Krievijas intereses Baltijā

Pedeja laika Amerikanu vad. prese (NYT, The Time uc. ) paradas militāro personu pazinojumi par Krievijas gatavojošanos uzbrukumam Baltijai.
Kadas Krievijas intereses uz Baltijas reg. Jus varetu nosaukt. Vai tas ir tikai Tresa Pasaules kara bieds(polit. - ekon. krizes stabiliz.) , Trampa politikas saskobisanas centieni, vai militāras rūpalas intereses!

siikaa16    1 Amerikāņiem nav "The Time" viņiem ir "Time".

Mavs  5 3 Lasu komentārus un secinu, ka tūdaliņu Latvijā vēl ir daudz :D

slieksnis  1 4 nu krievs pedejo gadu laika ir iebazis tautu nabadziibaa, toties uzkachaajis armiju, tagd sankcijas izziizh peedeejo suslu no shiem, ka juus domajat, kas notiek ar valsti, kurai vairs nav nekaa iznjemot armiju, protams ka uzbruks kaadam, tik kam, ceru ka nevienam, jo karsh tas nav tas, par ko aviizees lasa...

neko    6 1) Kopš Krievija apzinājās sevi kā valsti viņai vienmēr ir bijusi stratēģiska interese šinī reģionā, tas nav nekas un jauns nekad nemanīsies jo ir objektīvu ģeopolitisko un stratēģisko nosacījumu diktēts fakts. Reizēm par to runā, reizēm nerunā, tik vien tās atšķirības.
2) Mainās ASV ārpolitika jo Trampam atšķirībā no Bušu ģimenes nauda nav ieguldīta Tuvo Austrumu naftā un nav kā Klintoniem jālobē Izraēlas intereses jo (vismaz tuvu) radinieku viņam tur nav [pirms vēlēšanām viņš to solīja turpināt darīt tikai par labu samaksu- vairs nekādas labdarības].

Aisedor  4 1 Uzpūsta lieta skaidrs attaisnojums ieroču bizness. Mēs pat krievam neesam vajadzīgi. Vēl kā kā ASV apmācību poligons kalpojam. Analizējam to kas absolūti nav no mums atkarīgs.

edding    1 Pēc Aisedor teikā izklausās, ka Baltijas valstis mazāk iekārojamas par piemēram Piedņestru.

neko  1   Aha, Latvija jau nu ir tas vērtīgaikais ieroču tirgus par ko vērts pacīnīties:) Nesmīdini:)

kvarts    1 Pirms iebrukuma Baltijā 1940. gadā bija 1932. gada golodomors Ukrainā. Paralēles var vilkt daudz un dažādas. Sociālpolitiskā krīze Eiropā lej ūdeni uz kremļa dzirnavām, Latvijā pašlaik tas ir vēl spēcīgāk izteikts, tauta nav apmierināta ar Saeimas un valdības darbu, tā teikt bardaks valstī( kaut kas atgādina 1940. gada scenāriju)
Krievija nevar pieteikt karu Baltijai, jo automātā tas būs karš ar ES un NATO. Arī krievu tauta to neatbalstīs un putinam var nākties "aiziet". Visos laikos kad krievijā ir ilgstoša ekonomiskā krīze, krievija izvcēlas karu ar kādu valsti , lai attaisnotu savas neveiksmes ekonomikā.

JurisK    2 Neesmu lasījis ģenerāļu runas nosauktajos izdevumos. Tas, ko par tiem stāsta žurnālisti, ir pavisam kas cits. Gan Amerikas, gan Krievijas militāristi ir profesionāļi. Kā jau agrāk teicu - kara starp Ameriku un Krieviju nebūs. Arī militāra iebrukuma Latvijā nebūs, jo esam NATO. Visas tās runas gan no jeņķu gan vaņkinu puses ir tikai politika un militārās rūpniecības vēlme pelnīt. Krievijā arī vēlme noslēpt iekšējās problēmas. Lai gan arī Amerikā to netrūkst. Gribētu teikt kaķa Leopolda vārdiem - davaiķe žiķ družno, bet kamēr tas sīkais žurkulēns neatdod mūsu čomiem nosperto sieru, tā neteikšu!

pomerance    3 Mēs esam NATO, un mūs aizsargā 5 pants. Krieviem gribējās paskatīties, kā pasaule reaģēs uz Ukrainas notikumiem, paskatījās, aptaisījās un tagad nezin, kā no tiem mēsliem ar sankcijām izkulties, un tagad ir interesanti, kas būs, ja nato dalībvalstī iebruks vai mēģinās iebrukt, mūs pārējās dalībvalstis aizstāvēs vai pametīs saplosīšanai.

Edg  1 4 Boļševiki 17-jā gadā sagrāva impēriju, pirmajā pasaules karā sabruka Austroungārija, pēc tam Lielbritānijas impērija. Pamazām kolonijas palika par neatkarīgām valstīm un monarhijas šo faktu sagremoja un pieņēma. Tā tas notika pie civilizētiem cilvēkiem.
Krievijas gadījumā neviens negrib samierināties ar impērijas nāvi un saprast ka ari citi grib dzīvot kā paši vēlas. Turklāt krieviem vēl pastāv būtiska identitātes problēma. Viņi vēl joprojām nav atraduši (un ja ir atraduši, tad nevēlas to atzīt) ka ir cēlušies nevis no senās Kijevas bet gan no Mongoļu un Tatāru pēctečiem, kā sekas Čingizhana karagājienam. Senslāvu valoda kurā runāja Kijevas kņazistes laikā ir tuvāka Ukraiņu valodai nekā šodienas krievu valodai. Tur viņiem tā sāpe, un tagad vēsture ir atkal jāievirza "pareizajās" sliedēs. Starp citu par krieviju kā valsti šodien, krievijas federācija sastāv no 21 subjekta starp kuriem nav tāda jēdziena kā krievijas republika vai tamlīdzīgi. Vienkārši identitātes problēmas.
Itkā jau varētu teikt ka arī Āmurikā nav Amerikas štata, bet tur visi iedzīvotāji ir amerikāņi neatkarīgi no tautības. Krievzemē tomēr pastāv dalīšana.

pomerance  1 1 Vēl jau svarīgi, manuprāt, ka viņi ir nomadi, pareizāk, nomadu pēcteči, nevar uz vietas nosēdēt, gribas labākas ganības atrast nepārtraukti, atrast, izrīt un atkal kaut kur pārcelties, kur desumaize biezāka.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu