Tautas spēks?

Arvienvārdsakot, rīta ziņās rāda nekārtības Nantē. Francijas rietumu. Pilicija nošāvusi jaunu vīrieti. Tagad jaunieši protestē, ir nekārtības, bet valdība ir neapmierināta un pārbaudīs apstākļus, pie kādiem tika atklāts uguns. Mīlu Franciju, ievēroju, ka viņiem bieži spuras gaisā un valdība dara, kā tauta prasa.
Indija, Šantarāmu lasu. Tur tauta pieņem dajebko, ko ar vieņiem dara un ievieš savu “pagrīdes” kārtību. Man radās sajūta, ka latvieši Indijai krietni “tuvāk”, kā Eiropai :D

Drole (2018-07-05 11:36)  1 4 Iipashi naivajiem: par "franchu jaunieshiem" liberaalaa prese parasti sauc magrebieshu narkotirgonju bandu locekljus uc nelegaaljus. Konkreetajaa incidentaa franchu kompartija censhas sasildiit savas netiiraas rokjeles, meegjinot izsist sev labumu no iebrauceeju kriminaalju aktivitaateem


https://fr.news.yahoo.com/nantes-nouvelle-nuit-tendue-11-interpellations-045528684.html?hl=1&noRedir
ect=1

Drole (2018-07-05 11:52)  1 3 Françi par neinformétu personu komentiem ("nu i pa tauta, safantazē paši kko un tad nu komente šķērsam") izsakaas:


"Ne dites pas jeune homme !
Ainsi vous insinuez que c´était un homme ordinaire !
-
NON !!
-
C´était une racaille !!!
-J´ai connu les années, où dans un cas similaire, la presse titrait "Un bandit abattu par la police" ou un délinquant, un truand, un gangster, un malfrat ou un criminel, mais
certainement pas "un jeune homme" !!!"

"Là où il y a des noirs et des arabes, il y aura TOUJOURS des problèmes de délinquance et d´insécurité."

"les quartiers "dits sensible" d´apres l´article= quartiers de mherde en fait, doivent être traités à la syrienne: le grand ménage avec retour au bled.."

neko (2018-07-05 17:01)    3 Slinkums gari rakstīt, bet tev tads "tūrista viedoklis" par Franciju:)

Vienīgais kam varu piekrist - rīkot grautiņus ir viņu nacionāla tradīcija. Tikai šie grautiņi ir "tvaika nolaišana" kas jau ļoti sen neko nav manījuši. Tāpat viņi regulāri rīko streiku utt. tas viss ir tik pierasts ka neviens tam sen vairs nepievērš uzmanību. Bet nodokļi katru gadu ceļas, pensijas vecumu paredzēt palielināt līdz ES līmenim - 67 gadiem. Pret visu bija skaļi protesti kas neko nemanīja. Vieni pacieš, citi klusām mūk prom (ar tādiem retiem izņēmumiem kā Žerārs Depardjē, kas aizgāja teatrāli "aizcērtot durvis").

multi (2018-07-05 19:49)    4 Pa lielam tur grautiņus rīko ne jau īsti francūži... Gan jau, ka ne bez iemesla nošāva, tāpat vien neviens ieroci nevelk ārā.

P.S Gribu redzēt šitos latviešu čīkstētāju (grautiņu atbalstītājus), kad tādā grautiņā tiks nodedzināta viņu auto vai izdemolēts viņu īpašums. Sabojāta īpašuma gadījumā iespējams no apdrošinātāja ko dabūs, bet auto ar octa varēsi norakstīt personīgajos zaudējumos.

neko (2018-07-06 08:05)    2 Elementāri - tādi kas ir dzīvojuši Francijā (ne ka tūristi) mūsdienās ir daudz...:)

Bet ja par tautas spēku, tad nav skaļā bļaušanā uz ielām ne klusā īdēšanā.

neko (2018-07-06 09:23)    1 Es jau ari nekomentēju sākotnējo jautājumu (tur vis jau ir pateikts) - tā bija atbilde uz pēdējo repliku "Visi par Franciju., Kāpec?"

Bazhix varu piekrist tikai daļēji.

Edgars37 (2018-07-06 10:55)      09:23

...daleji vai nedaleji neko nenozime😃, tiesnesis Hloja punktu atdeva Bazhix😃, tatad Bazhix 1 : Neko 0😁. Sakas otrais puslaiks par Indiju😃😃😃!

fargo (2018-07-06 11:38)  1 3 cilvēks>"Privāti saņēmu komentārus par Franciju :)
Indiju neviens nekomentēja? Kapēc?"

autors>"Elementāri - tādi kas ir dzīvojuši Francijā (ne ka tūristi) mūsdienās ir daudz...:) "

cilvēks>"Es jau ari nekomentēju sākotnējo jautājumu (tur vis jau ir pateikts) - tā bija atbilde uz pēdējo repliku "Visi par Franciju., Kāpec?"

autors>"Nu ir dumji, ka izrauj vienīgo sev saprotamo vārdu no teksta un par to runā, lai arī viss teksts par citu.
Man vairāk zināmi cilvēki Indijā dzīvo. Ir dzīvojuši.
Un stāsts par Latviju"

vnk pisec kautkāds ar šito personāžu...

jā, un tagad "stāsts ir par Latviju" un kad kāds tagad nokomentēs par latviju, autors iebildīs, ka tēma taču nav par latviju, bet par indiju. un kad kāds rakstīs par indiju, izrādīsies ka arī TAS neko nesaprot no autora rakstītā, jo viss stāsts taču ir par franciju. un nevis grautiņiem, kā tēmā, bet izrādās kultūru. nāk prātā glums zutis.

Edgars37 (2018-07-06 12:02)    1 11:38

...nu bet izlasi 10:55, tur beigas skaidri rakstits, ka tagad ir puslaiks par Indiju😃, ja bus nepieciesams papildlaiks, tas bus par Latviju😃. Ta ka tagad asi lasit visiem ieinteresetajiem Santaramu un sniegt kvalitativus, pardomatus, uz gramatu un pieredzi😃 balstitus komentus, ibo, pret komentesanu jaattiecas loti nopietni, jo sai tema tik 2 komenti 6 stundas un komentus vajag izmantot maksimali😃😃😃.

LaskovijMerzavec (2018-07-06 12:22)  1 4 Nu Latvijā arī bija 13. janvāra grautiņi...ja jau stāsts par Latviju:)

Tas, ka Francija ir bagātāka, arī tiesa, jo reāli Latvija ir jauna valsts, ko paši uzcelsim, tas arī būs...

Floriana (2018-07-06 12:52)    3 Dīvaini, ka mīli Franciju un nemīli Latviju + vēl neko nedari, lai tauta tevi mīlētu, un valdība darītu, ko tauta vēlas. Un visdziļāk iebāzās ne jau Latvija, bet iedzīvotāji, kas ne visai izglītoti politikā.

jotuns (2018-07-06 15:28)    3 >> patiesība visas postpadomju valstis ir viena vecuma =/-, visdziļāk pakaļā iemanījas ielīst tieši Latvija
Krievijas TV skaties? Latvija ir topā no postpadomju valstīm. Labi, Igaunija ir priekšā, bet viņiem ar somu investīcijām (un vēl padomju laiku iespējām skatīties skandināvu TV) ir brīnums, ka nav vēl tālāk. Leiši nekur pārāk tālu nav, neskatoties uz savu lielāko tirgu, homogēno sabiedrību un poļu tirgus atbalstu. Kas vēl? Baltkrievija (ha). Ukraina (OMG)? Moldāvijā esi bijusi? Bēdu ieleja ... Par dienvidu PSRS republikām nerunāsim. Ar austrumeiropas valstīm nav korekti salīdzināties, bet pat no tam esam dažas noķēruši ...

Varēja būt labāk? Protams. Varēja būt sliktāk? Droši. Īstenībā, tas, ka šobrīd dzīvotu kā Ziemeļkorejā bija visticamākas variants 80 gados. Vienkārši paveicās. Mums visiem. Ne pārāk pelnīti. Tā ka nevajag man te par tiem 100 gadiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu