Par ko jūs esiet pateicīgi Padomijai?

Par ko jūs esiet pateicīgi saulainajai bērnībai Padomijā? Es par to, ka man iemācīja ienīst jebkāda veida netaisnību, kad cilvēks izmanto cilvēku savās interesēs - gan to, kā bagātie izmanto nabagos, gan to, kā sievietes izmanto vīriešus

C_hloe  7 6 12:34 ņenado ļaļā
līdzdalības maksa bija, par 14 dienām 27-35 rubļi
un nauda visiem bija, jo nebija ko pirkt :D :D :D
ai nē - ko man deva padomija
nu neko šausmas par to, ka man kāds var uzspiest, ko darīt, ka pēc diploma saņemšanas - nosūtīt, kad kolektīvi izsauca visu priekšā un lika stāstīt, kāpēc man sarkana bante, kad visiem baltas ( pārnestā nozīmē par bantēm lasiet)
nekas labs padomijā nebija
nekas
bet, tajā dzīvoja mani vecāki un piedzimu es..... man vienīgie labie faktori, kuri pastāvētu arī bez padomijas
torpedo....

kokote  3 5 Torpēda, ja vēlējies nostaļģiskas atmiņas par bērnību, tad jautājuma uzstādījumam bija jābūt savādākam. Vismaz es izlasīju to kā jautājumu, kas man paticis (neceļas burtus raktstīt, būt pateicīgai) padomju režīmā, REŽĪMĀ.

C_hloe  7 9 Torpēdi, Tu esi kādu medaļ atvedis vai kausu?
Pašvaldībās ir bezmaksas nometnes un nometnes, kur diena maksā 0,7-1,00 par 3x ēdināšanu
Tev mazbērni ir? Vai bērniem sodien slikti dzīvojas!
Nē un tūkstošreiz nē Padomju režīmam. Tās ir ŠAUSMAS!!!!!

ketija64  5 10 jurijs55
ko melo,es vidusskolas laikā vasaras brīvlaikos dzīvoju laukos pie omes un fermā slaucu govis ,alga man bija 300 rubļi mēnesī un pat vairāk ,jo vienu vasaru sapelnīju veselu tūkstoti. :)))

newgame  9 12 Chris, es saprotu ka Tu uz vecumu kļūsti bērnišķīgs un velies atgriezties bērnība, nu pagaidi mazliet, Tu jau platiem soliem tur iesoļo.
Manas meitas jau tagad ir puspasauli apceļojušas, ko es podomijas bērnība nespēju.
Tagad Tu vari gan komunistus nozākāt, gan kapitālistus, bet padomijas bērnība?
Tad vēl smieklis nāk par to veselīgo pārtiku, un ērcēm.
Tad jau cilvēki pedāļus varēja atmest a doktors uzrakstītu ka no klepus.
Vai toreiz ārstēja no depresijas, tak ne, psihene iebāztu, un porjadoks. Var rakstīt un rakstīt, un rakstīt, bet ne jau bērnību es izsmeju, bet padomiju, un viņas slavinātajus.

ederss  11 15 Kapec tie, kas pargudri komente, nav redzami?! Glevulishi, tukshi murgotaji!
Katra laika sava dzive.. Jaa, PSRS laikos dzive daudz vieglaka bij, darbs, maize.., uz laukiem braucot brivdienas, ciemos, katra seta galds klats, cucitis, telinsh galda likts un radiniem lidzi uz pilsetu dots, pasbruvets alutinsh pagraba..
Tagad ir kkas tads?!!! Izniciba laukos, nespeja uzturet gimeni, kreditu jugs..
Bet darba tikums tika saglabats taja laika, un neizpostija musu zemiti tad , seviski mezus..
Nabadzigi dzivoja?!! Ha! Kursh debilikis to saka?!! Tagad no miskastem ed, uz ielam izdziti, mirst no aukstuma un bada, no bezizejas nodzeras lidz navei...
Ta ka.. 😂 😂 😂

AivarsN  11 15 Cilvēki toreiz bija laipni,smaidīgi un laimīgi. Kāda depresija? Vai toreiz kāds nebija paēdis,vai vajadzēja vergot kādam un ciest pazemojumus,lai tikai nepazaudētu darbu? Var jau būt,ka te visi biezie nolasījušies un laimē staro,bet vai esiet pavērojuši kā dzīvo citi? Kā pensionāri lielveikalos skaita pēdējos centus,lai nopirktu nocenoto pārtikas surogātu,kā uz katra stūra sēž ubagi?Toreiz,kaut vai cik,bet bija visiem un pēc nopelniem. Šodien īsta darba darītājs tiek uzskatīts par lūzeri,bet tie,kas darbu imitē,vai pilnīgi noziedznieki ir sabiedrības krējums. Tieši tāpēc jau mūsu valsts tagad ir tādā pakaļā un neatmaksājamā parādu jūgā,ka neviens tālāk par savu degunu neredz. Štrunts par bitēm,ka tik man medus. Bet vai jūs nesaprotiet,ka tikai vienota tauta var pastāvēt? Vai šodien vairs būtu kas stājas uz barikādēm,lai aizstāvētu savu valsti. Diez vai. Pusei vairs nav ko aizstāvēt,bet otra puse to pārdos pirmajam pretimnācējam par Jūdasa grašiem un siltu vietiņu,kā tas jau patiesībā ir izdarīts.

laukroze  6 13 nekā laba nebija - jādzīvo komunalnika, sadzīvi akas neertibas, ja vajag uz tualeti, bet kaimiņš jau priekšā sēž, dzīvokli Rīgā neredzet kā savas ausis,, jo bija noteikti standarti , tikai kādi 6kvadrātmetri uz cilvēka, brrr atceros, ka kozlenes pirka no jurniekiem, jo padomija nebija, uz skolu iet ar plastikāta maisiniem ar bija iet kruta!!! Tos maisinus ar izmanigi puiši iepirka no jurniem, ko ārzemēs tāpat veikalā dabūja, negribu atpakaļ to padomiju, fui!

Lenita  10 7 21:34

Jā... Kadam gan dzīves neveiksminiekam ir jābūt šodien, lai vienkāršu saulaino bērnību pasludinātu par saulaino PADOMJU bērnību.

Arma  2 6 Nezinu, man Padomija kā valsts nesaistās ar labām emocijām. Tā toměr bija nepārtraukta domu filtrēšana - bija jāzina, ko runāt un kur, lai neiekultos nepatikšanās. Labās emocijas saistās ar cilvĕkiem. Ar patiešām spēcīgām personībām. Un Padomijai ar to nav nekāda sakara.

GREENALIEN  6 10 Visai labi komentāros var redzēt, cik sapuvušām smadzenes ir lielākajai daļai. Jo jābūt izcili debilam, lai par jebko pateiktos Valsts pārvaldei, kas neko nerada, nevis Dievam, kas to visu dod. Paldies bļin okupācijas varai, ka manā dārzā zemenes un āboli aug un, ka okupācijas pārvalde man ļāva sauļoties, peldēties un futeni spēlēt. Ne jau visiem ļāva, daudzus arestēja par runāšanu vai izglītošanos...

hewy  10 10 Kā pensionāri lielveikalos skaita pēdējos centus,lai nopirktu nocenoto pārtikas surogātu,kā uz katra stūra sēž ubagi?(c)
Kā reizi, stāvot rinādā pie lielveikala kases aiz pārkrautiem ratiem, laiku kavējot esmu mēģinājusi atcerēties, kad pēdējo reizi esmu redzējusi kādu cilvēciņu ar lētāko ķieģeļmaizi+margarīna paciņu? Neizdodas. Pati pabrīnos kādus tik draņķus tur cilvēki ratos sakrāvuši. Un - jā, zinu kāda ir minimālā alga un kādas ir pensijas.
Ubagi uz katra stūra? Domāti ir jaunie vīrieši ar aizpampušiem mūļiem, kur pie veikakala dirnot apspriež kādi pabalsti vēl no sociālajiem viņiem vēl pienāktos.
No miskastēm ēd un sala uz ielām mirst tie, kuri nav ļāvušies uz patversmi savas svarīgās personas aiztransportēt. Ja kas, uz Stradiņiem katru tādu apdauzīto feisu pa taisno aivedīs uz tomogrāfu, māsiņās vēl nomazgās un atutos.
Un vēl -padomijas laikos varēja arī galdu uzklāt un pilsētas radus pacienāt tikai tāpēc, ka paši ne tikai visu vakaru pa kūti, pa pļavu, biešu laukiem, bet pat vēl mēnesgaismā pa saviem piemājas lauciņiem plēsās.

rokons  2 10 Bija lieliska iespēja iemācīties domāt vienu, runāt otru un darīt trešo.
Un visuvareno vārdu BLATS turēt cieņā un godā.
Nekad neaizmirst, ka valstij ir robežas, ko tu nedrīksti pārkāpt, ja vien nesaņēmi izbraukšanas komisijas atļauju, iekļauties arodbiedrības tūristu grupā braucienam uz Bulgāriju.
Vārds - RINDAS arī bija ļoti populārs.
Viss cits jau tāds sīkums vien bija :)

una32  6 11 Es atceros to, ka tad ja veikalā ko palūdzu latviešu valodā mani pārdevēja rupji lamāja , lamu vārdi krievu valodā bija norma visur, veikalā, rindās poliklīnikās, uz ielas kāvās un lamājās kaimiņi, par tādiem sīkumiem milicija neiejaucās. Kad ar riteni pa ielu braucu, gan milicija apturēja bērnus un sabojāja, sadūra riepas, bet trotuāru vispār nebija. No skolas pa ielu gāju tumsā, uz ielas nebija apgaismojums. Vienmēr pārpildītā transportā visi grūstījās un lamājās, it īpaši grūstīja un lamāja krieviski bērnus (mani)ar lielām somām. Skolā nedrīkstēja teikt to ko domā, bija jāizliekas un jāmelo, ka patīk partija, komjaunieši un Ļeņins! Jāskaita stulbi dzejoļi, visādas ļīnijas un nepārtraukta izlikšanās un meli, par patiesības teikšanu vajāja un veda uz stūra māju.

sandra111  5 7 21:12 tavai zinasanai-ar manejiem viss ok,bet regulari aizstavu gimenes,no kuram iznem bernus,ar izdomatiem pamatojumiem. nozelojami,ja vari pardoties par siltu vietinu un sojas mesliem,labsajuta urkski pie siles un lama citus. tev taisniba-idiotu parliecinat nebija mans merkis.

runcs51  11 13 Nu nebija jau nemaz tik slikti padomju laikos,ka te viens otrs nacisteļu propagandu sazīdies gaudo....nezkapēc labākās filmas un labākās dziesmas tapa tiesi padomju laikā-no tagadējām vispār nav ,ko skatīties.Un tolaik,lai tiktu uz skatuves,vajadzēja arī kaut ko mācēt-ne ta ,kā tagad,ka lien daudzi absolūti beztalanti,kuri iedomājusies,ka kaut ko māk...

gertrude  3 8 Torpēdi, aļļo, kāda propaganda, ja mēs tur dzīvojām un visu labi atceramies! pareizi, tagad mēs esam kalpu lomās, bet tad gan bijām ,,īstie savas zemes saimnieki´´ ( ja pareizi atceros, bija tāds plakāts}. :)
neviens jau nesaka, ka tagad ir iestājusies paradīze, bet salīdzinoši, atpakaļ atgriezties nav vēlēšanās.

coldlands  5 9 7:09, ar manējiem ar viss kārtība, un man šķiet, ka pat labāk ka tavejiem, jo viņiem pat galva neienāk tāda doma, par pārdošanos kādam. Ja tev radās visur pedofili, zilie, un citi monstrini, tad laiks aiziet pie galvas doktora.
Chris, Tu tāds divkosīgs onka. Viena komentāra Tu pārmet pipliem par cita ticības nolamasanu piesaucot gudrību un inteliģenci, bet cita komentāra Tu jau nozākā cita ticību. Es nemaz nejautāju par Tavu inteliģenci tēma, kur Tu nosauc tantu par nesmuku, smirdīgu būtni. Vai tā tevi padomijas bērnība mācīja?
Padomijas reklamētajiem laikam patīk tā dzīves ierobežošana, un ka viņu vieta visu izdara. Var pa pīkstēt par mazo algu, par to ka tramvaja par velti nevizina un maizīte dārgāka.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu