Par "Maxima" trageedijas vainīgajiem.

Kā jus domājiet - kādu reāli iesēdinās par tik lloti, loti daudz cilvēku netiissu nogalinaassanu ? Un ja iesēdinās, tad uz cik ilgu laiku būtu tas jādara , un cik reāli darīs, ja darīs tā ?

VECA_PIEPE      Taa masveida slaltinja notikumiem Maxsima lielveikalaa, es no tiesas sekoju liidzi, ne tikai tais saapju un pirmajaas beedu dienaas, man ar katru dienu jo vairaak,...gribas redzeet taisniigu spriedumu un tik pat taisniiga uzliktaa soda neizbeegamiibu.

Sen jau bija laiks aiz resteem ietupinaat... lielveikala mainjas menedzjeri, kursh atradaas tajaa baisajaa vakaraa darbaa, izmantodams sava ienjemamaa amata funkcijas, ne sava amata pildiishanai, ...bet bezatbildiigi atdeva naavei 54 cilveekus. Naave arii vinjus panjeema pie sevis.
Kursh ir atbildiigs par lielveikalaa esosho cilveeku droshiibu?
Kursh ignoreeja briidinaajuma signalizaaciju?
Kursh nedeva riikojumu evakueet cilveekus?

Katraa iestaadee, lielaa vai mazaa,... dziiviibas aizsardziiba pakljaujas droshiibas instrukcijaam, kuras stingri ir jaaieveero un PUNKTS!

Ananda_A      Šī ir reize, kad maksimāli jāinformē par visiem zināmajiem, uz šādu situāciju virzošajiem faktiem. Jo...cilvēki bieži tika spiesti rīkoties pretēji sirdsapziņai- tajā skaitā arī celtnieki un būvinženieri. Šis nav vienīgais gadījums, kad pie varas esošie PIESPIEŽ pakļautos neievērot likumību. Lūk par to vajag ziņot, lai sodu saņem alkatīgie augstākstāvošie, kas padotos noliek bezizejas situācijā. Ziņot(žurnālistiem, policijai, vienalga kam) pat tad, ja tas neattiecas uz Zolitūdi, ziņot, lai mums katram pašam būtu tīra sirdsapziņa, ka esam pret tādu rīcību.

VECA_PIEPE      Pilniibaa piekriitu Zelta_rokas izteiktajam viedoklim- Maxsima lielveikala vadiiba, ir pirmais un galvenais atbildeetaajs shajaa slaktinjaa,...bizness nav tikai naudas raushana, bizness ir atbildiigs darbietilpiigs darbs, kura pamataa ir likumi, noteikumi, normatiivie akti un to stingra ieveeroshana...un galu galaa- savaa paarvaldiibaa njemto telpu izmantoshana biznesam, kuras tiek izmantotas cilveeku vajadziibaam.

Un tad, kad aiz resteem tupees pirmais vainiigais,...tad arii var saakt ritinaat taalaak vainiigo un bezatbildiigo slepkavu kjeedi...no pamatiem liidz pat jumtam!

limonija      Saldū neviens sevi cienošs cilvis Maximā vairāk neiet. Pārējie brīnās - kāpēc veikals tukšs?

amoralus      Domāju, ka mums arī vajadzētu ieviest likumu, ka pirmāmkārtām ir atbildīgs un iet cietumā, kāds no uzņēmuma vadības, valdes locekļiem vai īpašniekiem, ja uzņēmumā notiek ...
Ātri sakartotos lietas un neviens nerunātu par to, ko izdarīja vai neizdarīja apsargs, celtnieks, apaksuzņēmējsvai vai piemēram grāmatvedis!
Un pie reizes neskanētu stulbi komentāri par "skatīšanos acīs"

violet      Idiotu bars. Boikotētāji baigi atradušies. riebjas lasīt. Tad jau policistiem ar vajadzētu rīkoties līdzīgi ne? Dzenoties un aizturot kādu nelieti, šaut tik pa tiešo un poh.. ka aizķers kādu no jums.. nelietis tak jānoķer un jāsoda. Un ja aizķers, tad pats vainīgs biji, ko maisījies pa kājām kā idiots. Kretīnu bars.. Žēlotji atradušies. 54 žēlo, bet vairakus simtus nav žēl. Bērnus, kuriem vecākus no darba atlaidīs un nebūs ko ēst, da pa bāreņu namiem lai izliek. Domājat, ja to darbu būtu tik viegli atras tadā Maxima kāds strādātu par tādu smieklīgu naudu? Viegli teikt un moralizēt, lejot aukstas asaras. Lai veicas ar boikotu!
Un šeit neiet runa, ka kāds apšaubītu Maximas vadības vistiešāko atbildību nelaimē. Bet pagrūst zem gruvešiem vēl pārējos, kuri laimīgā kārtā necieta, ir vairāk kā nežēlīgi.

Polus      Argumentācija par "no Mahimas taču atlaidīs TIK daudz cilvēku" ir neloģiskas ekonomikas un Stokholmas sindroma apvienojums. Tirgū vieta brīva nepaliks. Pat vēl vairāk, pārtikas mazumtirdzniecībā pamazām veidojas spēcīgas vietējā kapitāla ķēdes, kurām lielāki apjomi būtu pašā laikā (top, Lats utt.). Par to apvienošanos zem viena jumta, lai spētu konkurēt ar Rimi un Mahimu, šobrīd jau notiek sarunas (nepavisam ne vieglas, tas tiesa). Mahima ir milzīga, un tās vieta tirgū tukša nepaliks - par to nevajag satraukties.

Šāda Stokholmas sindroma izpausme vērojama jau no senatnes. Kāds ņem un izved tautu no verdzības Ēģiptē, bet tā pie pirmajām grūtībām sāk kurnēt par to, ka, lūk, pie vergturiem bija labāk. Nomocīti, paverdzināti, bet ar iluzoru drošības sajūtu.

arturo1963      Visas taas budas [nu,lielveikali] peec vienas snites un projekta celti,un praktiski ar taadu pasu no ielas panemtu straadnieku kepinaam uzkraameeti...tikpat labi pie tajaa vietaa vareetu buut cits veikals.
Diez vai ar boikotu kas sanaaks,varbuut Riigaa,bet citur taada Maksima ir vieniigais leetais veikals.Tad varbuut labaak neatslaabt sabiedriibai,sariikot kaadu piketu vai demostraaciju,dot ´´piepiipeet´´ augsaam,lai saprot,ka ar daziem ausiis iespraustiem batoniem cauri netiks.

violet      Polus, tad varbūt vispirms izveidojiet to alternatīvu un viss notiks.. neticu, ka kāds labprātīgi paliks Maksimā, ja būs citas iespējas.. bet tagad te tāda tukša muldēšana vien ir..cilvēku musināšana.. kaut kas līdzīgs viduslaikiem.. norāda ar pirkstu uz raganu un nodedzina bez maz visu ciemu, tā teikt drošības labad.. Starp citu - zem kuriem jumtiem tad viņi apvienosies??? Zem tukšajiem Maksimas angāriem, kad būs izspieduši ar boikota palīdzību viņus no tirgus? Vai būvēs tādus pašus lētus un ātrus "zārciņus"?
Esmu tikai Par savas valsts mazumtirdzniecības ķēdes radīšanu. Uz priekšu. Dariet , veidojiet, bet uz doto momentu situācija ir tāda kāda viņa ir. Un ļoti daudziem tā ir maize, ko pelna. Rūgta, bet..
Labāk musināt pašus maksimiešu, fiksēt katru parkāpumu darba vietā, ziņot, izveidot arodbiedrību, cīnīties no iekšpuses par savām tiesībām, tad vismaz tam visam ir jēga.

demarkus      neiesedinas ne1,jo grudis vainu 1uz otru cik tik var....ari no tas 100miljonu prasibas neka daudz nebus....summas bus tukstosos...un tad ari nez kurs maksas...tas Ivans,kurs skruves nepareizi iepirka,vai RERE,kas visp no stroikas neko nejedz,jo nav jau nemaz savu stradnieku...ta ka si diskusija ka tada ir diezgan bezjedziga+sis nav istais portals,kur sis temas cilat

jozolsen      Ceru ,ka būs tiesiska valsts.Interesē vai raganu medībās mainīsies tirgus situācija būvniecībā?Izdzīt lielu nacionālo spelētāju Re-re no tirgus un viņa daļu sadalīs arī ārzemnieki,Merks ,(interesanti vai tik mamma nemīt Zviedrijā?).Bijusī situācija ar Tapeks,izpletās Rauta.

limonija      Maxima jau nu nav tas darba devējs, kuru vajadzētu žēlot par gaidāmo bankrotu. Sen jau vajadzēja viņus piekārt pie lielā zvana - gan par attieksmi pret darbiniekiem, gan par preču apšaubāmo kvalitāti. Agrāk vai vēlāk par visām šmucēm jāatbild...Pat arodbiedrību neļāva dibināt. Savu sodu viņi saņems pat bez tiesas iejaukšanās. Ja sabiedrība nesekos procesiem un tikai švepstēs aizdurvē, ka "pie mums jau neiesēdina nevienu", tad jau izredžu maz, bet ļoti ceru, ka tā tomēr nebūs.

symbio      Par preču kvalitāti! Tā ir tieši tāda pati kā citos lielveikalos. Ne labāka ne sliktāka.
Par vadības attieksmi pret darbiniekiem varētu piekrist. Bet tas arī ir nosacīti! Jo tas ir atkarīgs, kādi veikalā ir cilvēki, kas ir tikuši pie vadības stūres.

inito4ka      ...es domāju,ka tomēr visvairāk vainīgi būvinženieri,kuri piekrita tam jumta ,,dārza,,projektam un protams arī tie, kas lētuma dēl,piekrita tiem lētēkajiem segumiem / par terminiem neatbildu,bet ceru,ka ideja skaidra /
galvenā piebilde man ir tāda,ka tie ,kuri strādā maximā,ne jau palecoties ar sajūsmu tur iet---bet tāpēc ,ka vairāk NAV KUR .
... un vē piebilde,lai cik tas ciniski neskanētu_________-- jūs paliktu tajā veikalā,ja virs galvas aurotu sirēna???? es laikam izietu ...tomēr...

av2      kautkur lasiiju, ka tas jumta daarzs ir bijis saakotneejaa projektaa jau paredzeets, jo vietaas , kur paredzeeti koki , it kaa jums esot jau saakotneeji uzcelts stipraaks.
Kautaks galiigi greizi sareekkinaats tajaas jmta sijaas 100%. Pat ja nebuutu uzlikts daarzs uz jumta, ja nu ssoziem viena jaukaa dienaktii zusnigtu record daudz slapja sniega, nu kaadi n-tie metri ...pa vissu jumtu? Buutu iegaazies tik un taa, ja reiz neiztureeja zemes maisus, kkiekkella augstume zemi parastu, brugga celinnus.
Tieessam , llti zzeel, ka cena bija jaasamksaa tik augsta.....

sanitka      Laikam neesmu īpaši gudra,bet ko šajā situācijā atrisinās Maximas boikots. Ok,piekrītu,ka viņu iekšējie drošības noteikumi ir pilnīgi garām. Bet vai tad Maximas vadība projektēja,konstruēja un būvēja to māju? Ja nākamā sabruks kāda cita jaunceltne,tad boikotēsim tos,kas tur dzīvo? Pirmkārt jau šī traģēdija ir uz būvnieku sirdsapziņas,pēc manas saprašanas.

VECA_PIEPE      Lasot peedeejo notikumu zinjas presee, skatoties LV TV paarraides sakaraa ar sho nolaidiibu un bezatbildiibu, kuras rezultaats- vieglaapraatiiga daavana naavei, 54 dziiviibu pasniegshana un tuvienieku saapes zaudeejot tuvieniekus, draugus, kaadam kaiminjus, darba biedrus, pazinjas,...moraalas shausmas visai latvieshu tautai.
Es tikai ar riebumu veeroju Maxsima vadiibas uzstaashanos publikas priekshaa- ne mazaakaas nozjeelas par nodariijumu, kuraa izskan tik vien kaa plikos vaardos izteikta liidzjuutiiba, ne mazaakaas atbildiibas,...galvenais savas shkuras glaabshana, sava bezatbildiigaa biznesa saglaabshana LV, noturoties tirdznieciibas tirguu ar vieniigo veelmi- turpinaat aktiivi darboties!

Ne uz ielas vai boikots netaa,...bet reaals Maksimas lielveikalu tiikla boikots ir nepiecieshams- MAXSIMA LIELVEIKALI BEZ PIRCEEJIEM VISAA LV!

violet      Veca_piepe nav vietas diskusijai par Maksimas vadības atbildību. Viņi ir atbildīgi vistiešākajā veidā, kāds vien var būt. Tāpat, kā visi pārējie iesaistītie šajā ēkas projektā. Bet pie kā ir vainīgi dzīvi palikušie darbinieki, par ko tu viņus boikotē? Izveido kaut ko, kur viņiem aiziet strādāt un tad likvidē viņu darba vietas. Vai vēl labāk būtu, samainies vietām, iedod kādam savu darba vietu un pameklē tirgū jaunu. Tev tak tas labāk noteikti izdosies, kā noteikti, tavuprāt, kādai muļķa kasierei vai plauktu licējam Maksimā, kas ir tik stulbi, ka paliek tur strādāt. Atbildi, par ko tu sodi Maksimā strādājošos, parastos cilvēkus? Un vēl varbūt aizej un ieskaties kādai no kasierēm sev tuvākajā Maksima acīs un pasaki, ka viņa ir idiote, ka tur strādā un pasaki, ka viņas uzņēmums tiek boikotēts un viņai jaiet uz bezdarbniekiem. Domāju, ka gudrajiem boikotetājiem dūšiņa ir tik liela, cik var atļauties ofisos pie kafijas krūzēm sēžot. Cik tupiem ir jābūt, lai neasaprastu, ka cietīs strādājošie, ne pašas augšas. Vadībai tas boikots ir pupu mizas, bet kādam darbineikam iespēja bērnam iedot ēst.
Un es nerunāju, ka vadībai ir jāiziet sveikā cauri. Nekādā gadījumā. Ir jādara viss, lai viņus sodītu. Bet to vajag darīt no iekšpuses.

VECA_PIEPE      Violet, Tavu komenteeto veltiijumu man, izlasot,...ir skaidrs- Tev ir laiks apmekleet konsultantu psihologjijaa, lai celtu savu pasapzinju un iemaaciitos rakstiito ar melnu uz balta izlasiit,...arii komentu manu, nepaarveershot demogogjijaa peec savas saprashanas.

MAXSIMA LIELVEIKALI BEZ PIRCEEJIEM VISAA LV!

Neaizvietajamo nav,...arii tirdznieciibas biznesaa, vieta tuksha nepaliks un, pilniigi ir iespeejams, ka taa tiks aizstaata ar ko patiesi labu un izdeviigu arii LV darba tirguu,...pilniigi jauna biznesa vai jau sen iepaziita un speeciiga biznesa attiistiibai LV, kuri prot cieniit savu biznesu, pateereetaaju un liidzcilveekus,...galu galaa, ne tikai naudu rausiis, kljuudami par kapeiku vergiem.

violet      Nav jēga ko pierādīt, bet .. mini tos spēcīgos piemērus, jo domāju, ka kāds darbinieks noteikti apdomā iespēju doties prom no šī stulbā uzņēmuma..
Un tad paskaidro man, kas neprot izlasīt, kā ir jāsaprot teksts- veikals bez pircējiem.. manā izpratnē tas ir veikals, kas bankrotē.. ja veikals bankrotē, darbinieki automātiski ir uz rezervistu soliņa un bezdarbieku rindās.
Un ko viņiem darīt līdz brīdim, kamēr tiek veidots, tas spēcīgais LV bizness?
Esmu tikai par Maksimas aiziešanu no LV, bet ir jādomā ar skaidru galvu, ko liks un ko likt vietā... Mazumtirdzniecības uzņēmumu?? Kur?? Tieši tur pat kur atrodas Maksima? Jo vieta tak nepaliekot tukša. Tad jēga tam visam.? Nāks jauni maksimieši tikai ar LV vārdu. Un ko būsim pierādījuši?
Un kā boikotēsim Rigas domi, kas ar ir līdzvainīga? Starp citu Rīgas domes vadība ar nicinoši izsakās, tjip nav vainīga, tikai nez kuras pašvaldības darbinieki divas dienas iepriekš visu apsekoja un neko neredzēja. Ne pilošo ūdeni, ne plaisas. Kā viņi apsekoja? Uzgāja paskatījās un aizgāja? Laikam akli. Re&re? Un pārējos, kas ar ir līdzvainīgi? Kā tos visus boikotēsim?
Un es neesmu pret darbībam, pret visu šo nejēdzību, esmu pret, ka kāda idiota dēļ ir jācieš tiem, kas savu darbu dara godprātīgi un nav atbildīgi par visu šõ murgu. Piedāvājiet, kaut ko, kas neskar citus, bet tikai tos, kas ir vainīgi, līdzatbildīgi, un es būšu jūsu rindās. Man nav uz doto momentu šādu ideju. Bet tupa grūst dzīvi palikušos, zem gruvešiem es nepiekrītu. Demagoģija vai nē, mani tas neinteresē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu