tā ir grūti vai pat vispar nav savietojama ar labklājības pārdali. radošā stimulē izaugsmi, parazitējošā stimulē vēlmi ekspropriēt citu cilvēku radīto bez viņu atļaujas.
spilgts piemērs ir tā sauktā "progresīvā" nodokļu sistēma. tā soda izdošanos un darbīgumu, bet neļauj sasist degunu dīkdienim. pieaugušam, fiziski spējīgam cilvēkam no valsts nebūtu jāsaņem neviens cents. jo valsts šo centu var iegūt tikai kādam to paņemot.
ja ir nepieciešama sociālā palīdzība, tai ir jabūt 100% brīvprātīgai. nevis situācijai, kurā lielā daļā valstu mazākums uztur vairākumu. kas ir iespējams tikai vienā gadījumā - netaisnīga nodokļu sistēma.

av2 (2017-03-01 20:35)      to "reka55" - ilgus gadus straadaaju Honkongas firmaa. Viens no labaakajiem bosiem, kads man ir bijis. Vinnu darba kulltuura, attieksme ir tomeer...gaismas gadus prieksaa daudzaam naacijaam.
To "coldlands" - Volvo cars iet Saab peedaas , ja nenolaidiisies uz zemes !. Austrumnieku autinni ir gan labaaki tehniski,ekanomiskaaki , klusaaki , gan smukaaki, eertaaki, matreaali izmantoti labaaki , gan, un pats galvenais, 7x mazaak pliist. Pluss cena/garantija daudz labaaka. Vienigais reaalais konkurents austurmniekiem ir vaaciessi.Punkts.

fargo (2017-03-02 00:12)    3 "Var tikai apbrīnot, kā šī fargo mācība, ka viss pienākas tikai tiem, kam no dabas dota lielāka gudrība un enerģija"
nevis "viss", bet tas, ko viņi ir nopelnījuši!

"bet visiem tiem, kam nav paveicies ar prātu tik ļoti, ir jāstrādā pirmajiem, lai apmierinātu to alkatību"
"tiem" vajadzētu būt pateicīgiem par viņiem radīto iespēju pabarot sevi un ģimenes. bet pateicības vienā ir naids.

"iet kopā ar ticību, ko viņš pārstāv"
"varu tikai apbrīnot", cik laikam grūša ir šī domāšana. pretējā gadījumā, apbrīnotājs varētu sev pajautāt - pag, interesanti, vai tajā "mācībā" ir kāds nodoklis vai runa par to un kāds tas ir?
apbrīnotājs tad ļoti vienkārši varētu atcerēties, ka ir gan viens nodoklis, kura autors ir Dievs, sauas - desmitā tiesa.
un TAVU BRĪNUMU! tas nav PROGRESĪVS!:) tas ir taisnīgs. tāpēc arī nav progresīvs, jo ja būtu progresīvs, tad tas būtu nevienlīdzīgs, netaisnīgs. bet tā, neatkarīgi no tā, vai kads ir gurds vai muļķis, slinks vai čakls, nabags vai bagāts, ikvienam tā ir desmitā tiesa. ģeniāli un taisnīgi.

vēl ir kaut kas, ko kāds "apbrīnojami" ir nespējīgs saprast? var jautāt.

annas_atis (2017-03-06 16:47)      Un kas bija padomju laikos? Tur cita šķira, proletariāts, to kopību sauca par profsojuziem...a šķirba ta kāda, ko patricieši apjāj proletariātu vai plebejus...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu