Vai būtu jāsoda prostitūtu pakalpojumu pircēji?

Šodienas aktuālajās ziņās lasu, ka sabiedrībā zināmais zempapēžnieks Iekšlietu ministrs Ģirģens nācis klajā ar prostitūcijas ierobežošanas likumprojektu, kurā būtu paredzēta prostitūtu pakalpojumu pircēju sodīšana un viņu "uzvedības korekcija". Ko oho lietotāji par to saka? Kādas domas? Vajag, nevajag? Ja vajag, kādas kategorijas tad sodīt? Vai būtu jāsoda vientuļo māmiņu seksuālie patneri, kuri pērk par naudu un dažreiz arī citādu atbalstu, šīs māmiņas seksu? Vai būtu jāsoda vīri, kuri dzīvo laulībā un maksā sievai ar pirkumiem par seksu? Savus uzskatus esmu paudis iepriekš - sekss par naudu nav pieļaujams, jo tas pazemo sievieti. Bet, kā būtu pareizi - sodīt vai kā ar to cīnīties?

Spodris    3 Prostitūcija vienmēr bija, ir un būs, vnk vajag to legalizēt, kā civilizētās valstīs

AivarsN  1 3 Latvijā meži un daļa zemes jau izpārdoti, ražojam arī daudz mazāk kā importējam. Kāpēc nevarētu valsts mērogā atvērt vēl vienu perspektīvu nozari, prostitūciju, ar tāda paša nosaukuma ministriju?😆

rokons  1 2 Mēģinu iedomāties pierādījumu savākšanas veidu, ka tika pirkta PRostitūta....?

Pazīstama pasaulē ir masāžu piedāvāšana un, protams, šī pakalpojuma pirkšana....
Bet kas ir masāža? Kur tā definēta?

Un vēl - tak nav mums prostitūtu reģistrs. Sieviete var tiesā celt prasību par goda un cieņas graušanu....

av2    1 Man ta vienalga, bet es uzskatu , ka noteikti jaalegalizee oficiaali,ar visiem noteikumoem utt , un jaaaizmirst par sso "probleemu". Cik var, ibj, malt vienu , un to passu...100+ gadus?

Gretta    2 Šim pakalpojumam vajadzētu uzlikt nodokli. Tādu nodokli, lai valsts beidzot kļūtu bagāta un varētu paaugstināt pabalstus bērniem.

Magda555    1 Tikumību var mācīt skolā,pusaudžiem,lai ir saprašana,kas tā tāda,bet pieaugušajiem pavēlēt: "Nost ar seksu",izklausās vardarbīgi.Cilvēka seksualitāte ir viens no svarīgākajiem instinktiem.Ja īsumā,tad šo murgu var atbalstīt tikai pensionāri un bērni! :):):)

fargo      tikumību nevar iemācīt! kautkastraks...
bērni to iegūst novērojot pieaugušos. bet ja nav pieaugušo piemēra, tad tikumība bērniem būs nepieejama.
pieaugušie iegūst tikumību caur garīgo atklāsmi, ja bija netikumīgi iepriekš, vai manto to no bērnības.
to nemāca skolā.
un māka ierobežot un pakļaut savus instinktus morālei ir būt tikumīgam cilvēkam. tajā starpā arī seksualitāti. tā var izpausties labi, pareizi, nest dzīvību, arī laimi, arī labklājību, bet var būt kroplīga - nest nelaimes, ļaunumu, pārdzīvojumus, pašpārmetumus, radīt problēmas sev un visiem apkārtējiem. cilvēka varā atrodas zināmas stihijas, sesks ir viens no šiem suslikiem. ja viņu persona nespēj pakļaut, bēdu ieleja garantēta. ne tikai sev.

AivarsN    1 Lai cilvēki būtu tikumīgi, pirmkārt ir vajadzīga motivācija. Taču skolās un masu medijos sludina izvirtības kultu. Tad ko tur brīnīties, ja viena otra skolniecīte, kā nākotnes profesiju izvēlas tieši prostitūtes karjeru? Baznīca arī neko nepaskaidro, bet liek tikai ticēt kaut kam, nezin kam un kāpēc, ar pedofilijas skandāliem pilnīgi sagraujot savu reputāciju un radot negatīvu attieksmi arī pret tās sludināto tikumību. Tautā jau izveidojies priekšstats, ka tikumība saistīta tikai ar baznīcas dogmām, kuras tā pati neievēro. Naivi būtu iedomāties, ka reliģijai un masu medijiem varētu būt atšķirīgi saimnieki un mērķi. Atšķiras tikai auditorija un līdz ar to, darba metodes.

Vaukskis  1   Prostitūtu pakalpojumu pircēji nav jāsoda. Es nezinu, kā to panākt, bet ielasmeitām jāpārtrauc piedāvāties, lai vairāk nebūtu iespējams nopirkt !

fargo    1 "Es nezinu, kā to panākt"
lielos vilcienos, to panākt nevar vispār.

līdzība. iedomājies krāsainas bumbas - zilas, sarkanas, baltas, bet citas pat krāsainas. un tie ir cilvēki un katrā cilvēkā ir viss grēku spektrs iekšā. no mēlnesības, līzd laulības pārkāpšanai, no tuvākā mantas iekarošas, līdz vecāku negodāšanai. atšķiras tikai "krāsa", kāda nu kuram ir. viens ir rezistentāks pret vienu grēku, bet tam ir vājība pret citu. un tā ar visiem. bet tad, ir daudzi, kuri slēpj, citreiz meistarīgi. bet kāds cits, tam jau vienalga un kauna vairs nav. bet viens, vai otrs - tas ir visos.
un vīriesu kāri pēc sievietēm ar likumu ierobežot ir kā ar tauriņu ķeramo mēģināt veju apstādināt. ļoti strikti sabiedriski režīmi to mēģina darīt. bet kas no tā iznāk? afganistānā pederastija ir tik izplatīta, ka ir visiem zināma norma - turīgi vīrieši, vai vīrieši pie varas drāž jaunus zēnus. bet ievēro likumu neseskot ar citu sievām. vai viņi patiesi ievēro tikumību? tur tak kamielim jāsmejas.
bet kas notiek jemenā? bestiālija ir pašsaprotama. viņi jāj kazas. un neviens neceļ ne ausi. bet ārēji baigi tikumi ar sievietēm, jo citādi kirdik.
bet ko tad darīt?
tikumība ir personiska. ar bailēm vai dažiem citiem līdzekļiem var to un to panākt, bet ja cilvēkos neaudzina no bērnības uzvedība un galvenais, nerāda pieaugušie piemēru, tad viss ir vējā.
tikai viens no aptuveni pieciem vīriešiem laidīs savā dzīvē pa kreisi vai šķirsies, ja ir audzis ģimenē, kurā tēvs visu mūzu ir uzticībs sievai. tādas pakāpes ietekme ir tam, ko cilvēks novēro personiski savā dzīvē. un otrādi, vīrietis, kas ir audzis vidē, kurā tēvs laiž apkārt, nicinoši izsakās par sievietēm, dels būs tāds pats.

Magda555  1 2 Tikumību jāmāca skolā,jo tur to spiesti apgūt arī tā sauktie,netikumīgo vecāku bērni.
Reliģija,seksuālās tikumības audzinātāja...........Tā ir teorija,kas praksē nedarbojas.ja darbojas,tad periodiski.Kādreiz tāpat pūķis izlauzīsies no sprosta un centīsies aprīt visu,kas ceļā...Tikumība,pirksta kratīšana no to cilvēku puses,kuri nav pārliecināti par sava ieguldījuma kvalitāti seksuālajā dzīvē ar savu partneri.Vai tā būtu sieva,vai vīrs,ja jūs nepietiekami,aprobežoti sniedzat otram savu emociju seksualitāti,tad ātrāk,vai vēlāk tas otrs neizturēs,un viņš uzspļaus tikumībai,jo dzīve ir tikai viena un sekss tajā nebūt nav pēdējā vietā.Ja godīgi,tad laimīga kopdzīve būs tikai tad ja šis lauciņš saskanēs 100%.Man patīk austrumu uzskati,kas attiecas uz seksualitāti.Tā ir neatņemama satāvdaļa,kura jāapgūst ,kā profesuja,jo tā ir stipras ģimenes pamats.
Vīrietis šujmašīna oie darbagalda,pus minūtes garumā,nav pelnījis no sievietes tikumību! Viņa šādas attiecībās ir mūžīgais upuris,cietējs un nelaimes čupiņa,kura nodziest,kā sieviete ar laiku,jo vīrietis nesniedz viņai enerģiju,kura viņu paceltu,atvērtu un motivētu kļūt par kaislīgu seksuālu būtni,skaistā apakšveļā u.t.t..Ko gan šāda seksa princese iesāks ar pusminūtes šuvēju!? Tātad.Seciniet paši,kādā gadījumā ir iespējama tikumība...

anis      Tā gan-teorija jāstiprina praksē! Tikai tad būs ietekme. Bet par bērnu un pensionāru atbalstu šaubos-vieni vēl īsti nesapratīs problēmu,bet otrie pārāk labi saprot un spēj ar vēsu prātu novērtēt šo akūto aktualitāti zaudējušo lietu.

AivarsN      Skolās jāmāca antagonisms un tikumības problēma atrisināsies. Tieši tāpēc jau šo zinātni atmeta, lai varētu realizēt seksa revolūciju un kultivēt izvirtību.

rokons    1 Ja sajauc kopā morāli, tikumību un kristietības dogmas, nekas skaidrāks nekļūst.
Iziesim no racionalitātes - vīrietim vai sievietei ir fizioloģisks reflekss - teiksim, sextieksme, dzimumdziņa, libido ....vienalga. Cilvēks tā ir iekārtots, ka šī tieksme nav orientēta tikai uz dzimuma saglabāšanu un vairošanu, bet ietekmē vairāku hormonu ģenerāciju, vispirms smadzenēs.
Kristietība ir izveidojusi savas normas kas regulē un reizē arī sašaurina augšminētās tieksmes apmierināšanu. Domāju, ka materiālais aspekts ( īpašumu apvienošana, mantošanas tiesības u.c.) arī ir būtiska sastāvdaļā šo normu radīšanā.
Ja reģistrētās kopdzīves partneriem savstarpēji sex kā relaksācijas faktors ir disbalansā, kāpēc būtu jāaizliedz savas vajadzības apmierināt citur.
Analoģija ir - ja mājas dzīvē paēst pilnībā nevar, jādodas uz sabiedriskās ēdināšanas iestādi, kur par zināmu maksu vai savi vēlmi apmierināt.
No cilvēciskā viedokļa prostitūcija ir visnekaitīgākā sabiedrībai. Nav piekrāptu un piesmietu jaunavu, nav laulību graujoši ārpus laulības sakari.
Neatrodu nevienu racionālu argumentu

Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu