Latvieša gēns (būtība), kāds tas ir?

Jautājums radās fargo komentu izlasot un pilnībā piekrītot vìńá viedoklim par SC fanu klubińu šeit.

wolands (2014-08-30 13:56)      Jā, Mav. Izklausās,ka Tev tiešām iet grūti :( Mēģini pieteikties kadiem pašvaldibas pabalstiem. Lieli tie nav, bet ņemot vērā, ka lielākā daļa no pasaules iedzivotajiem par tadiem nav dzirdejuši, nav tik slikti ... ;)
BTW, Tev neviens neliedza kādu no tām rūpnīcām saglabāt. Jeb ar "mēs" Tu domāji mani? Sorri, es negribēju nevienu no tām saglabāt. Un zemeņu lasīšana nav slikta nodarbe, prieks, ka tagad tāda nodarbe ir. Atceros man krievu laikā uz Zviedriju KGB neļāva braukt zemenes lasīt, teica, ka jaturpina vergot 10h dienā par 200 rubļiem mēnesī (par kuriem neko nopirkt nevarēja). Sak, neesot uzticams elements. Tā, ka es nesūdzos arī par iespēju brīvi braukt zemenes lasīt uz Īriju.
Ai - man pofig, balso par ko gribi ne jau es te Tevi parliecināšu :(

Zeltiite (2014-08-30 14:01)      Katram ir savs līmenis. Mai neapmierina būt par Eiropas padibeni un melnstrādnieku. Spēju būt vadīātāja savā Dzimtenē un tikai mana izvēle ir neizbtraukt no ES un Latvijas lai pelnītu 6x vairāk!

fargo (2014-08-30 14:01)      "Latvija JAU IR izvarota un viss ir sagrauts."
es domāju, ka tu nesajēdz par ko runā. par labklājību? vēl nekad latvijas iedzīvotāju vidējā labklājība nav bijusi tik augsta, kāda tā ir tagad. pat t.s. ulmaņlaikos.
par demogrāfiju? tā nav izvarošana, tās ir sekas vairākiem padomju laikā bijušiem faktoriem un tagadējai rietumu destruktīvajai politikai ģimenes jomā + vairāki citi iemesli. latvijas gadījumā tas summējās, bet līdzīga demogrāfija ir gandrīz visās "eiropeīdu"-rietumu rases valstīs.
par ekonomiku? nav eiropā iespējams konkurēt ar kafijdzirnaviņām un citam tehnikām, ja vien tev nav pieejami superlēts darbaspēks, kurš guļ barakās, cehos, mitinās kā tadžiki maskavā pa 20/30 vienā dzīvokli. vācija ir spējīga konkurēt sektoros, kuros ir minimālas dzīvā darbaspēka izmaksas - piem.ķīmiskā rūpniecība, farmācija. vācija nespēj veiksmīgi konkurēt ne "dzirnaviņu", ne datorus vai telefonu tirgū. un pat ja rietumu razotājs konkurē, rūpnīcas ar kaut cik ievērojamām darba spēka izmaksām atrodas indonēzijā, vjetnamā. vācija nespēj un vefs te konkurētu? muļķības! vefs nespētu ražot telefonus, varbūt vāciņus, vai aksesuārus. bet tad tikai kā daļa no kāda lielražotāja. nekadi "vefa" telefoni iespējami nav.

adamsone (2014-08-30 15:58)      Nav gēna, ir identitāte, kas mitinās neironu kontaktos, galvā. Bet tā - valoda dveš, ainava turas, kultūra kkā ķepurojas, nu nav nemaz tik slikti. Nogruva ilūzija par strauju bagātību un to, ka visus ar cepurēm nomētās un visiem kko degunā ierīvēs - nu ko, tā gadās.

Mikucic74 (2014-08-30 16:05)      Vai tie pēckara posmā saceltie šaura profila monstri skaitās rūpniecība? :) Drīzāk jau, bez padomju iejaukšanās VeFs tgd būtu pasaules līmeņa uzņēmums ar ražotnēm kkur Āzijā.

limonija (2014-08-30 17:30)      Par daudzināto padomjlaiku izglītības sistēmu - tas ir mīts, ka tā bija ļoti laba, jo bija obligātā vidējā izglītība, kas savukārt nozīmēja, ka visi nelaimes putni, kuriem kāds mācību priekšmets galīgi nepadevās, pedagogiem bija no skolas ar trijnieciņu eksāmenā kaut kā laukā jādabū...Šeit nu bija nepieciešama kreatīva pieeja - pati esmu likusi komatus eksāmena sacerējumos ar dažādu toņu zilajām pildspalvām:D Klases audzinātājs mutiskā eksāmena laikā sakārtoja biļetītes uz komisijas galda un tad steidzās saviem audzēkņiem koridorā pavēstīt - apakšējā labajā stūrī ir...tāda un šitāda biļete, sapratāt?;) Tādu murgu kā obligāto vidējo valstī nevienam nevajag - kam nav gudras galviņas, lai taču iet strādāt, ne solus deldēt...Bet mani skolēni gandrīz visi bija barikādēs(tolaik strādāju vakarskolā) un atgriezās noguruši uz mācībām, un stundās gulēja, bet es imitēju mācību procesu, lai direktore netaisītu jezgu(pretīga komunistene), piedraudēja man ar atlaišanu, kad puča laikā biju paņēmusi uz darbu līdzi radio...Arī tagad pazīstu daudzus patriotiski noskaņotus jauniešus, kas ietu uz barikādēm, daudz nedomājot, un lepojos, ka esmu pielikusi roku viņu personības veidošanā;)

JurisK (2014-08-31 06:38)      Latvia is a member of NATO, European Union, United Nations, Council of Europe, CBSS, IMF, NB8, NIB, OSCE, and WTO. It is currently in the accession process for joining the OECD. For 2013, Latvia is listed 48th on the Human Development Index and as a high income country until the first of July 2014. Sho visu ir panaakushi politikji Latvijaa nieka nepilnos 25 gados. Ja kaads saka, ka Latvija nav valsts un hutorjaanjiem nevar dod varu rokaas - tad taadu iistenie latvieshi jau no sendienaam dzina ellee ar suudainu koku! Es nenoliedzu nelikumiibas un neizdariibas, bet plusu, domaaju, tomeer vairaak.

ingviirbin_de_troll (2014-08-31 09:25)      Closing_Time (2014-08-30 10:31) viedoklis iedomīgi,skaudīgi pakaļlaižas - tāds tas gēns. Mutesbajāri un baigie virtuālie dzimtenes patrioti. Bet galvenais pilnīgi degradējuši smadzenes, vairs nespēj spriest objektīvi. Latvieši vairoties nejēdz, bet domā ka pastāvēs mūžīgi. Tumša tauta

Ja cienītais ir domājis "ameriku,kiršblatu,ādamsonu,urbanoviču,zariņu u.tml.",tad piekrītu:DD

Par Mavericka bubuli "Jelgavas cukurfabriku" - akcionāri vienkārši gribēja labi nopelnīt uz pārdošanas rēķina!:D Un to arī izdarīja... Šķiet, ka Mavers vairāk, kā uz vienu avotu (Perkinsu) nevar atsaukties!:D Un cik TUPAM ir jābūt, lai ticētu Putina ATKLĀTIEM MELIEM! ( krievu karavīru UKR neesot).

ingviirbin_de_troll (2014-08-31 09:36)      Es esmu Latvijas patriots, nevis stulba amīšu marionete, kas "patriotismu" mācās no Holivudas bojevikiem ...
"Pēdējos 20 gados" latvieši paši, bez Maskavas palīdzības, ir darījuši visu iespējamo, lai šo valsti iznīcinātu.

Latvijas patriots nekad par savu zemi, valsti neteiktu... ....."ŠO valsti...". MŪSU, MANA...tas gan, bet ne ...."ŠO"! Varētu jau uzrakstīt, ko domāju par šādiem ļautiņiem, bet baidos, ka adminis izdzesttu...:)))

mojito (2014-08-31 11:16)      Piekriitu Jurim!

taizelis22 (2014-08-31 19:15)      Krievu droshiibas policija shuj lietu rakstniekam Rancaanam par to,ka krieviem esot laupiishanas un slinkuma geeni!Bet clozim jau atljauts,Pezhdanoka un paareejie krievzhiidi ir neaizskaramie...

Deisa (2014-09-02 10:17)      Piekrītu leones rakstītajam, domāju, ka latviešu tautas folklorā vislabāk arī var to tautības gēnu saredzēt. Protams, tam klāt nu ir piemaisījusies i slāvu, i vēl citu kaklakungu kultūra, bet pašā būtībā lepnums un izrieztā krūteža palikusi (diemžēl tikai mutiskā līmenī, kur darbi bieži vien neapstiprina teikto).
Runājot par saistībām ar citām tautām, valstīm - vai nebūtu tā kā pieticis laika un saprašanas, ka citi mums ir vajadzīgi tāpat kā mēs viņiem? Vai pārtikas ražotāji tagad nav galvas saķēruši domājot, ko iesāks ar produkciju, ja tā netiek eksportēta uz Krieviju? Protams, kas ar to nav saistīti, var plaši pavērt muti un pateikt - ar Krieviju nekādās darīšanās nevajag ielaisties, bet, ka tādēļ dažs labs zemītes apstrādātājs nevarēs bērnus pabarot, par to jau pilsētniekam galva nesāp. Un tad tik gudri spriest par pašapziņu, lepni pacelto galvu... Kurš var droši apgalvot, ka izmanto tikai pašu latviešu saražotās preces, neiepērk importētās, līdz ar to piedalās iekšējā tirgus stiprināšanā? Ka iepērkas tikai latviešu veikalos, veikalu tīklos? Nedomāju, ka te kāds tāds ir.

MadaraZuze (2014-09-02 22:12)      Man juusu politiskaas kaisliibas zinaamaa meraa pie kaajas, bet ljoti nepatiik, ja kads melo:

"Fotoman (2014-08-29 20:52)
Te ir citáts: Polus (2014-08-29 12:00) viedoklis Latvijas latviskās beigu sākums (?) ir tad, kad 23. augustā bariņš etnisko latviešu kaismīgi spriež par to, ka pēc pusotra mēneša parlamenta vēlēšanās balsos par prokrievisku partiju (kura - kāds sīkums! - pavisam nesen iniciējusi referendumu par divvalodības ieviešanu), kamēr Krievijas tanki braukā pa Ukrainu.´´

Taatad, saaksim ar to, ka referendumu par divvalodiibu Latvijaa ierosinaaja nebuut ne SC. Un referendums tika ierosinaats un noriteeja veel ilgi pirms taa, kaa saakaas Ukrainas karsh.
Taadi siikumi, vai ne? Nelieli melinji, bet cik ljoti atgaadina tos panjeemienus, kurus katru dienu lieto TV - "fakts it ir bijis, bet arii pavisam citaada norise ir bijusi, bet to jau neviens nepaarbaudiis..."

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu