Kas notiek Krievijā?

Izlasīju šo rakstu - iesaku arī jums. Ko varat papildināt, apstrīdēt? Ko saka jūsu personīgā pieredze? Kaimiņi kā nekā...
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/642553-zemnieki_vai_pilsoni_kur_paliek_krievija

AivarsN (2017-01-11 13:43)  1 2 Bet mums šī cīņa par varu notiek visu neatkarības laiku, tāpēc esam tur kur esam.

riks086 (2017-01-11 13:44)    1 Neko neizsakošs raksts. Reālo stāvokli Krievijā atspoguļo ekonomistu, nevis publicistu komentāri.

Mendra (2017-01-11 14:17)    4 Ir vadošie un ir vadāmie, mēs esam otrie, un arī politiķi ir otrie, tikai vidutāji ar vairāk līdzekļiem. Viss šai pasaulē ir nauda/bizness, kurš to regulē (CB), tas arī vada un nosaka tendences, kā vairāk sev ieraust (uzlikt nodokļus)!

fargo (2017-01-11 14:26)  3 4 autore ir veinberga. es neatceros viņas problēmas ar zviedru demokrātiju strādājot tur. bet vārna vārnai... kā tur bija?
nu, labi. par putinu. tas nav par putinu. šobrīd rietumos tiek apzināti kurināta antikrievijas histērija. tas ir "trends". lai kas veido šo rietumu lielo ziņu "vaļu" informatīvās kampaņas, tagad mērķis ir krievija, jo ir jādiskreditē tramps cik vien tas ir iespējams. un tā, tas nav par putinu. tas ir par trampu. un veinberga ir tikai vietējais raidītājs, retranslators. šādu rakstu es redzu kā veinbergas artavu ar savu eseju lektora pieprasītajā tēmā "ļaunā krievija". pasaules globālistu elite ir panikā par notiekošo. viņi pat nevilcinas tuvināties atklātam konfliktam ar kodol-supervaru, lai tikai atgūtu ietekmi pār saviem globalizācijas plāniem, kuri ir sākuši birt kā sadedzinata papīra pelni.

Esari (2017-01-11 15:28)  10 4 Neko daudz neteikšu, kā tik to, ka te daži pār daudz saskatijušies, saklausijušies Krievijas poltinfirmaciju...pasniegtu "īpaši" draudzīgā veidā- speciaļno dļa Pribaltjiki i Jevropi...

Filtrētrējiet informāciju taču!

Skatos, ka te ar jau tie sacamie "troļi" ari izplata info no "notikumu" vietas....

vienkaarsha (2017-01-11 16:30)  2 4 Esari, saprotu, kā mājiens uz manu pusi. Jā būtu tava taisnība, tici man, sarakstītu daudz saldāko komentu. Bet saprotu, tev ne patīk.Jā tu klausies amerikāņu politinformāciju, sagatavojies, pēc 20 janvārī riskē dzirdēt arī dļa Pribaltiki ))))
Spriežot pēc Apollo lapas, tu visus pēc kārt, kas tev nav pa prātam, sauc pa trolliem. Ir tāds stāsts, kad zaglis kliedza skaļāk par visiem : ķeriet zagļi )))

Esari (2017-01-11 17:49)  3   Ekskjuzmi, Vienkāršā, nebiju gluži uz tevi gan tēmējis-- es ar "troļiem" daudz nemētājos bet ja tā vēlies....- neticu tavām Dombasam domātajām paikas fūrēm- pati redzēji, kas tur iekšā...?...tevi kā "pārstāvi" pielaida...?
Nezinu ko raksta visādi .apollo....pietiek ar teinas informāciju! :D

piladzoga (2017-01-11 19:34)  2 10 Es reizi gadā braucu uz Pēterburgu pie draugiem ciemos ,bet pa retam pie manis atbrauc radi no Vorkutas..tāpēc te nelasu info ,kura tiek publicēta masu mēdijos..Zinu ,ka tur ceļ jaunas daudzstāvu mājas ,(te tikai renovē) rindās uz tām stāv ne trūcīgie ,bet arī parastie cilvēki.Medicīna NAV par maksu,pārtika ir lēta un neliekas tik pilna ķīmijas ,cilvēki viesmīlīgi utt Tomēr laukos ir ļoti daudz nabagu un dzērāju.Vēl ir cenu atšķirība muzejos ,pilīs utt vietējiem lētāk ,tūristiem dārgāk.Cilvēki kā tādi nav karot noskaņojušies ..drīzāk draudzīgi :D

runcs51 (2017-01-11 20:10)  6 4 TVnet-pats melīgākais LV ziņu portāls-atrodas Vienotības un daļēji nacisteļu kontrolē,kalpo par propagandas tribīni pedarastam Rinkevičam....95% šī portala rakstu ir tendenciozi propagandas meli....

runcs51 (2017-01-11 20:13)  6 4 Veinberga ir melīga nacistu propagandiste un saņem naudu no Sorosa par saviem meliem....

etc (2017-01-11 20:57)  3 4 Veinbergas k-dze jau izsenis cep tendenciozus un rusofobiskus rakstus. Acīmredzot, tas jāuzskata kā kontrpropaganda t.s. Krievijas ideoloģiskajai infrastruktūrai, kas, pēc autores (un raksta pasūtītāju) domām, ir tik kaitīga, ka ar to noteikti jācīnās. Citādi šī svešā ideoloģija noteikti "ietekmēs" mūsu vēlētāju prātus tā, ka tie pie vēlēšanu urnām noteikti nebalsos par partiju V vai VL, bet atdos valsti sliktajiem S. Un tas noteikti nav pieļaujams, jo tad V, VL un Z partiju ievēlētās gudrās galvas zaudēs savus iesildītos krēslus (un labo atalgojumu). Tiešām, ja vēlēšanu rezultātā notiktu pilsētai R. analogais scenārijs, kurā pie teikšanas tiktu S un G pārstāvji, arī daudzi varas partijām pietuvinātie pašvaldību un citi uzņēmumi zaudētu savu ienākumu avotu - EU fondu naudu un vai nu tiem nāktos pārstrukturēt savu darbību, vai arī bankrotēt.
Var jau pārmest S/G apvienībai vienu otru aizdomīgu darbību un dažus skaļus skandālus, bet vai V/VL/Z tiešām ir tik balti un pūkaini? Vai tiešām iepriekšējo R. mēru laikā nebija iespējams sakārtot ielas, iekšpagalmus, iepirkt jaunus tramvajus, trolejbusus un autobusus, nodrošināt skolēniem brīvpusdienas? Tā vietā bija skaļa klapēšana pie krūtīm "vai, cik liels naudas pārpalikums mūsu pilsētas budžetā". NU UN? Vai naudas pārpalikums budžetā nebija kā aizsegs nespējai lemt un darīt?
Tāpēc V. k-dzes sacerējumi jāuztver kā normāla priekšvēlēšanu grafomāna, piedodiet, gramofona taure, bet notikumi kaimiņvalstī ir notikumi kaimiņvalstī. Kura, piedodiet, reaģē uz dažu mūsu gaišzilo takšeļu rējieniem ar skaļāku atbildes "vau", bet aizokeāna kara vanagu aktivitātēm paplivina pretī sava divgalvu ērgļa spārnus. Vai ērglim sagribēsies nolikt kādu savu kāju mūsu pusē, to gan nevar zināt. Pagaidām notikumi ar kravu pārcelšanu prom no mūsu jūras ostām uz savējām liecina par vienu - kaimiņš nebaros suni, kas to skaļi aprej, bet drīzāk metīs tam ar akmeni. Vai parādīs rungu.

uusins (2017-01-11 21:03)    1 Nelasīju un to arī nedarīšu. Un, kas par to, ka kaimiņi?
Mani kaimiņi klausās Dzelzs vilku! Un Rammstein. Grib viņi to, vai negrib!... :D

Esari (2017-01-11 23:23)  3 6 Es tikai nesaprotu vienu- jau te ir tik sūdīgi bet tur austrumpusē, viss pa ģelu....tad jūs te daži nīkuļat, mokaties- pisat prom uz savu Krieviju! Piemaskavā ir laba zeme- ariet, sējiet...strādājiet....!

av2 (2017-01-12 03:49)  1   kas notiek krievijaa ? Grimst pamazaam , . Es tikai baigi ceru, ak neviens nenospiediis to pogu, un nesaaks 3 pasaules karu.

vienkaarsha (2017-01-12 06:14)  2 3 >Esari
Ekskjuzmi, Vienkāršā, nebiju gluži uz tevi gan tēmējis-- es ar "troļiem" daudz nemētājos bet ja tā vēlies....- neticu tavām Dombasam domātajām paikas fūrēm- pati redzēji, kas tur iekšā...?...tevi kā "pārstāvi" pielaida...?
Aim sorry, Esari, ne tikai Donbasam, Krimam, bet uz citiem "karstiem"punktiem arī. Un Krievijā tādas kravas atrodas zem Federāliem, tāpēc bandīti uz ceļiem nemaz viņus neaiztiek . ko nevar teikt par parasto tālbraucēju furam, kurus dedzina un aplaupa uz nebēdu. Bet šoferīši paši stāsta, ko ielādē un pārvada, nav blakus jāstāv. Spriežot pēc tava pedējā komenta par braukšanu prom uz matušku-Rosiju, pārliecinājos par to, kā esi tieši tas, kurš Apollo plosās. Tur ir tāds tipiņš, kurš uzreiz visus sūt prom no Latvijas, jā koments nav pa viņa prātam. Vari neapgrūtināt sevi ar atbildi personīgi man, tu neesi interesants sarunu biedrs.

vienkaarsha (2017-01-12 07:22)  1 4 >Piladžoga
Pilnīgi taisnība par cenām muzejos. Vienīgais / cik man personīgi zināms/ ir J.Raiņa muzejs Kirovas apgabala Slobodskas pilsētā. Tur tūristiem ieeja pa brīvu, tikai jāpasaka latviski Labdien ))) Un, jā pasaka ko vairāk, ciena ar tēju no patvāri un ārkārtīgi sirsnīgi uzņem. Vietēji tajā muzeja pagalmā svin jubilejās, arī amerikāņu gaumē, bet nauda atsver visu.))

Polus (2017-01-12 10:18)    3 Viedoklis par Putinu? Es domāju, ka vēsture par to, kā viņš nonāca pie varas, runā pati par sevi. Būdams FSB vadītājs, viņš kompromitēja ģenerālprokuroru, lai paglābtu Jeļcina administrāciju no apsūdzības korupcijā. Ar to arī viss ir izteikts. Vova Krievijā ir pie varas jau vairāk kā 15 gadu, bet viņa fokuss tā arī nav bijis korupcijas apkarošana, labklājības celšana - viņa fokuss ir bijis varas konsolidācija un, protams, arī savas labklājības nodrošināšana.

Viņam ir ļoti palīdzējuši dažādi ārējie faktori. Pirmais - augstās naftas cenas 2006 - 2008.g. periodā, kas ļāva ne tikai izvairīties no sabrukuma, bet pat kosmētiski uzfrišināt Krievijas ekonomiku. Attiecīgi bija iespēja radīt ilūziju par to, ka beidzot ir parādījies "saimnieks" (līdzīgi kā Rīgas dome, kas tērē to naudu, ko atdos nākošie domnieki un nākamās paaudzes). Faktiski gan nekas nebija mainījies - Krievija kā bija par 70% atkarīga no ogļūdeņražu pārdošanas, tā ir arī tagad. Rezerves fonds, kas 2008.g. sasniedza 140 mlrd $, tagad, sedzot budžeta deficītu, ir nokritis līdz 16 mlrd $. Redzēs, ko no kā viņi maksās pensijas, kad fonds tūlīt būs tukšs. [te laba dziesmiņa par šo - https://www.youtube.com/watch?v=T_U7HxOzhWw]

Otrs ārējais faktors - supervājš ASV prezidents Obamas personā. Tā bija kā dāvana Putinam, ka ASV vada cilvēks, kura darbības aprobežojas ar "stingru nosodījumu" vai hashtaga ievietošanu twitterī (#prayforparis utml.). Jūs domājat, ka Ukrainas un Sīrijas scenārijs būtu iespējams, ja krievi nebūtu pārliecināti, ka šis vājinieks neko reālu nedarīs? Krievija ir ārpolitiski ieguvusi spēka pozīciju ne jau savas izcilības, bet ASV vājuma dēļ. Redzēs, vai arī šis kāršu namiņš nesabruks līdz ar jauno ASV administrāciju. Tagad raksta, ka krievi sāk organizēt karu Balkānos - Serbijā, tad jau redzēs, kas notiks tālāk.

Rezumē - zaglīgs čekists, kurš prasmīgi spēj būvēt t.s. papīra tīģerus (par krievu augošo ekonomiku, par militāro spēku, imper

NARINJA (2017-01-12 10:27)  2 3 Esari, nekur naff labāk kā mājās, bet Tev bij jāzin, ja zini uzbraukt, ka ir pīpli, kas sen tur ar, sēj, novāc ražu, dibina uzņēmumus...bet Tevis nosauktā vietā zemi vairs dabūt naff iespējams, tagad ir latvji kas uz Sibirijas melnzemi lūr, WOTT!!

Bet cilvjus, kuriem viedoklis ir savādāks trollim ierakstīt pie sev līdzīgiem naff korekti!

adamsone (2017-01-12 11:36)    2 No kura "plauktiņa"skatās. Pēterburga plaukst, mājas ceļ milzu apjomos, mani paziņas audzina bāreni un viņš, kļuvis pilngadīgs, saņēma jaunu dzīvokli. Bez gadiem ilgas gaidīšanas. Ir valsts dotētas aptiekas, pirku tur kkādus sīkumus, bet apm. 3x lētāk kā pie mums. Utt. Valsts sektorā strādājošiem algas mazas, pensijas arī. Manas paziņas radiem, mazajiem uzņēmējiem, iet ļoti grūti. Putina valdīšanas sākumā cilvēks parastais drusku atvilka elpu - vara savāca bandītus, pielika algas, ļoti daudzi cer, ka tā turpināsies un tas ir saprotams.
No otras puses- atgriežas laiki, kad "ienaidnieks visapkārt un tas nesnauž", atklāti runāt nevar, jo nevar zināt, kas dzird un kas būs tālāk utt. Vakar kā reizi skaipā par to pļāpāju ar savu paziņu. Varas spiediens ir milzīgs un visi sāk atkal pierast pie domas, ka Krievijā ar cilvēkresursiem nerēķinās -pāris desmiti šurp vai turp, tam nav nozīmes. Tas ir ļoti slikti.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu