Tev pieder vara.

Ja konkrēti Tev iedotu varu tad kādas reformas Tu veiktu, lai uzlabotu tautas labklājību? Kritizēt prot visi tāpēc arī radās šis jautājums.

Rondijs (2017-05-08 14:34)    1 Visu pārveidotu par pamatakmeni liekot godīgumu pēc principa - cik atdevi, tik saņēmi.

Who (2017-05-08 14:58)    2 Bija tāds USA komēdijseriāla varonis Alfs, man ir citāts (nevalsts valodā) :D
— Альф, как ты думаешь решить проблему бездомных?
— Уже решил!
— Как решил?
— Для каждого из них строится дом.
— А что ты думаешь делать с безработицей?
— Ее уже нет. Все строят дома!
— Может, и войн больше нет?
— А кому воевать? Все бегают, обои для новых домов выбирают.

Vara - ir neforšs vārds, un nozīme visai nosacīta.

kuks10 (2017-05-08 17:43)      žetons Who ,ļoti humāni ...)))

AivarsN (2017-05-08 18:41)  1 5 Lai veiktu kardinālas pārmaiņas,Latvijai vispirms jāatgūst neatkarība. ES noteiktie standarti un prasības mums ir ļoti neizdevīgas,tāpat kā tirdzniecība. Arī NATO arvien negausīgāk aprij mūsu jau tā trūcīgo budžetu,bet drošības vietā aizvien vairāk saasinot attiecības ar Krieviju,kā rezultātā esam pazaudējuši vislabāko tirgu un tranzītu,kurš Latvijai bija īsta zelta ādere. Tagad vajadzētu iegādāties ļoti daudz vazelīna,lai atgūtu kaut daļu no tādējādi zaudētā. Latvija ir viena no korumpētākajām ES valstīm,sākot jau ar pašu KNAB un tiesu sistēmu. Ja par kaitīgo pārtiku,tad tai noteikti jāuzliek akcīzes nodokli un jāierāda atsevišķi plaukti,lai motivētu ražot veselīgu pārtiku bez kaitīgām piedevām. Arī progresīvo nodokli jau sen vajadzēja ieviest. Izglītība sagatavo vergus pēc iluminātu projekta,nevis pilnvērtīgus pilsoņus. Visgrūtāk būs cīnīties ar popkultūru. Tajā pilnīgi atklāti tiek sludināts sātanisms,demonstrēta iluminātu simbolika,degradējot jauniešus. To nevajag aizliegt,bet jauniešiem izskaidrot skolā,kas,kā un kāpēc tā.
Darba jaunajai valdībai būtu līdz kaklam. Es neparakstos,jo man tikai vidējā izglītība.

AivarsN (2017-05-08 19:16)  1 4 Latvija vienmēr ir bijusi lauksaimniecības zeme. Ar ES regulām un nevienlīdzīgo līdzfinansējumu ir iznīcinātas mazās z/s,kurās tūkstošiem cilvēku nopelnīja sev iztiku,ražojot ekoloģisku pārtiku. Tāpat mājražošana. Tagad visi tie cilvēki strādā ārzemēs. Nost ar visām stulbajām prasībām,atskaišu kalniem un kases aparātiem. Jāierobežo neskaitāmo kredītfirmu patvaļa,kuras izkrāpj cilvēkiem pēdējo īpašumu, gluži kā reketieri. Pirmkārt neatkarība, korupcijas un ēnu ekonomikas likvidēšana,tad varēs samazināt nodokļus.

Epifanija (2017-05-08 20:17)    1 neko kādu valsti esat pelnījuši, tādā arī dzīvojiet! man jau galīgi nav par to jādomā, man viss patīk:)

shining manis dēļ varēji necensties, man tas ir pilnīgi vienalga, kurš uzvarēs, mana labklājība jau sen nav no tā atkarīga

fargo (2017-05-08 20:23)    1 alfs ir mans mīļākais seriāls hands down, kurš bieži tiek atstāts iemigšanai. alfs... tas ir samsing.

tika minēts sociālais sektors. tur! vispar eiropā tas ir pirmais, galvenais punkts - likvidēt pabalstus un parazītismu uz 100%. valstij nav jābūt tiesībām atņemt materiālās labklājības vienam un atdot tās citiem, pēc saviem uzskatiem, kuri likumsakarīgi ir šīs sistēmas galvenie atbalstītāji vēlēšanās.
nedrīkst būt sistēma, kurā produktīvākie cilvēki tiek sodīti, bet neproduktīvie atbalstīti. kādas tam ir sekas? ne-produktīvie vairojas, produktīvie izzūd. tīri ģenētiski. iq tiek mantots. ja sabiedrība dekādēm stimulē to, lai vairotos vecāki ar zemāku iq, bet vecāki ar lielāku iq atturētos dzemdēt vairāk bērnus, arī lielākas atbildības nākotnes priekšā dēļ, iq pazeminas. bet tas ir galvenais faktors, kurš nosaka personas produktivitāti.
tapat kā augstāku iq līmeni cilvēku grupā var šādi ģenētiski zemināt, to arī var celt. ļaujot brīvu izpausmi un pārtraucot stimulēt faktiski slinkumu.
kas attiecas uz šābrīža situāciju ar migrantiem eiropā un asv... kaut kas tāds vēl nav noticis nekur un nekad, kad vietējai populācijai liktu uzturēt tās uzkrāto labumu gribētājus un to darītu pašu populāciju elite, turklāt radot situāciju, kurā svešinieki tiek de-stimulizeti strādāt, sevi nodrošināt.
tirgus ekonomika nostatītu tik daudz savās vietās. bet ne visu. tā ir tāpat 100% izglītības sistēmas nomaiņa. neiespējami vienā komentārā detalizētāk izstāstīt.
tas, cik tālu lieta attiecas uz ekonomiku.
bet tas nestrādā bez ētikas labošanas. tas ir grūtāk kā izveidot ekonomiski plaukstošu ekonomiku.

Epifanija (2017-05-08 20:28)      20:23 vismaz viens cilvēks domā to pašu ko es, man tikai ar to izteikšanos tā ir kā ir, citi nesaprot:)

kvarts (2017-05-08 20:59)    2 Likvidētu visas politiskās partijas un no katra novada ievēlētu 1 deputātu. Saeimas deputātiem 90% darba laika liktu no mājas strādāt( pēc apgabala no kura ievēlēts)Saeimas ēkā savcācoties reizi mēneši uz balsošanu. Ministrijas izmētātu pa dažādām Latvijas pilsētām. Visiem ierēdņiem pilnu materiālo atbildību par savu rīcību. Uznēmēji, kas krāpjasd ar nodokļiem -pirmo reizi naudas sods, 2. reizi aizliegums nodarboties ar uzņēmējdarbību. Mūžīgos bezdarbniekus-spaidu darbos.... nu apmēram kaut kā tā...

irgo (2017-05-08 21:06)    5 Samazinaatu valsts aparaatu...a kur tad liksies tie tuukstoshi bez darba palikushie a?
...nu tie tukstoši ja nestrādātu , tad vismaz netukšotu Valsts budžetu !!!

reka55 (2017-05-08 23:22)    2 ......var iedot naudu ubagam......sieviete var iedot vīrietim.......varu iegūst, negodīgi vai ļoti negodīgi...…

makinlijs72 (2017-05-08 23:30)    1 izslēgtu demokrātiju,tad ilgi un nesavtīgi strādātu, lai attīrītu valsti no korumpantiem,shēmotājiem un vienkārši zagļiem.tad visu sakoptu un atdotu,šo jauno,skaisto valstisko veidojumu atpakaļ demokratijai.Vēlak espējams ka cikls būtu atkal jāatkārto.

av2 (2017-05-09 04:04)      tiem, kas tiks samazinaati valsts aparaataa, naaksies saakt straadaat citur. Un, pats svariigaakais, paliks ta labaakie , veertiigaakie , gudraakie.....teoretiski.
Vai tad tiessam pasaulee nav valsts neviena, no kaa...pamaaciities?

AivarsN (2017-05-09 12:56)      Diemžēl,valstis no kurām varētu mācīties,visas jau ir iekarojuši sliktie,vai noorganizējuši revolūciju demokrātijas ieviešanai un iefīrējuši tajās sev uzticamu valdību.

Hustler_ (2017-05-10 19:47)    1 Izlidinātu darba devēju kofederātus no svēto kārtas. Dibinātu pašvaldību uzņēmumus peļņu nesošās sfērās. Peļņa + nodokļi tomēr ir vairāk nekā pliki nodokļi. Un nevajag dziedāt trulās dziesmiņas,ka pašvaldībai nesanāks radīt peļņu nesošu uzņēmumu. Pie labas kontroles visu var dabūt gatavu. Pasludinātu biznesa sfēras,kuras var piederēt tikai Valstij vai pašvaldībām. Piemēram azartspēļu bizness. Pie šādiem Valsts un pašvaldību kases ienākumiem varētu sākt arī domāt par nodokļu samazināšanu iedzīvotājiem un uzņēmumiem. Nacionālo interešu vārdā ignorētu ES regulas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu