Patiesība par 31 gadu....

Ja tā paskatās vecās bildes, sākums bija ļoti drūms, tad tagad gandrīz visi var atļauties to, ko plus mīnuss vēlas. Ir pienācis laiks, kad tik daudz ceļojumu, jaunu un mazlieotu auto, iphonu kā nekad! Vairāk, nekā puse jauniešu studē.... vai 1990tajos ko tādu spējām pat iztēloties?

etc  1 1 Ja pie mums ir tik labi, kāpēc tad ļaudis brauc prom no Leputrijas? Atbilde: citur ir vēl labāk nekā šeit. Un tā būs vēl ilgi.

anis      Vienmēr kautkur būs labāk! Verga dvēseles gāja uz muižu kalpot,stājās kompartijā,hitlerjugendā...
Tur solījās būt treknāks kumoss-uz citu rēķina!

Chris1986    1 anis, devīze "uz citu rēķina" ur kapitālisma būtība. Neviens nav bagāts kļuvis tikai ar savu darbu - vienmēr jāizmanto citu cilvēku darbs savas bagātības vairošanai un jāiedzīvojas uz viņu rēķina. Kas tev to skolā nemācīja? Man mācīja. Un tagad redzu, ka toriez visu patiesību iemācīja

Julianna  1   Reti, kad ar šādu tehniku nodarbojos, bet vakar Jura K diagnozi smuki un cēli aizsūtīju viņam atpakaļ. Lai zēnuks auklējas pats ar sevi un citreiz padomā, ko laiž uz ārpusi. Pārējiem jauku un saulainu dienu!

allldis      Cienījamie komentētāji, varb. kāds zina kāpēc un kur PĒĶŠŅI pazuda tēma "Kur Latvijā ir palicis patriotisms???" Un nevis kāds nepiemērots komentārs dzēsts, bet visa tēma ar labiem, sakarīgiem kom. pazudusi?!!

Geisha    1 allldi, patriotisms daudziem nav zudis. Tas, ka cilvēki ir aizbraukuši pensiju pelnīt uz citām valstīm vēl nenozīmē, ka esam aizmirsuši savu Tēviju. Daudziem bērni vairs nezina latviešu valodu. Bēdīgi, ja abi vecaki ir latvieši, bet viņu bērni vairs nezina ne valodu, ne latviskās tradīcijas. Neviens jau nezina kā būs pēc 5- 10 gadiem. Varbūt te Vācijā būs tik melns, ka tas pats krievs būs kā brālis, jo tam ir balta āda.
Es personīgi atgriezīšos Latvijā. Tikai penziju nopelnīšu. Un tad teciņiem mājās.
Juliāna sociālismā saldējums bija arī par 15 kapeikām, bet citronu saldējums vispār maksāja 7 kapeikas. Ja pareizi atceros tad 1993. gadā man kā medmāsai alga bija 16 lati. 1994.-95. gadā ne tikai es, bet arī manas kolēģes tecinājam to asins plazmu, lai varētu izdzīvot. Par puslitru plazmas saņēmu 5 lati, bet katru 6. reizi maksāja 6 lati. Un tā jau bija gan gaļa, gan desa, gan saldējums bērniem.

anis    1 Chris-nu,nepatīk man tāda būtība! Nelaimes sākas ar negausību! Nevis bagātam,bet lai pietiktu ikdienai un nedaudz iekrāt nedienai... Vairākas reizes dabūju ciest no citu vēlmes "karsēt"biznesu- pārkarsēja un palika pie sasistas siles. Kapitālismam arī ir daudz variantu-es esmu par regulētu attīstību-lai var piebremzēt nesaprātīgos,paskubināt lēnīgos. Par pašpietiekamību. Teiksiet-utopija? Bet ir ievērības cienīgi paraugi. Tikai vadībā jābūt taisnprātīgajiem,gudrākajiem.

Chris1986      anis, nu, nevar pa pusei būt stāvoklī - amorāla rīcība ir amorāla. Ir lietas, kurās var iet uz kompromisu, bet ir lietas, kurās nevar - un viena no tādām ir cilvēka cieņa

allldis      Paldies Geisha arī par tādu atbildi, bet mans jaut, bija par ko citu, PAR DĪVAINO CENZŪRU, kad vesela tēma te pazuda ar visiem komentāriem un bez kādiem "pardon"?!!
Citronu saldējums maksāja 8.kapeikas un bija papīra glāzītē, bet ko ar to vēlējies pateikt, nesapratu, jo par varas radītās nabadzības spiestajiem izbraukt peļņā, netiku komentējis? Agrākās tēmās varbūt, bet neko pret apstākļu spiestajiem, kas gibēja nopelnīt un grib atgiezties, nevis kā šie nicināmie psrs migranti, ērti mūžu dzīvot citu sarūpētajā komfortā.

Geisha    1 allldi, nu nevar salīdzinat dažadus laikus. Mana vecmamma pārvietojās tikai pajūgā, es pārpildītā trambajā, bet meitas brauc ar autiņu. Pirms 30 gadiem pat nezināja tādu vārdu kā pampers, burgers, tagad jaunanatne nesaprot kā mēs izdzīvojām basām kājām pa rasu cauri rudziem brienot.
Ja ņemot politisko stāvokli tad Latvijā ir tieši tapat ka citās mazajās ES dalībvalstīs. Un pat tai pašā dižajā Vācijā sūdīgi ir. Pirms 20 gadiem bija cita Vācija - tīrs, mierīgi, likumīgi, tikumīgi. Tagad pilns ar musļiķiem un šokoladkām. Par tīrību var aizmirst. Slaisti sēž uz pabalstiem, strādāt negrib. Vāciešiem ir žopa.
Godīgi sakot Latvijā tauta nemaz tik slikti nedzīvo. Strādāt vajag un maize galdā būs. Slaistiem visur ir slikti.

Chris1986    1 Geisha, tu gan nepolitkorekti izrunājies - uzzinās vācieši, izsūtīs no liberālisma paradīzes :D

allldis    1 Atkal paldies, cienijamā Geisha! Bet...teksti Tev samiernieciski, sen 4.maija republikā saprotami un sen tiražēti un pilsoņus grāvī ieveduši. Tomēr...kāpēc joprojām cītīgi ne par manis rakstīto tēmu?!!
Un tas nav labs arguments, ka citiem, ka Vācijai ir "vēl sūdīgāk"!Vai tad tik ir jāpriecājas un neko nav jādara savas, latviskas Latvijas labā?

Vaukskis    1 allidis, protams, latviskai republikai sen tos okupantus un viņu pēctečus vajadzēja aizsūtīt atpakaļ uz etniskajām dzimtenēm tuvajās Austrumu ārzemēs, taču Zona (EEZ) nav ieinteresēta zaudēt patērētājus un mēs esam tās dalībnieki! Diemžēl Saeima vairāk nesadūšojās izdarīt kā tikai deklarēt, Jeļcinam zaudējot varu tas vairs neizskatās reāli, jo bez uzņemošās valsts piekrišanas nav izdarāms.

Geisha      Ko tās mēles trinat un laužat savas galvas par politisko situāciju. Kaut vai tas pats feikšovs. Mediķi saka vienu, bet valstu varas cītīgi turpina cilvēkus nīdēt. Tāds genocīds vēl pasaules vēsturē nav bijis un Dievs dod nebūs. Vācijā katrs iedzīvotājs pasaules bankai parādā ir 20 taukšķus. Latvijā visi esam tai bankai paradā vismaz kādas 7 paaudzes. Ko bagātais dara? Klausās masu želabās? Da spļaut varenie gribēja uz to aitu baru kas piedirš planētu. Kurš ir tas maita kurš atvilka un krēslos iesēdināja Latvijas galvenās pļeškas? Varbūt Anniņa no Mālpils pagasta vai Janka no Nārbuļiem? Tauta ievēlēja? Ha-ha-ha.
Rudenī Vācijā būs vēlēšanas. Merķele vairs nekanditē. Tātad jauna slota kura tīri slauka.
Interesantā laikā dzīvojam. Tāpēc turamies tiem varenajiem par spīti.

Karmensita    1 kovidu arī nevarējām iedomāties :)

Labrador      Geisha , Eiropas lielākajā islāma kalifātā , kuru agrāk devēja par Vāciju , turpinās valdīt tikai un vienīgi Merkele un tās dubultnieces. Pareizāk sakot , tie , kuriem tās marionetes , kā Merkele , ir lielā skaitā. Arī pēc 20 gadiem , kad etnisko vācu izcelsmes beztiesigo vergu īpatsvars kalifātā būs zem 5 %, turpinās valdīt Merkele. Cik esmu bijis Islāma kalifātā , kuru agrāk devēja par Vāciju , praktiski eiropiešus neesmu redzējis.

Labrador      Nedaudz pacietieties un demokrāti jums sarīkos tādu festivālu , salīdzinājumā ar kuru gulags un golodomors būs paradīze. Daudzi tam jau morāli gatavi , jo tiem galvas paredzētas uzpurna valkāšanai , smaidisanai un glaimosanai.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu