Kā tad īsti ir ar tiem globusiem ? Kā tad jābūt būtu ?

Ja arī atmet senāku vēsturi, kad Krima piederēja Krievijai, vai kādai citai zemei, vai tamdēļ var atmest reāli notikušus faktus, kad tagad tā ir Krievijas sastāvdaļa, kurā preces ir rubļos, norēķini viesnīcās tajos pašos krievu rubļos, kur arī tiek ievēroti Krievijas likumi. Tad nu rodas jautājums, kāpēc bērniem skolās būtu jāmelo pretējais, apgalvojot, ka Krima ir Ukrainas sastāvdaļa, ka tur valsts valoda ir tikai un vienīgi ukraiņu, ja fakti ir tādi, kādi tie ir ?

Vucis (2015-08-26 16:57)  1   A nu jā, aizmirsu pieminēt, ka 41.dzīvokļa īpašnieks arī globusiņus sazīmējis.

Un vēl to, ka par to istabu viņš nemaksā, plus vēl cenšas taisīt kariņu par 42.dzīvokļa koridori.

Samila (2015-08-26 17:09)    2 Vuci, nevar tik vienkārši salīdzināt valsts iekšējās tiesības ar starptautiskajām tiesībām. Ja 42.dzīvokļa īpašnieki var aiziet pie policista, visu izstāstīt un prasīt nodrošināt taisnīgumu jeb sava īpašuma aizsardzību un īpašumtiesību atjaunošanu, tad Ukarinai nav pie kā iet. Nepastāv tāda globāla policija vai tiesa.

"Starptautiskajām tiesībām ir raksturīgas no nacionālajām jeb valstu iekšējām tiesībām atšķirīgas iezīmes. Starptautiskās tiesības ir īpatnas ar to, ka tās izriet no starptautiskās sabiedrības organizācijas horizontālās struktūras un tās decentralizētās organizācijas. Valstu iekšējām tiesībām ir vertikāls raksturs. Ikviens indivīds ir pakļauts tās valsts jurisdikcijai, kuras teritorijā tas atrodas, neatkarīgi no viņa gribas. Vēl vairāk – noteiktas valsts pilsonis (noteiktos jautājumos arī patstāvīgais iedzīvotājs) ir pakļauts šīs valsts likumiem un jurisdikcijai pat tad, ja neatrodas tās teritorijā. Turpretim starptautiskās tiesības pēc savas izcelsmes un būtības ir konsensuālas, jo tās vēsturiski ir izveidojušās un turpina veidoties uz valstu savstarpējās vienošanās pamata."

PS Šī diskusija mazliet atgādina vizīti pie ārsta, kurš saka, Jums ir tāda un tāda slimība un jādara tas un tas, lai taptu vesels. Bet pacients saka, nē, man nav tāda un tāda slimība, man ir cita... ;) Lai jauka diena visiem!

Maaris_M (2015-08-27 13:26)    1 Sobriid krimas iedzivotaaji ir prieciigi ,ka tos neapsauda un nebombardee visaadi pustraki prezidenti ,kuri pasi ieguvusi varu sameraa asinaina varas apversuma celaa . Ko gan var gribeet un prasiit no citiem ,ja pasi nav labaaki . Pie kam likums dzivee ir viens ,ja uztaisa apversumu un tas izdodas tad ieprieksejaa vara tiek pasludinaata par nelikumiigu . Tatad - gribi varu taisi apversumu un ,ja izdosies viss buus ok !!!! Rietumu dzekiem apsoli kaadus resursus vai citu materiaalu labumu un tevi atbalstiis . Visaa pasaulee sii strategija jau izstradaata liidz sikumiem . Faktiski pie varas ir ,, lielakie kretiini un neliesi !,, parejais ir tikai maskesanaas , sitie lopi par tautu domaa vismazaak . Tapeec nemt to galvaa ir galiigi garaam .

Maaris_M (2015-08-27 13:31)  1 1 pirms pirmaa pasaules kara francu prese rakstiija ,ka vaciesi brokastiis eed francu beernus . tapeec tagad arii publicee visadus murgus uzdodot par vienigo patiesiibu . Cik daudz musu valdiiba vispaar runaa taisniibu ???? Sitie kolaboracionisti runaa to ko vajag ,nevis to kaa ir ! Un rezultaa apmanitaa tauta mirst ierakumos ,kameer citi skaita naudu !!!!!

ginters1973 (2015-08-27 16:18)    2 latvijaa bija preces latos ,tagad eiro . Banka paklauta metropoles bankai , valdiba sanem noradijumus no metropoles un asv veestnieka . Kaa to sauc ??? Kolonijas statuss , inkorporaacija ? vai okupacija (svess karaspeeks arii ,nu gluzi kaa PSRS laikos ) visi tie pasi raditaaji sakriit , Kalniete seez briselee ,kaa Voss Maskavaa ! kaadi veel vajadziigi argumenti ??? dazreiz nenaak par skaadi ieskatities spogulii !!!!

fargo (2015-08-27 16:36)      ginters1973 (2015-08-27 16:18) viedoklis

piekrītu. latvijas valsts, līdzās citām eiropas valstīm, ir zaudējusi suverenitāti praktiski visās jomās, kurās neatkarīgai valstij būtu jabūt noteikšanai, iekšpolitiku ieskaitot.

homo_literatus (2015-08-29 09:50)    1 Krievija Krimu anektējusi prettiesiski, un "tautas brīvprātība" šai notikumā ir tāda pati, kā 1940. gadā Latvijā - referendums par pievienošanos citai valstij anektētājvalsts bruņoto spēku klātbūtnē nav leģitīms.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu