Reliģija ir vai nav tumsonība?

Kā gan var būt dievticīgs cilvēks ,ja viņš ikdienā pārkāpj bauslību. Ja pašas ticības pamatā ir ielikts grēks-"Tev nebūs kārot!"
Vai kristiešu propoganda nav tā ,kura popularizē melus un ir pilna ar pretrunām?
Kaut vai frāze- "Ja nenožēlosi grēkus,tad nenokļūsi debesu vaslstībā." Vai tieši šīs "debesu valstības piedāvājums nav sātanisks kārdinājums,kas ir pretrunā ar reliģiju?
Un ja jau es nemaz negribu tikt tai debesu valstībā? Man tāpat ir labi. Pēc šīs frāzes mani tie melnsvārči liek mierā un netraucē veikt Dievam tīkamus darbus! un nevienam nav vairs jāmaksā nauda ,kas ir topā katoļticīgajiem.

jurks (2018-09-08 21:04)      Acīm redzot šobrīd Tev jāiet cauri šaubu ielejai, un Tu centīgi dari visu iespējamo, lai pārliecinātu sevi par vēlamo spriedumu! Nežēlīga cīņa jāizcīna! Arī esmu tam gājis cauri! Likumsakarība ir šāda- jo gados vēlāk ar to saskaries, jo karstāka un asāka pretdarbība!

fargo_pa (2018-09-08 22:23)  2 2 "kaut kādās semināru grāmatās bija aprakstīts tas fakts,ka līdz Naosa laikam,netika dalīta pēc ebreju principa,tikai pēc Noasa dēlu rīcības cilvēce tika pārdalīta cilvēkos un goijos. Ja fargo interesē šis fakts varu konkrēti pakomentēt to faktu."

vispirms to faktu vajag prezentēt. tad var arī kaut ko komentēt. es neredzu nekādu faktu. konkrēti nosauc vietu bībelē(tora ir bībeles daļa, vecā derība, vēl konkrētāk tās ir piecas mozus grāmatas), par kuru tu vispār runā un gribi komentēt.

un jaunatnes daļa, kas atrod ceļu pie Kristus ir cilvēces nākotne, viss cits izzudīs.

GREENALIEN (2018-09-08 22:42)  2 6 Dievam ar reliğiju nav sakara. Tās ir pretējas lietas - intelekts un tumsonība. Reliģija ir cilvēku šizofrēnijas produkts, svēto rakstu improvizēšana pa savam un zaimošana.

una32 (2018-09-09 00:05)    5 Uz zemes ir ļoti daudz ticību un reliģiju, to novirzienu, turklāt tās arī attīstās un mainās. Tās apvieno cilvēku uzvedības modeļus, vairāk vai mazāk izskaidro, ko drīkst un ko nedrīkst....Starp šīm mācībām ir ļoti daudz pretrunu, piemēram, izveidojās Lutera sekotāji. Mērķis visām reliģijām ir virzīt cilvēkus attīstības virzienā, jeb nenoiet no ceļa. Diemžēl, radīja arī ticības karus un vēl arvien izraisa karus. Muļķīgi ir šie strīdi, patiesība ir tajā, kas kopīgs visām šīm mācībām, pārējais tikai rada nevajadzīgus strīdus.

MonaLiza (2018-09-09 06:45)  3 1 Es esmu ceļš , patiesība un dzīvība ! Neviens nenāk pie Dieva kā vien caur Mani (Jēzu Kristu).

Dvēsele ir nemirstīga un dzīve pēc nāves nebeidzas. šeit uz zemes izvēlamies kur tā turpināsies pēc nāves. Ja cilvēks neatzīst Jēzu Kristu un nedzīvo saskaņā ar Jauno Derību viņš aiziet uz elli. Kas ir mūžīgā pazušana un ciešanas.
Kas var būt pret 10 baušļiem ? Ja cilvēki to ievērotu mēs dzīvotu pilnīgi savādākā valstī un sabiedrībā.

MonaLiza (2018-09-09 06:50)  3   katoļiem ir maz saistības ar Jauno derību. katoļiem ir sava ticība un mācības kas vispār nav atrodamas bībelē. Par sektām vispār nav ko runāt. tur valda cilvēku izdomātas mācības.naudas izspiešana .
Ja vēlas ticēt tad tikai jaunai derībai . nolikt to par patiesību un autoritāti nevis to ko cilvēki stāsta un vēlas piespiest pildīt!

AivarsN (2018-09-09 07:08)  1 3 Lai aitas turētos barā,godīgi plūktu zāli un nevis patstāvīgi domātu par pasaules uzbūves un darbības principiem,vai pasarg Dievs,neaizdomājas līdz patiesībai,gani ir izdomājuši visdažādākās reliģijas,katram pēc izvēles. Ja netici Dievam un debesu valstībai,vari ticēt komunisma,vai zinātnes gaišai nākotnei. Jā,arī zinātnes progress ir tikai reliģija,piedevām,viena no visabsurdākajām,jo tepat vēl uz zemes sola gaišu nākotni. Patiesībā ar viltus likumiem un teorijām pseidozinātne veic civilizācijas debilizācijas un utilizācijas programmu. Tāpat kā baznīca kādreiz dedzināja sārtā viedākos un gudrākos cilvēkus,tāpat šodien tiek vajāti un nogalināti zinātnieki,kuri grib kalpot cilvēcei,nevis to iznīcināt. Kam pieder informācija,tam pieder vara. Tāpēc patiesība tiek glabāta un sargāta,kā vislielākais dārgums. Pat neceriet to dzirdēt baznīcā,skolā,saeimā,televīzijā,vai kādā citā oficiālā informācijas telpā. Turpiniet plūkt zālīti un neticiet tām muļķībām par ganiem un kautuvi!😄

krumuzagis (2018-09-09 11:36)      pieturies pie baušļiem un kas zin varbūt mekšķerējot zivis bez makšķeres būsi tikai iemetis auklu ar āķi, atsvaru un pludiņu

fata (2018-09-09 12:26)  2 2 JOHAIDI21 Tu ko?? Ko gan labāku cilvēks, lai izdabātu savām vājībām, ir izdomājis par Kristīgo ticību?! "Dievs piedod man manus grēkus un jauniem grēkiem dod spēkus!". Noslepkavoji kādu piemērs, tāds, jo iepriekš līdzīgs izskanēja), un kas? Kam negadās? Galvenais sagrabini pietiekoši daudz grēku "atlaišanas pabalstam", un ja paliek pāri, vai ir iespējas sakrāt atkal, tad dodies dzīvē un dari to pašu atkal. Nu, protams, sprediķī gan nāksies noklausīties, bet vai tāpēc Dievam nemīļš kļūsi, tieši otrādi, kā "noklīdusī avs" vēl jo vairāk lolojams.

kontrol_skupsts (2018-09-09 13:08)    3 Es domaju ka sakuma tas bija ka tagad dzungos pigmejiem pieludz kadu dievibu,lai veiksmigas medibas,atraka atveselosanas no slimibas,vai ievainojuma,lai uznak,vai pariet lietus utt.
Tad tas tika izmantots lai iebiedetu un turetu paklausiba tautu,-tev bus godat un kalpot savam valdniekam un pastavosai varai,un nest uz baznicu savu naudinu utt.
Bet tagad...dievs ir ka psihoterapeits-ar ko paplapat,izsudzet bedas un uzticet savu problemu atrisinasanu...
Un tiri ka psihologs vins ir labs un pat noderigs.Cilvekam pec butibas vajag kadam ticet,vismaz vajajiem....

jurks (2018-09-09 17:25)  1 1 Protams, par šo tēmu var runāt, strīdēties un filozofēt, katram ir sava pieredze un spriedums! Ir cilvēki kas var vienoties vienā pasaules uztverē! Patiesībā mēs visu uztveram pastarpināti, netieši, bet kad tad būs tas brīdis, kad mēs sastapsimies ar realitāti vaigu vaigā ? Tie ir brīži, kad mēs atrodamies uz robežas starp būt un nebūt! Kad pārkāpjam šo robežu mēs to piedzīvosim un, es ceru, apskaidrosies mūsu skats uz realitāti! Bet pašlaik mēs vēl varam ļauties dažādām fantāzijas izpausmēm!

Ivars_on (2018-09-09 19:25)  1 2 ...bet ja tici un vienlaikus nedari neko tādu ekstra ļaunu un arī nesavtīgi labu vienkārši tici un neesi baznīcā gājējs?

...Domāju tam Visaugstajam formāli rituāli nav svarīgi. Bet - esi, kas esi, neizliecies ne labāks, ne sliktāks. Un filozofēt par reliģiju globāli - laika tērēšana.Ja gribas protams...

jurks (2018-09-09 21:11)  1 1 Ivars! Ideālais variants pastāv tikkai mūsu iztēlē- būt tādām kāds esi, bet, kā zināms, ideālais ir tikkai teorijā, bet praksē ideālais nedarbojas!

Ivars_on (2018-09-09 22:32)  2   Un... ja smagi strādā ar sviedriem, sāpēm, un jā, pat ar asinīm, un tikai tu pats nevaukšķinot dari darbus par ´´Dieva mīlestību´´nemaz nerunājot, nesakot. Teorija-prakse, saprotu! Nedarbojās. Skaidrs. Tad vai dzīvē nevajag darīt labu - kaut niecīgi, ja praksē un ilgtermiņā tas nedarbojās?

AivarsN (2018-09-09 23:15)  1 1 Viss lieliski darbojas,tikai rezultātu bieži vien pamana pēc ļoti ilga laika,kad izlabot kļūdas jau ir par vēlu. Piemēram attiecības. Ja visu mūžu kā taurenis lidinājies no zieda uz ziedu,tad mūža novakarē vairs nevar radīt ģimeni un pēcnācējus,kam atstāt mūžā uzkrāto pieredzi un dzimtās mājas. Piedevām,pats nevienam šajā pasaulē vairs neesi vajadzīgs. Pareizo izvēli starp labo un ļauno palīdz izdarīt paša sirdsapziņa,ja vien to nenogalina jau agrā jaunībā. Kādreiz bērni sāka iepazīt Dieva likumus no tautas dziesmām,bet tagad no asiņainām filmām un datorspēlēm. Rezultāti jau ir redzami.

jurks (2018-09-10 23:17)  1   Ivars! Nojaušu- Tev aktuāla tēma! Esmu gājis cauri šim aktīvajam posmam, kad domāju, ka ar savām pūlēm un upuriem daru lielu labumu! Patiesībā tas labums ir tik, cik pašam patīkama sajūta, par itkā izglābto pasauli! Bet ar laiku sāc saprast skaudro patiesību, ka biju domājis atbilstoši sava vecuma spriešanas līmenim. Šobrīd saprotu un piekrītu šādai atklāsmei: Tātad ne no cilvēka gribēšanas vai skriešans, vai pārmērīgas piepūles, bet viss no Dieva žēlastības!!! ( Jaunā Derībā (Romiešiem 9:16))

av2 (2018-09-11 10:31)    3 Savaa zina, jaaa. Jo, es piemeeram, ticu , ka ir dziiviiba arpus muusu zemiites. Un daudz vairaak, kaa tam, ko staasta visas siis "69" ticiibas uz ssiis planeetas.
Jaa mees vissi te pleessamies, jo katram "ir " sava tticiiba, tad ko dara vissu sso ticiibu galvas....debesiis ? Arii pleessas savaa strapaa nepaartraukti, nogalina viens otru, a?

AivarsN (2018-09-11 12:43)  1   Šajā fermā ir radīti īpaši skarbi dzīves apstākļi,lai pēc tam varētu atlasīt labākos īpatņus turpmākai selekcijai,bet pārējos uz kautuvi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu