Ko tie krievi spiež mūs runāt krieviski?

Ltv7 žurnālists Ignatjevs no raidījuma "točki nad i" gribējis piespiest nacionālā apvienības pārstāvi viņa raidījumā runāt krieviski. Un kad NA pārstāvis atteicies runāt krieviski, tad liedzis viņam dalību raidījumā. Kāpēc pa LTV1 svešvalodās runājošajiem var palikt titrus apakšā ar tulkojumu, bet krievi nevar. Un kad beidzot tas beigsies. Ja te ir Latvija un valsts valodā ir latviešu, tad skolām, televīzijai un avīzēm jābūt latviski un ja krievi grib ko krieviski, tad lai taisa svētdienas skolas krieviski, paši sponsorē savas avīzes utt. Cik var ar viņiem auklēties. Viņi ne tikai paši nemācās, viņi vēl spiež latviešus runāt savā okupantu valodā.

marmorakaraliene  2 2 Piemērs iz dzīves - mana meita dzīvo un strādā Vācija, ar latviešu vai krievu diasporā nav saistīta vispār. Tekoši runā vācu, krievu, angļu un dāņu valodās. Un krievu valoda nebūt nav pēdējā, kura viņai Vācijā nepieciešama tieši darba vajadzībām /transporta loģistika/

Agatem9  1 8 Es arī samulsu, kad man šodien Molā, Citadelē uzrunā ar pirmo tekstu krieviski....

Chris1986  6 4 Es domāju, ka solvitas paskatīšos, kā tu leksies, kad drīz staigāsi pa Rīgu paranžā un dabūsi sist pieri pret grīdu 6reiz dienā mošejā. Tad atcerēsies vecos labos laikus, kad vienīgi neaicinātie ciemiņi te bija krieviņi, kas tomēr ir diezgan eiropiski un prognozējami. Mums jau mellie vazājas pa pilsētiņas centru - tipa studenti .. kkā spalva uz rokām pati saceļas

hewy  1 7 Varbūt kāds var nosaukt piemērus no vēl kādas valsts pieredzes, kur kāds tiek nosodīts par vēlmi runāt savas valsts valodā? Izskatās, ka Latvijā tā ir nezūdoša norma.

grieta_85  1 7 pretīgie okupanti. starp citu, iezīmējas tendence, ka koruptīva valsts pārvalde Eiropas kontinentā ir tieši postsovjetiskajās valstiņās. Ko kurš 90-jos ar kalašņikovu sagrāba, tas viņa bērniem šodien ir. Tie lēnākie pabeidz izzagšanu vēl šodien sadalot zemes platības=ZZS.

grieta_85    2 bet protams utis ārstēt ar ērcēm būtu stulbi! negribu nekādus melnos atkritumus Dievzemītē, lai savairojas gaismas ātrumā, parazitē, slepkavo un izvaro citās adresēs!

valmierietis333  4 3 19:04,
-Trolli , pietiek mērkaķoties , tieši dēļ tādiem neizlēmīgiem cilvēkiem kā Solvita un viņas "s" viss ir salaists neglābjamā pakaļā , kura maina politisko piederību ik pa stundām - nu jau pieslēgusies Saskaņai !

-Pus gadsimtu nezinu ,kur atrodas kaut viens vēlēšanu iecirknis , vari necensties - nepārdomāšu , tradīcijas neesmu nolēmis mainīt - atlikušais gadsimts būs tieši tāds pats!

Mani palagi ir veltīti gudriem cilvēkiem , tā ir vienīgā iespēja būt troļļu nepamanītam , jo tiem lasīt nav laika ,jo visu laiku pašiem jāduļķo ūdens ! ;)

valmierietis333    1 Un jā , es nāku no vēl latviskākas pilsētas par Valmieru ...
Valmiera tikai pieturpunkts manam garajam ceļojumam !

av2    6 Latvijaa jauniessi normaali runaa angliski. Krievu valoda, ja kaads to zina, ir tikai pluss, bet, kaa valsts valoda taa nekad nebuus.Kaa jebkura svessvaloda, ja to kaads zina, ir tikai extra, bet nekad tak neviens nesaaks uzspiest to lietot svessaa valstii. Krievi Latvijaa, nu tak vienreiz pierodiet, it sevisskki, kaa jau teicu, jauniessi vissi, kam ir izgliitiiba, runaa angliski.

Ellocka  2 3 Vai tiešām mums Latvijā krievi un krievu valoda ir vienīgā un galvenā problēma, kuras rezultātā esam, kur esam? Nomierinieties, viņi tāpat LTV raidījumus skatās maz, tā ka varam pāriet tikai uz latviešu valodu un vārīties savā nacionālā mērcītē savā silē. Tikmēr LTV pārstāj skatīties arī latvieši. Mani bērni iznesa no istabas televizoru un paziņoja, ka tāds nav vajadzīgs.. Es reizēm paskatos politiskās diskusijas, bet kopumā programmu saturs ir tik neprofesionāls, ka izvēlos skatīties ko citu. Seriāli, ko rāda Latvijas kanāli, neinteresē, jo uzskatu, ka kvalitāte beidzas ar 8-12 serijām sezonā.

laukroze  2 5 vrb. ne pa tēmu, bet vakar nejauši noskatījos ´pa LTV1 "Atslēgas"- atskats uz neseno vēsturi, kā 90-tajos krievu armijnieki negribīgi pameta LV, ir ko pārdomāt, akcenti ar labi salikti, tā kā, valmierietim silti iesaku noskatīties, izbeidz savu propagandu, vnk. šķērmi metās.

https://ltv.lsm.lv/lv/dokumentalie/atslegas/

AivarsN  3 2 Jau sen pasaules valdība cenšas sajaukt tautas,piespiežot pārcelties uz citu tautu teritorijām. Ne jau bez iemesla muslimi pamet savu dzimteni. Vienota tauta ir grūti pakļaujama,bet ar tādu daudznacionālu,savstarpēji saķildotu pūli var darīt visu,kas vien ienāk prātā. Kamēr tautas savā starpā plēšas par dzīves telpu un tiesībām,tikmēr starptautiskā mafija var netraucēti izzagt visu kas tajā teritorijā vērtīgs un iedzīvotājus padarīt par mūžīgajiem vergiem. Nevainojiet citās valodās runājošos mūsu valsts iedzīvotājus. Ne jau viņi sagrāva mūsu ekonomiku,iedzenot nenomaksājamā parādu jūgā un liekot daudziem latviešiem pamest dzimteni. Ar mūsu pašu Kangaru rokām aizjūras saimnieki mūs iznīcina,novēršot uzmanību uz Krieviju,kura patiesībā ir tāds pats upuris kā mēs. Arī no turienes tiek izlaupītas dabas bagātības,iedzenot tautu nabadzībā. Vai tiešām tik grūti saskatīt kopsakarības globālā mērogā?

valmierietis333  1 2 10:01,

Man šķērmi metas tikai no cilvēkiem ,kuri viegli padodas zombēšanai un spēj ieraudzīt tikai to ļaunumu vai to patiesību ,ko vēlas ieraudzīt ...
-Pats sēž uz sausas pulvermucas skatoties svētku salūtu , bet problēmas saredz tikai aiz kaimiņa sētas !

Ja cilvēkam ļaus izvēlēties no divām pusēm vienu ,kurā nostāties - viņš to izdarīs ; bet tikai plaši domājošs un spriest spējīgs cilvēks saprot ,ka eksistē arī citas iespējas - ar to mēs arī atšķiramies ,ka es visur esmu neitrāli pa vidu - gatavs uzklausīt visu pušu viedokļus un redzējumus ,nevis ļaujos akli zombēties vienam pareizajam viedoklim vai pusei ...

Ar tik aptumšotiem cilvēkiem nav jēgas nemaz diskutēt - tāpat tālāk par savu degungalu neieraudzīs!

Par filmām runājot , pa to pašu LTV1 dažus gadus atpakaļ skatījos filmu par vāciešu izdarībām Latvijā , kur kailus cilvēkus šāva bedres malā (skolās vēstures stundās to filmu vajadzētu rādīt), tik nez kāpēc neviens tagad par to neraud , bet tik vien spēj kā krievus visur vainot , man kā neitrālam vērotājam/vēsturniekam tas nav saprotams !

Visas lielvaras ir uz asinīm būvētas , neatkarīgi ,kur viņas atrodas , rietumos ,austrumos utt...
Tikai aklais nebūs pamanījis rietumu zvērības T-austrumos , Āfrikā un visur citur , bet kādēļ par to neviens nerunā un neraksta !? Jo redz nav izdevīgi ... Nevar taču iet pret saviem kungiem ...

Šo diskusiju neturpināšu!

AivarsN  1 3 Kuram kungam kalpo,tam dzied slavas dziesmas un tā valodā cenšas buldurēt. No brāļu Kaudzīšu laikiem šī tradīcija ir tikai attīstījusies.😃

etc    2 Jaunatne runā angliski tāpēc, ka latviešu skolās krievu valodu māca kā svešvalodu. Un tiklīdz jaunietis kļūst pieaudzis un nonāk darba vidē, kur klienti runā krieviski (jo citu valodu nemāk), tā tūdaļ ir nepieciešamība iemācīties runāt krieviski. Nu pamēģiniet kādam uzbekam, tatāram vai kazaham angļu valodā ko iestāstīt - viņi bola acis, "ņepoņimaju", "a pa russki možno?" Jūs jautāsiet - kur tas vajadzīgs? Nu kaut vai Rīgas lidostā.
Man ļoti žēl, ka savā laikā, pakļaujoties nacionāļu spiedienam, krievu valoda tika maksimāli iespējami noīsināta no skolu programmām. Tā kā solvitas, laikam arī Jūs tikāt šo "laimīgo" skolēnu vidū. Un aizbrauciet uz Daugavpili, Rēzekni - visur cilvēki runā gan krieviski, gan latviski. Preiļos pat latgaliski. Un netaisa no tā ziepju operas.
Tas, ka komunistiskais režīms savā laikā savārīja pietiekamu daudzumu ziepju, nenozīmē to, ka pie tā vainīga kāda valoda. Cieta tolaik visi - arī paši krievi.

av2  1 1 etc - kuraa vietaa Tev Riigas lidostaa vajag krievu valodu??? Esmu lidojis caur Riigas lidostu reizes 20 jau. Ne reizi nekur nebija krievu valodaa kas . Pat paarreiz lidojost caur Maskavu nevajadzeeja, mieriigi angliski vissi saprot/runaa. Kaa jebkura pasaules lidostaa - ar angllu valodu viss ir izteikts.

etc    1 av2, man meita strādā lidostā, viņa jau nu labāk zinās.

MazaisMopsis      Ja visi latvieši runātu ar krieviem tikai latviski viņi būtu spiesti mācīties valodu. Latvieši ir gļēva tauta , jo izdabā krieviem. uz krieva- ņepaņimaju uzreiz paklanās un runā krieviski. + vēl tagad jaunieši spiesti mācīties to valodu, jo bez tās neņem darbā. vAI ŠĪ IR LATVIJA...VAI TOMĒR REĀLI KRIEVIJA ! Mīkstie ! 2019-05-03

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu