Krievi, kuri runā latviski

Es lepojos ar tiem krieviem, kuri, neskatoties uz grütiibäm, konsekventi ar latvieshiem runä latviski (kä man zinäms zobärsts), kas nebaidäs atkläti nosodiit Osipovus un noziedznieku iebrukumu Ukrainä! Sveicu vinjus!
Vai daudz tädus paziistat?

Closing_Time  1 1 Es lepojos ar savu krāniņu.

draboss    2 No pazīstamiem vairāk ir lojālie, kā nelojālie. Tos osipovus pat nav jāsauc par krieviem, vienkārši krieviski runājoši bezidentitātes subjekti.

Aigars53      Ar kräninju te lepojäs, vai käds te arii ar valdiibu lepojäs? :)

wolands  4 1 Par Ukrainu neesmu runājis, bet man pēdējā laikā gandrīz visi satiktie krievi ļoti labi (daži perfekti) runā latviski. Un izmanto latviešu valodu, pat ja kompānijā ir tikai pāris latviešu. Tiesa, jaunāka pauaudze - 20-30 gadnieki.
Bet par ko es kaunos ir tas, ka jaunā Latviešu paaudze nemaz nerunā krieviski :(

_Jasmina_  2 1 Jā, kolēģe tāda ir. Mācās, un gramatiku prasa...i deklenācijas liek man atcerēties , kā arī visādus citādus latviešu valodas brīnumus, kas gadu garumā aizmirsušies :)

lazdarr  4   Atbildes parāda vietējo lielmanību, vienrievu "bēniņos" un pārākumu par citiem. Pat runcs Leopolds teica- dzīvosim draudzīgi!

veejpuuta    1 Aigars53-ha,ha!Lai gan pārāk skumji,lai būtu smieklīgi.

planerdelta    3 Lucy (2014-07-07 12:04) viedoklis Par ko man lepoties par okupantiem,viņu pienākums Latvijā ir runāt Latviski un punkts!

MadaraZuze  4   Cilvēkiem ir pilnīgas tiesības izvēlēties tādu komunikācijas valodu, kāda viņam ir vispieņemamākā konkrēto komunikācijas vajadzību apmierināšanai. Un neviens mani nepiespiedīs runāt spāniski ar spāni Spānijā, ja tas spānis runā manā angļu valodā, un mēs abpusēji pieņemsim, ka komunikācija notiks angliski.
Morāle šāda: tikai caur mūsdienu inkvizīcijas (t.s. Valsts valodas inspekcija) aktivitātēm nevar piespiest cilvēkus iemācīties valodu. Toties ļoti efektīvi var radīt riebumu pret šo valodu. Vai jums to vajag - to jums jāatbild pašiem sev.

riks086    2 Es ar viņiem nelepojos. Bet to, ka viņi runā, novērtēju.....

Lucy    5 MadaraZuze tu iebrauci auzās:)
Paņem to pašu Vāciju,viņi pat īsti negrib runāt angliski,ja nu jaunā paaudze,bet ja es velēšos runāt Latviski,haaa padomās,ka es ķerta.
Es mūsu ierēdņu vietā nevienam nespiestu mācīties valodu,negrib lai nemācās,valsts iestādēs,veikalos nekur bez valsts valodas vnk neņemt darbā,ka ir visur citās valstīt un tur nav nekād šāda problēmu,visi to zin un iemācās tās valsts mēlē runāt,pat domāt,tā,ka nevajag te irst! Par viņu riebumu man nospļauties,tāpat,kā viņi spļauj virsū mums!
Nevajag nevienam laizīt irsas,vajag vienreiz iztaisnot mugurkaulu!!

byebye    2 jā, vienmēr ir prieks par tādiem cilvēkiem . bet patiesībā jau tas būtu tikai dabiski un normāli.

VECA_PIEPE    2 Es gan gribētu redzēt, ka Latvijā dzīvojošie krievu tautības pastāvīgie iedzīvotāji,...reiz sāktu lepoties ar to, ka viņi ir tik izglītoti, lai reiz pa visām reizēm sāktu cienīt tās valsts etnisko valodu, kurā viņi ir iekārtojušies uz dzīvi.

Esmu lepna par Latvijas zemi, liedagu un jūru, mežiem un pļavām, ezeriem un upēm,...es lepojos ar to, ka esmu latviete un cienu latviešu tautu,...esmu lepna par manu dzimto valodu,...es lepojos ar savu ģimeni.

Es cienu cittautiešus, kuri ciena latviešu tautu, tās kultūru un valodu,...man nav jālepojas ar viņiem!

tiu    4 Lepoties ar krieviem nelepojos, bet par madaru zuzi gan man ir kauns!
Ja runa ir par Latviju un ja kāds grib savu dzīvi saistīt ar Latviju un viņam ir riebums pret latviešu valodu tāpēc, ka tā ir valsts valoda un tā ir obligāti jāprot, lai te dzīvotu un strādātu, tad tādus cilvēkus gan te nevēlos redzēt. Tāpat kā madaru zuzi!

Samurs  1 1 Jā, esmu priecīgs, ja cittautietis runā latviski. Protams, uzskatu par pašsaprotamu lietu, ka dzīvojot kādā valstī, ir jāprot tās valoda (tiesa, ir ASV vai Meksikas Savienotās valstis, kurās pamatiedzīvotāju valodu nozīme ir paši ziniet kāda..)
Bet tomēr esmu priecīgs, ka ir krievi, kas cenšas runāt latviski. Es gan esmu pret to, ka tīra latviešu valoda neskan valsts TV, jo tieši TV ir nozīmīgs medijs valodas apgūšanai.
Ir ne viens vien krievs, kas saka, ka latvieši paši nerunā ar viņiem latviski, ir pat tādi, kas ļauni izsmejot izrunu... Diemžēl tāarī taisnība...
Kaut kā ir piemirsts, ka par Latvijas neatkarību nobalsoja patļoti daudzi krievi...

Barsiko    3 Lucy: "Par ko man lepoties par okupantiem,viņu pienākums Latvijā ir runāt Latviski un punkts!". Nav ko piebilst.

debra1  1 3 tie ir tie "labie" okupanti, bet ir arii tie sliktie..... labie slepkavas un sliktie slepkavas!

Aigars53    2 Lepojos nebütu pareizi teikts, bet apvienoties ar tiem, kas atbalsta Latvieshu valodu kä vieniigo valsts valodu un müsu nacionälo Valsti, vajadzeetu gan. 2014-08-06

sigats    2 Mēs te domājam,´´lepojamies",bet ikauņi savus sierus tā izdresējuši,ka šie pat angliski prasot,
atbild,ka šie nedaudz prot krieviski.........mums tas pat sapņos nerādās........
2017-10-06

Kristine_78  2   Galvenais lai zobus nerāda.Interesanti ir runāt ar cilvēku kurš runā latviešu valodā un saka jā pat tad kad to nevajag 2017-10-06

allldis    3 Mjāā, škiet ka arī te troļu netrūkst, vai stulbeņu! Un cik gan jābūt aprobežotam vai naivam, kas lepojas ar to, ka okupanti, kas jau paaudzēm nelūgti dzīvo latviešu valstī reizēm pavervelē latviski! Vai tad tas ir lojalitātes kritērijs,ja svešais runā ar tevi tikpat labi, kā klementjevs, gapoņenko, petropavlovs, buzajevs utt. citas viņu šovinistu girsas! Kāds no tā latv. tautai labums, ja kremlini labi runā mūsu valodā, bet klausa kremlim??! Labāk šie var visur IEFILTRĒTIES, LABĀK SAGRAUT, DEGRADĒT visu skolās, Saeimā, armijā policijā utt.? Patiesi pozitīvs rādītājs būtu,ja būtu KAUT VIENA visā LV krievu organizācija, kas būtu latviešu,būtu NA utt.līdzīgu spēku pusē un cīnītos pret ždanokām un mamikiniem, bet...NAV NEVIENAS TĀDAS! Tāpēc nevajag muldēt par lojālajiem, kas ir no viņu kremlinu masas 0,0001% un tāpēc ir 0!Arī barikādēs bija tieši tas pats šo skaits! 2017-11-18

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu