Pārvietošanās svētku laikā.

Izlasīju ASV pētnieku prognozi par Covid-19 izplatību Latvijā. Cerams, ka notiks pēc labākā scenāriju. Tā kā Rīgā un Jūrmalā vislielākais saslimušo skaits. Vai būtu pareizāk ieviest šajās pilsētās stigrākus pārvietošanās ierobežojumus? Vismaz pa svētkiem apgrūtinošāku iebraukšanu un izbraukšanu.

Ilita  11 9 Tādu tirliņu kā MrJones dēļ, daudz kas pasaulē notiek stulbi. Bet diemžēl mums tā pasaulīte ir tā iekārtota, ka vieta atrodas arī šādiem neadekvātajiem.
Nu, ko.....grūtāk pārējiem, bet tā kā bez cīņas nekas dzīvē nenotiek, tad ir OK arī tādi visādi misteri.
2020-04-09 19:42

MrJones  7 9 Ilita viedoklis

....jaa...........pamuldeet, kaa vienmeer,..vispaar bez ponjas.......
.....
.....diemzheel,,,.........deelj Aitaam shii pasaule sabruks,,....ja nee,....tad..ne tikai mees,,. beerni,,..beernu beerni veel izbaudiis peec pilnas programmas!! :(
2020-04-09 19:57

Julianna  10 11 Pilnīgi pievienojos Mr Jones viedoklim! Kad veikalā ieeju un redzu ar kādu skubu visi skrien pie tā sūda aparāta, svētību sanemt un labpatikā berzē rokas, kur jau tūkstošiem pirkstu apgrābstījuši, uzlabojas garastāvoklis, jo cirks par velti un man gribas dod padomu-- iesmērējiet muguriņas un kājstarpi. Piedodiet, ja tagad kādam aizskaršu svētās jūtas. Man viena viekala darbiniece privātā sarunā pateica, ka tur no plaukta pats lētākais šņabis ar ūdeni atvadīts. aitu bara dezinfekcijai... 2020-04-09 20:25

neratni_stasti    7 Es arī izlasīju to ASV pētnieku prognozi un domāju, ka viņi ir pārspīlējuši, attiecīgi viņu labvēlīgākais scenārijs varētu būt mūsējais. Izskatās, ka mēs katrs dzīvojam savā pasaulē, jo manis satiktie cilvēki gan uz ielas, gan sabiedriskajās vietās uzvedās adekvāti - pasmaida, distanci ievēro, savus pirkumus paņem un dodas tālāk. Bez īpašas ņemšanās. 2020-04-09 21:12

fargo  1 2 Jurij__1962

likumiem un noteikumiem ir jābūt saprātīgiem. šobrīd, tā ir nekas vairāk, kā spēlēšana līdzi citām valstīm no latvijas valdības puses.
ko es saku, manā mazpilsētā un rajonā, atgriezās vismaz pāris simti no lielbritānijas. vairāki no itālijas. un vismaz nedēļu staigāja pa lauku sētām "radiņus apraudzīt" un pa veičiem staigāt ar nopelnīto kāpostu. man nav vispār nekas pret šiem cilvēkiem. bet! atkal tas vārds, kuru es atkārtoju - karantīna. vai nu karantīna ir, vai nu tās nav. saproti taču, cik mans zina, tad neviens no viņiem nav pārbaudīts ne uz ko vispār. varbūt ir, cik šeit zina, tad nav neviens. nulle. un tagad pa mājām un mazpilsētu braukā mentu auto un skaļruņos stāsta, ka nedrīkst pulcēties vairāk kā par diviem, ir jāievēro 2m distance.
bet mums no īrijas tikko atbrauca cilvēki, zini kā latgalē tas viss notiek lauku sētās?
tāpēc, tikai tāpēc es saku, tāda karantīna ir kaut kāds izmiekls veselajam saprātam.
manējais nav pret karantīnu, kas ja tiek īstenota kā nākas, nav nepieciešama ilgāk kā mēnesi. kāpēc mēnesi un konkrēti? jo ja saskarsme ar vīrusu ir neliela(teiksim, nevis viens miljons vīrusu uzbrūk tavai imūnsistēmai, bet tūkstotis), tad tavs ķermenis iemācas ar iebruceju tikt gala un tu kļūsti imūns(vairums cilvēku kļūst imūni, neskatoties uz to, ka gripa ir mums apkārt un vīrusi nonstopā mutē).
mēs JAU bijām eksponēt pret kaut ko, es nezinu ko. man sievai bija temp vairākas dienas, man bija iesnas vienu dienu, tad vienu dienu kleps, ļoti viegls. bet vienu vakaru vaigi man bija sarkani, es ejot gulēt jutu, ka ir temp. un tad viss pārgāja. un tā bija daudziem. mans pieņēmums, ka JAU bija un nenostrādāja. un es nezinu ne vienu vienīgu cilvēku - atbraukušo, kas būtu bijis pārbaudīts. nevis ar bezjēdzīgiem ķīniešu testiem, kas dod 40% falšu varbūtību, bet normāliem. nav viņiem testu, tas ir fufelis. viņiem nav ar ko, saproti? pat pārbaudīt nevar. ne tikai latvijā tā ir, štatos dienā var not
2020-04-09 22:38

fargo  3 5 mēs JAU bijām eksponēt pret kaut ko, es nezinu ko. man sievai bija temp vairākas dienas, man bija iesnas vienu dienu, tad vienu dienu kleps, ļoti viegls. bet vienu vakaru vaigi man bija sarkani, es ejot gulēt jutu, ka ir temp. un tad viss pārgāja. un tā bija daudziem. mans pieņēmums, ka JAU bija un nenostrādāja. un es nezinu ne vienu vienīgu cilvēku - atbraukušo, kas būtu bijis pārbaudīts. nevis ar bezjēdzīgiem ķīniešu testiem, kas dod 40% falšu varbūtību, bet normāliem. nav viņiem testu, tas ir fufelis. viņiem nav ar ko, saproti? pat pārbaudīt nevar. ne tikai latvijā tā ir, štatos dienā var notestēt 100-120k cilvēku. kas nav nekas. lielākā daļa ciparu ir pieņēmumi, projekcijas.
nedrīkst tā vārdā nogremdēt ekonomiku, jo tad būs daudz, daudz, daudz sliktāk. izputināt privāto biznesu, ir uzprasīties uz badu.
2020-04-09 22:41

LaskovijMerzavec  6 6 Fargo... Tu neesi valdībā. Tu nelem. Tu neatbildi.

No malas ir viegli spriest un runāt, bet ja esi tur iekšā un Tev nav nekādu datu vai tieši otrādi ir dati, kādus Tu nedrīksti izpaust, tad nenākas viegli, jo jebkuram lēmumam ir negatīvas sekas.
2020-04-09 22:47

Drole  1 1 >22:47

kaa tad, nanny valdiiba ir vieniigaa, kas zina, kas plebsam pienaakas un naaks par labu.

(piemeeram: "The Swedish government spends 100 million to stop the corona spread - but in the Third World
The number of deaths in corona is increasing rapidly in Sweden. Now the government is investing SEK 100 million to stop the spread of the virus - in developing countries.
"The crisis will not be resolved by everyone just looking after their own," says Deputy Minister Peter Eriksson (MP).

The Swedish government and underling authorities have received harsh criticism from a large number of researchers and Swedes for not taking adequate measures to stop the spread of the corona virus in their own country.

The lack of necessary medical equipment is also described as increasingly acute.

At the same time, the government is now pledging another 100 million tax dollars in extra support to the UN - to combat the spread of infection in the third world, in so-called "developing countries")

https://uk.yahoo.com/news/coronavirus-lockdown-shopping-trolleys-104151118.html
2020-04-09 23:14

Letija  7 2 Izglītības līmenis!!!
Arī šajā situācijā nostrādā.
Skaidrs, ka šitiem visiem, ko fargo minēja, nevar iestāstīt neko!
Nu, nesaprot ļautiņi, dižie atbraucēji, nav viņiem tas dots!
Vecāki neparūpējās (par izglītību!), tagad jaunie (kādi vairs jaunie, gan jau 40 un pāri!) "parūpēsies" par sencīšiem, tos aplipinot.
2020-04-09 23:58

hjuumans    5 lask, tādi kā es, gandrīz nekad nav valdībās, vismaz ne vēlētās. jo tad man būtu jāsola to, ko es izdarīt nevaru. bet ja es nesolītu, tad mani neievēlētu. tas ir kā apburtais loks. bet ja es solītu un mani ievēlētu un izpildīt es nevarētu, man būtu jāmeklē nokaltis koks uz kura man pakārties, jo es solīto izdarīt nevaru, neskatoties uz man dod uzticību, ko es tad būtu iemantojis pērkot uzticību ar viltu.
nekas no tā nenotiks. bet tas man neliedz spēju spriest. vienkāršu, parastu, kaut cik saprātīgu, bet spēju pašam spriest.
2020-04-10 00:04

LaskovijMerzavec  5 4 Fargo .... biskji nolaidies. Paskaties uz datiem 4:1 ( 4 kas izveseljojas un 1 miušais. )

Tb... 20% mirstiba pagaidām. Noteikti uzlabosies attieciba, bet to neviens nezina, kas un kā.

Valdibas , ja kas pamatā tie ir tadi padhi kaa mes ari nezina ka pareizi un ko darit
2020-04-10 07:45

Julianna  2 7 Laskovij. biški aizsapņojies. 589 pret 2 NAV 20%. Un nebāz acī te citas valstis. neesi pataloganatoms, kurš uz bībeles var zvērēt par taisnību. 2020-04-10 10:24

ketija64  7 10 Es vakar pirms miega izlasīju veselības ministres rīkojumu par bērēm un līķu likšanu maisos, zārku neatvēršanu utt. Sajūta, ka būtu uz kino bijusi ,tik reāli iztēle iedarbojās :) Tam ar karantīnu nav sakara,bet dīvaini ,ja gadīsies nomirt ,tad tuvinieki nezinās ko apglabā tanī maisā. Cerams ministrei spokosies tie cilvēki maisos.:)) 2020-04-10 10:49

LaskovijMerzavec  7 2 Julianna ... Izveseļojušies: 345 867 Miruši: 91 912, ļoti rupji apaļojot attieciba 4:1.

A Tevis minētie 589 - tur neviens nezina, kurā statistikas ailītē noklūs. Izveseļojies vai nomiris.
2020-04-10 11:08

AivarsN  6 10 Štrunts par to vīrusu. Interesantākais, kas aiz tā visa slēpjas un ko uz tā rēķina grib izvilkt cauri. Cerams, ka lielo parazītu plāni šoreiz izgāzīsies. 2020-04-10 11:12

Letija  6 5 AivarsN savā elementā - kamēr nav saslimis. 2020-04-10 11:41

Imads  3 6 Pārvietoties aizliegt vajadzētu senioriem! Veikalos viņi ka mudž, vai tiešām nevar sarunāt, ka paziņas, bērni atnes vajadzīgo!? Šī "karantīna" ir, lai pasargātu viņus, jo mirstība tieši korelē ar vecumu.
Bet nē, darbaspējīgos tur mājās, pensionāri vazājas!
2020-04-10 12:40

saulite34  11 4 AivarsN jau sen slimo ar stulbuma vīrusu,kas vispār nav ārstējams. 2020-04-10 13:03

bumpastiks  4 13 saulite34,nu un ar ko ta slimo tu?Laikam jau ar nesaturēšanas vīrusu?kas gan tu par saulīti?tāds mūždien sarūdzis un apnicīgs tantuks,kas tik to vien prot kā kādam valkāties pakaļ un kaut ko iepirst ..vajag vai nevajag,bet vismaz gāze nolaista! 2020-04-10 13:12

AivarsN  4 5 Bet nav taču nekas dzirdēts par mēri, vai Ebolu Latvijā. Tik mazliet savādāka gripa. Kas pret gripu neuzņēmīgi, tie arī šo nepamanīs. Bet kam jau problēmas pat no ziedputekšņiem, tie arī šo slimos pēc pilnas programmas. 2020-04-10 13:18

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu