Valsts apdraudējuma gadījumā, cik % trauktos uz lidostu?

Kā Jūs domājat? Valsts apdraudējuma gadījumā, cik cilvēku paliktu aizstāvēt savu valsti un cik dotos prom ar pirmo iespējamo transportu? Cik esmu dzirdējusi viedokļus, pārsvarā paliktu vecākā paaudze.................Pati uz to skatos ar dalītām jūtām - aizstāvēt dzimto zemi ir viens, bet politisko eliti un oligarhus - nekāda vēlēšanās.

alvis25    1 Vienalga tanki vai vīrusi , bet vienalga censtos vismaz vienu pretinieku paņemtu līdz kapā .

raimisg      nav jadoma par politisko eliti..bet par valsti//politisdko eliti mes pasi izvelamies...un kada ta ir...tadi mes esam pasi..
bet aizstavet savu valsti..tas parada kas ir musu sirdis un no ka mes esam ..

PrP      Kā cilvēkam kurš zvērestu ir devis divreiz un savu zemi uzskata par savu - laikam komentāri nav.
Būtu zināms procents, kas censtos mukt, bet iesaku apdomāt (agrāk ar laiviņu pār līci varējam tikt). Tikt atcerieties - kāda kaimiņvalsts vēsturiski būdama neitrāla lielu daļu atsūtīja atpakaļ.
20 gados esam tikuši tik tālu cik esam - ar 50 gadu atstāto pēdu smadzenēs un ģenētikā cīnīties negribam, labāķ klusējam un tik peļam to ko pat vēlēt neejam - bet viņi iet.

boony      Par kādu valsts apdraudējumu tiek runāts? Vai par vietējo krievu nemieriem un vēlmi šeit izveidot Rusbaltiju, vai par Krievijas bruņotu iebrukumu? Un kāds pamats ir šāda tipa jautājumiem un šaubām? Tā ir provocēšana, tautas tracināšana?
Šī ir mana zeme, mana tauta, mana valsts, un tas ir tikai pašsaprotami, ka tā ir jāaizstāv, lai vai kas. No kurienes dažos tautiešos ir radusies šī mazdūšība? Kā ekonomiskās grūtības, tā laižas uz bagātajām valstīm, kā kāds militārs apdraudējums, tā atkal domā par bēgšanu uz drošām valstīm, kuru bagātību un drošību ir izveidojuši un aizsargā citi? Bet ko paši? Kad paši latvieši cels savu valsti un savu bagātību un drošību?

Chris1986      Man smiekli nāk par tiem, kas te taurē, ka tā ir viņu zeme :D Aizejiet tak uz Zemesgrāmatu un paskatieties, kas te kuram pieder, ja vien šīs ziņas nav slepenas! Tā nav "mūsu", bet konkrēta Jāņa, Pētera vai Larsa zeme - pilnīgi katrs gabaliņš kādam peder! Un nav te ko domās veikt ekspropriāciju!
Un ar ļotenēm kara gadījumā jūs nekur nepamuksiet, jo tās vairs nelidos dēļ tā, ka pārāk viegli mērķi ienaidnieka aviācijai. Vienīgais ceļš kā 2. pasaules kara laikā ir pa jūru ar piepūšamo laiviņu uz Sviedriju. Un jācer, ka būs ceļavējš un haizivis pa ceļam neapēdis!

boony      Te nav ko ņirgāties, visa zemi, īpašumi, kas atrodas Latvijā, pieder Latvijai - uz tiem darbojas Latvijas likumdošana. Protams, Latvijā ir privātīpašums, bet tas arī ir Latvijas likumdošanas ietvaros. Tā kā ir gļēvi taurēt, ka Latvijai nekas nepieder, tieši pretēji - pieder viss.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu