Reliģija un ekonomika?

Vai Jūsuprāt ekonomiskā izaugsme/valsts attīstība (joprojām) IR saistīta ar reliģiju, kas valda attiecīgajā reģionā (mūsdienās)? Spriežot pēc datiem Latvijā tikai 50% cilvēku reliģijai ir nozīmīga - ja procents radikāli paaugstinātos vai saruktu - vai valstī kautkas mainītos?
Šeit ieskats wiki pasaules kartē pēc nozīmes: http://en.wikipedia.org/wiki/Importance_of_religion_by_country

neko (2014-08-18 23:55)      Vai Zviedrijā ir aktīva rūpniecība... ja ir - bet viņa zviedriem nepieder:) Paskatīsimies kas ar Zviedriju notiks vēl pēc gadiem 30.... nu nav viņiem dzīvot spējīgs ekonomikas modelis.
90-to gadu banku krīze kas noveda pie gandrīz pilnīga sabrukuma (situāciju glāba tikai uzkrājumi) neizbēgami atkārtosies. Parastāka matemātika.

Citējot Wall Street analītiķus: "The United States Federal Reserve remarked in 2007, that "In the early 1970s, Sweden had one of the highest income levels in Europe; today, its lead has all but disappeared..."
Un tā ir pilnīga patiesība. Viņu ekonomikā ir pamatīga regresija. Savulaik (90-tajos gados) mēs no tā ieguvām, jo zviedri biji gatavi investēt visur - tikai ne savā valstī.

Par Japānu: "kuras tradīcijas ir mainijušās viskrasāk - tās nomainijušās ātri un joprojām mainās" - vari to kaut kā pamatot? Es redzu ka manījušas ir tehnoloģijas, bet ne tradīcijas un par samurajiem es te vispār nerunāju, bet gan piemēram par faktu, ka ja tavā CV ir vairāk par 3 darba vietu maiņām Japānā tev normālu darbu vairs nedabūt. (pat bijušai Japānas vēstnieks LV palika šeit, jo tā bija viņa 3 darba vieta un viņa nācās atzīt Japānā viņam perspektīvu vairs nav [sīkāk vari palasīt intervijās ar viņu]) Es runāju par lojalitātes tradīciju, darba tikumu un tamlīdzīgām lietām.

Un ja vien esi pabijusi Japānā nevar nepamanīt, ka baltos viņi uzskata par "makakām", jebšu "baltajiem mērkaķiem"... atpalikušiem, sliktiem un neuzticamiem mežoņiem. Viņu nacionālisms nav agresīvs - izturēsies pret tevi ar smaidu un iecietību.. kā ka jebkuru citu dzīvnieku:)

neko (2014-08-18 23:58)      Citiem vārdiem runājot ar tradīcijām es nedomāju tautas tērpu valkāšanu, prievīšu un pastalu (vai samuraju zobenu) nēsāšanu un 4-rižu deklamēšanu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu